Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Adana
Arkadaşını keserle darbederek öldüren şüpheli tutuklandı
17 Mayıs 2026 Pazar - 01:14:57
Adana’nın Kozan ilçesinde arkadaşı tarafından keserle darbedilerek ağır yaralanan Muhammet Hasan Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaçan şüpheli ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklandı. Olay, 12 Mayıs’ta ilçeye bağlı Mahmutlu Mahallesi Özel Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, iş yapmak için Konya’dan Adana’nın Kozan ilçesine geldiği öne sürülen Muhammet Hasan Koca ile M.A.G. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A.G., keserle Koca’yı darbederek ağır yaraladı.. Özel araçla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülen ve hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen Koca, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Antalya’da yakalandı Araştırma başlatan polis, Muhammet Hasan Koca’nın, M.A.G. ile birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi. M.A.G.’nin kaçtığını tespit eden polis, evde yaptığı incelemede olayda kullanıldığı değerlendirilen bir keser ele geçirdi. Olayın ardından kaçtığı belirlenen şüpheli M.A.G., Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gök, 14 Mayıs’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhammet Hasan Koca ise, 15 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 11:35
Dağlı: "Üreticilerimizin yanındayız"
AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, buğdaydan mısıra, ayçiçeğinden narenciye ürünlerine kadar birçok ekili ve dikili alanda oluşan zarardan etkilenen tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, "Devletimiz tüm kurumlarıyla süreci yakından takip etmektedir" dedi. Adana’da etkili olan dolu afeti, özellikle Sarıçam ve Ceyhan ilçelerinde tarımsal üretim alanlarında zarara yol açtı. Çok sayıda mahallede etkisini gösteren dolu yağışı nedeniyle buğday, mısır, ayçiçeği ve narenciye başta olmak üzere çeşitli tarım ürünlerinde hasar meydana geldi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, afetten etkilenen tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileterek devletin ilgili tüm kurumlarıyla sahada olduğunu ifade etti. Başkan Dağlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İlimizde etkili olan dolu afeti nedeniyle özellikle Sarıçam ve Ceyhan ilçelerimizde birçok mahallemizde tarımsal üretim alanlarında zarar meydana gelmiştir. Buğdaydan mısıra, ayçiçeğinden narenciye ürünlerine kadar birçok ekili ve dikili alanda oluşan zarardan etkilenen tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." Hasar tespit çalışmalarının hızla başlatıldığını belirten Dağlı, İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine bağlı ekiplerin sahada çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü kaydetti. Başkan Dağlı, açıklamasının sonunda "Üreticilerimizin yanındayız. Devletimiz tüm kurumlarıyla süreci yakından takip etmektedir. Rabbim memleketimizi her türlü afetten muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 11:07
Büyük Saat esnafından belediyeye bakımsızlık ve trafik tepkisi: "Sahipsiz Adana"
Adana’nın simgelerinden tarihi Büyük Saat ve civarındaki çarşı esnafı, belediyeye tepki gösterip trafik, otopark sorunu ve bakımsızlıktan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Kentin en işlek noktalarından Seyhan ilçesindeki tarihi Büyük Saat Kulesi’nin bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi esnafı Adana Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterip otopark sorunu ve bakımsızlıktan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Bölgedeki yolların çökme yaptığını ve turistlerin bölgeye gelmekten çekindiğini dile getiren esnaf, belediyenin biran önce bölge için önlem alması gerektiğini istedi. "Sahipsiz Adana" Bölgedeki sorunları dile getiren Tarihi Adana Büyük Saat Çarşısı Esnaf ve Kültür Derneği Başkanı Murat Bozkurt, "Başvurularımızı yaptık bizimle sadece kaymakam bey ilgilendi. Burası Adana’nın incisi, buraya bir el atılması lazım. Gerekli yerlere gidiyoruz ama ilgilenilmiyor sahipsiz Adana" dedi. "Sit alanında araç trafiği güvenlik sorunu oluşturuyor" Tarihi Adana Büyük Saat Çarşısı Esnaf ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Samet Narttürk ise belediyeye yaptıkları başvurulardan sonuç alamadıklarını belirtti. Narttürk, "Buranın birçok sorunu bulunmaktadır. En büyük