Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Adıyaman
Besni’de İstiklal Marşı’nın ruhunu öğrenciler yaşattı
13 Mart 2026 Cuma - 11:48:39
İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla Adıyaman’ın Besni ilçesinde anma programı düzenlendi. Programda, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nın yazılış süreci anlatılırken öğrencilerin hazırladığı etkinlikler de büyük ilgi gördü. Besni Merinos Ali Erdemoğlu Fen Lisesi’nde yapılan programa Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, kamu kurumlarının yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Türkmen, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin tarihi şartlarına değinerek Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği bağımsızlık mücadelesini anlattı. Türkmen konuşmasında, birinci dünya savaşı sonrasında vatan topraklarının işgal edilmesiyle birlikte Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bağımsızlık mücadelesi başlattığını belirtti. Açılış konuşmasının ardından "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" temalı video gösterimi yapıldı ve okul öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumu sahnelendi. Etkinlikte, Besni Sadık Paçcı Anaokulu öğrencileri arasında yapılan "İstiklal Marşını Ezberleme ve Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan Eliz Koparal’a ödül verildi. Ödül takdimini Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan ve Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan gerçekleştirdi. Programda öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikler sergilenirken, anma programı katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
13 Mart 2026 Cuma - 11:48
Aranan şahıs kovalamaca sonucu yakalandı
Adıyaman’da, çeşitli suçlardan aranan bir şahıs, kovalamaca sonucu yakalandı. Edinilen bilgilere göre, kent merkezinde devriye görevi yürüten polis ekibi, durumundan şüphelendiği bir aracı durdurmak istedi. Polisin dur ikazına uymayan araç kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca, Siteler Mahallesi Örenli TOKİ içerisinde sona erdi. Burada durdurulan araç içerisinden çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıs, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.
13 Mart 2026 Cuma - 11:42
Hekimlerin çalışma şartları ve sağlık sisteminin geleceği Adıyaman’da ele alındı
HEKİMSEN heyeti Adıyaman’da üniversite ve hastane yönetimleriyle bir araya gelerek tıp eğitimi, hekimlerin çalışma şartları ve sağlık sisteminin geleceğine ilişkin istişarelerde bulundu. HEKİMSEN Genel Başkanı Uzm. Dr. Adil Kurban, Uzm. Dr. Gülsün Narin Kurban, HEKİMSEN Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Akgül ve Adıyaman İl Temsilcisi Dr. Furkan Pamuk’tan oluşan heyet, ilk olarak Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Prof. Dr. Ali Zeynal Abidin Tak’ı ziyaret etti. Ziyarette tıp eğitiminin niteliğinin artırılması, genç hekimlerin mesleki gelişim süreçleri ve sağlık sisteminin sürdürülebilirliği konularında değerlendirmelerde bulunuldu. Heyet daha sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tepe’yi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Görüşmede kamu hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinin etkinliği, hekimlerin çalışma şartları ve sağlık hizmetlerinde kalite ile verimliliğin artırılmasına yönelik konular ele alındı. Ziyaretlerde, güçlü bir sağlık sisteminin temelinin nitelikli tıp eğitimi, güçlü akademik kurumlar ve mesleki saygınlığı korunmuş hekimlerden geçtiği vurgulandı. Üniversitelerin ve sağlık kurumlarının sağlık sisteminin gelişiminde kritik bir rol üstlendiğine dikkat çekilirken, akademi ile meslek örgütleri arasındaki iş birliğinin önemine değinildi. Hekimlerin mesleki motivasyonu sağlık hizmetlerini doğrudan etkiliyor HEKİMSEN Genel Başkanı Uzm. Dr. Adil Kurban, sağlık sisteminin daha güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşabilmesi için akademik kurumlar, sağlık yöneticileri ve meslek örgütleri arasında kurulacak iş birliğinin büyük önem taşıdığını belirtti. Kurban, hekimlik mesleğinin yalnızca bir meslek değil aynı zamanda toplumsal güven unsuru olduğunu ifade ederek, hekimlerin mesleki motivasyonunun korunmasının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesinin sağlık hizmetlerinin kalitesini doğrudan etkilediğini söyledi. Görüşmelerde ayrıca sağlık sisteminin karşı karşıya olduğu güncel sıkıntılar, hekimlerin mesleki çalışma ortamları ve sağlık hizmetlerinin daha etkin sunulmasına yönelik çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretlerin sonunda HEKİMSEN heyeti, nazik ev sahipliği dolayısıyla Prof. Dr. Ali Zeynal Abidin Tak ve Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tepe’ye teşekkür ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. HEKİMSEN’in, hekimlik mesleğinin saygınlığının korunması ve sağlık sisteminin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara destek vermeye devam edeceği belirtildi.
13 Mart 2026 Cuma - 11:17
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Adıyaman’ın Besni ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, H.E.F. (19) idaresindeki 07 ASM 289 plakalı motosiklet, sürücüsü henüz öğrenilemeyen 33 SU 361 plakalı otomobil ile Besni ilçesi Kozluca mevkiinde çarpıştı. Meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü H.E.F., yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından önce Besni Devlet Hastanesi’ne ardından ise Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
17 Haziran 2025 Salı - 11:15
Ormanlık alanda çıkan yangın korkuttu
Adıyaman’da, ormanlık alanda meydana gelen örtü yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü. Edinilen bilgilere göre, Adıyaman merkez Karadağ Ormanlık alan içerisinde yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenlerden dolayı çıkan yangını fark eden vatandaşlar itfaiye ekiplerine bilgi verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin müdahaleleri sonucunda ormanlık alandaki örtü yangını kontrol altına alınarak söndürüldü. Ölen ya da yaralananın olmadığı olay sonrasında itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarının ardından olay yerinden ayrıldı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.
17 Haziran 2025 Salı - 11:13
İl Özel İdaresi asfalt sezonunu başlattı
Kırsal kesime yönelik hizmet kalitesini her geçen gün artırarak yaptığı çalışmalarla köyleri daha yaşanılabilir hale getiren Adıyaman İl Özel İdaresi, asfalt sezonunu başlattı. Adıyaman Valisi Osman Varol, İl Emniyet Müdürü Alper Uzman, İl Jandarma Komutanı Albay Hikmet Uz ve İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan ile kırsalda asfalt sezonunun başlamasıyla birlikte İl Özel İdaresine ait Kahta Yolu Kuruçay mevkiinde bulunan ve günlük 1000 ton asfalt üretimi yapan Plentte incelemelerde bulundu. İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Mustafa Kandemir’den asfalt üretim tesisinin durumu, çalışma kapasitesi, üretilen malzemenin kalitesi ve çalışma takvimi hakkında bilgiler alındı. Plentte incelemelerde bulunarak asfalt sezonunun startını veren Vali Osman Varol, "Kırsalda vatandaşlarımızın memnuniyetini önceleyen bir anlayışla çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaremizin yol ağı toplam 3 bin 342 kilometredir. Bu yol ağının tamamında bakım ihtiyacı duyulan yerlerde yeni asfaltlama çalışması yapmak temel hedefimizdir. Bu sene özellikle hedefimiz iklim koşullarının elverişli olması durumunda yol ağının tamamında çalışmak. Plentimiz günlük 1000 ton asfalt üretimi kapasitesine sahip. Bir program dahilinde özellikle iklim koşullarının daha erken sertleştiği kuzey ve dağlık bölgelerimizden yavaş yavaş ovadaki bölgelerimize asfaltlama çalışmaları yapacağız. Tamamen üretim alt yapımızı artırdığımız zaman belki ileriki dönemlerde ana arterlerimizden başlayarak sıcak asfalt çalışmasına da girme niyetimiz olabilir. Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Asfalt sezonunun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen İl Özel İdaremizin değerli çalışanlarına, İl Genel Meclis Başkanımıza ve İl Genel Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
17 Haziran 2025 Salı - 11:12
Müdür Akkan çörek otu hasadına katıldı
Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Akkan, Besni ilçesindeki çörek otu hasadına katılarak incelemelerde bulundu. Ziyaretlerini İlçe Tarım Müdürü Ömer Şahin ile birlikte gerçekleştiren Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Akkan, alternatif ürün olarak değerlendirilen çörek otunun hasadına katıldı. Üreticilerle görüşmeler gerçekleştiren Akkan, çörek otunun bölge tarımı için önemine dikkat çekti. Müdür Akkan, hasat sonrası inşaatı devam eden yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu. Daha sonra ilçede faaliyet gösteren bir bakliyat firmasını ziyaret ederek firma yetkililerinden alım, eleme ve paketleme aşamaları hakkında bilgi aldı.
17 Haziran 2025 Salı - 11:11
Başkan Tutdere, çalışmaları yerinde inceledi
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Mersin Caddesi’nde sürdürülen yol, ağaçlandırma ve peyzaj uygulamalarını yerinde inceledi. Adıyaman Belediyesi, Mersin Caddesi’nde yürüttüğü yol yapım çalışmalarını yeşil alan düzenlemeleriyle destekleyerek bölgeyi modern bir kent aksına dönüştürme hedefiyle çalışmalarını sürdürdü. Fen İşleri Müdürlüğü asfalt öncesi zemin hazırlığı ve malzeme serimini gerçekleştirirken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri refüjlerde ağaçlandırma ve peyzaj uygulamalarına başladı. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Refüje kendi elleriyle fidan diken Başkan Tutdere, alanda görev yapan personelle de sohbet etti. Başkan Tutdere, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulunarak, "Mersin Caddemizde altyapıdan yeşil alana, asfalttan aydınlatmaya kadar kapsamlı bir dönüşüm başlattık. Ekiplerimiz sahada büyük bir özveriyle çalıştı. Kısa süre içinde asfalt serimine de başlayarak bu güzergahı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız" dedi. Başkan Tutdere, aynı gün Örenli Mahallesi’ni de ziyaret ederek burada sürdürülen içme suyu, kanalizasyon, yol ve sanat yapısı çalışmalarını yerinde inceledi. Mahalledeki çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirten Tutdere, "Örenli Mahallemizde yürüttüğümüz içme suyu, kanalizasyon ve yol çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Bu mahallemiz de çok yakında daha sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir yapıya kavuşacak. Biz bu şehre söz verdik: Adıyaman’ı birlikte ayağa kaldıracağız. Bu sözü tutmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz" diye konuştu.
17 Haziran 2025 Salı - 10:30
Hafif ticari araç takla attı: 2 yaralı
Adıyaman’da, hafif ticari aracın takla atması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, sürücüsü henüz öğrenilemeyen 02 AK 972 plakalı hafif ticari araç, Adıyaman merkeze bağlı Karagöl Köyü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu taklalar atarak yol kenarındaki tarlaya yuvarlandı. Meydana gelen kazada araç içerisinde bulunan Abdulselam El Abdallah (30) ile Usame Casem (30) yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
16 Haziran 2025 Pazartesi - 19:33
Komşular arasında bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı
Adıyaman’da komşular arasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla ağır yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Adıyaman merkez Bahçelievler Mahallesi 974. Sokak’ta komşular arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Y.Ö. isimli şahıs, Ahmet K.’yi bıçakla yaraladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bıçakla yaralanan Ahmet K., sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ahmet K.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayın ardından Y.Ö., polis ekiplerince gözaltına alınırken, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
16 Haziran 2025 Pazartesi - 15:04
Müdür Doğan, anız yangınlarına karşı uyardı
Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Doğan, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kırsal alanlarda sıklıkla görülen anız yangınlarına karşı vatandaşları uyardı. Adıyaman’da sıcak havaların etkisini artırmasıyla birlikte tarlalarda kontrolsüz şekilde yapılan anız yakma uygulamalarının çevrede ciddi tehdit oluşturduğunu vurgulayan İtfaiye Müdürü Doğan, bu tür yangınların hem doğal yaşama hem de insan hayatına zarar verdiğini ifade etti. Ali Doğan yaptığı açıklamada, anız yakmanın toprağın yapısını bozduğunu, içinde barındırdığı mineralleri yok ettiğini ve uzun vadede verimliliği azalttığını söyledi. Doğan, "Anız yangınlarında toprak yüzeyinde yaşayan birçok canlı yok oluyor. Börtü böceklerin, faydalı mikroorganizmaların ölmesiyle birlikte doğal denge bozuluyor. Bu durum sadece toprağı değil, bölgedeki ekolojik sistemi de olumsuz etkiliyor" dedi. Anız yangınlarının sadece tarlalarda kalmadığını ve zaman zaman yerleşim yerlerine de sıçradığını belirten Doğan, "Bu tür yangınlar rüzgarın da etkisiyle büyüyerek çevredeki evler, bahçeler ve tarım alanları için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Geçmiş yıllarda bu nedenle birçok vatandaşımız mağdur oldu" ifadelerini kullandı. Anız yakmanın aynı zamanda kanunen yasak olduğuna dikkat çeken Doğan, "Toprağını seven, çevresini korumak isteyen hiçbir çiftçimizin bu yönteme başvurmaması gerekir. Anız yakmak hem doğaya hem insana hem de hukuka aykırıdır. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu konuda duyarlı olmaları ve çevresinde anız yakanları yetkililere bildirmeleridir. Yangın riskinin en yüksek seviyeye çıktığı yaz aylarında çiftçilerin, tarlasını sürdükten sonra kalan anızları yakmak yerine tarımsal yöntemlerle toprağa karıştırmasının, hem çevre hem de tarımsal üretim açısından daha sağlıklıdır" diye konuştu.
16 Haziran 2025 Pazartesi - 14:25
Genç kıza otomobil çarptı
Adıyaman’da yolun karşısına geçmeye çalışan genç kıza otomobil çarptı. Edinilen bilgilere göre, Atatürk Bulvarı üzerinde yolun karşısına geçmeye çalışan Selvi B’ye sürücüsü öğrenilemeyen 46 FB 433 plakalı otomobil çarptı. Kazanın ardından olay yerine acil sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Selvi B’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Genç kız, hastaneye kaldırılmayı kabul etmedi. Yaşanan olay sonrasında hem Selvi B., hem de araç sürücüsü olay yerinden ayrıldı.
16 Haziran 2025 Pazartesi - 14:17
Adıyaman’da tohumculuk sektörü güçleniyor
Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Akkan, ilde yürütülen tohumculuk faaliyetlerini yerinde inceledi. Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Akkan, İl Müdür Yardımcısı Nihat Yılmaz ve Şube Müdürü Erdal Yılmaz ile birlikte tohumculuk alanında faaliyet gösteren kentteki bir işletmeyi ziyaret etti. Ziyarette, firmanın Ar-Ge çalışmaları kapsamında kurduğu deneme parsellerinde yürütülen hasat çalışmaları yerinde incelendi. Deneme parsellerindeki hasat sonrası adaptasyon, verimlilik ve ürün kalitesi gibi konularda değerlendirmeler yapıldı. Firma yetkililerinden çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan heyet, sektörün mevcut durumu ve geleceğine yönelik projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Akkan, yaptığı açıklamada, modern tohumculuk tekniklerinin geliştirilmesi ve yeni çeşitlerin adaptasyonunun tarımsal üretimin artırılmasında hayati öneme sahip olduğunu belirterek, "Bu tür deneme parselleri sayesinde çiftçilerimize daha verimli, kuraklığa ve hastalıklara dayanıklı tohum çeşitleri sunabiliyoruz. Bu çalışmalar, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından büyük bir katkı sağlamaktadır" dedi.
16 Haziran 2025 Pazartesi - 12:15
Adıyaman’da asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı
Adıyaman Valisi Osman Varol başkanlığında İl Emniyet Müdürü Alper Uzman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz ve basın mensuplarının katılımlarıyla güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda, Vali Osman Varol tarafından son 1 ay içerisinde gerçekleşen asayiş olayları hakkında detaylı bir değerlendirme yapılarak vatandaşların can ve mal güvenliği başta olmak üzere yürütülen çalışmalar, alınan tedbirler hakkında bilgiler verdi. Adıyaman Valisi Osman Varol son 1 ay içerisinde toplam 119 uygulamanın yaptığını vurgulayarak, çeşitli suçlardan aranması bulunan 360 şahsın yakalandığını ve bu şahıslardan 68’inin çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığını söyledi. Vali Varol aynı zamanda uygulamalarda 695 bin 487 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığını belirterek 16 adet tabanca, 13 adet tüfek, 218 adet mermi, 10 adet kesici alet, 8 adet kurusıkı tabanca, 58,09 gram esrar, 134,05 gram metamfetamin, 411,53 gram bonzai, 32 kök kenevir, 5 adet ectasy, 398 adet sentetik ecza hap, 16 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 66 adet gümrük kaçağı telefon, 55 litre kaçak içki, 9 adet muhtelif kazı malzemesi, 1 adet el dedektörü, 1 adet dinamit lokumu, 15 adet tarihi eser ve 23 adet kaçak emtia ele geçirildi. Bir ay içerisinde meydana gelen bin 264 asayiş olayından bin 156’sının aydınlatıldığını söyleyen Vali Varol, kişilere karşı işlenen suçlar (yaralama, öldürme, tehdit, hakaret gibi) kapsamında meydana gelen olaylara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, gerçekleşen 600 olaydan 583 olayın aydınlatılmış, olaylara karıştığı tespit edilen 911 şüpheli yakalandığını dile getirdi. Terörle mücadele çalışmaları çerçevesine meydana gelen 10 farklı olayında 10’nun aydınlatıldığını söyleyen Vali Osman Varol, kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili ise 12 olayın meydana geldiğini ve bu olayların tamamının çözüldüğünü söyledi. Trafikle ilgili de bilgi veren Vali Osman Varol, 129 bin 831 araç, 10 bin 327 motosiklet kontrol edilmiş, 16 bin 723 araç ve motosiklete, 2 bin 441 sürücüye işlem yapıldığını bin 102 aracın trafikten men edildiğini söyledi. Yapılan denetimlerle toplam 55.673,260 TL idari para cezası uygulandığını söyledi.
16 Haziran 2025 Pazartesi - 11:02
Elektrik hattında çıkan yangın korkuttu
Adıyaman’da, bir elektrik hattında meydana gelen yangın, ekin yangınına neden olmadan söndürüldü. Adıyaman merkez Kıvırcık Köyü yakınlarında ekili alanların bulunduğu bölgede yer alan bir elektrik direğinde yangın meydana geldi. Çıkan yangını fark eden vatandaşlar durumu itfaiye ekipleri ile elektrik arıza ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, güvenlik önlemleri aldı. Daha sonra olay yerine gelen elektrik arıza ekipleri de akımı keserek direkte onarımda bulundu. Yapılan çalışmaların sonucunda yangın ekili alana sıçramadan söndürüldü.
16 Haziran 2025 Pazartesi - 01:29
Taşlı sopalı kavga kamerada
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde iki grup arasında çıkan taşlı, demirli ve sopalı kavgada 10 kişi yaralandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder