ASAYİŞ - 29 Nisan 2025 Salı 12:31

İstanbul’da 3 ilçede zehir tacirlerine eş zamanlı nefes kesen operasyon

A
A
A
İstanbul’da 3 ilçede zehir tacirlerine eş zamanlı nefes kesen operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından narkotik madde ticareti suçuyla ilgili yapılan operasyonda 3 ilçede uyuşturucu madde ele geçirilirken gözaltına 3 şüpheli tutuklandı. Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon anları ise kameralara yansıdı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, narkotik madde ticareti suçu ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında Esenler, Arnavutköy ve Eyüpsultan ilçelerinde tespit edilen adreslere yönelik gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 3 şüpheli şahıs yakalandı.


Operasyonda uyuşturucu madde ele geçirildi


Yapılan operasyonda 1 ton 153 kilogram 680 gram metamfetamin, 1 kilogram 5 gram kokain, 136 kilogram ve 820 gram katkı maddesi geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu madde Vatan Yerleşkesinde sergilendi. Nefes kesen operasyon anları ise kameralara yansıdı.


"3 şahıs gözaltına alınmış, adli makamlarca tutuklanmıştır"


Yapılan operasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğümüzce NARVAS Projesi kullanılarak yapılan çalışmalar kapsamında Arnavutköy ilçemizde park halinde bulunan bir tırın yakıt deposuna gizlenmiş vaziyette 801 kilogram metamfetamin ele geçirilmiş ayrıca yürütülen başka çalışmalar kapsamında Eyüpsultan ve Esenler ilçelerimizde 352 kilogram yasal ithal malzemeler arasına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirilmiştir" dedi.


"Gençliğimizi, geleceğimizi çaldırmayacağız"


Gençliğimizi ve geleceğimizi çaldırmayacaklarını ifade eden Yıldız, "Bu yapılan çalışmalarda 3 şahıs gözaltına alınmış, adli makamlarca tutuklanmıştır. Bu operasyonlar bize gösteriyor ki uyuşturucu ile mücadelede ne kadar yöntem değiştirilirse değiştirilsin sınır yok, taviz yok. Biz bu mücadelemizi daha önce ifade ettiğimiz gibi gençliğimizi, geleceğimizi çaldırmayacağız. Sloganımızı da sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.



İstanbul’da 3 ilçede zehir tacirlerine eş zamanlı nefes kesen operasyon

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta Davraz’da suni karla kayak keyfi devam ediyor Davraz Kayak Merkezi’nde etkili olan kar yağışı özellikle zirvede kendini gösterirken, kayak merkezinin alt kısmında yeterli yağış olmaması nedeniyle ziyaretçiler suni karlama alanlarında aktivitelerini sürdürdü. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Davraz Kayak Merkezi’nin zirve kısımlarına beklenen kar yağışı başladı. Akdeniz Bölgesi’nin incisi olarak adlandırılan Davraz’ın 2 bin 635 metre rakımlı zirvesi, hafif etkili olan yağışla birlikte beyaza büründü. Kar yağışı özellikle zirvede yoğun olarak görülürken, kayak merkezinin farklı noktalarında da yer yer beyazlıklar oluştu. Merkezin bazı bölümlerinin karla kaplanması, Isparta’da kış turizmi açısından heyecan oluşturdu. Yeterli kar yağışının henüz gerçekleşmemesi nedeniyle kayak, snowboard ve tur kayağı gibi faaliyetler esas pistlerde yapılamazken, suni karlama ile örtülen alanlarda ziyaretçiler kızak, snowboard ve tur kayağı gibi aktiviteleri gerçekleştirdi. Geçtiğimiz sezon yaklaşık 280 bin ziyaretçiyi ağırlayan Davraz Kayak Merkezi’nin, bu sezonki hedefinin ise 350 bin ziyaretçiye ulaşmak olduğu öğrenildi. Yetkililer, önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışının ardından mavi ve kırmızı pistlerin de ziyaretçilere açılacağını belirtti. Serik’ten ilk kez Davraz Kayak Merkezi’ne gelen bir vatandaş, "Şu an Davraz biraz rüzgarlı ama hava gayet güzel. Fiyatlar da oldukça normal. Tekrar geleceğiz. Herkese tavsiye ederim" dedi.