sorunlardan biri trafik ve park sorunu. Burası birinci derece sit alanı, buradan araba geçmemesi gerekiyor ama maalesef otopark ve arabaların geçmesi burada güvenlik sorunu da oluşturuyor. Turistlerimiz burada rahatça gezemiyor. Yollar sürekli çökme yapıyor. Bizim uyarmamıza rağmen sadece bu yolu yaptılar ve bu yol da sürekli çöküyor. Belediyemize bildirmemize rağmen ilgilenilmiyor" dedi. "Gece aydınlatma yok, engelliler için risk var" Bölgedeki fiziki şartların yetersizliğine dikkat çeken Narttürk, "Turistlerimiz akşam 8’den sonra gezmeye çıkıyor ama Büyük Saat ve Yağ Cami çevresinde kesinlikle aydınlatma yok. Bu da güvenlik sorunu oluşturuyor. Geçen gün bir engelli aracımız yolun düzensizliğinden dolayı buradan düştü. Hiçbir ilde tarihi bir sit alanında trafik yok, bu sadece Adana’ya özgü bir durum" ifadelerini kullandı. "10 bin kişi varken bile cadde trafiğe açıktı" Çarşının en eski esnaflarından Gökhan Akkaş ise toz ve kirlilikten dert yanarak, "Sürekli çökme yapan yollar nedeniyle toz içindeyiz, iş yerlerimizi kapatmak zorunda kalıyoruz. Portakal Çiçeği Karnavalı’nda burada 10 bin kişi varken bile bu cadde trafiğe açıktı ve insanlar ezilme tehlikesi geçirdi. Çarşımızda çöp kovası yok, yağmur yağdığında dükkanların içine su giriyor. Yol geniş ama kaldırımlar dar. İnsanların araç park etmeden devam edebileceği, geniş kaldırımlı bir düzen istiyoruz" diye konuştu.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 10:38
Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 10 milyon liralık altın kaptırdılar
Adana’da yaşayan yaşlı çift, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara yaklaşık 10 milyon 200 bin lira değerindeki altınlarını kaptırdı. Jandarmanın düzenlediği operasyonda çok sayıda altın, döviz ve uyuşturucu hap ele geçirilirken, 2 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 86 ve 79 yaşındaki yaşlı çifti telefonla arayan şahıslar, isimlerinin dolandırıcılık ve altın hırsızlığı olayına karıştığını öne sürdü. Şüpheliler, operasyon yapılacağını söyleyerek yaşlı çiftten evde bulunan altınları teslim etmelerini istedi. Dolandırıcıların yönlendirmelerine inanan çift, yaklaşık 10 milyon 200 bin lira değerindeki altınlarını şahıslara teslim etti. Olayın ardından çalışma başlatan Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin saklandığı adresi tespit etti. Belirlenen eve operasyon düzenleyen ekipler, 2 bilezik, 4 çeyrek altın, 46 Cumhuriyet altını, 35 bin TL, 2 bin 140 euro, 720 dinar, 600 dolar ile 8 bin 416 uyuşturucu hap ele geçirdi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden H.A. ile S.A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 16:02
Otobüsün kapısını açık bırakarak yolcunun ölümüne neden olan şoföre 6 yıl hapis talebi
Adana’da hareket halindeyken açık bıraktığı özel halk otobüsünün kapısından düşen yaşlı kadının hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia edilen otobüs şoförü hakkında 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 10:20
Sıfır kilometre aldığı Peugeot jip boyalı çıktı
Mersin’de bayiden sıfır kilometre Peugeot marka jip alan Mustafa Ümit Yıldız, 7 ay sonra aracını satarken sol ön çamurluğun boyalı olduğunu öğrendi. Firmanın değer kaybı olarak 35 bin lira teklifini kabul etmeyen Yıldız, olayı yargıya taşıdı.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 10:18
Adana’da ata tohumu ve fidelerine yoğun ilgi
Adana’nın Kozan ilçesinde bir vatandaşın ürettiği ata tohumu ve fideleri yoğun ilgi görüyor. İlçede yaylada ata tohum ve fide üretimi yapan Mehmet Ali Çilingir, hiç dışarıdan tohum almadığını, kendi atalarının ektiği ürünlerden tohum ve fide alarak bugünlere geldiğini söyledi. Çilingir, özellikle domates, biber, patlıcan gibi sebzelerin fide ve tohumlarını saklayıp organik ürün elde etmeye çalıştıklarını ifade etti. Vatandaşların ata tohumlarına yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Çilingir, "Ata tohum ve fideleri hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli. Tohumu 5 TL’ye, fideleri ise 20 TL’ye satıyoruz. Vatandaşlar sağlıklı olduğu için hasta etmediği için yoğun ilgi gösteriyor" dedi. Çilingir, “Organik biber, patlıcan, domates çeşitleri olan tohumlardan fideler üretip satışa sunuyoruz. Zirai ve hibrit tohumlar bozuk çıkabiliyor. Verim ve lezzet farkı oluyor. Karaisalı, Gaziantep, Ceyhan biberi dediğimiz ata tohumu organik tohumlardan fide üretimi yapıyoruz. İsrail menşeli tohum almasınlar, ata tohumunu alsınlar. Organik ata tohumları daha iyi ve verimli. Hem de kendi tohumlarımıza sahip çıkmış oluruz” diye konuştu.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 10:15
Yüreğir’de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
Yüreğir Belediyesi yaklaşan kurban bayramı öncesi ilçede kurban satış ve kesim noktalarını belirledi. Bu yıl ilçe genelinde 4 noktada kurban satışı yapılacak. Yüreğir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve hijyenik şartlarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirleri alarak ilçe sınırları içerisinde çalışmalarını tamamladı. Yüreğir’de kurban satış ve kesim yerleri olarak Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzeri Yüreğir Devlet Hastanesi yanı, Akıncılar Mahallesi Kapalı Semt Pazarı yanı, Kışla Mahallesi Muharrem Gülergin Stadı yanı, Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanı belirlendi. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bayram öncesi önlemler ve temizlik çalışmalarının titizlikle yapıldığını belirterek, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve sağlık içerisinde geçirmeleri için Temizlik, Zabıta, Fen İşleri ve Park Bahçeler başta olmak üzere ilgili tüm müdürlüklerin hizmetlerini aksatmadan sürdüreceğini söyledi.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 10:14
Mevsim geçişleri kalp sağlığını tehdit ediyor
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı, bahar aylarında hava sıcaklıklarında yaşanan ani dalgalanmaların yanı sıra nem ve basınç farklılıklarının vücut direncini düşürerek soğuk algınlığı, grip hatta zatürre şikayetlerinin artmasına yol açabildiğini söyledi. Mevsim geçişleri insan metabolizması üzerinde değişimlere neden oluyor. Bu nedenle yaz aylarına girerken kalp hastalıklarının artabileceği uyarısında bulunan Medline Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı, özellikle bu dönemde kalp rahatsızlığı veya şüphesi olanların kontrollerini aksatmamaları ve tedbirli olmaları gerektiğini söyledi. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat! Bahar aylarında hava sıcaklıklarında yaşanan ani dalgalanmaların yanı sıra nem ve basınç farklılıklarının vücut direncini düşürerek soğuk algınlığı, grip hatta zatürre şikayetlerinin artmasına yol açabildiğini anlatan Prof. Dr. Katırcıbaşı, bu hastalıkların kalp sağlığı için tehlike oluşturduğunu ifade etti. Kalp hastalarının üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı yaz ve kış mevsimine göre çok daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Katırcıbaşı, “Bu dönem özellikle kalp hastalığı olanları için tehlikeli olabilir. Basit bir solunum yolu enfeksiyonu dikkatli olunmaz ise kalp hastaları açısından sonu kalp kası iltihaplanmasına (miyokardit) kadar varabilen ciddi bir soruna dönüşebilir” dedi. Tansiyon göz ardı edilmemeli Yapılan çalışmaların, yaz ve kış aylarında kalp krizi görülme oranlarında büyük farklar olmadığını gösterdiğini, ancak mevsimsel geçişlerin hipertansiyon atakları açısından dikkat edilmesi gereken dönemler olduğuna işaret ettiğini kaydeden Prof. Dr. Katırcıbaşı, “Isı dalgalanmalarının grip vakalarında artışa neden olması ve buna bağlı olarak grip ilaçlarının kontrolsüz bir şekilde kullanımı, tansiyon hastası olan kişilerde tansiyon regülasyonunun bozulmasına yol açabilir. Bu durumun tansiyona bağlı olarak; damar tıkanıklıkları, damar yırtılmaları, kalp krizleri, kalp yetmezlikleri ve inme (felç) gibi ölümcül sonuçlara sebep olabilir" diye konuştu. İlaçrların etkinliği izlenmeli Kalp hastalıkları ya da hipertansiyon için reçete edilmiş ilaçları kullanan bireylerin doktorlarının tavsiyelerine uygun olarak ilaçlarını düzenli şekilde kullanmaya devam etmeleri gerektiğini de hatırlatan Katırcıbaşı, “Ancak mevsim değişiklikleri sırasında ilaçlarınızın etkinliği değişebilir. Bu nedenle hastaların, istenmeyen bir sürprizle karşılaşmamaları için doktorları ile düzenli olarak iletişim halinde olmaları gerekir” dedi. Katırcıbaşı, mevsim geçişlerinde kalp sağlığını için neler yapılabileceğini şöyle sıraladı: “Hava şartlarının aniden değişebileceğini göz önüne alarak giyinin, spor veya egzersizinizi saat 11.00-15.00 arasında yapın, aşırı yağlı, şekerli ve tuzlu gıdalar tüketmekten kaçının, tansiyonunuzu düzenli aralıklarla ölçtürün, rutin doktor kontrollerinizi aksatmayın, sigara içmeyin, bol su tüketin.”
30 Mayıs 2024 Perşembe - 10:08
’0’ kilometre aldığı Peugeot cip boyalı çıktı
Mersin’de bayiden ‘0’ kilometre Peugeot marka cip alan bir kişi, 7 ay sonra aracını satarken sol ön çamurluğun boyalı olduğunu öğrendi. Firmanın değer kaybı olarak 35 bin lira teklifini kabul etmeyen şahıs olayı yargıya taşıdı. Adana’da yaşayan 43 yaşındaki Mustafa Ümit Yıldız, geçen sene Ağustos ayında Mersin’de bir bayiden 1 milyon 670 bin lira karşılığında 01 ARM 696 plakalı Peugeot marka sıfır kilometre cip satın aldı. Satmak istedi, boyalı çıktığını öğrendi Aracını Mart ayında satmak için ilana koyan Yıldız, bir alıcıyla anlaştı ve ekspertize gitti. Yapılan incelemede aracın sol ön çamurluğun boyalı olduğunun tespit edilmesi üzerine alıcı aracı almaktan vazgeçti. Aldığı bayiye başvuran Yıldız, yapılan kontrollerde, ‘Sizin aracınız fabrikada boyanmış. Bu da değer kaybına yol açıyor ve 35 bin lira size ödeme yapalım’ cevabını aldı. Bunu kabul etmeyip aracının sıfırıyla değiştirilmesini talep eden Mustafa Ümit Yıldız, teklifinin kabul edilmemesi üzerine avukatı aracılığıyla konuyu yargıya taşıdı. “Süreç yargıya intikal etti” İhlas Haber Ajansı’na konuşan Mustafa Ümit Yıldız, “Aracımı satmaya karar verdiğinde eksperde bana aracın boyalı olduğu söylendi. Firmaya başvurdum ve inceleme yapılınca bana aracın fabrikada boyandığını söylediler. Değer kaybı ödeyebileceklerini belirttiler ama bende onlara ayıplı mal sattıklarını söyledim. Şuanda süreç yargıya intikal etti. Ben aracımın sıfırıyla değiştirilmesini talep ediyorum” dedi. “Kendimi kötü hissettim” Güvenilir bir markadan böyle bir araç almasına rağmen mağdur olduğunu dile getiren Yıldız, “Güvenerek araç alamayacaksak artık ne yapalım. Çok şaşırdım. Şuanda kendilerinde bütün bilgiler var. Fabrikada araç işlem görmüş. Satarken birde ben aracı boyasız, hatasız diye ilana koydum. Gelen adama karşı da yalancı durumuna düştüm. Kötü hissettim kendimi” ifadelerini kullandı. “Trajik bir durum” Aracına ödenmesi teklif edilen 35 bin lira değer kaybının gerçek rakamı yansıtmadığını da anlatan Yıldız, “Aracı satmaya kalktığımda çok daha fazla fiyatı düşüyor. Kendi markaları bile aracı almıyor, bu araç boyalı diyorlar. Trajik bir durum” diye konuştu.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 10:06
Seyhan polisi toprağa gömülen silahları buldu
Adana’da Seyhan polisi bir evin bahçesine halı içeresine gizlenip toprağa gömülmüş halde ve evde içerisinde 4 ruhsatsız silah, çelik yelek ele geçirdi. Bir kişi gözaltına alındı. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Narlıca Mahallesi’ndeki bir müstakil evde çok sayıda ruhsatsız silah olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine ekipler söz konusu adrese operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda evin içerisinde yapılan arama çalışmalarında 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 8 mermi, 1 tüfek, 127 kartuş ve çelik yelek ele geçirdi. “Evin bahçesinde gömülü silahlarda çıktı” Ekipler evin bahçesinde toprağa gömülmüş halde silah olduğu bilgisi üzerine bahçeyi kazmaya başladı. Kazı yapan polisler halının içerisine sarılı halde toprağa gömülmüş 2 ruhsatsız tabanca ve 3 şarjör daha ele geçirdi. Seyhan evde toplamda 4 ruhsatsız silah ele geçirirken olayla ilgili Bilal G. gözaltına alındı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan, evde çalıntı olduğu tespit edilen bir motosiklet de bulundu.
30 Mayıs 2024 Perşembe - 10:06
Sulama fiyatlarına yapılan zama çiftçilerden tepki
Balıkesir’de tarımsal sulama ücretsiz, su tarifesine de yüzde 15 indirim kararı verilirken, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana’daki tarla ve bahçelerin sulama fiyatlarına zam yapılmasının çiftçilerin maliyetlerini önemli ölçüde artıracağını söyledi. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Adana’daki tarla ve bahçelerin sulama fiyatlarına yapılan zammın bölgedeki çiftçiler arasında tepkiye yol açtığını söyleyen Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ‘’Zam kararı, özellikle yaz aylarının yaklaşması ve sulama ihtiyacının artmasıyla birlikte çiftçilerin maliyetlerini önemli ölçüde artıracak. Çiftçilerimiz zaten artan girdi maliyetleriyle mücadele ederken, sulama fiyatlarına yapılan bu zam, üretim maliyetlerini daha da yükseltecektir” dedi. “Zammın geri çekilmesini veya indirimin devam etmesini bekliyoruz” DSİ’nin sulama fiyatlarında geçen sene deprem bölgesinde yüzde elli indirim yaptığını kaydeden Doğan, “Şimdi ise geçen seneki indirimsiz fiyat üzerinden bir artışa gitti. Bu zam, hem tarla hem de bahçecilik faaliyetlerinde bulunan çiftçilerin su maliyetlerini doğrudan etkiliyor. Artan maliyetler ürün fiyatlarına yansıyacak ve bu da üreticilerin rekabet güçlerini olumsuz etkileyecektir. Bu durumun tarımsal üretime ve dolayısıyla bölge ekonomisine olumsuz etkileri olacaktır. Sulama suyu üretici için hayati öneme sahip. Bu zammın geri çekilmesini ve geçen sene yapılan indirimin devam etmesini bekliyoruz’’ diye konuştu. Kanallarda bakımlar erken yapılmalı Kanal bakımlarına da değinen Doğan, “Devlet Su İşlerinin kanal bakımını en geç Ocak ayının başında bitirmesi gerekirken bu işlem uzun dönemde yapılıyor. Bölgemizde Ocak ve Şubat aylarında karpuz, kavun, biber ekimi yapan çiftçilerimiz Devlet Su İşlerinin suyu Mart ayında vermesinden dolayı su sıkıntısı çekiyor. Bu yıl Nisan ayında büyük kanal üzerinde yapılan kapak değişiminden dolayı, 40 dereceyi bulan sıcakta 2- 3 gün su verilmedi. Köprü yapımı, kapak değişimi, bakım onarım gibi tüm işlerin yılın ilk ayında çiftçilerin suya çok ihtiyaç duymadığı dönemde yapılmalı” şeklinde konuştu. “Sularımızı tasarruflu kullanmak zorundayız” Türkiye olarak su zengini bir ülke olmadığımızı da belirten Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ‘’ Toplam suyumuzun yüzde 77’si tarımda kullanılıyor. Yüzde 13’ü üretimde ve elektrikte, yüzde 10’u da içme suyu ve evlerde kullanılıyor. Sularımızı tasarruflu kullanmak zorundayız. Vahşi sulama alışkanlıklarının terk edilerek, kapalı basınçlı sulama sistemiyle, yağmurlama damlama sulama sistemine geçilmesi için çiftçiler teşvik edilerek desteklenmelidir’’ diye konuştu. Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Ahmet Akın’ın önergesi doğrultusunda tarımsal sulamanın ücretsiz olması ve su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması kararını oy çokluğuyla kabul etti. İndirimler 1 Haziran’da yürürlüğe girecek
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 22:24
Boşandığı karısının kız kardeşini ağır yaralayıp, erkek arkadaşını öldürdü
Adana’da bir kişi, eski karısının kız kardeşi ile erkek arkadaşını pompalı tüfekle vurdu. Olayda kadın ağır yaralanırken, erkek şahıs kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Murat K., kendisine ait olan evde ayrıldığı eşinin kız kardeşi Deniz T. ve erkek arkadaşı Şahan Uğurlu ile oturduğu sırada aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Murat K. tüfek ile Deniz T. ve Şahan Uğurlu’ya ateş açtı. Deniz T. ile Şahan Uğurlu kanlar içerisinde yere yığılırken Murat K. olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı. Şahan Uğurlu yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Deniz T.’nin durumunun ise kritik olduğu öğrenildi. Şahan Uğurlu’nun cenazesi otopsisi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis şüpheliyi yakalama çalışmalarına devam ediyor.
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 17:58
Samanlık yangınında 15 büyükbaş hayvan telef oldu
Adana’nın Kozan ilçesinde samanlık yangınında 15 büyükbaş hayvan telef oldu. İlçeye bağlı Oruçlu Mahallesi’nde Emrah Yiğen’e ait ahırın samanlık kısmında yangın çıktı. Yangın kısa sürede bütün ahırı sardı. Yangını gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine itfaiye ekipleri olay yerine giderek yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken ahırda bulunan 15 büyükbaş hayvanın telef olduğu belirlendi. Yangında küçükbaş hayvanların dumandan etkilendiği görüldü.
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 17:56
Samanlık yangınında 15 inek telef oldu
Adana’nın Kozan ilçesinde samanlık yangının da 15 büyükbaş hayvan telef oldu. İlçeye bağlı Oruçlu Mahallesinde Emrah Yiğen’e ait ahırda samanlık kısmında yangın çıktı. Yanın kısa sürede bütün ahırı sardı. Yangını gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine itfaiye ekipleri olay yerine giderek yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken ahırda bulunan 15 büyükbaş hayvanın telef olduğu belirlendi. Yangında küçükbaş hayvanların dumandan etkilendiği görüldü.
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 17:52
Vali Köşger: "Elon Musk’ı Adana’ya bekliyoruz"
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, TEKNOFEST 2024’ün 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da yapılacağını, Elon Musk’ın Adana’ya gelmesini beklediklerini söyledi. Bu yıl 10’uncu TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda yapılacak. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medyada hesabından “2-6 Ekim tarihleri arasında ailecek Adana’dayız. Planlarımızı TEKNOFEST’e göre yapalım” paylaşımında bulundu. TEKNOFEST 2024’ün teknoloji yarışmalarına, 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takım başvurdu. “Dünyanın en önemli organizasyonlarından bir tanesi” Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, TEKNOFEST hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. TEKNOFEST’in çok yüksek katılımla gerçekleştirileceğini belirten Köşger, “Öğrencilerin, yarışmacıların sayıları oldukça fazla. Bir milyonu aşkın yarışmacının katıldığı bir TEKNOFEST gerçekleştirilecek. Zaten TEKNOFEST bu anlamda belki de dünyada en önemli festivallerinden, yarışmalarından bir tanesi” ifadelerini kullandı. “Günlük rutin asayiş problemleri bile azalmış oldu” Adana’nın festivaller kenti olduğunu söyleyen Vali Köşger, “Katılımcı sayısının 1,5 milyonu aşacağını öngörüyoruz. Yani Adana zaten festivaller konusunda Türkiye’de çok iyi konumda olan illerden bir tanesi. Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz bütün festivallerde çok büyük bir katılım, çok büyük bir coşku oldu. Lezzet Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı ve Kültür Yolu Festivali’ni gerçekleştirdik. Bunların hepsinin çok yüksek katılım vardı. Hemşerilerimizin çok büyük coşkusu vardı. Bu kadar kalabalık ve dışarıdan da katılım olmasına rağmen Adana’nın günlük rutin asayiş problemleri bile daha azalmış oldu. Bu kadar yoğun katılımla yaptığımız festivalleri hiçbir asayişe olayı olmadan gerçekleştiriyoruz. Bunu da çok büyük başarıyla gerçekleştireceğimizi öngörüyoruz” dedi. “Elon Musk’ı bekliyoruz” SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın da TEKNOFEST davetlisi olarak Adana’ya gelmesini beklediklerini vurgulayan Köşger, “Selçuk Bayraktar ailesi Adana’ya gelecekler. TEKNOFEST, T3 Vakfı üst yönetimi de burada olacak. Çok büyük gösteriler var zaten bünyede. Türk Yıldızları burada olacak daha başka hava gösterileri olacak, yarışmalar olacak. Aynı zamanda Elon Musk da geçen yıl gelmeye söz vermişti. Kendisini bekliyoruz” diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder