SAĞLIK - 07 Şubat 2026 Cumartesi 23:29

Van’dan İstanbul’a 11 aylık bebek için uçak ambulansla sevk gerçekleştirildi

A
A
A
Van’dan İstanbul’a 11 aylık bebek için uçak ambulansla sevk gerçekleştirildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Hastanesi’nde tedavi altında bulunan 11 aylık A.K., ileri tetkik ve tedavi amacıyla İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne uçak ambulansla nakledildi.


Böbrek yetmezliği tanısı bulunan ve entübe durumda olan hastanın sevki için Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıkta Acil Hava Operasyon Merkezi (SAHOM) koordinasyonunda çalışma başlatıldı. Bu kapsamda görevlendirilen uçak ambulans, saat 21.20’de Van Ferit Melen Havalimanı’na iniş yaptı.


Havalimanında hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından hastane şartlarında teslim alınan A.K., uçak ambulansa alınarak İstanbul’a sevk edildi. Sevk sürecinin, uzman sağlık personeli eşliğinde ve gerekli tüm tıbbi donanım sağlanarak gerçekleştirildiği belirtildi.


(YS-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Meriç Nehri taştı; hayvanlar tahliye edildi, çiftçi malını kurtardı Meriç Nehri’nin taşmasıyla Edirne’de tarım arazileri ve yerleşim alanları sular altında kalırken, AFAD ekipleri mahsur kalan hayvanları tahliye etti, çiftçiler ise mallarını kurtarmak için zamanla yarıştı. Bulgaristan’da etkili olan yoğun yağışlar ve kar erimeleri sonrası debisi artan Meriç Nehri’nin taşmasıyla Edirne’de tarım arazileri, çiftlikler ve bağ evleri sular altında kaldı. Taşkının ardından bölgede yaşayan çiftçiler, hayvanlarını ve mallarını kurtarmak için seferber oldu. Bulgaristan’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 95’e ulaşması nedeniyle kontrollü su tahliyesine başlandığı öğrenilirken, Meriç Nehri’nin debisinin 1157 metreküp/saniyeye kadar yükselerek artmaya devam ettiği bildirildi. Üç nehrin birleştiği Edirne’de, nehir kenarlarında bulunan yerleşim alanları ve tarım arazilerinde yaşayan vatandaşlar tedbir alırken, AFAD ve jandarma ekipleri muhtemel olumsuzluklara karşı sahada hazır bekliyor. Meriç Nehri’nin yatağından çıkması sonucu birçok hayvan sular altında kalan alanlarda mahsur kaldı. Su basan yerleşim alanlarına botlarla giren AFAD ekipleri; koyun, köpek, kedi ve çok sayıda hayvanı güvenli bölgelere tahliye etti. Hayvanlarına yeniden kavuşan çiftçiler, yaşadıkları sevinci gözyaşları içinde dile getirirken, bölgede su seviyelerinin yakından takip edildiği ve denetimlerin sürdüğü belirtildi.
Hatay Otobanda 324 Km hıza ulaşan motosikletli ölüme meydan okudu Hatay’da otobanda ölümü hiçe sayarak 324 km hıza ulaşan ve o anları sosyal medyada paylaşan sürücü jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Sürücünün o anlarını ‘Gereği Yapıldı’ notuyla paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sürücüye cezai işlem uygulandığını açıkladı. Erzin ilçesinde otoyolda motosikletle trafik güvenliğini hiçe sayarak akrobatik hareketler yapan, art arda şerit değiştiren n A.Ç. isimli motosiklet sürücüsü 324 km hıza ulaştığı anları sosyal medyada paylaştı. Görüntüler üzerine harekete geçen jandarma ekipleri şahsı tespit ederek gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’da görüntüleri sosyal medya üzerinden ‘Gereği Yapıldı’ notuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya sosyal medya paylaşımında; "Motosiklet sürücüsü hakkında; TCK’nın 179/2 maddesinden adli işlem yapıldı. Ayrıca idari para cezası uygulandı. Yeni Trafik Kanunu Teklifine göre bu trafik kurallarını hiçe sayan sürücüye; makas atması nedeniyle, 90 bin? idari para cezası uygulayacağız, sürücü belgesini 60 gün süreyle geri alacağız, aracını 60 gün süreyle trafikten men edeceğiz. Akrobatik hareketler yapan sürücüye, 46 bin? idari para cezası uygulayacağız, sürücü belgesini 60 gün süreyle geri alacağız, araçlarını 60 gün süreyle trafikten men edeceğiz, geriye doğru 5 yıl içinde ikinci defa geri alınanların sürücü belgelerini iptal edeceğiz. Yerleşim yeri dışında mevcut hız sınırını 71 km/sa ve üzeri aşan sürücülere 30 bin TL idari para cezası uygulayacağız ve sürücü belgesi 90 gün süreyle geri alacağız. Trafik ihlalinin meydana geldiği otoyol güzergahında bu motosikletin hız sınırının 100 km olmasına rağmen motosiklet 324 km hız yapmaktadır. 324 km süratle giden bu sürücünün motosikleti, Yeni Trafik Kanunu Teklifinin kanunlaşmasıyla birlikte 120 gün trafikten men edilecek. Sürücünün ehliyeti de 150 gün geri alınacak. Tek bir amacımız var: Trafik kazalarında canlarımızı yitirmeyelim" ifadelerini kullandı.