GENEL - 16 Ağustos 2019 Cuma 10:53

Bu proje ile aileler fındık, çocuklar kalem tutuyor

A
A
A
Bu proje ile aileler fındık, çocuklar kalem tutuyor

Ordu’nun İkizce ilçesinde gerçekleşen proje ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimlerine katkı sağlanıyor.

Ordu’nun İkizce ilçesinde gerçekleşen proje ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimlerine katkı sağlanıyor.


"Her Çocuk Bir Dünya" projesi kapsamında İkizce’de projeyi yürüten bir fındık firması iş birliği ile ufak yaştaki çocukların çalıştırılmasını önlemek amacıyla oluşturulan akademik program her sene ilçeye gelen tarım işçisi aileler tarafından ilgi görmeye başladı.


İkinci yılında projeye kendi imkanlarıyla devam ettiklerini söyleyen fındık firması yönetim kurulu üyesi Kadir Durak, "Geçen yıl başladığımız ’Her Çocuk Bir Dünya’ projesi kapsamında tarım işçilerinin çocuklarını bahçelerden alarak buradaki okulumuzda gün içerisinde eğitim vererek bahçelerden uzak tutmaya çalışıyoruz. Çocukların bir fındık dalını tutmasını değil de, bir okulda kalem tutarak eğitimlerine destek olmaya çalışıyoruz. Bizler bu projeyi hiç bir kurum yada kuruluştan en ufak bir destek almadan firma olarak kendi imkanlarımız dahilinde devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk başlattığımız bu çalışmamızı bakanlığımıza sunduk. Tabi bu proje farklı bölgelerde devam edebilir ve yaygınlaştırılabilir" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce İş başvurularında kritik eşik: "Sadece 6 saniyeniz var" DÜZCE (İHA) – Düzce’de üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen kariyer eğitiminde, etkili öz geçmiş (CV) hazırlamanın ve iş mülakatlarının püf noktaları anlatıldı. Ayrıca eğitimde, işverenlerin bir öz geçmişi incelemek için ortalama 6 saniye ayırdığı belirtilerek doğru hazırlığın önemi vurgulandı. Düzce Belediyesi iştiraklerinden BelKA İnsan Kaynakları A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren İş Kulübü, istihdama katkı sağlamak amacıyla eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Düzce Üniversitesi Kariyer Merkezinin talebi üzerine kampüste öğrencilerle bir araya gelen uzmanlar, iş bulma ve kariyer planlama süreçlerine ilişkin detaylı bilgi verdi. Eğitimde gençlere; doğru CV doldurma, mezuniyet sonrası izlenecek adımlar, doğru iş arama yöntemleri ve mülakatlarda dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı. "Kritik süre 6 saniye" Programda konuşan Düzce İş Kulübü İş ve Meslek Uzmanı Melike Kelav, temel hedeflerinin "doğru işe doğru insanı yerleştirmek" olduğunu belirtti. Öğrencilere profesyonel bir öz geçmişin nasıl olması gerektiğini anlatan Kelav, "CV’nizi hazırladınız ve bir insan kaynakları (İK) uzmanı bunu inceliyor. Burada sizin maksimum 6 saniyelik süreniz var. Bu 6 saniyelik süre, sizin bu işe uygun olup olmadığınızı belirleyen kritik süredir" ifadelerini kullanarak ilk izlenimin önemine dikkati çekti. Etkinlikte ayrıca, Düzce Belediyesi ve BelKA A.Ş.’nin istihdama yönelik hayata geçirdiği projeler hakkında öğrencilere sunum yapıldı.
Adıyaman Kahta Belediyesi’nden haşerelere karşı yoğun mücadele Adıyaman’ın Kahta ilçe Belediyesi, yaz aylarına hazırlık kapsamında çevre temizliği ve haşerelerle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe genelinde planlı ve programlı şekilde yürütülen ilaçlama faaliyetleriyle birlikte ekipler, vatandaşların daha sağlıklı, huzurlu ve konforlu bir yaz geçirmesi için sahada yoğun mesai harcıyor. Sivrisinek, karasinek ve diğer zararlıların üreme alanlarında gerçekleştirilen çalışmalarla, muhtemel haşere artışının önüne geçilmesi hedefleniyor. Özellikle yaz mevsimi öncesinde yürütülen bu kapsamlı mücadele sayesinde hem çevre sağlığı korunuyor hem de yaşam kalitesi artırılıyor. Belediye ekipleri, belirlenen program doğrultusunda mahalle mahalle çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlardan gelen talepler de titizlikle değerlendirilerek hızlı çözümler üretiliyor. Kahta genelinde sürdürülen bu çalışmalar, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturma hedefi doğrultusunda kararlılıkla devam ediyor. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ise yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaş sağlığının her zaman öncelikleri olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru bizim için her şeyden önce gelir. Yaz aylarında artış gösteren haşere sorununa karşı ekiplerimizle sahada etkin ve kesintisiz bir mücadele yürütüyor. Amacımız, hemşehrilerimizin daha temiz, sağlıklı ve konforlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak. Bu doğrultuda çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.