Yerel Haberler
Adana
Yangına duyarlı dijital gözler yeşil vatan nöbetinde
27 Temmuz 2024 Cumartesi - 10:21 Yangına duyarlı dijital gözler yeşil vatan nöbetinde Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan yangın gözetleme kulelerinde 7 gün 24 saat ormanlar, yangına karşı hassas, duman ve alevi algılayan son teknoloji kamera sistemleri ile korunuyor. Adana’da artan sıcaklar nedeniyle yangın riskine karşı gözetleme kulelerinde orman denetimi sürüyor. Kozan ilçesindeki ormanlık alanlardaki yangın kulelerinden bölgedeki tüm ormanların denetimi sürerken dijital gözler ile yangına anında müdahale ediliyor. Daha önce büyük yangınlar atlatan bölgede ormanlar son sistem teknoloji ile korunuyor. “7 gün 24 saat insansız dijital gözler ile kulelerimizden gözetim yapılıyor” Kozan Orman İşletme Müdürü Onur Leylek, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü olarak Kozan ve İmamoğlu ilçelerindeki ormanlık alanlarının sorumluluk sahalarında olduğunu kaydederek, “Toplam 226 bin hektarlık sahanın 105 bin hektarı ormanlık alanımız var. Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 45’lik bir orman sahamız mevcut. Hakim türümüz Kızılçam. Kızılçam gençleşme açısından büyük avantaj sağlarken biyoloji gereği yangınlarda da riskli bir tür ve ekstra dikkat ve önem ile ormanlarımızı koruyoruz. Kozan Orman İşletme Müdürlüğü özelimizde 7 gün 24 saat insansız dijital gözler ile kulelerimizden gözetim yapılmakta. Yerli ve milli teknoloji yazılımlarımız ile gözetlenen Cıllı, Kozan Kale, Görbeyaz ve Dernek kulelerimizden yeşil vatan nöbetini sürdürüyoruz. Bu kulelerimizde bulunan kamera sistemleri orman yangınlarına hassas, duman ve alevi algılayan son sistem teknoloji ile donatılmıştır. Bu sistem ile erken müdahale ile yangınlarımıza en hızlı müdahaleyi gerçekleştirerek yeşil vatanı koruyoruz” dedi. “Orman yangınları yüzde 90’ının insan kaynaklı” Türkiye’de meydana gelen orman yangınları yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Leylek, “Vatandaşlardan ricamız ateş kaynağını ormanlardan uzak tutmaları. İzmarit ve piknik ateşini ormanlarımızdan uzak tutmaya özen göstermeliyiz” diye konuştu. Bölgemizde 3 adet insansız hava aracımız mevcut Son teknolojiyi kullanarak ormanları koruduklarını kaydeden diyen Leylek, “Bölge müdürlüğümüzde TB 2 Bayraktar 3 adet insansız hava aracımız mevcut. Son teknoloji ile en hızlı şekilde yangınlarımıza müdahale edebilsek de bizim için en önemlisi bu yangınların hiç çıkmaması için koruyucu önemler ve vatandaşlarımızın duyarlılığıyla yangınlarımızı çıkmamasını sağlamak” dedi. Orman Elektrik Elektronik Şube Müdürlüğüne bağlı çalışan Mustafa Tatan da Cıllı orman yangın gözetleme kulesinde cihazların bakımını gerçekleştirdiklerini ve dumana hassas dijital gözler ile yangına hızlı bir şekilde ilk müdahalenin yapıldığını söyledi.
20 yaşında 53 yıl hapis cezasıyla aranan suç makinesi Adana’da parkta yakalandı
27 Temmuz 2024 Cumartesi - 09:50 20 yaşında 53 yıl hapis cezasıyla aranan suç makinesi Adana’da parkta yakalandı İzmir’de ‘Sahte oto kiralama sitesi’ kurarak dolandırıcılık yapan 20 yaşındaki suç makinesi 2 yıl içerisinde 50 suça karıştı. Kendisine evsiz süsü veren suç makinesi 53 yıl 7 ay hapis cezası ile aranırken Adana’da çocuk parkında bekçiler tarafından yakalandı. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi’nde görevli çarşı ve mahalle bekçileri, Cemalpaşa Mahallesi Gazipaşa Bulvarı üzerinde bulunan çocuk parkında durumundan şüphelendiği bir kişiyi durdurdu. Sahte kimlik numarası verdi Çarşı ve Mahalle bekçileri durumundan şüphelendiği kişiye GBT sorgusu yapmak için kimliği istedi. Şüpheli Murat Can Songelen (20) kimliğinin yanında olmadığını kimlik numarasını bildiğini söyledi. Kimlik numarası ile sorgusu yapan bekçiler, sistemdeki fotoğraf ile şahsın birbirine benzemediğini fark etti. Bunun üzerine Songelen kaçmaya çalıştı. Bekçiler ise şahsa kelepçe takarak etkisiz hale getirdi. 22 dosyadan 53 yıl 7 ay hapis cezası olduğu ortaya çıktı Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi’ne götürülen Murat Can Songelen, gerçek kimlik numarasını verdiğinde İzmir başta olmak üzere 22 dosyadan kesinleşmiş 53 yıl 7 ay hapis cezası olduğu ve 28 farklı suçtan ise arandığı tespit edildi. İzmir’den Adana’ya kaçtı, parkta yaşayıp evsiz süsü verdi 22 farklı şehirde insanları dolandırılan Murat Can Songelen, İzmir’de ikamet ederken 53 yıl 7 ay hapis cezası aldığını öğrenince izini kaybettirmek istedi. Şüpheli kaçıp Adana’ya geldi. Burada ise Songelen yakalanmamak için kendisine evsiz süsü vererek parklarda yaşamaya başladı. İlk suçunu 18 yaşında işlemiş 20 yaşındaki suç makinesi Murat Can Songelen, 18 yaşına bastıktan sonra 2 yıl içinde 50 suç işlediği ortaya çıktı. Şüpheli, ‘Sahte oto kiralama sitesi’ kurarak birçok dolandırıcılık olayına karıştığı için 53 yıl 7 ay hapis cezası aldığı öğrenildi. Polis merkezinde işlemleri tamamlanan hükümlü adliyeye sevk edildi. Buradaki işlemlerin ardından hükümlü genç cezaevine teslim edildi.
20 yaşında 53 yıl hapis cezasıyla aranan suç makinesi Adana’da parkta yakalandı
27 Temmuz 2024 Cumartesi - 09:46 20 yaşında 53 yıl hapis cezasıyla aranan suç makinesi Adana’da parkta yakalandı İzmir’de ‘Sahte oto kiralama sitesi’ kurarak dolandırıcılık yapan 20 yaşındaki suç makinesi 2 yıl içerisinde 50 suça karıştı. Kendisine evsiz süsü veren suç makinesi 53 yıl 7 ay hapis cezası ile aranırken Adana’da çocuk parkında bekçiler tarafından yakalandı. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi’nde görevli çarşı ve mahalle bekçileri, Cemalpaşa Mahallesi Gazipaşa Bulvarı üzerinde bulunan çocuk parkında durumundan şüphelendiği bir kişiyi durdurdu. Sahte kimlik numarası verdi Çarşı ve Mahalle bekçileri durumundan şüphelendiği kişiye GBT sorgusu yapmak için kimliği istedi. Şüpheli Murat Can Songelen (20) kimliğinin yanında olmadığını kimlik numarasını bildiğini söyledi. Kimlik numarası ile sorgusu yapan bekçiler, sistemdeki fotoğraf ile şahsın birbirine benzemediğini fark etti. Bunun üzerine Songelen kaçmaya çalıştı. Bekçiler ise şahsa kelepçe takarak etkisiz hale getirdi. 22 dosyadan 53 yıl 7 ay hapis cezası olduğu ortaya çıktı Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi’ne götürülen Murat Can Songelen, gerçek kimlik numarasını verdiğinde İzmir başta olmak üzere 22 dosyadan kesinleşmiş 53 yıl 7 ay hapis cezası olduğu ve 28 farklı suçtan ise arandığı tespit edildi. İzmir’den Adana’ya kaçtı, parkta yaşayıp evsiz süsü verdi 22 farklı şehirde insanları dolandırılan Murat Can Songelen, İzmir’de ikamet ederken 53 yıl 7 ay hapis cezası aldığını öğrenince izini kaybettirmek istedi. Şüpheli kaçıp Adana’ya geldi. Burada ise Songelen yakalanmamak için kendisine evsiz süsü vererek parklarda yaşamaya başladı. İlk suçunu 18 yaşında işlemiş 20 yaşındaki suç makinesi Murat Can Songelen, 18 yaşına bastıktan sonra 2 yıl içinde 50 suç işlediği ortaya çıktı. Şüpheli, ‘Sahte oto kiralama sitesi’ kurarak birçok dolandırıcılık olayına karıştığı için 53 yıl 7 ay hapis cezası aldığı öğrenildi. Polis merkezinde işlemleri tamamlanan hükümlü adliyeye sevk edildi. Buradaki işlemlerin ardından hükümlü genç cezaevine teslim edildi.