EĞİTİM - 27 Haziran 2024 Perşembe 17:55

ODÜ Tıp Fakültesi 82 mezun verdi

A
A
A
ODÜ Tıp Fakültesi 82 mezun verdi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi 2023-2024 eğitim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende 82 öğrenci kep atarak, doktor oldu.


Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen törende öğrenciler adına konuşma yapan Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Halenur Çavuşoğlu, 6 yıllık zorlu eğitimi tamamlayıp, dünyanın en zorlu ve özveri isteyen mesleklerinden olan hekim olmaya hak kazanmanın verdiği mutluluğu dile getirdi. Dr. Çavuşoğlu, kendilerinin yetişmesinde emeği geçen başta aileler ve okuldaki hocalarına teşekkür etti.


Törende, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, TIP Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Celal Tezcan da birer konuşma yaptı.


Konuşmalarının ardından Tıp Fakültesini derece ile tamamlayan öğrencilere plaketleri verildi. Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve Hipokrat yemini edilmesinin ardından kep atma töreni ile sona erdi.


Törene Ordu Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Celal Tezcan, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Dursun Tüzün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, akademik ve idari personel, öğrenciler ile davetliler katıldı.



ODÜ Tıp Fakültesi 82 mezun verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Bir yıldır aranan hükümlü, araç içinde güneşlikle yüzünü kameralardan gizlemeye çalışırken yakalandı Kırıkkale’de çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 firari hükümlü, polis ekiplerince yürütülen operasyonlarla yakalandı. 2024 yılından bu yana aranan bir hükümlünün ise, Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarında yüzünü gizlemek amacıyla araç içi güneşliği indirdiğinin tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Kayseri’de olduğu belirlenen hükümlü, yapılan teknik takip sonucu yakalandı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince, çeşitli suçlardan aranan firari hükümlülerin yakalanmasına yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda, "hırsızlık" suçundan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.G., "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.G., "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.E. ile "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.K. yakalandı. Kameralardan yüzünü gizlemek için araç güneşliğini kullandı Ayrıca, "kasten öldürme" ve "karşılıksız yararlanma" suçlarından toplam 11 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla yaklaşık bir yıldır aranan N.Z.’nin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, şahsın kardeşi adına kayıtlı araçla Kayseri’de hareket halinde olduğu belirlendi. Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarında, şahsın yüzünü gizlemek amacıyla aracın güneşliğini indirdiğinin tespit edilmesi üzerine elde edilen bilgiler Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ile paylaşıldı. Düzenlenen ortak operasyonla N.Z., belirlenen güzergah üzerinde yakayı ele verdi. Operasyonların devamında, "dolandırıcılık" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.Ç., Karşıyaka Mahallesi’ndeki ikametinde yakalanırken, "bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 14 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan D.K. ile "alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma" suçundan 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.S. de yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alındı. Hükümlüler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ceza infaz kurumlarına teslim edildi. Kent genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.