Yerel Haberler
Adıyaman
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 12:36 Bakan Yardımcısı Aydın: "Küresel ahlaki erozyon insanlığı tehdit ediyor" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, insanlık tarihinin en büyük sınamalarından birinin "Ahlaki erozyon" olduğunu belirterek, toplumları ayakta tutan temel unsurun ahlak olduğunu vurguladı. Bakan Yardımcısı Aydın, yaptığı değerlendirmede, modern dünyanın parıltılı yapısının ardında derin bir değerler aşınmasının yaşandığını ifade etti. "İyi" kavramının yerini "güçlü olanın haklılığına" bıraktığını söyleyen Aydın, bu durumun küresel ölçekte bir çürümenin habercisi olduğunu kaydetti. Gazze’de yaşananlara da değinen Aydın, İsrail’in saldırılarını "İnsanlık onurunun hedef alındığı bir tablo" olarak nitelendirdi. Aydın, "Bebeklerin öldürülmesi, hastanelerin bombalanması gibi insanlık dışı eylemlerin ‘savunma’ adı altında sunulması, evrensel değerler söyleminin sorgulanmasına neden olmuştur" dedi. Küresel sistemin vicdani temellerini kaybettiğini savunan Aydın, son yıllarda ortaya çıkan bazı uluslararası skandalların da bu çöküşün göstergesi olduğunu belirtti. İnsan onurunun zedelendiği, çocukların istismar edildiği olayların, ahlaki pusulanın kaybolduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Türkiye açısından en büyük riskin bu küresel yozlaşmadan etkilenmek olduğunu dile getiren Aydın, toplumun köklü değerlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi. Aydın, "Bizler, ahlakı merkeze alan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Gelecek nesillerimizi bu girdaptan korumak zorundayız" ifadelerini kullandı. Şehirlerin fiziksel olarak inşa edilebileceğini ancak ancak ahlakla korunabileceğini vurgulayan Aydın, milletin geleceğinin vicdan sahibi, dürüst ve merhametli nesillerle şekilleneceğini belirtti. Aydın, "İstikbalimiz; teknolojiyle donanmış, ancak en çok da ahlakla kuşanmış bir neslin ellerinde yükselecektir" diye konuştu.
Başkan Bulucu’dan hibe ve kredi miktarı açıklaması
10 Ekim 2023 Salı - 11:21 Başkan Bulucu’dan hibe ve kredi miktarı açıklaması AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Bulucu, deprem bölgelerinde yerinde dönüşüm kampanyasında hibe ve kredi miktarının yükseltilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yerinde dönüşüm kampanyası çerçevesinde hibe ve kredi miktarının konutlarda 750 bin liraya, iş yerleri için ise 400 bin liraya çıkarılmasından dolayı Adıyaman’ın yeniden inşasına büyük ivme kazandıracağını vurguladı. Hibe ve kredi miktarının konutlar için 750 bin liraya, iş yerleri için 400 bin liraya çıkarılmasını son derece isabetli bir karar olduğunu söyleyen AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, “Bir yandan kalıcı sosyal konut inşaatları hızla devam ederken diğer yandan hemşehrilerimizin yerinde dönüşüm kampanyasından yararlanarak inşaat çalışmalarına başlamasıyla şehrimizin inşası ve ihyası açısından önemli bir başlangıç oldu. Saha çalışmalarımızda vatandaşlarımızın birçoğunun yerinde dönmüşüm kampanyasından yararlanmak istediklerini ancak güncel piyasa şartlarının kendilerini zorlandığını bu kampanyada şartların biraz daha iyileştirilmesine yönelik talepleri oldu. Sağ olsun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, gelen bu taleplere kayıtsız kalmayarak, Yerinde Dönüşüm Kampanyasında hibe ve kredi miktarlarında bir revizyona gitti. Buna göre, konutlar için 750 bin lira kredi, ahırlı köy evleri için 750 bin lira hibe, 1 milyon lira kredi, iş yerleri için 400 bin lira hibe, 400 bin lira kredi verilecek. Bilindiği daha önce Yerinde Dönüşüm Projesinde konutlar için 500 bin TL, iş yeri için 250 bin TL hibe, konutlar için 500 bin ile 800 bin TL, iş yerleri için ise 250 bin ile 500 bin TL arasında faizsiz kredi sağlanıyordu. İnanıyorum ki, güncellenen son rakamlarla birlikte taleplerde artış yaşanacak ve şehrimizin imarına yeni bir ivme kazandıracaktır. Adıyaman’ımızda ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Elbette şunu da özellikle ifade etmek isterim ki, AK Parti olarak bizler şehrimizi yeniden imar ederken kültür kodlarımızı canlı tutmak ve tarihsel zenginliklerimizi geleceğe aktarmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Kıymetli hemşehrilerim hiç merak etmesin. Sağlam ve güvenli yuvalarınızı en kısa sürede inşa ederek teslim edeceğiz. Devlet-Milet el ele bu süreci de el birliğiyle atlatacağız. Bu vesileyle depremin ilk gününden bu yana gerek Adıyaman’ımızı gerekse depremin vurduğu diğer illeri bir an olsun yalnız bırakmayan ve bu süreçte mağduriyetlerin giderilmesi noktasında devletin tüm imkanları seferber eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Yerinde Dönüşüm Kampanyasında hibe ve kredi oranlarını arttıran Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Modern tarım ile 17 ayda tonlarca üzüm elde etti
10 Ekim 2023 Salı - 11:04 Modern tarım ile 17 ayda tonlarca üzüm elde etti Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bir çiftçi modern tarım yöntemiyle 10 dönümlük tarlasında 17 ayda tonlarca üzüm elde ederken, aynı tarlada Antep fıstığı ve biber de yetiştirdi. Adıyaman’ın Samsat ilçesine bağlı Çiçek köyünde Ercan Avcı isimli çiftçi aynı tarlada Antep fıstığı, üzüm ve biber yetiştirdi. Ercan Avcı, 10 dönümlük arazisinden daha fazla verim elde etmek için proje geliştirdi. Antep fıstığı gelirinin yüksek olduğunu düşünen çiftçi tarlasına Antep fıstığı dikmeye karar verdi. Modern telli terbiye sistemi, damlama sulama sistemi kuran çiftçi, 17 ayda üzüm geliri elde etti. Çiftçi bununla da kalmayıp bağ ve fıstık fidanlarına zarar vermeyecek şekilde biber ekti. Çiftçi Avcı, 10 dönüm arazide 800 kök üzüm fidanından ilk yılında 10 ton üzüm elde etti. Yine aynı yıl yaklaşık 30 ton biber elde ettiği bahçeye diktiği Antep fıstıklarını aşıladıktan sonra onlardan da ürün almaya başlayacak. Bir eğitimci olan Ercan Avcı isimli çiftçi, maksadının dar alanda yüksek gelir elde etmek olduğunu, böyle bir sistemi çevredeki vatandaşlara öğretmek istediğini ifade etti. Ercan Avcı, "Kuru tarımdan sulu tarıma geçme kararı aldım. İnsanlara örnek olmak istedim ve 17 ay önce diktiğim bağdan ilk ürünü elde ettim. Damlama sulama sistemi ile sulama yapıyoruz. Üzümlerimiz hem iç piyasada tüketilir hem de ihracata uygundur. Dördüncü yılda 100 kilogram elde edilebilen bir türdür. Bağımız ikinci yılda kendini amorti ediyor. Bağların arasına da biber ektik ve bununla birlikte 10 aileyi de istihdam etmiş oluyoruz. Asıl amacım Antep fıstığı yetiştirmektir. Diktiğim fidanlar gelecek yıl aşılanacak ve yedinci yılında meyve verecek. 15 yıldan sonra üzüm bağlarımızı sökecek ve sadece Antep fıstığı yetiştireceğiz. Şu anda Adıyaman piyasasında biber ve üzümlerimizi pazarlıyoruz. Bu üzümün bir özelliği de Ocak ayına kadar dalında kalıyor olmasıdır. Örnek bu projemizin bütün çiftçilerimiz tarafından uygulanmasını istiyorum" diye konuştu.