Yerel Haberler
Adıyaman
Adıyaman Veysel Karani Erkek Yurdu’ndan Güneydoğu’da şampiyonluk gururu 03 Mayıs 2026 Pazar - 16:23:18 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Yurtlig organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen Güneydoğu Bölgesi Masa Tenisi Müsabakaları’nda Adıyaman’ı temsil eden Veysel Karani Erkek Yurdu, büyük bir başarıya imza atarak bölge şampiyonu oldu. Bölge genelinden çok sayıda ilin katılım sağladığı ve yüksek rekabet ortamında geçen müsabakalarda sporcular, hem teknik kapasiteleri hem de mücadeleci ruhlarıyla izleyenlerden tam not aldı. Turnuva boyunca disiplinli oyun anlayışı, takım uyumu ve kararlı performansıyla dikkat çeken Adıyaman temsilcisi, final karşılaşmalarında da üstün bir oyun ortaya koyarak şampiyonluk kupasını kazandı. Organizasyon süresince sporcular yalnızca sportif başarılarıyla değil; fair-play anlayışları, centilmenlikleri ve örnek davranışlarıyla da ön plana çıktı. Bu yönüyle müsabakalar, gençlerin sosyal gelişimine katkı sunan önemli bir platform olma özelliği taşıdı. Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Elüstü, elde edilen başarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gençlerimizin spora olan ilgisi, azmi ve disiplinli çalışmaları bizleri son derece mutlu ediyor. Yurtlig organizasyonları, gençlerimizin hem fiziksel hem de sosyal yönden gelişmesine önemli katkılar sağlıyor. Bu tür organizasyonlar sayesinde gençlerimiz yeni dostluklar kuruyor, takım ruhunu öğreniyor ve kendilerini daha iyi ifade etme imkanı buluyor. Güneydoğu Bölgesi’nde elde edilen bu anlamlı şampiyonlukta emeği geçen tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi ve idarecilerimizi yürekten tebrik ediyorum" diye konuştu. Elde edilen bu başarı, Adıyaman’da spor altyapısına verilen önemin ve gençlere sunulan imkanların somut bir göstergesi olurken, gelecekte kazanılacak yeni başarılar için de önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Adıyaman Veysel Karani Erkek Yurdu sporcularının önümüzdeki süreçte Türkiye finallerinde de aynı başarıyı sürdürmesi hedefleniyor.
Fizik Tedavi Uzmanı Aksungur, hasta kabulüne başladı
31 Ekim 2023 Salı - 15:52 Fizik Tedavi Uzmanı Aksungur, hasta kabulüne başladı Adıyaman’ın Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne ataması gerçekleşen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Selin Aksungur, hasta kabulüne başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından 112. Dönem DHY ataması ile Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Selin Aksungur, hasta kabulü yapıyor. 1993 Balıkesir’de dünyaya gelen Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Selin Aksungur, 2017 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. İlk olarak Bingöl Salhan Devlet Hastanesi’nde 2 ay pratisyen hekimlik görevinin ardından 2018-2023 yılında İstanbul Sultan 2. Abdulhamid Han Eğitim Araştırma Hastanesi’nde (GATA) asistanlık eğitimini tamamladı. 112. Dönem DHY ile Ekim ayı itibariyle Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde göreve başladı. Kadrolarının her geçen gün biraz daha güçlendiğini belirten Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Engin Çatal, “Hastanemizde göreve başlayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Selin Aksugur’a görevinde başarılar dilerim. Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar hastanemizde eksik olan uzman hekim kadromuzu her geçen gün artırmaya ve güçlendirmeye devam ediyoruz. Hastanemiz standartlarını en üst kaliteye getirmeye devam edeceğiz ve aynı şekilde eksik olan branşlarda ki hekimlerimizi de tamamlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Milletvekili Tutdere, asbestin varlığının kesinleştiğini duyurdu
31 Ekim 2023 Salı - 15:52 Milletvekili Tutdere, asbestin varlığının kesinleştiğini duyurdu CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, depremden dolayı ağır hasar alan illerden biri olan Adıyaman’da asbestin varlığının kesinleştiğini vurguladı. Türk Tabipleri Birliği ve Temiz Hava Hakkı Platformu tarafından hazırlanan Asbest Tespit Çalışması Raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, konuyu TBMM gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, deprem bölgesindeki varlığı bilimsel çalışmalarla ispatlanan asbest tehlikesinden bölgedeki vatandaşlarımızı nasıl koruyacaklarını sorarak açıklamalarda bulundu. Milletvekili Tutdere, “Elektron mikroskobu ile yapılan asbest analizleri sonucunda Adıyaman kent merkezinde alınan 30 örneğin ikisinde, Kahramanmaraş kente merkezinde alınan 21 örneğin sekizinde, Elbistan kent merkezinde alınan 15 örneğin ikisinde farklı asbest türlerinin varlığı tespit edildiği belirtilmiştir. Buna karşın Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yetkili hiçbir kurumdan ses çıkmaması kurumların ve kurumların başındaki insanların konunun karşısındaki acziyetini ve sorumsuzluğunu gözler önüne sermektedir. Dünya Sağlık Örgütü Tarafından en önemli kanser nedenleri arasında sınıflandırılan amfibol asbest grubu minerallerinden ‘Antofilit’ türü asbest Adıyaman, Kahramanmaraş ve Elbistan’da tespit edilmiştir. Hem Adıyaman’da hem Kahramanmaraş’ta hafriyat sahalarının asbest tespit edilen sınırları yerleşim yerlerine ve konteyner kentlere yakınlığı ile dikkat çekmektedir. Bu çerçevede bölgede bina stokunun büyük oranda yıkılmış olması ile ortaya çıkan ciddi bir asbest riski söz konusudur. Defalarca gündeme getirdiğimiz ve önlem alınması için çağrılar yaptığımız bu konuda yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmamış olması, talihsizliktir. Bilimsel olarak asbestin varlığı kanıtlanmış, vatandaşlarımız asbest soluyor ama hükümet yetkilileri bunu görmezden geliyor. Asbest riskine karşı alınabilecek önlemler halk sağlığını korumaya yönelik önlemlerdir. Bu bilinçle var olan mevzuatın ve standardın eksiksiz uygulanması şarttır. Bu nedenle öncelikle yapı yaşına bakılmaksızın, her bir bina enkazının asbest olup olmadığına dair incelemeye tabi tutulması, asbestli yapı bileşenlerinin varlığı tespit edilen bina ve enkazlar da ilgili yönetmelik ve Asbest İçeren Malzemelerin Sökümü ve Asbest Bertaraf Yöntemleri Kılavuzuna uygun olarak alınan önlemler çerçevesinde asbestli malzemeler güvenli biçimde uzaklaştırılması gerekmektedir. Bina yıkımı ve enkaz taşıma işlemlerine asbestli malzemelerin uzaklaştırılmasından sonra başlanmalıdır. Netice itibarıyla halk sağlığı için asbestle ilgili mevzuat doğrultusunda hareket edilmelidir” diye konuştu.
Kızılay Haftası etkinliğinde depremzede çocuklar doyasıya eğlendi
31 Ekim 2023 Salı - 10:15 Kızılay Haftası etkinliğinde depremzede çocuklar doyasıya eğlendi Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde deprem bölgesi Adıyaman’da çocuklar doyasıya eğlendirildi. Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 6 Şubat tarihinde binlerce kişinin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği deprem bölgesi Adıyaman’da konteyner kentlerde kalan çocuklara özel eğlence etkinlikleri düzenlendi. K-19 konteyner kentte gerçekleştirilen etkinliklerde eğlenen çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı. Çeşitli oyunların oynandığı etkinlikte çocuklara aynı zamanda çeşitli ikramlarda bulunularak birbirinden farklı hediyeler de verildi. Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Kızılay görevlilerinden Yusuf Kurt, “Bugün Kızılay Haftası etkinlikleri nedeniyle böyle bir eğlence tertip ettik ve 1 hafta sürecek. Şuanda K-19 konteyner kentteyiz. Aslında bizim tek amacımız burada İnsanların ve çocukların deprem psikolojisinden çıkıp tamamen onları eski normal yaşantısına döndürmeyi amaçlıyoruz” dedi. Kızılay Görevlilerinden Büşra Akman ise “Bugün de Kızılay Haftası çerçevesinde etkinlikler düzenledik. Çocukların neşelenmesi için pamuk şeker, ardından bir çok etkinlikler, bileklikler, şapkalar ve içeride de başka etkinliklerimiz olacak. Aynı şekilde oyunlar. Bunun gibi bir çok etkinlikler yapıyoruz çocukların moral ve motivasyonlarını düzeltmek adına. Aynı zamanda veliler de bu konuda bizimle çok ilgililer, bizimle beraber kaynaşıyorlar” şeklinde konuştu. Oldukça mutlu olduklarını dile getiren çocuklardan İrem Er ise, “Pamuk şeker dağıttılar, hediyeler dağıttılar. Bizi çok eğlendirdiler çok mutluyuz. Çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Çocuklardan Zeynep Keser ise konuşmasında, Burada Kızılay’la birlikte çok eğleniyoruz. Etkinliklere katılıyorum, pamuk şeker dağıtıyorlar, etkinlik yapıyorlar. Çok eğleniyoruz” diye konuştu.