ÇEVRE - 15 Eylül 2025 Pazartesi 18:37

Başkan Alemdar, vatandaş ile birlikte Metrobüs yolculuğu yaptı

A
A
A
Başkan Alemdar, vatandaş ile birlikte Metrobüs yolculuğu yaptı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Yazlık Kavşağı, Farabi Caddesi, Millet Bahçesi arasındaki 2 kilometrelik hatta yeni güzergahın da devreye alınmasıyla trafik akışının sorunsuz sağlandığı Metrobüs Hattı’nda vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre yeni bir ulaşım modeli getiren Metrobüs Hattı’ndaki güzergah genişletme çalışmaları tamamlandı ve Yazlık Kavşağı, Şeker Yolu (Farabi Caddesi) ile Millet Bahçesi arasındaki 2 kilometrelik dönüş hattı yeniden hizmete açıldı. Trafik yoğunluğunun da yeniden ortadan kalkmasını sağlayan bu çalışma sonunda, Yenikent ve Serdivan bölgesinden şehir merkezine dönüş sağlayan binlerce sürücü 10 metre genişliğinde bölünmüş yola yeniden kavuştu. Başkan Alemdar ise, Sakarya’nın toplu taşıma ulaşım ağına entegre edilen ilk yatırım olan Metrobüs Hattı’nda vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı. Yolcu yoğunluğu yüksek olan Millet Bahçesi durağında vatandaşların projeyle ilgili düşüncelerini dinleyen, istek ve önerilerini not alan Alemdar, Metrobüste yolculuk yaptığı süre boyunca vatandaşlarla sohbet etti. Büyükşehir bürokratlarından proje hakkında bilgileri de sahada alan Alemdar, her adımı lokal değil, geleceğe dönük ve çok geniş bir pencereden bakarak yürüttükleri planlarla attıklarını söyledi.



"Planlamalarımızı bir bir hamdolsun tamamlıyoruz"


Metrobüs ile ilgili şehrin merkezine kadar ulaştırdıkları hattın öneminin Yazlık Kavşağı’nda, Raylı Sistem’de, Şehir Hastanesi Güzergahı çalışmaları tamamlandığında çok daha net olarak anlaşılacağını ifade eden Alemdar, "Bu ve benzeri büyük yatırımlar, günler içerisinde değil uzun soluklu bir plan, program ile ortaya koyuluyor. Planlamalarımızı bir bir hamdolsun tamamlıyoruz. Şehrimizin ulaşım altyapısını güçlendirirken vatandaşlarımızın en rahat, hızlı ve konforlu şekilde ulaşımlarını sağlamak için durmadan çalışıyoruz. En başından beri projemizde mevcut olan yolları güzergâhımıza eklemek için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Raylı sistemin bir altyapısı olan bu hat en işlevsel şekilde vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edecek" dedi.



Başkan Alemdar, vatandaş ile birlikte Metrobüs yolculuğu yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Mıhlama için izdiham: Süleymanpaşa’da 1 tonluk lezzet seli Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen 2. Hamsi ve Mıhlama Festivali’nin ilk gününde yaklaşık 1 ton mıhlama kısa sürede tükenirken, etkinlik alanında zaman zaman izdiham yaşandı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Karadenizliler Derneği tarafından organize edilen 2. Hamsi ve Mıhlama Festivali, ilk gününden yoğun ilgi gördü. Festival kapsamında vatandaşlara yaklaşık 1 ton mıhlama ikram edilirken, lezzetten tatmak isteyenler erken saatlerden itibaren etkinlik alanına akın etti. Kazanlarda hazırlanan mıhlama karıştırılırken ortaya çıkan görüntüler adeta görsel şölene dönüştü. Mıhlama dağıtımı öncesinde oluşan uzun kuyruklar dikkat çekerken, dağıtımın başlamasıyla birlikte kalabalık zaman zaman kontrolden çıktı, yoğunluk üst seviyeye ulaştı. Oluşan kalabalık nedeniyle festival yetkilileri, hazırlanan mıhlamanın yetip yetmeyeceği konusunda endişe yaşadı. İzdiham havadan görüntülendi Mıhlama için oluşan metrelerce kuyruk ve kalabalık, dron ile görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde, etkinlik alanındaki yoğunluk net şekilde gözler önüne serildi. Festivalin ilk günü, yoğun katılım ve renkli görüntülerle hafızalara kazındı. "6 bin kişiye mıhlama dağıtacağız" Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, "Hamsi ve Mıhlama festivalimizin bugün ikinci günündeyiz. Arkamda görüyorsunuz izdiham oluştu. Bu daha ikinci gün mıhlama dağıtımı. Sağ olsun Süleymanpaşalılar bizlere tevazu gösteriyorlar. Bizi çok memnun ettiler ve çok kalabalık oldu. Mıhlama yetecek mi yetmeyecek mi bunun endişesi içerisindeyiz. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. 6 bin kişilik mıhlama hazırladık, 6 bin kişiye ücretsiz mıhlama dağıtacağız. Yarın da 10 bin kişiye ücretsiz hamsi dağıtacağız" dedi.
Ankara Yoğurt, ayran, turşu gibi ürünler 2026’da gıda trendleri arasında Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan yoğurt, ayran ve turşu gibi ürünlerin tüketim trendinin arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Sena Nur Doğan, "İnsanlar bu gıdaları artık yalnızca sindirim için değil, bağışıklık, ruh hali ve enerji üzerindeki etkileri nedeniyle tercih ediyor; böylece kültürel tarifler modern dokunuşlarla yeniden popülerleşiyor" dedi. Bireylerin artık yalnızca beslenmeye değil sağlıklarını korumaya, yaşam kalitesini artırmaya, zihinsel ve bedensel dengeyi sağlamaya ve çevre bilinciyle hareket etmeye odaklandığını vurgulayan Medicana International Ankara Hastanesi Feel Well Beslenme ve Yaşam Tasarımı bölümü Diyetisyen Sena Nur Doğan, 2026 yılına nostaljik tatlar ve geleneksel pişirme tekniklerinin damga vuracağını söyledi. Proteinin beslenmenin merkezindeki yerini daha da sağlamlaştıracağına belirten Diyetisyen Sena Nur Doğan şu bilgileri paylaştı: "Bu yılın en güçlü sağlık temalarından biri bağırsak sağlığı. Mikrobiyom dostu ürünler, prebiyotik lifler, fermente gıdalar ve doğal probiyotik içeren seçenekler giderek daha fazla tercih ediliyor. Yoğurt, ayran, turşu gibi kültürümüzde var olan gıdalar modern beslenme trendlerinin yıldızı haline geliyor. 2026’da sağlıklı beslenme ‘yasaklar’ üzerinden ilerleyen katı bir sistem olmaktan çıkıyor. Yerini; tat duyusunu tatmin eden, dokularla oynayan, nostaljik lezzetleri modern yorumlarla yeniden sunan bir beslenme kültürü alıyor. Fermente gıdalar, bakliyatlar, ev yapımı soslar, eski pişirme teknikleri ve yerel malzemelerle hazırlanan yemekler güçlü bir geri dönüş yapıyor." Sığır yağı talebi artıyor Sığır yağının raflarda daha sık görüleceğini aktaran Diyetisyen Sena Nur Doğan, "Bir zamanlar geleneksel yemek pişirmenin temel unsurlarından biri olarak yüksek dumanlanma noktası ve zengin aromasıyla değer verilen sığır yağı, alternatif yağ arayışındaki tüketiciler tarafından yeniden keşfediliyor. Ancak sığır yağı doymuş bir yağdır. Yüksek doymuş yağ alımı, kalp ve damar hastalıkları riskiyle ilişkilidir; bu nedenle az miktarda tüketilmesi en sağlıklısıdır" ifadelerini kullandı. Proteinli içecekler daha da popülerleşiyor İçeceklerin artık yalnızca bir tamamlayıcı değil, başlı başına fonksiyonel bir ürün haline geldiğini ifade eden Diyetisyen Sena Nur Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Elektrolit destekli sular, proteinli içecekler, prebiyotik içeren soğuk çaylar, mantar özleri ve zihinsel dengeyi hedefleyen bitkisel karışımlar her zamankinden daha popüler. Tüketici, içtiği her ürünün kendisine ne sağladığını bilmek istiyor. Bu durum, üreticileri daha sade içeriklere, daha net amaçlara ve daha şeffaf etiketlere yönlendiriyor. Günümüz gıda trendleri, sağlıklı beslenmenin yalnızca makro ve mikro besin dengesiyle sınırlı olmadığını; keyif, sürdürülebilirlik, duygusal iyilik hali, kültürel bağlar ve pratik yaşamla uyumlu bir bütünlük sunması gerektiğini gösteriyor. 2026; bedeni besleyen, zihni destekleyen ve gezegene saygı duyan daha bütüncül bir beslenme yılı olacak."