SAĞLIK - 19 Mart 2020 Perşembe 10:38

Bahçacı: "Sağlık alt yapımız çok sağlam"

A
A
A
Bahçacı: "Sağlık alt yapımız çok sağlam"

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, korona virüsü ile mücadele kapsamında kentte pandemi kurulunun olduğunu ve bu kurulun düzenli bir şekilde çalıştığını söyledi.

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, korona virüsü ile mücadele kapsamında kentte pandemi kurulunun olduğunu ve bu kurulun düzenli bir şekilde çalıştığını söyledi. Şehir hastanelerinin öneminin bu tür durumlarda daha çok anlaşıldığını kaydeden Bahçacı, şu anda kentte bir sıkıntı olmadığını, vatandaşların kurallara uymaya devam etmesini istedi.


Korona virüsü ve Mersin’in sağlık alt yapısıyla ilgili İHA muhabirine konuşan Müdür Bahçacı, küresel bir sorunla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Virüsün ilk çıktığı günden bugüne kadar Sağlık Bakanlığı ve kurumların tüm tedbirleri aldığını ve almaya devam ettiğini kaydeden Bahçacı, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin ilimizde de bütün kurum ve kuruluşlar alınan tedbirlere uydu, uyuyor. Mersin’de korona virüsle mücadele bütün kurum ve kuruluşlarla birlikte Valimizin başkanlığında koordineli bir şekilde devam etmektedir. Burada tabi büyük yatırımların ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Yatırım konusunu planlarken 3-5 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde değil de devletin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak uzun yıllarca halkımıza hizmet edecek yatırımlarda bulunmak gerekiyor. Mersin için yapılan en önemli ve büyük yatırımlardan birisi de Mersin Şehir Hastanesi’dir. Şu anda bu hastanenin varlığı her şeyden önce Mersin ilinin sağlık alt yapısının sağlım olduğunu göstermektedir. Bu yatırım olmasaydı revize edebileceğimiz yataklarımız olmayacaktı. Çin’in sonradan harekete geçmesi, İtalya’nın hedefine ulaşamaması bundan kaynaklandı. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Elimizde alt yapısıyla, yoğun bakım yataklarıyla ve izole edilmiş alanlarıyla kullanabileceğimiz büyük bir hastanemiz var. Mersin halkı emin ellerde. Sadece yetkililerin söylediklerine uysunlar” diye konuştu.



"Resmi açıklamalar dışındaki açıklamalara kulan vermeyin"


Mersin’de bir pandemi kurulunun olduğunu vurgulayan Bahçacı, “Bu kurul her gün düzenli olarak çalışmalarını devam ettiriyor. Vatandaşlarımız resmi kaynaklardan ve kurumlardan yapılan açıklıma dışında yapılan açıklamaları, paylaşımları lütfen dikkate almasın. Halkımızda bir korona fobinin oluşmaması için, koronadan daha öne geçen bir panik ve korkunun oluşmaması için vatandaşların resmi açıklamalar dışında yapılan açıklamalara kulak vermemeleri gerekiyor. Bunun dışında kişisel hijyene, ortam temizliğine dikkat etsinler. İnsanlarla bir süre yakın temastan uzak kalsınlar. Birde evde sabun ve su varken, el dezenfektenine ihtiyaç yoktur. Bu arada evden çıkmayan insanlarda bu zamanı doğru ve güzel değerlendirsin. Sadece televizyon ekranlarına bağlı kalmasınlar. Bu süreçte kitaplar okusunlar, ailemizle ve çocuklarımızla sohbet edelim" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.