ASAYİŞ - 03 Şubat 2026 Salı 17:13

Tokat’ta kaçak göçmen taşıyan sürücüler tutuklandı

A
A
A
Tokat’ta kaçak göçmen taşıyan sürücüler tutuklandı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde iki farklı otomobilde yakalanan kaçak göçmenlerle ilgili gözaltına alınan sürücüler tutuklandı.


Edinilen bilgilere göre Erbaa ilçesinde polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulamalarda, biri ticari taksi olmak üzere iki farklı otomobilde kaçak göçmenler yakalandı. Yapılan kontrollerde, 34 PR 3871 plakalı otomobilin sürücüsü B.A. ile 77 T 0513 plakalı ticari taksinin sürücüsü E.A. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan sürücüler, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler B.A. ve E.A., çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 34 PR 3871 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan emekli polis memuru E.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yakalanan 2 Afganistan uyruklu kaçak göçmen, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.



Tokat’ta kaçak göçmen taşıyan sürücüler tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Bakan Ersoy’dan Başkan Er’e ziyaret Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i ziyaret etti. Bir dizi ziyaretlerin yanı sıra 6 Şubat 2023 depremleri sonrası yeniden ayağa kaldırılan kültür varlıklarındaki çalışmaları yerinde görmek üzere Malatya’ya gelen Bakan Ersoy, Başkan Er’i makamında ziyaret etti. Ziyaretinden dolayı Bakan Ersoy’a teşekkür eden Başkan Er, "Deprem döneminde Koordinatör Bakan olmanız hasebiyle en zor zamanlarda buradaydınız. Malatya’mıza kattığınız birçok önemli hizmet ve çalışmalarınız oldu. Allah, devletimize zeval vermesin. Sizlerin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un destekleriyle Malatya’mız küllerinden ayağa kalktı. Biz de daha yaşanabilir, dirençli, rahat bir Malatya için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. Malatya’nın yeniden inşa süreci devam ederken Büyükşehir Belediyesi olarak spor, sanat ve kültürel anlamda projeler hazırladıklarını dile getiren Başkan Er, projeler için Bakan Ersoy’dan destek istedi. Bakan Ersoy Kütüphane inşaatını inceledi Başkan Er’in brifingini dinleyen ve proje dosyalarını alan Bakan Ersoy, "Projeleri inceleyelim, üzerinde çalışalım. Bir çalışma yapın destek olalım" dedi. Başkan Er’in makamından Büyükşehir Belediye ana binası amfisinde inşaatı devam eden kütüphaneyi de inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çalışmaların aşaması hakkında bilgi aldı. Bakan Ersoy, 815 kişi kapasiteli bölgenin en büyük kütüphaneyi ayrıntılı bir şekilde gezdi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in ’Malatya’yı kütüphaneler şehri yapacağız’ vizyonuyla büyükşehir belediyesi içerisinde hayata geçirdiği kütüphanede incelemede bulunan Bakan Ersoy, memnuniyetini dile getirdi. Başkan Er, bölgenin en büyük kütüphanesini inşa ettiklerini belirterek, "Kütüphaneye gelen öğrencilerimiz, buradaki amfiyle kendilerini üniversitede hissedecekler. Kütüphane dışında seminer salonları ve serbest çalışma alanları da olacak" bilgilendirmelerinde bulundu.