Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Adıyaman
Hallaç’tan Ramazan Bayramı mesajı
20 Mart 2026 Cuma - 10:20:33
Adıyaman’ın Kahta ilçe Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği bir Ramazan ayını geride bıraktıklarını belirtti. Bayramın gönüllerin birleştiği, kırgınlıkların son bulduğu ve umutların yeniden yeşerdiği müstesna bir zaman olduğunu ifade eden Başkan Hallaç, "Ramazan’ın bereketini, sofralarımızı ve dualarımızı hemşehrilerimizle paylaşmanın huzurunu yaşadık. Bu mübarek ay boyunca sadece ekmeğimizi değil; sevgimizi, merhametimizi ve kardeşliğimizi de büyüttük" dedi. Kahta Belediyesi olarak Ramazan süresince yürütülen çalışmalara değinen Başkan Hallaç, "İftar vaktine yolda yetişemeyen vatandaşlarımıza kumanya ulaştırdık, uzun yolculuk yapan sürücülerimize ikramlarda bulunduk. Yaşlı, hasta ve yalnız yaşayan hemşehrilerimizin kapısını sıcak yemekle çaldık. Her akşam farklı bir hanede misafir olarak gönül köprüleri kurduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerek nakdi, gerek giyim gerekse gıda yardımı sağlayarak yanlarında olduk" ifadelerini kullandı. Ramazan çarşısında çocukların neşesiyle, duaların huzuruyla ilçede bambaşka bir atmosfer oluştuğunu belirten Başkan Hallaç, "Kur’an-ı Kerim tilavetleri, sohbetler ve etkinliklerle Ramazan’ın ruhunu hep birlikte yaşadık. Aynı sofralarda buluşmanın, aynı dualarda birleşmenin kıymetini bir kez daha idrak ettik" dedi. Bayram hazırlıklarının titizlikle tamamlandığını vurgulayan Başkan Hallaç, vatandaşların huzur içinde bir bayram geçirmesi için tüm ekiplerin sahada olacağını belirtti. Hallaç, "Toplu taşıma hizmetlerimiz bayram süresince ücretsiz olacak, mezarlık ziyaretleri için ek seferler düzenlenecek. Temizlik, zabıta ve itfaiye ekiplerimiz 24 saat esasına göre görev başında olacak. Tüm hazırlıklarımızı hemşehrilerimizin huzuru için tamamladık" diye ifade etti. Mesajında Gazze’de yaşanan acılara da dikkat çeken Başkan Hallaç, şu ifadeleri kullandı: "Bayram sevincini yaşarken, gönlümüzün bir yanı da Gazze’de yaşanan acılarla hüzünlü. Her Ramazan ayında İslam coğrafyasında Müslümanlara yönelik zulümlerin devam ettiğine üzülerek şahit oluyoruz. Ümmet coğrafyasında akan gözyaşının dinmesi, zulmün son bulması ve ateşin sönmesi için dualarımızı eksik etmeyelim. Bayram; sadece sevinci değil, kardeşliği ve vicdanı da paylaşma zamanıdır." Başkan Hallaç, "Ramazan’ın paylaşma ruhunu ve bayramın coşkusunu hep birlikte yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu mübarek bayramın Kahta’mıza, ülkemize ve tüm İslam alemine sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Tüm hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevdikleriyle birlikte nice mutlu bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.
