Yerel Haberler
Afyon
Vali Yiğitbaşı: “Son bir ayda kentte meydana gelen bin 556 asayiş olayının yüzde 87’si aydınlatıldı” 09 Mayıs 2024 Perşembe - 19:34:30 Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, son bir ayda kentte meydana gelen bin 556 asayiş olayının yüzden 87’sinin aydınlatıldığını kaydederek, “Dönem içerisinde kasten öldürme suçundan aranan 321 şüpheli yakalanmış, 90’ı cezaevine teslim edilmiştir” dedi. Vali Yiğitbaşı beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan ile İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ile birlikte asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Valilikte düzenlenen toplantıda, 14 Nisan-7 Mayıs arasında yaşanan asayiş olaylarına değinen Vali Yiğitbaşı bu dönemde bin 556 genel asayiş olayı meydana geldiğini ve bunların yüzde 87’sinin aydınlatıldığını geri kalan kısım ile ilgiliyse çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Vali Yiğitbaşı, “Mal varlığına karşı işlenen suçlarda ve hırsızlık olaylarında yüzde 25’lik azalma var. Bu olayların aydınlatma oranı yüzde 94’e yükselmiştir. Bu dönem içerisinde 3 kasten adam öldürme olayı meydana gelmiştir. Yakalanan 8 şüpheli adli birimlere teslim edildi. Bunların 5’i tutuklanmıştır. Araması bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Dönem içerisinde kasten öldürme suçundan aranan 321 şüpheli yakalanmış, 90’ı cezaevine teslim edilmiştir. Terörle mücadele alanında 7 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheliden 1’i tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. Ayrıca, 7 yabancı uyruklu kişi de sınır dışı edildi. Uyuşturucuyla mücadelede ise 76 olaya müdahale edildi. Adli işlem yapılan 67 şüphelinin 17’si tutuklandı. Kaçakçılık suçlarıyla ilgili 28 olayda ise 32 şüpheli yakalandı. Bunların 2’si tutuklandı. Trafik denetimlerinde 54 bin 991 araç kontrol edildi, 291 yaralanmalı ve 2 ölümlü kaza meydana geldi” dedi. Konuşmaların ardından Trafik Haftası kapsamında Afyonkarahisar’da 40 yılın üzerinde kazaya karışmayan şoförler Sargül Güngör ve İsmail Hakkı Bursalıoğlu ile başarılı trafik personellerine sertifika takdim edildi.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 18:23 CHP Genel Başkanı Özel, Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Burcu Köksal, başkan yardımcıları ve birim müdürleri tarafından karşılanan Özel, Afyonkarahisar’ın ilk kadın belediye başkanı olan Başkan Köksal’ı tebrik etti. CHP Genel Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve milletvekilleri ile birlikte Belediyeyi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özel, "Afyon bugüne kadar görmediği hizmetleri bizde görecek, bugüne kadar gördüğü yanlışları da bizde görmeyecek” diye konuştu. Başkan Köksal, seçimlerden önce Genel Başkan Özgür Özel’e verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Özel ise Başkan Köksal’ı tebrik etti. 31 Mart seçimlerinin ardından bütün Afyon’un kazandığına dikkat çeken Özel, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kazandık, ama şımarmadık, kibirlenmedik. Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla ve asla kendi başarımızı birilerinin kaybı olarak görmüyoruz. Bütün Afyon kazanmıştır. Afyon’daki bir AK Partili, bir MHP’li kendini kaybetmiş görüyorsa biz kusurluyuz demektir. Buyursun gelsin bu odaya Burcu Başkan’a derdini, tasasını anlatsın. Buralar partizanlık yapılan yerlerden olmaktan çıkacak. Biz mümkün olan bütün gayretimizle tüm doğru işleri birlikte yapacağız” dedi. Ziyaret, Başkan Köksal’ın Özel’e, Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz’da, Kocatepe’deki görüntüsünü simgeleyen plaketi takdim etmesi ile sona erdi.
Baklagillerin kraliçesi olarak adlandırılan Eber Sarısı için denetimler arttırıldı
07 Mayıs 2024 Salı - 10:08 Baklagillerin kraliçesi olarak adlandırılan Eber Sarısı için denetimler arttırıldı Türkiye’nin en değerli endemik bitki türlerinden biri olan ve Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde Eber Gölü kıyısında yetişen ‘Eber Sarısı’nın korunması için jandarma ekipleri devriye gezmeye başlarken çiçeği koparmanın cezasının ise bu yıl 387 bin 141 TL olduğu belirtildi. Eber Sarısı bu yıl da çiçek açtı. Eşsiz güzelliği ile kendisine hayran bırakan Eber Sarısı’nı korunması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve jandarma ekipleri yoğun uğraş veriyor. Baklagillerin kraliçesi olarak adlandırılan Eber Sarısı (Vuralia turcica- Thermopsis turcica)çiçek dünyada sadece Eber ve Akşehir Gölleri’nin çevresinde yetişiyor. Eber Sarısı bu sene de eşsiz güzelliği ile açtı. İçeriğinde bulunan antioksidan ve antimikrobiyal maddeler sayesinde ilaç sanayinde kullanılma potansiyeli mevcut. Eber Sarısı yeryüzündeki yaklaşık 18 bin baklagil türü içerisinde tek çiçekten 3 meyve veren tek tür olarak biliniyor. Bu özelliği ile dünya üzerinde eşsiz bir öneme sahip genetik kaynak olarak bilinmekte. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ve Bolvadin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ile müşterek olarak Bolvadin ve Çay ilçesi sınırları içerisinde kalan bölgede devriye gezdi. İlgili kanun maddesi gereğince koparılması ya da zarar verilmesi yasak olan Eber Sarısı için denetim yapıldı. Yapılan açıklamada çiçeği koparmanın cezasının ise 387 bin 141 TL olduğu kaydedildi.