GENEL - 27 Nisan 2012 Cuma 15:29

TUSKON GENEL BAŞKANI RIZANUR MERAL:

A
A
A
TUSKON GENEL BAŞKANI RIZANUR MERAL:

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Başkanı Rızanur Meral, "Bir ülkenin ürünü ne kadar iyi olursa olsun eğer ülke marka değilse bu ürün istediği talebi ve istediği fiyatı yakalayamaz" dedi.
Meral, Kayseri 2. Mobilya Fuarı`nı ziyaret etti. Avrupa`daki ekonomik düşüşün devam edeceğini öngördüğünü söyleyen Meral, firmalara markaya önem vermeleri ve ilerleyen dönemlerde çok talep edilen ürünlerde stoklamaya gitmeleri önerisinde bulundu.
TUSKON Genel Başkanı Rızanur Meral, günümüzde markalaşmanın önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bir ülkenin ürünü ne kadar iyi olursa olsun eğer ülke marka değilse bu ürün istediği talebi ve istediği fiyatı yakalayamaz."
Şehirler için de aynı kriterlerin geçerli olduğunu belirten Meral, Kayseri`nin mobilya markası haline getirilebileceğini ifade ederek şunları söyledi: "Buraya odaklanırsanız hem talep size yoğunlaşır hem de sizin ürününüze verilen fiyatlar yükselir. Burada özellikle ihtisaslaşma noktası çok çok önemli bunu çok faydalı görüyoruz."
Avrupa`daki ekonomik düşüşün devam edeceğini belirten Meral, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an bu kriz söylentileri gerek kişisel gerek kurumsal yatırımları biraz baskıya alıyor. Stok seviyeleri düşüyor. Firmalar daha düşük stoklarla daha hızlı dönme yoluna gidiyorlar. O nedenle şu anki süreç birazda stok seviyelerinin aşağı indirilmesiyle ilgili bir süreç ama önümüzdeki dönem hazırlıklı olun, hızlı mal üretebilir konumda olun stoklarınızı çok talep gelecek ürünlerden belirli miktarda stok bulundurmaya
çalışın. Hızlı çabuk teslim eden Avrupa pazarında yerini alacak. Çünkü onlar az sermayeyle daha hızlı dönüşle iş yaparak risklere karşı muhtemel krizlere, muhtemel dalgalanmalara karşı kendilerini sağlama almaya çalışıyorlar. Birde bankalar Avrupa`da kredi verirken biraz daha titiz davranıyor. O yüzden Türkiye`nin şansı var. Bu mesafe yakınlığını, bu unsuru çok iyi değerlendirmek lazım ve seri hızlı talep karşılayabilir tarzda kendimizi yenilememiz lazım."
Meral, firmalara bilişim kullanımını artırmaları ve dış ticarete daha fazla ağırlık verecek alt yapı kazanmaları tavsiyesinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Tasarım Teknokent’in yeni binası açılışa hazır hale geldi Dumlupınar Teknoloji geliştirme bölgesinde yer alan Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. yeni binası açılışa hazır hale geldi. Hem konuyla ilgili incelemelerde bulunmak hem de mevcut Teknokent yönetimi ve şirketlerini ziyaret etmek üzere Kütahya’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Arge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammed Bilal Macit, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Genel Müdür Macit’ten Rektör Süleyman Kızıltoprak’a ziyaret Genel Müdür Muhammed Bilal Macit, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü ve Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ı ziyaret edip bilgi alışverişinde bulundu. Rektör Kızıltoprak yaptığı konuşmada, teknokentlerin ülkenin Arge ve inovasyon ekosistemi üzerinden ekonomik büyüme ve kalkınmaya büyük destek verdiğini, Kütahya Tasarım Teknokent olarak başarılı projelerle hızla yukarılara tırmandıklarını, yeni bina ile beraber çok daha başarılı projelere imza atacaklarını ifade etti. Muhammed Bilal Macit, ardından teknokent’e geçti. Genel Müdür Prof. Dr. Ersan Öz tarafından yapılan sunumu dinleyen Macit ve beraberindeki heyet ardından projelerini başarıyla sürdüren bazı teknokent firmalarını ziyaret edip, yeni yapılan teknokent binasında incelemelerde bulundu. Yeni binanın açılışa hazır hale geldiğini gören Genel Müdür Muhammed Bilal Macit, " Kapatılmak üzere olan bir teknokentten bu noktaya gelen Kütahya Tasarım Teknokenti tebrik ediyoruz. Bakanımızın programına göre yakında açılışını yapabileceğimiz teknokentten hem nitelik hem nicelik olarak çok daha iyi projeler çıkacağına, ülke ekosistemine katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Kütahya Teknokent ülke sıralamasında da üst sıralara tırmanacaktır" şeklinde konuştu.
Balıkesir Burhaniye’de Üniversiteliler çikolata yapımını öğrendi Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine uzman eğitmen tarafından lezzetin ve sanatın buluştuğu "Çikolata Atölyesi" programı çerçevesinde özel eğitim verildi. Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’in rehberliğinde düzenlenen atölye etkinliğinde öğrenciler, çikolata sanatının inceliklerini öğrenme ve uygulama fırsatı buldu. Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Solunoğlu, Gastronomi ve Mutfak Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Emel Memiş Kocaman, Öğr. Gör. Kaya Nihat Pekbay ve Arş. Gör. Setenay Melek Yurttabir’in katılımıyla gerçekleşen atölyede, öğrenciler çikolatanın üretim sürecini baştan sona detaylı bir şekilde öğrendiler. Teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla da desteklenen eğitimde, öğrenciler çikolata yapımı ile ilgili önemli adımları başarıyla gerçekleştirdi. Eğitim sürecinde çikolatanın doğru şekilde eritilmesi ve temperlenmesi gibi temel adımları öğrenen katılımcılar, kakao yağı, yağ bazlı gıda boyası, kurutulmuş meyveler, kuru yemişler, çeşitli kuvertür çikolata çeşitleri ve kalıpları kullanarak kendilerine özgü çikolata ürünleri ürettiler. Atölye çalışmalarına katılanlara teşekkür eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, “ Gerçekleştirilen Çikolata Atölyesi etkinliği, öğrencilerimizin çikolata yapımını derinlemesine öğrenmelerine imkan sağlayarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindikleri bilgi ve deneyimleri geliştirme yolunda önemli bir adım olmuştur. Bu tür uygulamalı etkinliklerin, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlaması açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Katkılarından dolayı Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e teşekkür eder ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerin başarılarının devamını dilerim." ifadesini kullandı. Eğitim sonunda dekan Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e plaket sunarak kendisine teşekkür etti.