Yerel Haberler
Adana
16 Mart 2026 Pazartesi - 10:27 Kaçak yapı gerekçesiyle yıkım kararı verilen göl kenarındaki mahallede protesto Adana’da Seyhan Baraj Gölü kıyısında evleri bulunan bir grup vatandaş, evlerinin kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yıkılacağının bildirilmesi üzerine eylem yaptı. Mahalle sakinleri, belediyeyi alkışlarla protesto edip, "Bize numarataj verildi, elektrik ve su aboneliği bağlandı. Şimdiye kadar bir sorun yoktu" diyerek muhatap bulamadıklarını öne sürdü. 2 Nisan’da yapılması planlanan yıkımın durdurulması için mahalleli mahkemeye başvuracak. Adana’nın merkez Sarıçam ilçesine bağlı Bayramhacılı Mahallesi’nde Seyhan Baraj Gölü kenarında bulunan bazı evler hakkında kaçak yapı oldukları gerekçesiyle Sarıçam Belediyesi tarafından yıkım kararı alındı. Bunun üzerine mahalle sakinleri bir araya gelerek duruma tepki gösterdi. Evlerinin yıkılmasını istemeyen mahalle sakinleri, belediyeyi alkışlarla protesto etti. Mahalleli, tapuları olduğunu, evlerine numarataj verildiğini, elektrik ve su aboneliklerinin bağlandığını, yapı kayıt belgesi verildiğini belirterek yıllardır bölgede yaşadıklarını söyledi. Öte yandan, 2 Nisan’da yapılması planlanan yıkımın durdurulması için mahallelinin mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma talebinde bulunacağı öğrenildi. "Muhatap yok karşımızda" Grup adına konuşan vatandaşlardan Yunus Oğuz, "Şimdiye kadar bir sorun yoktu ancak Sarıçam Belediyesi evlerimizi yıkacak. Ben 1 buçuk sene boyunca burayı yaptım ama yaparken Sarıçam Belediyesi’nden kimse gelip sen ‘Kaçak yapı yapıyorsun’ demedi. Muhatap yok karşımızda" ifadelerini kullandı. "Eğer devletimiz burayı istiyorsa çıkalım" Mahallede evi bulunan vatandaşlardan Ahmet Karaoğlan, "Ben 2018 yılından bu yana burada oturuyorum. Pandemiyi, depremi hep burada geçirdim. 2018 yılında biz burayı yaptık, belediyeden kimse bize müracaat etmedi. Bize numarataj verildi, elektrik ve su aboneliği bağlandı. Sarıçam Belediyesi şimdi evimizi yıkmak istiyor. Belediyeye gidince ‘Emir büyük yerden’ deniyor. Bu emri veren kim, biz onu öğrenmek istiyoruz. Biz muhatap arıyoruz. Eğer devletimiz burayı istiyorsa çıkalım ama bizim canımız yandı. Ben annemi, babamı nereye götüreceğim. Bizi kovmaya çalışıyorlar, herhangi bir tebligat gelmeyenlerimiz de var" diye konuştu.
16 Mart 2026 Pazartesi - 10:04 Adanalı sağlıkçılara "Yılın Hekimi" ve "Yılın Sağlık Çalışanı" ödülü Adana’da sağlık alanında yürütülen çalışmalar, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında İstanbul’da düzenlenen programda ödülle taçlandırıldı. Adana’dan iki sağlık çalışanı "Yılın Hekimi" ve "Yılın Sağlık Çalışanı" ödülüne layık görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen "14 Mart Tıp Bayramı Programı"nda, Adana sağlık teşkilatının çalışmaları dikkat çekti. Programa Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar de katılarak kenti temsil etti. Deri bankası projesine "Yılın Hekimi" ödülü Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan ve Türkiye’de kamu hastaneleri arasındaki ilk ve tek deri bankası ile doku laboratuvarı olma özelliğini taşıyan merkezin yönetim süreçlerini yürüten Yanık Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Koray Daş, bilimsel çalışmaları ve sağlık alanına sunduğu katkılar dolayısıyla "Yılın Hekimi" ödülünü aldı. Yenidoğan yoğun bakım hemşiresine ödül Aynı hastanede görev yapan hemşire Hacı Şahin ise özellikle Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde gösterdiği çalışmaları nedeniyle "Yılın Sağlık Çalışanı" ödülüne layık görüldü. "Bu başarı kolektif bir emeğin ürünü" Törende konuşan Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, alınan ödüllerin Adana sağlık teşkilatının ortak başarısı olduğunu belirterek, "Bugün burada aldığımız ödüller Adana’nın sağlık alanındaki kapasitesini ve profesyonel birikimini en üst düzeyde temsil etmektedir. Prof. Dr. Koray Daş ve Hemşire Hacı Şahin arkadaşlarımızın başarıları, tüm mesai arkadaşlarımız için gurur vericidir. Hedefimiz ileri teknolojiyi nitelikli insan kaynağıyla birleştirerek vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaya devam etmektir" dedi. Ödüllerin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarafından takdim edildiği program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Şüpheli ev sahibi öğretmen, ölen kiracısını ’500 TL’ için darbetmiş
29 Ağustos 2025 Cuma - 17:39 Şüpheli ev sahibi öğretmen, ölen kiracısını ’500 TL’ için darbetmiş Adana’nın Kozan ilçesinde bir okulda öğretmen olduğu öğrenilen şahıs yayla evindeki kiracısını 500 TL’lik arızalı şofben parası tartışmasında darbetti. Yaralanıp evine giden kiracı hayatını kaybetti, şüpheli ise kaçtı. Olay, ilçeye bağlı Kuytucak Mahallesi Savruk Yaylası’nda meydana geldi. İddiaya göre, ev sahibi Yener R., 4 yıldır kiracısı olan 70 yaşındaki Hüseyin Başak’tan şofben arızası için 500 TL talep etti. Başak ise şofbenin kullanılmadığını söyleyerek parayı vermek istemedi. Bunun üzerine dün başlayan tartışma, bugün köy meydanında kavgaya dönüştü. Ev sahibi Yener R. ve eşi, 3 çocuk babası Başak’ı sopa ve demir levye ile darbetti. Kavganın ardından evine dönen Başak, kısa süre sonra fenalaştı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaşlı adamın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerinde İlçe Jandarma Komutanılığı ekipleri, acılı aileyi güçlükle sakinleştirdi. Savcı ve jandarma ekiplerinin incelemesinde Başak’ın vücudunda darp izleri bulunduğu belirlendi. Hayatını kaybeden Başak’ın kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayın ardından eşi ve çocuklarıyla birlikte araçla kaçan şüphelinin ilçedeki meslek lisesinde daha önce müdür yardımcısı olarak görev yaptığı, şimdi ise öğretmenliğe geçtiği öğrenildi. Şüpheli öğretmen ve eşinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Adana Ticaret Odası Ağustos Ayı Meclis Toplantısı yapıldı
29 Ağustos 2025 Cuma - 12:42 Adana Ticaret Odası Ağustos Ayı Meclis Toplantısı yapıldı Adana Ticaret Odası (ATO) Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru’nun da katılımıyla gerçekleştirildi. ATO Meclis Salonu’nda, Meclis Başkanı İsmail Acı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milletvekili Doğru, özellikle tarımla ilgili yatırım ve projeler hakkında bilgi verdi. Bölgenin yanı sıra Türkiye genelini etkileyen zirai don gibi doğal afetlerin yanı sıra yaşanan kuraklığın da tarımı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Doğru, gerekli çalışmaların yapıldığını ve yaraların sarıldığını söyledi. Adana’ya yapılan yatırımlardan da bahseden Doğru, kuraklığın sorun olduğunu söyleyerek, "Biliyorsunuz, İmamoğlu, Kozan ve Sarıçam bölgesinde basınçlı boru sistemiyle sulama projesi devam ediyor. Aynı projeyi Aşağı Seyhan Ovası’nda da hayata geçiriyoruz. Projesine 2026 yılında başlıyoruz. Proje maliyeti ise yaklaşık 100 milyar lira. Bu, Adana tarihinin en büyük ve en kıymetli yatırımı olacak" dedi. "2 Tünel yapılacak" Konuşmasını sürdüren Doğru "Çatalan Barajı’ndan iki tane tünelle Seyhan, Yüreğir, Karataş ve Tarsus’un bir kısmı dahil olmak üzere Aşağı Seyhan Ovası’nın tamamını, yerin altına alacağımız basınçlı borulu sistemle sulayacağız. Şehrin içinden geçen kanalların tamamını kaldırıyoruz ve borulu sistemle suyu yerin altına alıyoruz. Bu sistemle üreticilerimiz sulama için ekstra masraf yapmayacak. Evinde kullandığı su gibi, basınçlı boru sistemiyle arazisinde, bahçesinde damlama sistemiyle sulama yapacak. Bu, belki de Adana tarihine altın harflerle yazılacak yatırımlardan birisi olacak"diye konuştu. Yerel yönetimlerin, şehrin trafiğini rahatlatmaya yönelik çalışmalar yapmadığı için mevcut otoban yolunun şehir içi trafiğine hizmet eder hale geldiğine de dikkat çeken Doğru, "Burayı kurtarmak için alternatif otoban yolu yapacağız. Bunun da çalışmaları tamamlandı. Bugün de proje ihalesi yapıldı. Pozantı’dan Ceyhan-Organize Sanayi Bölgesi’ne inen bir otoban yolu yapılacak. Bu da güzel bir yatırım olacak" şeklinde konuştu.
Öğretmenlerden okula renkli dokunuş
29 Ağustos 2025 Cuma - 10:20 Öğretmenlerden okula renkli dokunuş Adana’nın Kozan ilçesinde öğretmenler ve idareciler, yaz tatilini ellerinde fırçalarla geçirerek, öğrenciler için okullarına renkli dokunuşlar yaptı. Kozan ilçesinde bin 200 öğrencisi bulunan Halit Dağlı İlköğretim Okulu’nun öğretmenleri ve idarecileri, yaz tatilini ellerinde fırçalarla geçirerek okullarını yeni döneme hazırladı. Okul Müdürü Seyban Karaköse öncülüğünde bir araya gelen öğretmenler, sınıflardan bahçeye kadar birçok alanı kendi elleriyle boyayarak rengârenk bir okul ortamı oluşturdu. Okulun kaldırım taşları, banklar ve sınıflar boyanırken, öğrencilere doğa sevgisi aşılamak için çiçekler ekildi. Ayrıca teneffüslerde spor yapmaları için Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan "canlı langırt" sahasının bakımı yapıldı. Okul bahçesindeki zeytin ağaçları, renkli çiçekler ile okul bankları doğal bir güzellik ortaya çıkarırken, öğretmenlerin ellerinde fırçalarla oluşturduğu renkli görüntü dikkat çekti. Öğrenciler için büyük bir heyecanla çalıştıklarını belirten Okul Müdürü Seyban Karaköse, "Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize cıvıl cıvıl bir okul hazırlamak istedik. Koridorlarımızı fayanslarla daha aydınlık hale getirdik, mavi, pembe tonları ile alaçatı renkleriyle boyadık, begonviller ektik. ‘Her şey çocuklar için’ düsturuyla yaz boyunca okuldaydık. Bahçemizi rengârenk hale getirirken, sınıflarımızda da bilginin ışığında öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Canlı langırt Türkiye’de ilk, oyun kurallarını kendimiz koyduk, 28 dersliğimizde öğrenciler sırayla bu alanı kullanıyor" dedi. Sınıf öğretmenlerinden Mustafa Ünlü ise öğrenci sevgisinin öğretmenleri yaz tatilinde okulda bir araya getirdiğini söyledi. Ünlü, "Öğrencilerimizi çok seviyoruz, onların okula keyifle gelmeleri için renkli bir karşılama hazırladık. Bu çalışmaların öğrencilerimize olumlu yansıyacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Büyük felakette müteahhitlerin yanı sıra belediyeler de kusurlu çıktı
29 Ağustos 2025 Cuma - 09:27 Büyük felakette müteahhitlerin yanı sıra belediyeler de kusurlu çıktı Kahramanmaraş merkezli depremlerde 411 kişinin hayatını kaybettiği Adana’da afet sonrası açılan davalarda idare mahkemesi yüzde 70 müteahhitleri kusurlu bulurken, yüzde 12 ilçe belediyeleri, yüzde 8 ise büyükşehir belediyesini kusurlu buldu. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli Elbistan ve Pazarcık depremleri sonrasında Adana’da 11 bina yıkılırken 411 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin yakınları hem ceza hem de idare mahkemesine dava açtı. Ceza mahkemelerinde davalar devam ederken, idare mahkeme yıkılan binalarda kimlerin kusuru olduğunu tek tek tespit etti. Avukat Nazan Akça, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ceza davalarında birçok yargılamada henüz üniversitelerden rapor beklendiğini belirtti. Akça, "Ancak idare mahkemelerine açılan davalarda kusur raporları geldi. Bu raporlara göre, yüzde 70 oranında kusur yapı müteahhitine ya da yapı denetim firmalarına, yüzde 12 oranında ilçe belediyelerine, yüzde 8 oranında ise büyükşehir belediyesine yükleniyor" dedi. "Belediyeler denetleme yetkisi olduğu için kusurlu" Belediyelere kusur verilmesinin nedeninin, bu yapıları denetleme görevlerinin bulunmasından kaynaklandığına dikkat çeken Akça, şöyle devam etti: "İmar ve ruhsat başvuruları belediyelere yapılır. İmar ruhsatı ve iskan ruhsatı alındıktan sonra da belediyelerin bu yapıları denetleme sorumluluğu vardır. Belediyeler, kendi imar müdürlüğü ve mühendisleri aracılığıyla bu denetimleri gerçekleştirmedikleri için görev gereklerine aykırı davranmış sayılıyor ve kusur onlara da yükleniyor." Bu karardan yola çıkıldığında, belediyelerdeki ilgili kişiler hakkında da hukuki süreçler başlatıldığına değinen Akça, "Görev gereklerine aykırı davrandıkları için belediyelerdeki yetkililer hakkında Adana’da ağır ceza mahkemelerinde ’görevi ihmal’ suçundan kamu davaları açıldı. İdare mahkemelerinde açılan davalar ise farklıdır. Burada amaç, idarenin yani belediyenin kusurlu davranışı nedeniyle vatandaşların uğradığı maddi ve manevi zararların tazmin edilmesidir" diye konuştu.
Mide fıtığı ameliyatı olduktan 9 gün sonra hayatını kaybeden genç kadın, toprağa verildi
28 Ağustos 2025 Perşembe - 15:27 Mide fıtığı ameliyatı olduktan 9 gün sonra hayatını kaybeden genç kadın, toprağa verildi Adana’da Özel Altınkoza Hastanesi’nde mide fıtığı ameliyatı olduktan 9 gün sonra hayatını kaybeden güzellik uzmanı çalışanı genç kadın, toprağa verildi. Irak’ta güzellik uzmanı merkezinde çalışan Çiğdem Bulut (33), bir yakınının taziyesi için bir süre önce memleketi Adana’ya geldi. Cenazede midesinden rahatsızlanınca gittiği Özel Altınkoza Hastanesi’nde doktor tarafından mide fıtığı teşhisi konuldu. Tedavi için ameliyat olmak isteyen Bulut, 15 Ağustos’ta muayene olduğu Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. B.G. ile anlaştı. Hastanede 18 Ağustos’ta ameliyata alınan Bulut, 2 gün sonra taburcu edildi. Ameliyat sonrası kusma şikayetleri başlayan Bulut’un durumundan endişelenen yakınları, durumu operasyonu gerçekleştiren doktora anlattı. Doktorun kendilerine "Psikolojiktir, benim ameliyatımla alakalı değildir" dediğini iddia eden yakınları, Bulut’un durumunun ağırlaşması üzerine 25 Ağustos’ta ameliyat olduğu hastaneye götürdü. Burada daha da kötüleşen Bulut, yoğun bakım ünitesine alınarak entübe edildikten sonra Seyhan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ameliyat sonrası iç organlarında hasar oluştuğu iddia edilen Bulut, ameliyata alındı ancak dün saat 18.30 sıralarında hayatını kaybetti. Genç kadının cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bugün otopsinin ardından genç kadının cenazesi morgdan alındı. Kadının cenazesi Yüreğir ilçesine bağlı Yukarıçiçekli Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bulut’un yakınlarından biri "Ben onu sağlam bırakmıştım. O hastaneye gitme dedim" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Aile, hastane ve doktorun ihmali olduğunu öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.
Mide fıtığı ameliyatı sonrası ölen genç kadın toprağa verildi
28 Ağustos 2025 Perşembe - 15:20 Mide fıtığı ameliyatı sonrası ölen genç kadın toprağa verildi Adana’da Özel Altın Koza Hastanesinde mide fıtığı ameliyatı olduktan 9 gün sonra hayatını kaybeden güzellik uzmanı çalışanı genç kadın toprağa verildi. Irak’ta güzellik uzmanı merkezinden çalışan Çiğdem Bulut (33), bir yakınının taziyesi için bir süre önce memleketi Adana’ya geldi. Cenazede midesinden rahatsızlanınca gittiği Özel Altın Koza Hastanesinde doktor tarafından mide fıtığı teşhisi konuldu. Tedavi için ameliyat olmak isteyen Bulut, 15 Ağustos’ta muayene olduğu Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. B.G. ile anlaştı. Hastanede 18 Ağustos’ta ameliyata alınan Bulut, 2 gün sonra taburcu edildi. Ameliyat sonrası kusma şikayetleri başlayan Bulut’un durumundan endişelenen yakınları, durumu operasyonu gerçekleştiren doktora anlattı. Doktorun kendilerine "Psikolojiktir, benim ameliyatımla alakalı değildir" dediğini öne süren yakınları, Bulut’un durumunun ağırlaşması üzerine 25 Ağustos’ta ameliyat olduğu hastaneye götürdü. Burada daha da kötüleşen Bulut, yoğun bakım ünitesine alınarak entübe edildikten sonra Seyhan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ameliyat sonrası iç organlarında hasar oluştuğu iddia edilen Bulut, ameliyata alındı ancak dün saat 18.30 sıralarında hayatını kaybetti. Genç kadının cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Bugün otopsinin ardından genç kadının cenazesi morgdan alındı. Kadının cenazesi Yüreğir ilçesine bağlı Yukarıçiçekli Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bulut’un yakınlarından biri "Ben onu sağlam bırakmıştım. O hastaneye gitme dedim" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Aile hastane ve doktorun ihmali olduğunu öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.