Yerel Haberler
Adıyaman
Başkan Hallaç, koltuğunu 10 yaşındaki Ebubekir’e devretti 23 Nisan 2026 Perşembe - 18:24:44 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kahta Belediyesi tarafından anlamlı ve coşku dolu bir etkinlik düzenlendi. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, bu özel günün ruhuna uygun olarak başkanlık koltuğunu Atatürk İlkokulu öğrencisi Ebubekir Eren Şaşmaz’a devretti. Gerçekleştirilen devir teslim programında, Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ebubekir Eren Şaşmaz, okulundan belediyeye ait makam aracıyla alınarak Kahta Belediyesi’ne getirildi. Büyük bir heyecan yaşayan Ebubekir, başkanlık makamına oturarak görevine başladı. 10 yaşındaki genç başkan Ebubekir, park sayısının artırılması, okullarda sosyal etkinliklerin çoğaltılması, çevre temizliğine daha fazla önem verilmesi ve okul kantinlerinde sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdaların sunulması yönündeki öneri ve taleplerini dile getirdi. Göreve başlar başlamaz Hüseyin Veli Arı ve Mustafa Taşkıran’ı başkan yardımcısı olarak atayan genç başkan, birim müdürleriyle iletişime geçerek talimatlarını iletti. Özellikle okul kantinlerinin denetlenmesi ve sağlıklı beslenme imkânlarının artırılması konusunda Zabıta Müdürlüğü’ne talimat veren genç başkan, ayrıca İtfaiye Müdürlüğü’ne de gerekli talimatları iletti. Program sonunda konuşan Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, 23 Nisan’ın anlam ve önemine vurgu yaparak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel gün, sadece bir bayram değil; aynı zamanda geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklara duyduğumuz güvenin de bir göstergesidir. Bugün çocuklarımızın düşüncelerini dinlemek ve hayallerine ortak olmak bizlere ilham verdi. Kahta Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitimine, haklarına ve sosyal gelişimlerine yönelik desteklerimizi artırarak sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum" dedi. Program sonunda Başkan Hallaç, genç başkan ve yardımcılarına çeşitli hediyeler takdim etti. Bu anlamlı gün, çocukların neşeyle hatırlayacağı anların hatıra fotoğraflarıyla ölümsüzleştirilmesiyle sona erdi.
23 Nisan 2026 Perşembe - 17:30 Besni’de 23 Nisan coşkusu Adıyaman’ın Besni ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çelenk sunumu ve okul programıyla coşkuyla kutlandı. Adıyaman’ın Besni ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Kaymakamlık önünde gerçekleştirilen çelenk sunumu ile başladı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Resmi törenin ardından kutlamalar, Fatih Sultan Mehmet İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Programa Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, Belediye Başkanı Reşit Alkan, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Yunus Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda veli katıldı. Okul bahçesindeki kutlama programı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından anasınıfı öğrencilerinin Türk bayraklarıyla gerçekleştirdiği gösteri büyük beğeni topladı. Okul Müdürü Mehmet Karaboğaz, yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın hem milli egemenliğin simgesi hem de çocuklara armağan edilmiş özel bir bayram olduğunu vurguladı. Program kapsamında öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinliklerde çocuklar; sandalye kapmaca, çuval yarışı ve balon patlatma gibi oyunlarla eğlenceli anlar yaşadı. Halk oyunları gösterileri ise programa ayrı renk kattı. Etkinliklerin sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. 23 Nisan kutlamaları, Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu’nda uçurtma şenliği ile çocukların neşesi ve renkli görüntüler eşliğinde sona erdi.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:38 Vali Varol koltuğunu Özgür Kaşıyuğun’a devretti Adıyaman Valisi Osman Varol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını Türkiye Petrolleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Özgür Kaşıyuğun’a devretti. Valilik makamını devralan Temsili Vali Özgür Kaşıyuğun’a, Adıyaman ile ilgili bazı konular hakkında bazı kurum amirlerini telefonla arayarak talimatlar verdi. Tüm dünya çocuklarının bayramını büyük bir içtenlikle kutlayan temsili Vali Özgür Kaşıyuğun, "Bu anlamlı ve özel günde bizlere bu imkanı sunan Vali Osman Varol’a tüm çocuklar adına teşekkür ediyorum. Çocukların sevgiyle, umutla ve huzurla büyüdüğü bir dünya diliyorum" dedi. 23 Nisan’ın, millet iradesinin tecelli ettiği, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı ve demokrasimizin temellerinin atıldığı kutlu bir dönüm noktası olduğunu belirten Vali Osman Varol, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu eşsiz bayram, sadece bir kutlama değil; çocuklarımıza duyduğumuz güvenin, onlara verdiğimiz değerin ve geleceğe olan inancımızın en güçlü ifadesidir. Yarının büyük ve güçlü Türkiye’si, bugün gözlerinde umut, yüreklerinde vatan sevgisi taşıyan çocuklarımızın omuzlarında yükselecektir. Çocuklarımızı millî ve manevi değerlerle yetiştiren kıymetli ailelerimize ve fedakar öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hayatımıza neşe, umut ve anlam katan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu anlamlı günün tüm dünya çocuklarına barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.
Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı
28 Mart 2024 Perşembe - 14:30 Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından üretilen 10 bin bebek zıbın takımı Gazze’ye gönderilmek üzere Mersin’e doğru yola çıktı. Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Genel Müdürlüğü tarafından İsrail’in ablukası altında yaşam mücadelesi veren Filistinli kadın ve çocuklara insani yardım ulaştırılması amacıyla başlattığı "Dikiş makineleri Gazzeli çocuklar için çalışıyor” projesi kapsamında Adıyaman’da zıbınlar dikildi. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından üretilen ve 50 bin parçadan oluşan 10 bin adet bebek zıbın takımı, Gazze’deki ihtiyaç sahibi bebeklere ulaştırılmak üzere Mersin Havalimanı’na dualarla gönderildi. Tır’a yüklenen zıbınların uğurlamasına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Halk Eğitimi Merkezi’nde görevli 45 usta öğreticimiz, yaklaşık bir ay boyunca, 3 vardiya halinde ve tamamen gönüllü olarak çalışarak 10 bin takım, toplamda da 50 bin parça zıbın takımı üretti. Bugün, ekip arkadaşlarımızla birlikte yardım tırımızı Mersin’e, oradan da Gazze’ye ulaştıracağız. Bu vesileyle Gazze’de hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar niyaz ediyor, Gazze’nin ve Filistin’in özgürlüğü için dua ediyoruz. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu katliamı kınıyoruz. Gazzeli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu ve yardımlarımızın bundan sonra da devam edeceğini belirtmek istiyoruz. Bu anlamlı çalışmaya katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı
28 Mart 2024 Perşembe - 14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı Adıyaman’da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının deprem bölgesinde hayata geçirdiği ’Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi’ projesi kapsamında krediden faydalanmak isteyen genç çiftlerin evlilik öncesi eğitimleri başladı. Sağlam bir aile yapısı ile sağlık bir toplumun temelini oluşturmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’ni geçtiğimiz aylarda hayata geçirerek Aile ve Gençlik Fonu kurulmuştu. Bu nedenle, aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacıyla Aile ve Gençlik Fonu kurulmuştu. Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi ile evlenmeyi planlayan çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunarak evliliklerinin daha sağlam bir temele oturmasına yardımcı olmak için başvurusu onaylanan çiftlere evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacak. Adıyaman, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde pilot olarak başlatılan proje ile genç çift adaylarına 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi verilecek. 15 Şubat 2024 itibarıyla alınmaya başlayan başvurulardan Adıyaman’da 24 çiftin başvurusu onaylandı. Başvurusu onaylanan çiftler Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde eğitime alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici, Müdür Yardımcısı İsmail Yetiş, Sosyal Hizmet Müdürü Ahmet Hulusi Kara eğitime katıldı. Eğitim Uzmanı Murat Sertpolat tarafından gençlere eğitim verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici, eğitimden önce yaptığı açıklamada, “Sizler aslında hayatın gen güzel kararını vererek, evlilik kararı almışsınız. Hayatta yeni bir başlangıç, yeni bir süreç kararı alarak en güzel kararı verdiniz. Bakanlık olarak almış olduğunuz bu güzel kararı desteklemek ve bu birlikteliğinizi, beraberliğinizi mutlu bir şekilde, sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmeniz için ve destek olmak için bir proje başlattık. Biz bu proje kapsamında sizleri iki yönüyle destekliyoruz. Birincisi maddi anlamda sizi destekliyor olacağız. Belli bir miktarda ekonomik destek veriyoruz. Bu destek 2 yıl geri ödemesiz, geri kalan iki yılında eşit taksitlerle geri ödenecek. Öte yandan sizleri hem eğitim hem de danışmanlık yönüyle destekliyor olacağız. Amacımız toplumun temeli olan, geleceğimizin teminatı olan sizlerin başlatmış olduğu bu aile yapısının sağlıklı bir şekilde ileriye gitmesi, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasıdır” diye konuştu. Kredisi onaylanan gençler ise deprem sonrası maddi olarak zorluk içerisinde olduklarını ve bu kredinin mutlu bir yuva kurmak adına çok faydalı olduğunu dile getirdi.
Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
28 Mart 2024 Perşembe - 13:56 Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi Adıyaman’da, Türkiye genelinde yapılacak olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından kentteki seçim sandıklarında görevli sandık başkanlarına yönelik eğitimler ve bilgilendirmeler İl Seçim Kurulu Müdürü Cengiz Kırmızıgül tarafından verildi. Müdür Kırmızıgül, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verdi. Adıyaman’da 412 bin kişinin oy kullanacağı 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşların daha rahat oy kullanabilmeleri her türlü tedbirin ve çalışmaların yapıldığı belirtildi. Sabah saat 07:00’da başlayıp 16:00’da tamamlanacak olan seçimlerde oy kullanıldığı zaman pusulalara, atılacak olan imzalara dikkat edilmesi, oy kullanma esnasında engelinden dolayı zorlanan kişiler için sadece bir kişinin refakatçi olabileceği ve bir başkasına refakatçi olamayacağı vurgulandı. Eğitimde, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için belirlenen bazı konteyner kentlere de sandıkların kurulacağı, yaşanabilecek sorun ve sıkıntı anlarında durumun anında kolluk kuvvetlerine bildirilmesi gibi konular hakkında da bilgiler verildi. Yapılan bilgilendirmeler sonrası slayt sunumu gerçekleştirildi. Sandık kurulu başkanlarına verilen eğitim sonrası kent merkezinde ve köylerde sandıklarda görevli memurlara da eğitim verilecek.
Öğrencilerden takdir edilecek davranış
28 Mart 2024 Perşembe - 10:20 Öğrencilerden takdir edilecek davranış 6 Şubat depreminde Adıyaman’da, enkaz altında kalarak engelli duruma gelen veya yaşlılıktan dolayı ihtiyaçlarını karşılamayan vatandaşların yardımına öğrenciler koşuyor. Öğrenciler, “Ben her yerde varım” projesi kapsamında takdir edilecek davranışa her gün imza atıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce başlatılan “Ben her yerde varım” projesi kapsamında Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü öğrencileri deprem bölgesi Adıyaman’da, enkaz altında kalarak engelli hale gelen veya yaşlılıktan dolayı ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşların yardımına koşuyor. Proje kapsamında belirlenen kişilerin konteynerleri, öğrenci ve okul öğretmenleriyle birlikte ziyaret ediliyor. Öğrenciler burada temizliklerini yapamayan kişilerin konteynerlerini temizleyerek pırıl pırıl bir hale getiriyor. Dip bucak temizlik yapan öğrenciler aynı zamanda kişilerin kıyafetlerini katlayıp, yataklarını toparlayıp bulaşıklarını da yıkıyor. Temizlikten sorumlu öğrenciler, temizlik işlerini yaptıkları sırada yemekten sorumlu öğrenciler ise Perre Uygulama Otelinin mutfak kısmında da yemek hazırlıyor. Usta öğreticilerin kontrollerinde öğrenciler tarafından hazırlanan yemekler bu defa yine belirlenen ihtiyaç sahibi kişilerin konteynerlerine tek tek bırakılıyor. Hem temizlik hem de yemek ihtiyaçları karşılanan kişiler, örnek davranış sergileyen öğrencilere ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti. İhtiyaç sahibi kişilere yemek hazırladığı için oldukça mutlu olduğunu dile getiren öğrencilerden Elif Su Salık, “Biz Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri olarak burada yardıma ihtiyacı olan ailelere ve tek yaşayan kişilere yemek yapıp onlara dağıtıyoruz” dedi. Öğrencilerin yaptığı temizlik ve yemeklerden dolayı çok sevindiğini söyleyen Ramazan Şahin, “Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun, sağ olsunlar. Kendi yemeğimi yapamıyorum, yardımlarda bulunuyorlar. Ben engelliyim, beyin kanaması geçirdim, tek yaşıyorum. Allah razı olsun sağ olsunlar, evi temizlediler burası çok güzel oldu” sözlerini kullandı. Depremde enkaz altında kalarak engelli duruma düşen Filiz Sırtıkara ise konuşmasında, “Bu uygulama bizler için çok iyi oldu. Depremde engelli olduk, evimizin temizlenmesi, yemeklerin getirilmesi bizleri düşünmeleri çok iyi oldu. Evi temizlediler, yemek getirdiler. Sağ olsunlar getirenlerden de devletimizden de, herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Ben her yerde varım” projesi Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu kapsamda bugün depremde engelli durumuna düşen ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerini temizlediler. İftarlık yemekleri öğretmen ve öğrencilerimiz yaparak vatandaşlarımızın evlerine kadar ulaştırdılar. Bundan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın sosyal hayata dokunmaları, birlik ve beraberliklerini sağlamaları bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.