19 Mart 2026 Perşembe - 15:53
Başkan Duranay’dan Ramazan Bayramı mesajı
Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Ziya Duranay, bayram dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Ziya Duranay, mesajında bayramların birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren özel günler olduğunu belirterek, bu anlamlı günlerin toplumda huzur ve kaynaşmayı artırdığına dikkat çekti. Ekonomik zorluklara rağmen üretmeye ve hizmet etmeye devam eden esnaf ve sanatkarların toplumun en önemli yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayan Duranay, özverili çalışmaları dolayısıyla tüm esnafa teşekkür etti. Bayramın ülkeye sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunan Duranay, "Bu mübarek bayramın gönüllerimize huzur, işlerimize bereket, ülkemize sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum. Aziz milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutluluk dolu nice bayramlar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
19 Mart 2026 Perşembe - 15:47
Otomobil ağaca çarptı: 1 yaralı
Adıyaman’ın Besni ilçesinde otomobilin ağaca çarpması sonucu 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Gölbaşı istikametinden Besni istikametine gitmekte olan K.Y, (30) idaresindeki 33 AC 385 plakalı otomobil, yol kenarında bulunan ağaca çarptı. Meydana gelen kazada otomobil sürücüsü K.Y. yaralandı. Yaralı, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
19 Mart 2026 Perşembe - 15:47
Adıyaman kent protokolü şehitlik ziyaretinde bulundu
Adıyaman’da Ramazan ayının son gününde il protokolü şehitlik ziyaretinde bulundu. Adıyaman Valisi Osman Varol, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Ekrem Çadır, kurum müdürleri, STK temsilcileri, emniyet mensupları, jandarma personeli, şehit aileleri ve çok sayıda kişi, Ramazan Bayramı öncesi şehitlik ziyaretinde bulundu. Ziyarette protokol üyeleri tarafından kabirlere karanfiller bırakıldı, müftülük görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Adıyaman Valisi Osman Varol, "Geleneğimiz olduğu adetimiz olduğu üzere kabristan ziyaretindeyiz. Şu an şehitliğimizdeyiz. Sahip oldukları en kıymetli varlıklarını, canlarını vatan uğruna, millet uğruna feda eden aziz şehitlerimizin makamlarındayız. Şehit ailelerimizle birlikte onların kabirlerine birer karanfili bıraktık. Daha sonrasında onlar için dualar ettik. Yine aynı şekilde bugün üç yıl önceki büyük afette, depremde hayatını kaybeden deprem şehitlerimizi de birazdan ziyaret edeceğiz. Kayıplarımızı ziyaret edip dualarımızı edeceğiz. Bu vesileyle ben tekrar dediğim gibi en kıymetli varlıkları olan canlarını vatan için bayrak için millet için feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların geride bıraktıkları kıymetlileri, çok değerli ailelerine sabır diliyorum. Onlar bizim milletimize emanettir. Her zaman onların yanında olacağımızı, onlara destek olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu vesileyle de tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, huzurlu, güvenli, sağlıklı bir bayram geçirmemizi diliyorum" diye konuştu.
15 Mart 2025 Cumartesi - 15:09
Nemrut Dağı’nın bu yılki ilk misafirleri rehberler oldu
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası’nda yer alan ve kış aylarında kar nedeniyle kapanan Nemrut Dağı’nda bu yıl turizm sezonu erken açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Rehber Adayları GAP Bölge Gezisi 21 kişilik bir rehber adayı grubu ile Nemrut Dağı ve diğer ören yerlerinde grup rehberi Zafer Poyrazoğlu tarafından gezdirilerek, kendilerine tarihi ve turistik bilgiler verildi. Zafer Poyrazoğlu, Nemrut Dağı’nda yaptığı açıklamada, "Rehber adaylarımız yarının tanıtım elçisi olacaklardır. Nemrut Dağı’na çıkan 2025 sezonun ilk kafilesi olmaktan dolayı çok mutluluk duyduk. Bizim için kardan dolayı kapalı olan yolları açan bütün yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi. Poyrazoğlu, rehber adaylarının turist gruplarını gezdirecek birer tanıtım elçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
15 Mart 2025 Cumartesi - 13:42
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Mali Kongresi yapıldı
Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Mali Kongresi düzenlenen programla gerçekleştirildi. Adıyaman merkez Yenipınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan kooperatif binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Başkanı İsmet Bayram, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede 2023-2024 yıllarına ait yönetim kurulu yıllık çalışma raporları ve denetim kurulu raporları tek tek okundu. 2023-2024 yıllarına ait bilanço ve gelir-gider tablolarının okunarak okunan raporların ve hesapların müzakere edilerek kabul ve ya reddi hakkında karar alındı. 2025 ve 2026 Yılları olağan genel kurullarının birleştirilerek 2027 yılında yapılması hususunun görüşülerek karara bağlandı. Yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri 2025 ve 2026 yıllarında ödenecek aylık ücret veya huzur hakları ile yolluklarının belirlenmesi, dış denetçiye verilecek aylık ücretin karara bağlanması, 2012 yılında alınan karar doğrultusunda hukuk fakültesinin Adıyaman’a açılması ile ilgili alınan kararın YÖK tarafından karşılık bulmaması nedeniyle ve şayet genel kurulda bu karardan vazgeçmesi durumunda bu fonda bulunan paranın kooperatif hesaplarına aktarılmasının kararı alındı. Alınan kararlar sonrasında konuşan Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, yapılan mali kongrenin hayırları vesile olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.
15 Mart 2025 Cumartesi - 13:41
Vali Varol, esnaflarla bir araya geldi
Adıyaman Valisi Osman Varol, kent merkezinde esnaflarla bir araya geldi. Esnafları tek tek ziyaret eden ve sorun ile sıkıntılarını dinleyen Adıyaman Valisi Osman Varol’a, Milletvekili Resul Kurt’ta eşlik etti. Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnaflarla sohbet eden ve çarşı merkezinde bir takım incelemelerde bulunan Vali Osman Varol, "Esnaflarımıza hayırlı ve bereketli, kazançlar diliyorum. Bizleri bağrına basan, emekleriyle ilimize güç katan esnafımıza misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür ediyorum" diye konuştu.
15 Mart 2025 Cumartesi - 12:44
Fransa Büyükelçisi Dumont’tan Adıyaman’a ziyaret
Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Isabelle Dumont ve Müsteşar Constantin Prevelakis, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi makamında ziyaret etti. Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Büyükelçi Dumont ve beraberindeki heyet, görüşmenin ardından Fatih Kadın ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi. Kurslardaki çalışmaları inceleyen Dumont, kadın kursiyerlerden bilgi aldı. Büyükelçi Dumont ve beraberindeki heyet daha sonra, AFD (Fransız Kalkınma Ajansı) desteğiyle yapımı tamamlanma aşamasına gelen 10 bin metreküplük içme suyu deposu inşaat alanında incelemelerde bulundu. Projenin ilerleyişi hakkında bilgi alan heyete, Başkan Tutdere eşlik etti. Başkan Tutdere, Fransa’nın Adıyaman’a verdiği destek için teşekkür ederek, "Bugün, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Isabelle Dumont’u Adıyaman’da ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Fransız dostlarımız, deprem sonrası Adıyaman’a önemli desteklerde bulundu. İçme suyu projemize verdikleri katkı da bunun en somut örneklerinden biri. Büyükelçi Dumont, bugün Adıyaman’a gelerek bizleri yerinde görmek ve dayanışmalarını bir kez daha göstermek istedi" diye konuştu. Ziyaret sırasında Başkan Tutdere, Büyükelçi Dumont’a 04.17 Belgesel Atölyesi ile simgeleşen ve 6 Şubat depremlerinin ardından dayanışmanın, umudun ve yeniden ayağa kalkmanın sembolü haline gelen "Umut Çiçeği" broşunu takdim etti. Heyet, AFD (Fransız Kalkınma Ajansı) desteğiyle yürütülen içme suyu projesi kapsamında yapımı devam eden, betonarme ve mekanik imalatlarının yüzde 90’ı tamamlanan su deposunu yerinde inceledi. Başkan Tutdere, Büyükelçi Dumont, Büyükelçilik Müsteşarı Prevelakis ve Büyükelçilik Özel Kalem Müdürü’nden oluşan heyete ziyaret boyunca eşlik etti.
15 Mart 2025 Cumartesi - 12:23
Adıyaman’da otomobil takla attı: 1 yaralı
Adıyaman’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin takla atması sonucu 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Adıyaman-Gölbaşı karayolu Şanlıurfa yol ayrımı kavşağı yakınlarında sürücüsü henüz öğrenilemeyen 34 EYF 045 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyeti kaybolduktan sonra kontrolden çıkarak takla attı. Meydana gelen kazada otomobil içerisinde bulunan 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
14 Mart 2025 Cuma - 17:16
İl protokolü, yeni devlet hastanesi inşaatını inceledi
Adıyaman Valisi Osman Varol ve beraberindeki il protokolü yapımı devam eden 15 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi inşaatını inceledi. Hastane inşaatını inceleyen Vali Osman Varol’a AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt ve kurum müdürleri eşlik etti. Vali Osman Varol ve Milletvekili Resul Kurt, Sağlık Bakanlığı tarafından ilin mevcut ihtiyaçları doğrultusunda eski devlet hastanesi yerinde yapılarak inşaat çalışmaları devam eden 150 yataklı yeni Devlet Hastanesi inşaat alanını gezerek devam eden çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Devlet hastanesinin tamamlanıp hizmete girmesiyle birlikte Adıyaman önemli bir sağlık kompleksine daha kavuşmuş olacak. Vali Varol, "Uzun vadede Adıyaman’ın sağlık alt yapısını ve fiziki şartları daha da iyileştirerek sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltecek olan bu önemli yatırımın Adıyaman’ımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
14 Mart 2025 Cuma - 17:16
Milletvekili Kurt Adıyaman’a yapılan yatırımları anlattı
AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, İhlas Haber Ajansı (İHA) Adıyaman Bürosunu ziyaret ederek, Adıyaman’a yapılan yatırımları anlattı. İHA Adıyaman Bürosunu ziyaret ederek İHA Adıyaman Muhabiri Cihan Kizir ile bir araya gelen Milletvekili Resul Kurt, basının öneminden bahsederek Adıyaman’daki yatırımlardan da bahsetti. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan iller arasında bulunan Adıyaman’da depremin yaralarını sarmak ve Adıyaman’ı daha iyi yerlere getirmek için çalışmalar içerisinde bulunduklarını dile getiren Milletvekili Resul Kurt, " Adıyaman’ımızın yeniden ayağa kalması ve daha yaşanılabilir bir kent olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Gerek kalıcı deprem konutları, gerek kamu yatırımlarının devamlılığı için çalışmalar yapıyoruz. En kısa sürede Adıyaman’ımızı en güzel şekilde ayağa kaldıracağız. Bugün de basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Basın bizler için oldukça önem arz etmektedir. İHA’nın yapmış olduğu başarılı haberlerden dolayı emeği geçen herkese ise teşekkür ediyoruz" dedi. İHA Adıyaman Muhabiri Cihan Kizir ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Milletvekili Resul Kurt’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
14 Mart 2025 Cuma - 16:35
Aranan şahıslara yönelik denetim yapıldı: 17 gözaltı
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerince çeşitli suçlardan dolayı aranan şahıslara yönelik denetim yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde il merkezi ve ilçelerde aranan şahısların yakalanmasına yönelik 33 ekip, 87 personelin katılımıyla uygulama yapıldı. Uygulama kapsamında bin 591 kişinin kimliği kontrol edildi. Uygulamada, dolandırıcılık, hırsızlık, çekle ilgili karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet verme, alkol ve uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullanma, tehdit gibi çeşitli suçlardan aranan; toplam 17 şahıs yakalandı. Gözaltına alınan 17 şahıs, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.
14 Mart 2025 Cuma - 16:34
Yayalara trafik eğitimi veriliyor
Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, yaya güvenliği ve trafik bilincini artırmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Trafik bilgilendirme eğitimine 45 yaya katıldı. Eğitim sırasında katılımcılara, trafik kazalarının nedenleri, trafik kurallarına uyumun önemi, çevre ve trafik bilinci, genel güvenlik önlemleri ve yaya geçidi kullanım kuralları uygulamalı olarak anlatıldı. Yetkililer, yaya güvenliğinin hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, trafikte bilinçli bireyler oluşturmak adına bu tür eğitimlerin düzenli olarak devam edeceğini vurguladı. Yayalar ise trafik kurallarını öğrenmenin ve uygulamanın, hem kendi güvenlikleri hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliği açısından kritik bir rol oynadığını ifade ederek verilen eğitimi yararlı bulduklarını söyledi.
