Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Adıyaman
Adıyaman’da 6 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
19 Nisan 2026 Pazar - 02:27:26
Adıyaman’ın Gerger ilçesinde 6 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgilere göre, Gerger ilçe merkezinde aynı evde bulunan A.D., E.P., B.K., S.M., S.M. ve S.K., isimli 6 arkadaş iddialara göre marketten alıp yedikleri yiyecekten dolayı fenalaştı. Fenalaşan ve yaşları 17-23 arasında değişen genç kızlar, Gerger İlçe Devlet Hastanesi’ne gitti. Burada ilk kontrolleri yapılan genç kızlar, daha sonra Kahta Devlet Hastanesi’ne ardından da Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan genç kızların tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.
18 Nisan 2026 Cumartesi - 23:23
Adıyaman’da şiddetli yağış heyelana neden oldu
Adıyaman’da etkili olan sağanak yağışla beraber heyelan meydana geldi.
18 Nisan 2026 Cumartesi - 22:46
Adıyaman’da kuvvetli yağış sele neden oldu, araçlar mahsur kaldı
Adıyaman’da etkili olan sağanak sele neden oldu, araçlar yollarda mahsur kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısı yaptığı illerin arasında yer alan Adıyaman’da yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Gök gürültüsü gecenin sessizliğini bozarken, çakan şimşekler geceyi aydınlattı. Etkili olan yağış nedeniyle cadde ve sokakları sel suları kapladı, araçlar mahsur kaldı. Trafik polisleri suyun içerisine girerek ittirdiği araçları kurtarmaya çalıştı. Bölgede yer yer etkili olan leblebi büyüklüğündeki dolu, çevreyi beyaza bürüdü. Binaların yağmur suyu giderleri yetersiz kalınca, sular lavabolardan taştı. Aracı suda mahsur kalan sürücü Abuzer Özer, "Yolda geliyordum dolu yağdı. Bir anda bastırınca burada mahsur kaldık. Aracımız suya saplandı çıkamıyoruz" dedi.
18 Nisan 2026 Cumartesi - 22:36
Kuvvetli yağış Adıyaman’da sele neden oldu
Adıyaman’da akşam saatlerinde etkili olan gök gürültülü şimşek çakması sonrasında yerini kuvvetli yağmur ve doluya bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısı yaptığı illerin arasında yer alan Adıyaman’da yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Gök gürültüsü gecenin sessizliğini bozarken, çakan şimşekler geceyi aydınlattı. Gök gürültülü şimşek sonrasında etkili olan yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda adete sel oldu. Araçlar sel sularında mahsur kaldı. Mahsur kalan araçları trafik polisleri dizlerine kadar gelen suyun içerisine girerek itmeye çalıştı. Kuvvetli yağışlar nedeniyle alt yapı yetersiz kaldı ve yağmur suları logar kapaklarından taştı. Cadde ve sokaklar sular altında kalırken, yer yer dolu yağışı oldu. Leblebi büyüklüğünde yağan dolu, yeri beyaza bürüdü. Binaların yağmur suyu giderleri yetersiz kalınca, sular lavabolardan taştı. Aracı suda mahsur kalan sürücü Abuzer Özer, "Yolda geliyordum dolu yağdı. Biranda bastırınca burada mahsur kaldık. Aracımız suya saplandı çıkamıyoruz" dedi.
07 Haziran 2024 Cuma - 15:45
Adıyaman’da 40 dönümlük buğday tarlası yandı
Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Köseler köyünde meydana gelen 40 dönümlük buğday tarlasındaki yangını itfaiye ekipleri ve köylüler tarafından söndürüldü. İddiaya göre, elektrik tellerinin kopması sonucu buğday tarlasının iki noktasında yangın çıktı. Yangını gören vatandalar hemen 112 sağlık ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Köyüler ise traktörlerle olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri ve traktörün bulunduğu olay yerinde söndürme çalışmaları yapıldı. Köylüler, bir taraftan traktörlerle tarlayı sürerek alevlerin önünü kesmeye çalışırken, itfaiye ekipleri ise tarladaki alevlere suyla müdahale etti. Yaklaşık 1 saat süren yangın söndürme çalışmaları sonucunda 40 dönümlük buğday tarlası yanarak kül oldu. İtfaiye ekiplerinin ve köylülerin erken müdahale ve yoğun çabaları sonucunda yangın, etraftaki ekinlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. 122 sağlık ekiplerinin de tedbir için olay yerinde olduğu yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.
07 Haziran 2024 Cuma - 15:31
Zeki çocukların tasarımlarında ‘deprem’ ve ‘Gazze’ ön plana çıktı
Adıyaman Bilsem’de eğitim gören zeki çocukların bu yıl yaptığı tasarımlarda ‘deprem’ ve ‘Gazze’ temaları ön plana çıktı. 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenin şehirlerden biri olan Adıyaman’da Bilim ve Sanat Merkezi (Bilsem) öğrencilerinin 2023-2024 eğitim öğretim sezonu yıl sonu şenliğinde birbirinden ilginç tasarımlar görücüye çıktı. Zeki öğrencilerin eğitim aldığı Bilsem’de, bilim ve sanat adına çalışmaların sergilendiği etkinlikte, deprem ve Gazze temalı buluş ve eserler ön plana çıktı. Depreme dayanıklı izalotörlü binalar ile diğer binalar arasındaki farkı gösteren deprem deneyinden, depremde enerji kesintisi yaşanması sonucu ortaya çıkan enerji ihtiyacını karşılayacak yenilenebilir enerjiye, Gazze’de yaşanan vahşete dikkat çeken ‘afet bölgesine yardım’ projesinden Teknofest’te yarı finale kalan atık pirinçten biyoetonol üretimine kadar birçok eser sergilendi. Ayrıca, depremin öğrenciler üzerindeki etkilerini en aza indirebilmek için drama atölyesinde dans ve müzik gösterileri gerçekleşti. Deprem Deneyi tasarımını hazırlayan öğrencilerden Ayşe Belinay Dolaş, “6 Şubat depreminde birçok bina yıkıldı. Biz de Japonların yaptığı evler ile Adıyaman evlerini karşılaştırdık. Birinde raylı sistem, diğerinde raylı sistem olmayan ve Adıyaman’da yıkılan bina sistemini kullandık. Raylı sistemi olan binaların daha az hasar, daha az sarsıntı meydana geldiğini gördük. Diğerinde ise daha fazla yıkık, eşyaların parçalandığını gördük” dedi. Depremde yaşanan enerji kesintisine dikkat çeken ‘yenilenebilir enerji’ projesini anlatan Helen Korkmaz ise “Bu projeyi depremde elektrik olmadan güneş fırınını kullanarak yapılabilmesi için tasarladık. Kendi güneş enerjisini üreterek yapıyor” şeklinde konuştu. Gazze’de yaşanan katliam nedeniyle bölgeye yardım gönderme üzerine hazırlanan projede yer alan Eşlem Aldağ, “İlk olarak Gazze’ye nasıl yardım edebiliriz diye düşündük. Oradaki katliam bizimde içimizi acıtıyordu. Sonra aklımıza böyle bir proje geldi. İçindeki malzemeler zarar görmesin diye ve oradaki insanlarda zarar görmesin diye projemize paraşüt ekleyerek geliştirdik” ifadelerini kullandı. Teknofest’e katılan ve yarı finale kalan ‘Atık pirinç pilavından biyoetenol üretimi’ projesini tanıtan Sümeyra Alkanat ise “Dünyada her geçen gün yakıtlara olan ihtiyaç artıyor. Bizde buna bir katkı sağlamak istedik, ülkemizin ekonomisine bir katkı sağlamak istedik. Projemizde yüzde 90 verim alacak şekilde biyoetenol üretimi olduğunu fark ettik. Bunu her geçen gün ülkemize daha da katkı sağlayacağını düşündüğümüz için geliştirmeye devam ediyoruz ve devamda edeceğiz” diye konuştu.
07 Haziran 2024 Cuma - 13:50
Kahta’da 5 bin kişi Gazze için yürüdü
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaklaşık 5 bin kişi Kahta STK’lar Platformu çatısı altında bir araya gelerek İsrail’in Gazze’ye yönelik yapılan katliamları protesto edip lanetledi. İsrail’in yaklaşık 8 aydır Gazze’de sürdürdüğü insanlık dışı katliam ve vahşete tepki göstermek amacıyla Kahta STK’lar Platformu öncülüğünde “Gazze’ye Destek” yürüyüşü gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlik çerçevesinde Akedaş Kavşağında bir araya gelen binlerce kişi, Mustafa Kemal Caddesi üzerinde yürüyerek Kaymakamlık önünde toplandı. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyüşe geçen yaklaşık 5 bin kişi, sloganlar atarak savaşın durmasını istedi. Kahta STK’lar Platformu adına yapılan açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde, yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan Siyonistlerin anlayacağı tek dilin silah olduğu vurgulandı. Ayrıca, Gazze’nin yanarken İsrail rejiminin üzerine kabus olup çökmeyen, yıldırım olup düşmeyen, bomba olup yağmayan tüm İslam ülkeleri için bu ayıbın kolay kolay unutulmayacağı belirtildi. Kalabalık yapılan duaların ardından sessizce ayrıldı.
07 Haziran 2024 Cuma - 09:34
Dağ keçisi yüzlerce metrelik barajı yüzerek geçti
Adıyaman’da yabani keçi (dağ keçisi) yüzlerce metre uzunluğundaki baraj göletini yüzerek geçip kıyıya çıkmayı başardı. Adıyaman - Şanlıurfa karayolu üzerindeki Çamgazi Barajı kıyısına ailesiyle birlikte gezmeye giden bir vatandaşın cep telefonu kamerasına ilginç bir görüntü takıldı. Genellikle dağlık ve yüksek kesimlerde görülen yabani keçi bu kez Çamgazi Baraj Göleti’nde yüzerken görüldü. Göletin doğu kıyısından batı kıyısına yüzen ve su yüzeyinde sadece kafası ve boynuzları görülen yabani keçi, dakikalar içerisinde kıyıya ulaştı. Yüzlerce metre yüzen yabani keçi kıyıya çıktıktan sonra bu kez hızla koşarak barajdan uzaklaştı.
06 Haziran 2024 Perşembe - 17:37
Vali Varol, sağlık müdürlüğü binasını inceledi
Adıyaman Valisi Osman Varol, yapımı devam eden İl Sağlık Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu. Vali Varol, Vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha etkin ve verimli bir şekilde faydalanabilmeleri amacıyla yapımı devam eden sağlık müdürlüğü binasını ziyaret etti. Burada İl Sağlık Müdürü Cengiz Yorulmaz ve beraberindeki sağlık müdürlüğü yöneticileriyle binayı gezen Vali Varol, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Osman Varol, burada çalışan işçilere kolaylıklar dileyerek bu önemli sağlık yatırımının Adıyaman’a hayırlı olmasını dilediğini söyledi.
06 Haziran 2024 Perşembe - 16:53
Samsat yeniden ilçe halk kütüphanesine kavuşuyor
Adıyaman’ın Samsat ilçesi yeniden halk kütüphanesine kavuşuyor. 2017 ve 2018 yıllarında yaşanan Samsat depremleri ile hasar alan Samsat İlçe Halk Kütüphanesi, yapılacak tadilat ve tefrişat çalışmalarının ardından yeniden hizmete açılıyor. İlçe merkezinde mülkiyeti Hazineye ait ve daha önce Samsat Belediyesi tarafından inşa edilen bina, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünce, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiş ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yürütülen tadilat ve tefrişat ile ilgili projelendirme çalışmalarında sona gelindi. Kütüphane olarak Samsat ilçesine kazandırılacak binada incelemelerde bulunan Kaymakam Süleyman Bakan, “2017-2018 yıllarında yaşanan Samsat depremi ile yıkılan Kütüphanemizi, yapılacak tadilat ve tefrişat çalışmaları ile İlçemizin tam merkezinde hayata geçiriyoruz. İlçemizin önemli bir eksiğini daha tamamlamış oluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi. Kütüphane binası ile ilgili yapmış olduğu incelemelerde Kaymakam Süleyman Bakan’a, İlçe Yazı İşleri Müdürü Abuzer Avseren, İlçe Özel İdare Müdürü Haşim Uçar, KHGB Müdürü Fahrettin Çelik ve Kütüphane Memuru Eren Doğan eşlik etti.
06 Haziran 2024 Perşembe - 15:48
Adıyamanlı öğrenciler Geleceğin Mühendisleri yarışmasında ödül aldı
Adıyaman Üniversitesi “Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını Yarıştırıyor Proje Yarışması”ında dereceye girerek önemli bir başarıya imza attı. Elazığ Bilim Merkezinde düzenlenen Tubitak, Fırat Üniversitesi, Elazığ İl Özel İdaresi, Hefiad, Elazığ Valiliğin desteklenen “Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını Yarıştırıyor Proje Yarışması” düzenlendi. Proje Yarışmasında 9 Üniversite, 70 proje yarıştı. Yarışmada Mühendislik, Bilgi İşlem Teknolojileri, Teknoloji Bilimleri, Eğitim Teknolojileri, Nanoteknoloji, Biyoteknoloji alanlarındaki temalarda projeler yarıştı. Adıyaman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden İrem Yakşan ve Hatice Öztürk “Endüstriyel Kumaş Kalite Kontrolü için Yapay Zeka Temelli Hata Tespit Sistemi” projesiyle yarışmada ödül almaya hak kazandı. Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Doğan ve Dr. Öğr. Üyesi Saadin Oyucu’nun yaptığı proje 9 üniversite arasından dereceye girmeyi başardı. Yarışmada dereceye giren proje ile öğrencilere para ödülü verildi.
06 Haziran 2024 Perşembe - 14:44
Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi açıldı
Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen programla kutlandı. Kaymakam Tarık Buğra Seyhan ve ilçe protokolünün katılımıyla yıl sonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerler tarafından tasarlanan ürünlerin sergilendiği sergiyi gezen Kaymakam Seyhan ve protokol kursiyerlere tebrik ederek emekleri için teşekkürlerini iletti. El sanatları, dikiş-nakış, giyim teknolojileri, yağlı boya, ahşap yakma sanatı ve folklor gösterilerinin sergilendiği etkinlikte aynı zamanda eskrim ve muay thai alanlarında düzenlen spor müsabakaları yer aldı. Programa Kaymakam Tarık Buğra Seyhan, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Mehmet Oruç, ilçe Jandarma Komutanı Vekili Üsteğmen Murat Erdoğan, STK temsilcileri ve kursiyerler katıldı.
06 Haziran 2024 Perşembe - 14:23
Adıyaman’da 4.2 büyüklüğünde deprem
Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde saat 13.47’de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. AFAD depremin yerin 11.24 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.
06 Haziran 2024 Perşembe - 14:11
Adıyaman’da 4.2 büyüklüğünde deprem
Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.
06 Haziran 2024 Perşembe - 13:42
Adıyaman’da sıcak hava etkisini sürdürüyor
Kavurucu ve bunaltıcı sıcakların etkili olduğu Adıyaman’da vatandaşlar serinlemek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sıcaklık uyarısı yaptığı kentlerden birisi olan Adıyaman’da hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıktı. Araçlarda ve açık alanlarda hissedilen sıcaklık 45 dereceyi gördü. Vatandaşlar serinlemek için gölgelik yerleri tercih ederken, bazı vatandaşlar ise çareyi hortumla kendini ıslatmakta buluyor. Kavurucu sıcaklar karşısında vücut ısısını düşürmek için karlambaç, soğuk urmu dut, gül suyu ve limonatayı tercih edenler de var. Vatandaşlar, kavurucu sıcakların başladığını, serinlemek için gölgeleri tercih ettiklerini ifade etti.
06 Haziran 2024 Perşembe - 10:04
Arsemia’da gizli bir su tüneli bulundu
Adıyaman’ın Kahta ilçesi Kocahisar köyü sınırlarında yer alan Arsemia Antik Kenti’nin batısında bulunan ana kayada güvenlik ve su yolu olarak kullanılan gizli bir tünel bulundu. Arsemia Antik Kenti’nin batı kısmındaki ana kayaya oyularak, antik dönemde Nympahaios (Perili Su) olarak adlandırılan Kahta Çayı’na giden bir su tünelinin girişinin bulunmasıyla kazılar başladı. Eski Kahta Kalesi ile Arsemia Antik Kenti’nin arasında bir su tüneli olduğu ile ilgili bilgiler olmasına rağmen yeri daha önceden bilinmeyen su tünelinin girişi Adıyaman Müze Müdürlüğü ekiplerinin saha çalışmasında tespit edildi. Antik dönemde Nympahaios (Perili Su) olarak adlandırılan Kahta Çayı’na kadar ilerlediği düşünülen tünel için kazı izni alınarak, çalışmalara başlanıldı. Kazı ekibi yaklaşık 25 metre kadar merdivenli tünelde ilerledi. Sonrasında daralan tünelde 20 metre daha ilerlemeyi planlayan ekipler, tünel içindeki toprak yığınlarının taşınmasıyla kazının devamının gelebileceğini ifade ediyor. Tünelin antik dönemde Nympahaios’tan Arsemia Antik Kenti’ne su taşımak ve askerlerin gizlice başka bölgelere gitmek için kullanıldığı tahmin ediliyor. Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, Arsemia Antik Kenti’nin batısında tespit edilen tünel ile ilgili bilgi vererek, “Arsemia Antik Kenti’nin hemen batı kısmında yer alan bir su tüneli tespit ettik. Bu su tünelinde yapmış olduğumuz kazılar neticesinde 25 basamak ortaya çıkartıldı. Bu 25 basamakta sonra ise tünel daralarak 20 metre daha tespit edildi. Bu kazılar sonucunda ise Nympahaios Çayına (Eski Kahta Çayı) ulaşmayı düşünmekteyiz. Daha önceki antik dönemde güvenlik nedeniyle Eski Kahta Kalesiyle Arsemia Antik Kent arasında bir su tünelinin olduğundan Alman Yüksek Mühendis Fihrt Apple bahseder. Burada yer altı su tünelinden bahseder. Büyük ihtimalle burada yapacağımız kazılar neticesinde ilk yeraltı su tüneline ulaşacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder