Yerel Haberler
Adıyaman
Besni’de İstiklal Marşı’nın ruhunu öğrenciler yaşattı 13 Mart 2026 Cuma - 11:48:39 İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla Adıyaman’ın Besni ilçesinde anma programı düzenlendi. Programda, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nın yazılış süreci anlatılırken öğrencilerin hazırladığı etkinlikler de büyük ilgi gördü. Besni Merinos Ali Erdemoğlu Fen Lisesi’nde yapılan programa Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, kamu kurumlarının yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Türkmen, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin tarihi şartlarına değinerek Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği bağımsızlık mücadelesini anlattı. Türkmen konuşmasında, birinci dünya savaşı sonrasında vatan topraklarının işgal edilmesiyle birlikte Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bağımsızlık mücadelesi başlattığını belirtti. Açılış konuşmasının ardından "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" temalı video gösterimi yapıldı ve okul öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumu sahnelendi. Etkinlikte, Besni Sadık Paçcı Anaokulu öğrencileri arasında yapılan "İstiklal Marşını Ezberleme ve Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan Eliz Koparal’a ödül verildi. Ödül takdimini Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan ve Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan gerçekleştirdi. Programda öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikler sergilenirken, anma programı katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
13 Mart 2026 Cuma - 11:42 Hekimlerin çalışma şartları ve sağlık sisteminin geleceği Adıyaman’da ele alındı HEKİMSEN heyeti Adıyaman’da üniversite ve hastane yönetimleriyle bir araya gelerek tıp eğitimi, hekimlerin çalışma şartları ve sağlık sisteminin geleceğine ilişkin istişarelerde bulundu. HEKİMSEN Genel Başkanı Uzm. Dr. Adil Kurban, Uzm. Dr. Gülsün Narin Kurban, HEKİMSEN Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Akgül ve Adıyaman İl Temsilcisi Dr. Furkan Pamuk’tan oluşan heyet, ilk olarak Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Prof. Dr. Ali Zeynal Abidin Tak’ı ziyaret etti. Ziyarette tıp eğitiminin niteliğinin artırılması, genç hekimlerin mesleki gelişim süreçleri ve sağlık sisteminin sürdürülebilirliği konularında değerlendirmelerde bulunuldu. Heyet daha sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tepe’yi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Görüşmede kamu hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinin etkinliği, hekimlerin çalışma şartları ve sağlık hizmetlerinde kalite ile verimliliğin artırılmasına yönelik konular ele alındı. Ziyaretlerde, güçlü bir sağlık sisteminin temelinin nitelikli tıp eğitimi, güçlü akademik kurumlar ve mesleki saygınlığı korunmuş hekimlerden geçtiği vurgulandı. Üniversitelerin ve sağlık kurumlarının sağlık sisteminin gelişiminde kritik bir rol üstlendiğine dikkat çekilirken, akademi ile meslek örgütleri arasındaki iş birliğinin önemine değinildi. Hekimlerin mesleki motivasyonu sağlık hizmetlerini doğrudan etkiliyor HEKİMSEN Genel Başkanı Uzm. Dr. Adil Kurban, sağlık sisteminin daha güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşabilmesi için akademik kurumlar, sağlık yöneticileri ve meslek örgütleri arasında kurulacak iş birliğinin büyük önem taşıdığını belirtti. Kurban, hekimlik mesleğinin yalnızca bir meslek değil aynı zamanda toplumsal güven unsuru olduğunu ifade ederek, hekimlerin mesleki motivasyonunun korunmasının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesinin sağlık hizmetlerinin kalitesini doğrudan etkilediğini söyledi. Görüşmelerde ayrıca sağlık sisteminin karşı karşıya olduğu güncel sıkıntılar, hekimlerin mesleki çalışma ortamları ve sağlık hizmetlerinin daha etkin sunulmasına yönelik çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretlerin sonunda HEKİMSEN heyeti, nazik ev sahipliği dolayısıyla Prof. Dr. Ali Zeynal Abidin Tak ve Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tepe’ye teşekkür ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. HEKİMSEN’in, hekimlik mesleğinin saygınlığının korunması ve sağlık sisteminin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara destek vermeye devam edeceği belirtildi.
Nemrut Dağı Kurban Bayramı’nda binlerce turisti ağırladı
09 Haziran 2025 Pazartesi - 09:47 Nemrut Dağı Kurban Bayramı’nda binlerce turisti ağırladı UNESCO’nun ’Dünya Kültür Mirası’ listesinde yer alan Adıyaman’daki Nemrut Dağı, Kurban Bayramı’nda binlerce turisti ağırladı. ’Güneşin en güzel doğup battığı yer’ olarak nitelendirilen, 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesi Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu. Devasa heykellerin yer aldığı zirveye tırmanan turistler, burada güneşin muhteşem doğuşu ve batışını izledi. Dört günlük Kurban Bayramı boyunca yaklaşık 10 bin kişi zirveye tırmandı. Metrelerce yükseklikteki tümülüs etrafında yer alan heykellere hayran kalan turistler, güneşin batışıyla bu eşsiz güzelliği taçlandırıyor. Nemrut Dağı başta olmak üzere Adıyaman’daki tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden turist sayısı geçen yılın bu dönemine göre yüzde 100 arttı. Nemrut Dağı’nın yoğun bir ilgi gördüğünü dile getiren Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Yelken, "Dünyanın en etkileyici açık hava müzelerinden biri olarak kabul edilen Nemrut Dağı’ndayız. Kurban Bayramı tatili boyunca binlerce yerli ve yabancı turist ilimizi ziyaret etti. Dört gün boyunca 10 bin ziyaretçi Nemrut Dağını ziyaret etti. 7 bin 500 yerli, 2 bin 500 yabancı olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi burayı ziyaret etti. 2024 yılının nisan ile haziran ayı tarihlerine bakıldığında 41 bin yerli ve 3 bin 500’de yabancı olmak üzere yaklaşık 45 bin kişi ziyaret etmiş. 2025 yılına baktığımızda ise yüzde 100 bir artış elde edildi. Yaklaşık 73 bin yerli, 10 bine yakında yabancı olmak üzere 83 bin ziyaretçi ilimizi ziyaret etmiş durumda. Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak 2025 yılı sonuna kadar 300 bin yerli ve yabancı olmak üzere ziyaretçi beklemekteyiz" diye konuştu.