14 Mart 2025 Cuma - 15:43
Kahta Belediyesi’nin birlik ve dayanışma etkinlikleri devam ediyor
Adıyaman’ın Kahta ilçe Belediyesi, ramazan ayı boyunca düzenlediği etkinliklerle halkı bir araya getirmeye devam ediyor. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Gaffar Çelebi ve teşkilat üyeleri, Ramazan Çarşısı’ndaki stantları gezerek esnaf ve vatandaşlarla sıcak ve samimi sohbetler gerçekleştirdi. Protokol üyeleri ayrıca çocuklarla yakından ilgilendi. Katılımlarından dolayı AK Parti Adıyaman İl Başkanı, Kahta İlçe Başkanı ve teşkilat üyelerine teşekkür eden Başkan Hallaç, "Birlikte olmak ve bu güzel Ramazan akşamlarını paylaşmak bizleri mutlu ediyor. Ramazan Çarşısı’ndaki etkinlikler her akşam saat 20:30’da başlayacak. Tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.
14 Mart 2025 Cuma - 14:59
Başkan Tutdere: "Kesimhane ve hayvan pazarı bayramda hizmete girecek"
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kesimhane ve hayvan pazarının Kurban Bayramı’na kadar tamamlanacağını söyledi. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin seçim vaatleri arasında yer alan proje, Kurban Bayramı’na yetiştirilmek üzere hız kesmeden devam ediyor. Kentte büyük bir ihtiyaç haline gelen modern kesimhane ve canlı hayvan pazarı, Adıyaman-Kahta Karayolu Fuar Merkezi mevkiinde inşa ediliyor. Başkan Abdurrahman Tutdere, proje sahasında incelemelerde bulunarak tamamlanma süreci ve teknik detaylar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Adıyaman’da uzun yıllardır eksikliği hissedilen modern, hijyenik ve entegre kesimhane ile büyükbaş ve küçükbaş hayvan pazarı projesinde önemli bir aşamaya gelindi. İnşaatın yüzde 80’i tamamlanırken, altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Kesimhane ve idari bina inşaatlarının ise yüzde 50’si tamamlandı. Başkan Abdurrahman Tutdere, sahada yaptığı incelemelerin ardından projenin ilerleyişiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Başkan Tutdere, Kurban Bayramı’na kadar tesisin tamamlanması için yoğun çaba sarf edildiğini ifade etti. Başkan Tutdere, "Adıyaman’ımıza kazandıracağımız modern hayvan pazarı ve kesimhanemizin inşaat süreci hızla ilerliyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan pazarlarımız büyük ölçüde tamamlandı. Şimdi altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına odaklanmış durumdayız. Kesimhane ve idari bina inşaatlarımızda sona yaklaştık. Kurban Bayramı’na kadar tesisimizi tam anlamıyla hizmete hazır hale getirmek için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor" diye konuştu.
14 Mart 2025 Cuma - 14:52
Nuriye Parkmaksız 3 aydır bulunamadı
Adıyaman’da, yaklaşık 3 aydır kayıp olarak aranan Nuriye Parkmasız, yapılan çalışmalara rağmen bulunamadı. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde 4 Ocak tarihinden beri kayıp olan 65 yaşındaki Nuriye Parmaksız’ın bulunması için Gölbaşı ilçesinin bir çok farklı bölgesinde ve en son görüldüğü alanlarda arama ve tarama çalışmaları yapılmıştı. AFAD ekipleri, jandarma ekipleri, polis ekipleri ve vatandaşlar tarafından yapılan aramalara rağmen Nuriye Parmaksız’ın izine rastlanılmamıştı. Ekipler karada arama yaparken insansız hava aracı (İHA) ve dronlarla da havadan aramalar yapılmıştı. Nuriye Parkmaksız’ın Göksu Nehri’ne düşüp burada bulunan HES baraj gövdesine kadar sürüklenmiş olabileceği ihtimali üzerine baraj kapakları kontrollü olarak açılmıştı. Baraj sularının boşaltılmasıyla da Nuriye Parmaksız’ın izine rastlanılmadı. Bütün aramalara rağmen bulunamayan Nuriye Parkmasız için Adıyaman’ın kent merkezine ve ilçelerinin birçok farklı noktasına afişler asıldı. Nuriye Parmaksız’ın fotoğrafının olduğu afişte, gören ve duyanların belirtilen numarayı aramaları istenmişti. Nuriye Parkmaksız’ın bulunması için yaklaşık 3 aydır arama çalışmaları devam ediyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder