GÜNDEM - 09 Ocak 2026 Cuma 11:43

Ataşehir’de 201 site ziyaret edilerek doğrudan iletişim kuruldu

A
A
A
Ataşehir’de 201 site ziyaret edilerek doğrudan iletişim kuruldu

Vatandaşlarla doğrudan temas kurarak sorunları yerinde tespit etmeyi, hızlı çözümler üretmeyi ve Ataşehir’i ilçe halkıyla birlikte yönetmeyi hedefleyen Ataşehir Belediyesi, ilçede bulunan sitelere yönelik doğrudan iletişim ve iş birliği programı gerçekleştiriyor. Şimdiye kadar yapılan toplantılar kapsamında, 7 mahallede toplam 26 bin 936 daireyi içeren 201 site ziyaret edildi.



Ataşehir’de yaşayan vatandaşlarla doğrudan iletişim kurarak ihtiyaçlarını yakından anlamak ve çözüm yollarını birlikte bulmak için daha önce ilçenin farklı mahallelerinde "Halk Buluşmaları" düzenleyen Ataşehir Belediyesi, ilçede bulunan sitelere yönelik de "Site Toplantıları" başlattı. İlçenin büyük ölçüde sitelerden oluşması nedeniyle ve kentsel dönüşümle birlikte bu sayının artacağı öngörüsüyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, sitelerde yaşayan vatandaşlarla güçlü bir iletişim ve iş birliği ağı kurma hedefiyle site toplantıları düzenliyor. Ataşehir’i ilçe halkıyla birlikte yönetme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi, sitelerin yaşadığı sorunlara yerinde çözüm bulmak ve taleplerini dinlemek için daire sayısı fark etmeksizin site vasfına sahip olan tüm sitelere ziyaretler gerçekleştiriyor.



Vatandaşların belediyeye gelmesini beklemek yerine aktif olarak sitelere gidiliyor


Bu amaçla belediye bünyesinde kurulan "Sitelerden Sorumlu Koordinatörlük", düzenli olarak siteleri ziyaret ederek doğrudan iletişim sağlıyor. Ziyaret programı kapsamında, hangi mahalleden başlanacağı belirlenerek sitelerle randevulaşılıyor. Vatandaşların belediyeye gelmesini beklemek yerine, aktif olarak sitelere gidiliyor. Ziyaretler bazen yöneticilerle, bazen de site sakinlerinin katılımıyla yapılıyor. Vatandaşların çalışma saatleri göz önünde bulundurularak akşam saatlerinde veya hafta sonu gibi esnek zamanlarda düzenlenen bu toplantılar, genellikle en az 1 saat sürüyor ve sorunların yoğunluğuna göre 2 - 2 buçuk saate kadar çıkabiliyor.



7 mahallede toplam 26 bin 936 daireyi içeren 201 site ziyaret edildi


Şimdiye kadar gerçekleştirilen toplantılar kapsamında; Barbaros, Esatpaşa, Fetih, İçerenköy, Küçükbakkalköy, Mustafa Kemal ve Örnek mahalleleri olmak üzere 7 mahallede toplam 26 bin 936 daireyi kapsayan 201 site ziyaret edildi. Diğer 10 mahalledeki site ziyaretlerinin ise oluşturulan program dâhilinde devam etmesi planlanıyor. Site toplantılarına katılan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, bu programla vatandaşlarla doğrudan temas kurarak sorunları yerinde tespit etmeyi, hızlı çözümler üretmeyi ve ilçeyi sakinleriyle birlikte yönetme felsefesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.



Sağlıklı koordinasyon, hızlı takip ve çözüm sağlanıyor


Gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşların talep ve şikayetleri dinleniyor, ardından elde edilen veriler ‘Çözüm Merkezi’ entegrasyonu sayesinde anında sisteme girilerek ilgili müdürlüklere iletiliyor. Ataşehir Belediyesi’nin ‘Akıllı Belediyecilik’ anlayışıyla hızlı takip ve çözüm sağlanıyor. Belediyenin yetki alanında çözülebilecek sorunlara hızla müdahale edilirken, yetki dışındaki konular hakkında vatandaşlara şeffaf bilgilendirme yapılıyor. Bu şekilde, belediyenin pasif kaldığı veya ilgilenmediği yönündeki olumsuz algıların engellenmesi amaçlanıyor.



"Ziyaretler bu mevcut sistemlerin ötesinde doğrudan teması amaçlamaktadır"


Programın temel hedefinin, belediye ile siteler arasında sağlıklı bir ilişki ve koordinasyon kurmak olduğunu vurgulayan Koordinatör Ayten Bağdatlıoğlu Kartal, "Vatandaşlarımızın, kendilerini fark edilmiş ve muhatap alınmış hissettiği, daha huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Ziyaretlerin yanı sıra, sitelerin yöneticilerine özel bir ’site hattı’ ve bir ’e-posta grubu’ bulunuyor. Site yöneticileri, bu kanallar aracılığıyla bize ulaşarak talep ve şikâyetlerini iletebilmekte, bunlar da ilgili birimlere aktarılmaktadır. Ancak ziyaretler, bu mevcut sistemlerin ötesinde doğrudan teması amaçlamaktadır" dedi.



Ataşehir’de 201 site ziyaret edilerek doğrudan iletişim kuruldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Unutulan ziynet eşyaları kanser hastası çocuklara umut oluyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.; 2025 yılı içerisinde raylı sistem duraklarında ve tramvaylarda unutulan, sahiplerine ulaşılamayan ziynet eşyalarını nakde çevirerek yaklaşık 185 bin TL tutarındaki geliri Kansere Karşı Birlikte Derneği’ne (KANKA) bağışladı. Bağış süreciyle ilgili konuşan Kayseri Ulaşım A.Ş. Raylı Sistemler İşletme Müdürü Ömer Demirdirek, toplu taşıma araçlarında unutulan eşyaların titizlikle muhafaza edildiğini belirterek şunları söyledi; "Tramvaylarımızda ve istasyonlarımızda unutulan tüm eşyalar kayıt altına alınıyor ve yapılan araştırmalara rağmen sahiplerine ulaşılamayan ziynet eşyaları yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından nakde çevrilmektedir. Bu kapsamda 2025 yılı içerisinde elde edilen yaklaşık 185 bin TL tutarındaki gelir, kansere karşı mücadele eden KANKA Derneği’ne bağışlanmıştır. Amacımız, emanet bilinciyle hareket ederken aynı zamanda toplumsal fayda sağlayacak bir iyiliğe vesile olmaktır" dedi. Bağışın teslim edildiği Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükcü ise yapılan desteğin önemine dikkat çekerek; "Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin derneğimize yaptığı dördüncü bağış bu. Oldukça düşünceli ve vefalı bir yaklaşım. Sahiplerine ulaşılamayan emanetlerin bu şekilde değerlendirilmesi, tedavi gören çocuklarımız için büyük bir destek anlamı taşıyor. Yapılan bağışla hem çocuklarımızın tedavi süreçlerimize hem de sosyal destek projelerimize katkı sağlanıyor. Kurumlar arası bu tür iş birlikleri, toplumda dayanışma ve umut duygusunu güçlendiriyor" diye konuştu.
İzmir Aliağa’da sinema keyfi yeniden başlıyor Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri (ALBEST) tarafından yenilenen ve Aliağa Gençlik Merkezi bünyesinde yer alan sinema salonları, modern ve konforlu yapısıyla ALBEST Sinema adıyla yeniden hizmete açıldı. Aliağa Gençlik Merkezi bünyesinde hizmet veren sinema salonları, Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri (ALBEST) tarafından kapsamlı bir yenileme sürecinden geçirilerek modern ve konforlu yapısıyla yeniden hizmete açıldı. ALBEST Sinema, yenilenen fiziki şartları ve teknik donanımıyla Aliağalı sinemaseverlere daha nitelikli bir sinema deneyimi sunmayı hedefliyor. Yenilenen ALBEST Sinema Salonlarının açılışı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından gerçekleştirildi. Başkan Serkan Acar, açılışı sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajla duyurarak şu ifadeleri kullandı: "Aliağa Gençlik Merkezimizdeki sinema salonlarımız Aliağa Belediyesi Sosyal Tesislerimiz tarafından yenilendi. Sinema salonlarımız yenilenen yüzüyle faaliyete geçiyor. Hepinize iyi seyirler diliyorum." Aliağa Belediyesi’nden sinemaseverlere yenilenen salonlar Üç ayrı salonla hizmet verecek olan ALBEST Sinema’da, haftanın filmleri olarak Yanyana, Kardeş Takımı 3, Bak Postacı Geliyor ve Zootropolis 2 izleyiciyle buluşacak. Programda hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden yapımlara yer verilerek, ailelerin birlikte keyifli vakit geçirebileceği bir sinema ortamı oluşturulması amaçlanıyor. Yenilenen koltuk düzeni, iyileştirilen görüntü ve ses sistemiyle konforu artırılan ALBEST Sinema, Aliağa’da sosyal yaşamın önemli buluşma noktalarından biri olmayı da hedefliyor.
Malatya İnönü Üniversitesi’nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü paneli Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği panelde medya-yapay zeka ilişkisi ele alındı. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü paneline Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Abdulvahap Munyar, Prof.Dr. Nurettin Güz ve Gazeteci Yazar Mete Belovacıklı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, yerel medya temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan panelin moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Ahmet Yatkın, yerel basının toplumsal açıdan önemli bir görev üstlendiğini belirterek "Yerel basın, ulusalı bilgi ile besler. Ulusal basının kaynağıdır. Yörenin en önemli toplumsal iletişim kurumudur. Millî mücadeleden buyana Anadolu basını toplumda umutsuzluğa karşı mücadele etmiştir. Gazetecin silahı sözü, kılıcı kalemidir. O söz ve kılıç hakikatin izini sürme, mazlumun sesini duyurma ve doğru bilgiyi toplumla buluşturmak için kullanılmalıdır. Gazeteci barış ve demokrasinin umududur" dedi. Prof. Dr. Yatkın, Malatya’da tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. "Yapay zeka aynılaşmayı değil sizin kullanımınıza göre farklılaşmayı sağlar" Panelde konuşan gazeteci-yazar Mete Belovacıklı, yapay zekânın haber üretim sürecindeki rolüne değinerek, Belovacıklı, "Yapay zekâ insan zekâsı gerektiren görevleri kendi kendine yapıyor. İçerik oluşturmayı otomatikleştiriyor. Kullanıcı davranışlarını tahmin edip buna yönelik atılması gereken adımları belirliyor. Bizim yerimize haber yapıp sunabilir. Aynı zamanda bunu nasıl pazarlayacağını, kullanıcıya nasıl ulaştıracağını da biliyor. Yapay zekaya artık bir konut vermek yeterli olabiliyor. Sizin yeriniz makale yazabiliyor. Önümüzdeki dönemde komutlarda farklılaşmamız lazım. Şimdiden hangi konutların hangi önceliklerle sorulması için şimdiden kurslar başladı. Aslında yapay zeka aynılaşmayı değil sizin kullanımınıza göre farklılaşmayı sağlar" dedi. "Dünyada 5.6 milyar insan aktif olarak sosyal medya kullanıyor" "Yapay Zekânın Epistemolojik ve Etik Sınırları" başlıklı sunum yapan Prof. Dr. Nurettin Güz ise teknolojinin hızlı gelişimine dikkat çekti. Dünyada 5,6 milyar insanın aktif olarak sosyal medya kullandığını belirten Güz, "Medya, bilim teknolojiyi yakından takip eden ilk alan olmuştur. Çünkü temelinde hız vardır. Bu alandaki gelişmeleri takip etmeye ihtiyacımız var. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla beraber medya içerikleriyle daha çok ilgilenir olduk. Dünyada 5.6 milyar insan aktif olarak sosyal medya kullanıyor. Sosyal medya herkese açık bir alan. Dolayısıyla küresel boyutundan dolayı hassasiyet son derece önemli. Teknoloji geliştikçe bazı mesleklerin ortadan ileride kalkacağı konuşuluyor ama iletişim mesleğinin kalkacağına dair bir öngörü yok. Ama geleneksel medya daralacak. İletişim mesleği ile ilgili yeni fırsatlar ortaya çıkacak. Örneğin sosyal medya danışmanlığı." şeklinde konuştu. Haber üretimi dahil medyaya içerik üretirken yapay zeka kullanımının artık kaçınılmaz olduğunu belirten Güz, içeriğin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. TGC Başkanı Munyar’dan ‘çeşitlilik’ vurgusu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdulvahap Munyar da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün önemine değinerek, Türkiye’de basın özgürlüğü, düşük ücretler ve sansürün hâlâ önemli sorunlar arasında yer aldığını söyledi. Munyar, "Geleneksel medya daralıyor. Medyanın tek elde toplanması doğru değil. Çeşitlilik olmazsa yayınların inandırıcılığı da kalmaz" diye konuştu. Panel, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Kayseri Dijital alışverişte ürün zammına ‘iptal’ kılıfı Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, dijital mecralarda yapılan alışverişlerde satılan ürünlere talep gelmesinin ardından iptal edilip fiyatlarının yükseltilip yeniden satışa sunulduğunu söyleyerek, tüketicileri dikkat etmeleri için uyardı. Şahin, dijitalde satıcıların satışlarının artması için kampanyalar düzenlediklerini ve ardından alınan ürünlere talep arttıktan sonra iptal ederek daha sonrasında 2-3 katı fiyat ile satışa çıkardıklarını söyledi. Yaşanan durumda güven esasının olmadığını söyleyen Mahmut Şahin, "Şimdi sosyal medya üzerinden satıcılar sırf cazip gelsin, satışımız artsın diye bazı kampanyalar yapıyorlar. Sonra vatandaşların talebi olup da paraları yatmaya başlayınca da sanki ürün yokmuş gibi ya da fiyatının arttığını fark ediyorlarsa talebin fazlalığından kaynaklı ‘ürün yok, stoklarımızda kalmadı’ diye iptal edip paraları da bir müddet sonra geri gönderiyorlar. Şimdi bu yapılan şey Türkiye’deki tüketici hukukuna, ticaret hukukuna uymayan bir durum. Dolayısıyla tüketici, burada bir mağduriyet yaşıyor. Nedir o mağduriyet? Ben 300 liraya bir ürünü alacağımı düşünerek paramı ödüyorum ödemeyi yapıyorum güveniyorum sisteme. Fakat 3 gün sonra 5 gün sonra hayır bu ürün kalmadı deniyor ve param geri iade ediliyor. Şimdi burada tüketici, o vermiş olduğu siparişi ekran görüntüleriyle aldıktan sonra yaptığı ödemede zaten banka üzerinden olduğu için dekontları ispat ettikten sonra yeni verilen ürün yani stoklarımızda kalmadı denilen ürün 1 gün sonra 2-3 katı fiyatına tekrar satışa sunuluyor. Bir kere zaten burada bir güvensizlik oluşuyor. Madem stoklarında yoktu Bir gün sonra nasıl oldu? Bir gün sonra nasıl 2-3 katına çıktı fiyat? Bakın yani bir güven esası yok, tamamen şüphe ve kandırmaca üzerine bir uygulama yapılıyor" dedi. Mahmut Şahin, tüketicilerin ürünlerinin alındığına ve iptal edildiğine dair belgelerle hakem heyetlerine başvurmaları gerektiğini söyleyerek, "Tüketici burada bu oyunu görecek ve diyecek ki ürünü alıp yeni fiyattan çünkü Türkiye’deki şu anda uygulama hukuku bu ürünü eski fiyattan önceki fiyattan bu tüketiciye vereceksin diye bir zorlama yok maalesef. Bunu kabullenelim. Bunun için yapılması gereken en mantıklı şey yeni fiyattan ürünü alıp onun da ödemesini yaptıktan sonra hakem heyetine önceki ödeme yapılan belgelerle beraber başvurup ‘Bakın bana böyle bir oyun oynandı. Olmasına rağmen bana yok dendi iptal edildi ve yüksek fiyattan satışa sunuldu. Ben de bundan aldım’ demesi lazım. Aradaki fark kaç lira diyelim ki 300 lira 3bin lira ya da 30 bin lira fark etmez. Bunun iadesi için hakem heyetine başvuracak ve alacak. Buradaki dikkat edeceğimiz husus vermiş olduğumuz siparişi ispatlamak ve o ödeme dekontunu ve onların iade dekontunu ilişiğine sunup hakem heyetine bu durumu belgelemek. Ne kadar çok kişi yaparsa bunu ne kadar tüketici bunun farkına varır ve geri alırsa parasını bu düşüncedeki bu tinetteki ahlaksız satıcılar bir daha bu yöntemi başvuramayacak. Çünkü yine eski fiyattan satmış olacak. Bunu becerebilecek olan bilinçli tüketici. Bizim kendimizi yapılan haksızlığa karşı rakam şartlarına takılmamamız lazım. Yani 3 kuruş, 5 kuruş, 30 lira ya da 300 lira dememiz lazım. Bize bir saygısızlık yapılıyorsa bunun bedeli yoktur. Bana saygısızlıktır ve şu kadar diyemeyiz. Türkiye’deki satıcıları düzeltecek olan da bilinçli tüketicilerdir. Ben buna dikkat etmeden rica ediyorum" ifadelerini kullandı.