ASAYİŞ - 30 Nisan 2025 Çarşamba 16:11

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında İSKİ, İSFALT ve KİPTAŞ’a yazı yazıldı

A
A
A
İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında İSKİ, İSFALT ve KİPTAŞ’a yazı yazıldı

İBB’ye ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında İBB’ye bağlı İSKİ, İSFALT ve KİPTAŞ ile bu kurumlara bağlı birimlere yazı yazılarak 31 Mart 2019’dan bu yana tüm ihalelerin kayıt numarası, ihale bedeli ve yüklenici firmayı gösterecek şekilde listelenen evraklar talep edildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne, İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne ve KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne yazı yazıldı. Söz konusu yazıda, ilgili müdürlüklerden ve bağlı birimlerden 31 Mart 2019’dan bugüne kadar tüm ihale kayıt numaraları, ihale bedelleri ve yüklenici firmayı (yüklenici firma taşeron kullanmışsa taşeronların da belirtilmesi) gösterecek şekilde listelenmesi ve evrakın gönderilmesi talep edildi. Ayrıca, listelerin hazırlanması hususunda gerekli özenin gösterilmediği takdirde ilgililer hakkında adli işlem yapılacağı öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta Davraz’da suni karla kayak keyfi devam ediyor Davraz Kayak Merkezi’nde etkili olan kar yağışı özellikle zirvede kendini gösterirken, kayak merkezinin alt kısmında yeterli yağış olmaması nedeniyle ziyaretçiler suni karlama alanlarında aktivitelerini sürdürdü. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Davraz Kayak Merkezi’nin zirve kısımlarına beklenen kar yağışı başladı. Akdeniz Bölgesi’nin incisi olarak adlandırılan Davraz’ın 2 bin 635 metre rakımlı zirvesi, hafif etkili olan yağışla birlikte beyaza büründü. Kar yağışı özellikle zirvede yoğun olarak görülürken, kayak merkezinin farklı noktalarında da yer yer beyazlıklar oluştu. Merkezin bazı bölümlerinin karla kaplanması, Isparta’da kış turizmi açısından heyecan oluşturdu. Yeterli kar yağışının henüz gerçekleşmemesi nedeniyle kayak, snowboard ve tur kayağı gibi faaliyetler esas pistlerde yapılamazken, suni karlama ile örtülen alanlarda ziyaretçiler kızak, snowboard ve tur kayağı gibi aktiviteleri gerçekleştirdi. Geçtiğimiz sezon yaklaşık 280 bin ziyaretçiyi ağırlayan Davraz Kayak Merkezi’nin, bu sezonki hedefinin ise 350 bin ziyaretçiye ulaşmak olduğu öğrenildi. Yetkililer, önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışının ardından mavi ve kırmızı pistlerin de ziyaretçilere açılacağını belirtti. Serik’ten ilk kez Davraz Kayak Merkezi’ne gelen bir vatandaş, "Şu an Davraz biraz rüzgarlı ama hava gayet güzel. Fiyatlar da oldukça normal. Tekrar geleceğiz. Herkese tavsiye ederim" dedi.