GÜNDEM - 11 Nisan 2024 Perşembe 16:26

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Ülkü Ocakları’nın düzenlediği Bayramlaşma Töreni’ne katıldı

A
A
A
Başkan Büyükkılıç, Kayseri Ülkü Ocakları’nın düzenlediği Bayramlaşma Töreni’ne katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Ocak mensupları ve katılımcıların Ramazan Bayramlarını tebrik eden Büyükkılıç, “İftarlarıyla, sahurlarıyla, teravihleriyle rahmet, mağfiret, bereket ayı olan Ramazan’ın adeta hepimizin gönlünde oluşturduğu manevi iklimle çok şükür huzur içerisinde bu süreci yaşadık” dedi.


Kayseri Ülkü Ocakları’nda düzenlenen bayramlaşma törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Halit Yağmur, MHP ve ülkü ocakları ilçe başkanları ile ülkü ocakları mensupları ile partililer ve basın mensupları katıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Halit Yağmur ve yönetimi tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılandı. Kayseri Ülkü Ocakları Bayramlaşma Töreni’nde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun iftarlarıyla, sahurlarıyla, teravihleriyle rahmet, mağfiret, bereket ayı olan Ramazan’ın adeta hepimizin gönlünde oluşturduğu manevi iklimle çok şükür huzur içerisinde bu süreci yaşadık” dedi.


Nice Ramazanlara huzur içerisinde erişebilme temennisinde bulunan Büyükkılıç, “Mevla’mdan niyazımız yine Ramazanlarına hep beraber huzur içerisinde eriştirmesi, Kadir Gecelerini idrak ettirmesi. İnşallah ay yıldızlı Türk bayrağımızın altında vatanına, milletine, devletine ve dinine bağlı yaşamayı ve nesiller yetiştirmeyi Mevla’m lütfetsin diye dua ve temennide bulunuyorum” şeklinde konuştu.


Başkan Büyükkılıç, seçim sürecinde verdikleri desteklerden dolayı Kayseri Ülkü Ocakları’na teşekkür ederek, “Hayırlı bayramlar diliyor, iyi ki varsınız diyor, sağ olun, var olun diyorum” dedi.


Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Halit Yağmur ise “Hepiniz kutlu ocağımızdaki bayramlaşma törenine hoş geldiniz. Geçirmiş olduğumuz Ramazan’da tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri Rabbim kabul eylesin. Hepinizin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Büyükkılıç, çay eşliğinde ülkü ocakları ve parti mensupları ile sohbet etti.



Başkan Büyükkılıç, Kayseri Ülkü Ocakları’nın düzenlediği Bayramlaşma Töreni’ne katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Polise çarpıp kaçan şahıs, olay yerine gelince yakayı ele verdi: 1’i polis 2 yaralı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir şahıs, araç inceleyen polis memuruna ve bir vatandaşa çarpıp kaçtı. Olaydan yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde şahsın 2.83 promil alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Hulusi Akar Bulvarı’nda meydana gelen olayda, Serdar T., yönetimindeki 38 ST 608 plakalı otomobille başka bir araçta inceleme yapan polis memuru S.T.’ye ve Ö.B.’ye çarparak, kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, Serdar T.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından polis memuru S.T. ve Ö.B.’yi ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Olaydan yaklaşık yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen Serdar T., polis ekiplerinin dikkatiyle yakalandı. Serdar T. ekipler tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde Serdar T.’nin 2.83 promil alkollü olduğu ve alkol nedeniyle daha önceden 3 kez ehliyetinin alındığı belirlendi. Serdar T.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ ve ‘ehliyetsiz araç kullanmak’ suçundan toplamda 37 bin 356 TL idari para cezası yazıldı. Gözaltına alınan Serdar T. işlemler için karakola götürüldü.
Kilis Kilis’in yeni Valisi Ömer Kalaylı oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kilis Valisi değişti. Kararname kapsamında Kilis Valisi Tahir Şahin, Trabzon Valiliği’ne atanırken, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı Kilis’in yeni Valisi oldu. Kilis Valiliği’ne atanan Ömer Kalaylı kimdir? 1979 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Ömer Kalaylı, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Kalaylı, 2003 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Gaziantep Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde Yavuzeli ve Araban Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan Kalaylı, Ankara TÖMER’de Fransızca dil eğitimi aldı. 25 Eylül 2004 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle Fransa’ya gönderilen Kalaylı, Franche-Comté Üniversitesine bağlı CLA Dil Okulunda Fransızca eğitim gördü. Bu süreçte Paris’te ENA cole Nationale d’Administration bünyesinde düzenlenen ve "Fransa’da Valilik Kurumu, Adem-i Merkeziyet, Yönetimin Modernleşmesi ve Devlet Reformu" konularını kapsayan eğitim programına katıldı. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamlayan Ömer Kalaylı, kura ile Gaziantep’in Karkamış ilçesine atanarak yaklaşık 1 buçuk yıl görev yaptı. Daha sonra sırasıyla Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kaymakamlığı (2007-2009), Sivas’ın Gürün ilçesi Kaymakamlığı 2009-2013, Sivas Vali Yardımcılığı 2013-2016, Sakarya Akyazı Kaymakamlığı (2016-2018), Uşak Vali Yardımcılığı ve Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gaziantep Şehitkamil Kaymakamlığı 2019-2022 görevlerinde bulundu. Kalaylı, 21 Aralık 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ve Çin’in yönetim sistemi konulu kısa dönem yurt dışı eğitim programına katıldı. İkinci üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümünde 2016 yılında tamamlayan Kalaylı, aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümünden ise 2022 yılında mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Kalaylı, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.