Yerel Haberler
Adana
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:15 Çocuk validen "park ve temizlik" uyarısı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında temsili Adana Valisi olan Melike Aden Alptürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer’i telefonla arayarak parkların çoğaltılması ve çevre temizliği konusunda talimatlar verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çerçevesinde Adana Valisi Mustafa Yavuz temsili olarak koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Melike Aden Alptürk’e bıraktı. "Daha yeşil ve temiz bir Adana istiyoruz" Valilik koltuğuna oturan minik vali Alptürk, yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetlerini sunarak, geleceğin yöneticileri olarak ülkeyi daha ileriye taşımak için çok çalışacaklarını söyledi. Göreve başlar başlamaz Adana’nın sorunlarına el atan küçük vali; yolların düzenlenmesi, çocukların doğayla vakit geçirebileceği park ve oyun alanlarının artırılması ve özellikle çevre temizliği konularına dikkat çekti. Büyükşehir’e ilk talimat: "Çöpler toplanmalı" Temsili görev süresince telefonun başına geçen minik vali Alptürk, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Geçer bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, "Çocukların eğlenebileceği Luna Park gibi alanların çoğalmasını istiyoruz. Ayrıca yollar düzeltilmeli ve çöpler daha düzenli toplanmalı. Dünyamızı ve şehrimizi korumalıyız" diyerek ilk resmi talimatlarını verdi. "Gelecek emin ellerde" Vali Yavuz, bu geleneğin çocuklara sorumluluk bilinci aşıladığını belirterek, "Bugünün çocukları yarının yöneticileri olacak. Onların temiz çevre ve sosyal alan hassasiyeti bizler için çok kıymetli. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum" dedi.
Trendyol 1. Lig: Adanaspor: 0 - Amed Sportif Faaliyetler: 0
05 Ocak 2025 Pazar - 21:10 Trendyol 1. Lig: Adanaspor: 0 - Amed Sportif Faaliyetler: 0 Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Adanaspor konuk ettiği Amed Sportif Faaliyetler ile 0-0 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 16. dakikada Murat’ın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Yakal’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Jankat’ın kontrolünde dışarı çıktı. 31. dakikada Adanaspor savunmasından seken topu önünden bulan Murat’ın yerden vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti. 57. dakikada Lourenço, Diakite’ye yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart gördü. 67. dakikada Ciss’in pasında topla buluşan Feyzi, ceza sahası yayından sert vuruşunda, kaleci Veysel topu kurtarırken, savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. 81. dakikada Fofana’nın sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Dabo’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı. Hakemler: Ali Yılmaz, Hüsnü Emre Çelimli, Kağan Çalışır Adanaspor: Jankat Yılmaz, Adama Fofana, Fatih Kurucuk, Isaac Opoku Donkor, Feyzi Yıldırım, Harun Alpsoy, Samuel Yepie Yepie (Ferhat Katipoğlu dk. 88), Abdoulaye Dabo (Burhan Tuzun dk. 90+5), Cheik Oumar Diakite (Abdoul Fessal Tapsoba dk.59), Doğukan Emeksiz (Metehan Altunbaş dk. 46), Amadou Ciss Yedekler: Muhammed Emin Çelik, Korcan Çelikay, Hıdır Aytekin, Yasin Midiliç, Cem Güzelbay Teknik Direktör: Yusuf Şimşek Amed Sportif Faaliyetler: Veysel Sapan, Murat Uçar, Veli Çetin, Uğur Adem Gezer, Alberk Koç, Yohan Cassubie, Yılmaz Ceylan, Lourenço, Sinan Kurt (Oktay Aydın dk. 72), Max Gradel, Yakal Taylan Yedekler: Nurullah Aslan, Serkan Odabaşoğlu, Çekdar Orhan, Britt Assombalonga, Mehmet Yeşil, Batuhan Tur, Nicolas N’Koulou, Kristijan Lovric, Cıvan Süer Teknik Direktör: Servet Çetin Kırmızı kart: Lourenço (dk. 57) (Amed Sportif Faaliyetler) Sarı kartlar: Samuel Yepie Yepie, Doğukan Emeksiz, Abdoul Fessal Tapsoba (Adanaspor), Murat Uçar, Alberk Koç (Amed Sportif Faaliyetler)
"Yüreğim Mahallenizde" buluşmaları
05 Ocak 2025 Pazar - 11:09 "Yüreğim Mahallenizde" buluşmaları Yüreğir’in geleceğini ilçe sakinleriyle birlikte şekillendirmek amacıyla başlatılan ‘Yüreğim Mahallenizde’ buluşmalarının ilki Yavuzlar’da gerçekleştirildi. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı buluşmada vatandaşların önerilerini dinleyerek yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yüreğir Belediyesi, Yüreğir’in geleceğini ilçe sakinleriyle birlikte şekillendirmek amacıyla ‘Yüreğim Mahallenizde’ mahalle buluşmalarını başlattı. Mahalle buluşmalarının ilki Yavuzlar Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Demirçalı’nın ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya Yavuzlar mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı katıldı. Toplantıda vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Demirçalı, 9 ayda yapılan çalışmaları anlattı, planlanan projelerle ilgili bilgi verdi. Yüreğir’in geleceğini ortak akılla inşa etmek için mahalle buluşmalarını başlattıklarını ifade eden Demirçalı, “Mahallelerimizin ihtiyaçlarını bizzat vatandaşlarımızın ayağına giderek, muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz ile birlikte yerinde tespit ediyoruz ve her bir talebi tek tek not alıyoruz. Çocuklarımıza daha güzel bir şekilde emanet etmemiz gereken bir Yüreğir var. Yüreğir’e daha iyi nasıl hizmet edebiliriz, Yüreğir’i kadından yana, çocuktan yana, gençlerden yana bir belediye nasıl yapabiliriz bunun hedefiyle çalışıyoruz. İlk buluşmamızı Yavuzlar Mahallemizde başlattık. Acil çözülmesi gereken sorunları ve ihtiyaçları belirleyip hızlı bir şekilde müdahale edeceğiz” dedi. Aynı gün içerisinde ikinci buluşmayı Sinanpaşa Mahallesi’nde gerçekleştiren Demirçalı, mahalle buluşmalarında vatandaşları dinledi, sorunlarını çözme sözü verdi. Demirçalı, Yavuzlar ve Sinanpaşa Mahallesinde başlayan bu buluşmaları hızla tüm mahallelere yayacaklarını belirterek, belediyenin hizmet programlarıyla her mahallede varlığını hissettireceklerini, kendilerine olan güveni boşa çıkarmayacaklarını söyledi.
5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın temeli atıldı
05 Ocak 2025 Pazar - 11:03 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın temeli atıldı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bir yandan Adana’nın asırlık sorunlarını tarihe karıştırırken, bir yandan da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini vermeye devam ediyor. Büyükşehir’deki ikinci dönemine devasa hizmetlerle başlayan Başkan Zeydan Karalar, 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın temelini atarak çok önemli bir hizmetin daha başlangıcını yaptı. Seyhan ilçesinde gerçekleştirilen açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Bilal Bilici, Orhan Sümer ve Ayhan Barut, siyasiler, muhtarlar ile bölge sakinleri katıldı. Programda ilk sözü alan 2000 Evler Mahallesi Muhtarı Tolga Yıldırım, mahalleye hizmetlerinden ötürü Karalar’a teşekkür etti. CHP Adana Milletvekiilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut ve Bilal Bilici de temel atma töreninde halka hitap ederek, duygu ve düşüncelerini paylaştı. Karalar, halkın kendisine verdiği büyük destekten dolayı teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında, bu güven ve inanca layık olabilmek için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Temelini attıkları 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın Adana’nın en muhteşem parklarından biri olacağını belirten Başkan Zeydan Karalar, 38 bin metrekarelik alanıyla Adana’nın kurtuluş ve özgürlük ruhunu yaşatacak parkta; 21 bin 500 metrekare yeşil alan, milli mücadele kahramanlarımızı onurlandıran anıt duvarıyla özel bir meydan, çocuklar için oyun alanları, kaykay pistleri, yürüyüş yolu, bisiklet yolları, masa tenisi ve satranç masaları, yağmur bahçeleri ve sürdürebilir sulama sistemleri gibi birçok özelliğin yer alacağını açıkladı. Başkan Zeydan Karalar, yapılacak parkın, Merkez Park ve Atatürk Parkı’ya birlikte şehrin en büyük ve en güzel parklarından olacağını bildirdi. Adana’nın kurtuluşunu temsil eden 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın ismiyle de çok özel olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, Kurtuluş Mücadelesi’nde Adana’nın yeri ve önemini anlattı. Başkan Zeydan Karalar, bölgeye semt pazarı yapılacağını da açıkladı. Belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili soruna da değinen Karalar, o kadar belediyenin içinde sadece 6 CHP’li belediyeye uygulanmak istenen SGK borcu tahsilinin adaletli olmadığını, baskı ve engelleme çabası olduğunu kaydetti. Karalar ne olursa olsun halka hizmete aralıksız devam edeceklerini söyledi. Karalar konuşmasını Hasan Hüseyin Korkmazgil’in Acıyı Bal Eyledik şiirini okuyarak bitirdi.
Tarihi koşuya tarihi katılım
05 Ocak 2025 Pazar - 11:01 Tarihi koşuya tarihi katılım Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü anısına gerçekleştirilen 15. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonuna 4 bin kişi katılarak rekor kırıldı. 15. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu startını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Nihat Bağcı, Asbaşkan Özgür Ulupınar ve bürokratlar yaptı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın Milli Mücadele’deki önemli rolünü bu koşuyla Türkiye’ye büyük bir şerefle hatırlattıklarını ifade etti. "Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu, 10K, Çocuk ve Halk koşusu" Fuzuli Caddesi’nde başlayıp Merkez Park’ta sona erdi. "Maraton koşusu yeni rekorlara sahne oldu" Maratona Adana dışından 2 bin, 15 ülkeden 89 yabancı uyruklu sporcu katıldı. Geçen yıl 1800 kişinin katıldığı Maraton Koşusuna bu yıl 4 bin kişi katıldı. "Koşuya Olimpiyat şampiyonu da katıldı" Bu yıl maratonda bir ilk yaşandı. Yarışmada 3 bin metre kategorisinde 2016 Brezilya Olimpiyat Şampiyonu Ruth Jebet de yer aldı. "2.5 aylık bebek de maratona katıldı" Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve 10 K. koşusunun ardından Çocuk ve Halk koşusunda 2 buçuk aylık bebeğin anne ve babası koşarken bebek arabasında yarışmaya katılması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma sonucunda derece alan sporculara ödülleri verildi.