Yerel Haberler
Adıyaman
Adıyaman’da haftalık koordinasyon toplantısı düzenlendi 27 Nisan 2026 Pazartesi - 13:17:17 Adıyaman’da genelinde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği Haftalık Koordinasyon Toplantısı Vali Osman Varol başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Yardımcıları ile birlikte; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faysal Ergezen, İl Sağlık Müdürü Mehmet Şirik, İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mesut Polat ile TOKİ ve Emlak Konut yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda önemli başlıklar ele alındı. Adıyaman merkez, ilçe ve köylerinde yapımı tamamlanarak vatandaşların yerleşimine açılan kalıcı deprem konutlarına ilişkin teslim süreçleri, alt ve üstyapı çalışmaları ile sahadaki mevcut durum ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Vatandaşların güvenli, sağlıklı ve huzurlu yaşam alanlarına en kısa sürede kavuşmaları için atılacak adımlar istişare edildi. Toplantıda ayrıca Adıyaman’da sunulan sağlık hizmetlerinin mevcut durumu, devam eden ve planlanan sağlık yatırımları ile eğitim alanındaki çalışmalar kapsamlı biçimde ele alındı. Hizmetlerin güçlendirilmesi ve kalitesinin artırılmasına yönelik atılacak adımlar değerlendirildi. Bunun yanı sıra kamu hizmetlerinde yaşanan eksiklik ve aksaklıkların giderilmesine yönelik hususlar görüşülerek çözüm önerileri geliştirildi ve önümüzdeki döneme ilişkin yol haritası oluşturuldu.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 11:16 Kahta Belediyespor alt yapıda zirvede Kahta Belediyespor U-15 takımı, Adıyaman U-15 Ligi’nde sergilediği üstün performansla önemli bir başarıya imza atarak il şampiyonu oldu. Final karşılaşmada Adıyaman Uğurspor’u 4-0 gibi net bir skorla mağlup eden Kahta Belediyespor U-15 takımı, Adıyaman’ı bölge şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı. Sahaya koydukları mücadele, disiplin ve güçlü takım ruhuyla takdir toplayan genç futbolcular, kendilerinden önceki başarılı jenerasyonların izinden giderek Kahta Belediyespor’un altyapıdaki yükselişini sürdürdü. Her zaman sporun ve sporcunun yanında olan Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın öncülüğünde yürütülen çalışmalar, ilçemizde sporun gelişimine önemli katkılar sunmaya devam etmektedir. Başkan Hallaç, elde edilen başarı sonrası yaptığı değerlendirmede; Kahta Belediyespor’un gençlerinin sahada büyük bir özveri ve inançla mücadele ettiğini, bu başarının kendileri için gurur verici olduğunu ifade etti. Genç sporcuların ortaya koyduğu azim ve karakterin geleceğe dair umut verdiğini belirten Hallaç, emeği geçen futbolcuları, teknik heyeti ve destek veren taraftarları tebrik ederek hedeflerinin daha büyük başarılar olduğunu belirtti. Başkan Hallahç, "İl şampiyonu olarak bölge şampiyonasında mücadele etmeye hak kazanan Kahta Belediyespor U-15 takımımıza başarılar diliyor, gençlerimizin aynı kararlılık ve inançla yoluna devam edeceğine inanıyoruz" dedi.
Deprem sonrası bir yıldır çadırdan yayın yapıyorlar
02 Şubat 2024 Cuma - 09:40 Deprem sonrası bir yıldır çadırdan yayın yapıyorlar 6 Şubat depreminde binası ağır hasar alan Gözde TV, yaklaşık bir yıldır çadır ve konteynerlerden yayın yapıyor. 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Gözde TV’nin 5 katlı binası da ağır hasar almıştı. Binanın hasar alması sonrası yayın, çadır ve konteynerde devam etti. Yaz ve kış mevsimindeki olumsuz hava şartlarına rağmen yayın hayatını çadır ve konteynerlerde sürdüren Gözde TV, yaklaşık bir yıldır zor şartlarda yayın yapıyor. Oldukça zor zamanlardan geçtiklerini dile getiren Gözde TV Yöneticisi Burak Cansel, “6 Şubat depremiyle birlikte asrın felaketini yaşadık. 5 katlı binamız, plazamız ağır hasar aldı, orada yayın yaptığımız birçok aracımızı ve gerecimizi, kameralarımızı ve bilgisayarlarımızı maalesef depremde kaybettik. Kurtarabildiğimiz cihazlarımızın bir kısmını kurtardık ve sonra cihazlarımızı tamamlayarak şu bölgede konteynerlerde ve çadırlarda yayın yapmaya başladık. Yaklaşık bir yıldır burada yayın yapıyoruz” dedi. Daha sonra konuşan TV çalışanlarından Yavuz Öztuncer, “6 Şubat depremiyle 5 katlı plazamız ağır hasar aldı. o günden bugüne yayın hayatımıza konteyner çadırlarda devam ediyoruz. Tüm zorluklara rağmen Adıyaman için elimizden gelen haberciliği yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. TV çalışanlarından Gamze Çilcan ise “Maalesef asrın felaketinde 6 Şubat depreminde plazamız ağır hasar aldı. Ağır hasar aldıktan sonra çadır stüdyosu kurduk. Ve çadır stüdyosunda, konteynerde haberlerimizi yapmaya başladık” diye konuştu.