Yerel Haberler
Afyon
Afyonkarahisar’da 8. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı devam ediyor
25 Nisan 2025 Cuma - 12:14 Afyonkarahisar’da 8. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı devam ediyor Afyonkarahisar’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı, "Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Sağlıkta Kullanımı" temasıyla başladı. Çalıştayın açılışına Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da katıldı. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) tarafından geleneksel hâle gelen ve bu yıl 8’incisi düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı, "Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Sağlıkta Kullanımı" temasıyla başladı. İki gün sürecek olan çalıştayın açılış programına Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da katıldı. Bilim insanları, akademisyenler ve sağlık sektörü temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği çalıştayda, "Bitkisel Çaylar, Fitoterapi ve Aromaterapi ile Takviye Edici Gıdalar" olmak üzere üç ana başlıkta oturumlar gerçekleştiriliyor. Çalıştay, bitkisel ürünlerin sağlık alanındaki kullanımının bilimsel temellerle ele alınmasını ve bu alanda yapılan güncel çalışmaların paylaşılmasını amaçlıyor. Katılımcılar, hem teorik bilgiye ulaşma hem de uygulamalı deneyimlerden faydalanma fırsatı bulacak. Vali Yiğitbaşı, konuşmasında bu tür akademik etkinliklerin sağlık ve tarım alanında bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Çalıştayın, tıbbi ve aromatik bitkilerin sağlıkta etkin ve güvenli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmasını temenni ettiğini belirtti. Etkinlik, bilimsel sunumlar ve uzman görüşleriyle alanında önemli bir bilgi paylaşım platformu olmaya devam ediyor.
Afyonkarahisar Öğretmen Akademilerinde müzik dolu bir gün
25 Nisan 2025 Cuma - 12:13 Afyonkarahisar Öğretmen Akademilerinde müzik dolu bir gün Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen müzik akademisi etkinliğinde, Türk Müziği Koro Çalışmaları ele alındı. Etkinlik, mini konser ve plaket takdimiyle sona erdi. Afyonkarahisar Öğretmen Akademileri çerçevesinde düzenlenen Müzik Akademisi etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu haftaki program, Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe Şube Müdürü Hikmet Tuncer, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veli Yöntem, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Çiğdem Yöntem ve akademide görev yapan öğretmenler katıldı. Programda, Doç. Dr. Veli Yöntem ile Müzik Öğretmeni Çiğdem Yöntem tarafından Türk Müziği Koro Çalışmaları üzerine detaylı bir sunum yapıldı. Katılımcı öğretmenlerle birlikte yürütülen uygulamalı bölümlerle etkinlik etkileşimli bir şekilde sürdürüldü. Etkinlik sonunda, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Korosu’nun seslendirdiği mini konser, izleyicilere müzik dolu anlar yaşattı. Performans, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Programın sonunda Şube Müdürü Hikmet Tuncer, katkılarından dolayı Doç. Dr. Veli Yöntem ve Çiğdem Yöntem’e teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. Etkinlik, sanatın eğitime kattığı değerin bir kez daha altını çizerken, öğretmenler için ilham verici bir deneyim oldu.
Tatbikattaki rehin alma sahnesini görenler gerçek sandı
25 Nisan 2025 Cuma - 09:58 Tatbikattaki rehin alma sahnesini görenler gerçek sandı Afyonkarahisar’da hastanede gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatında senaryo gereği bir hasta yakının sağlık çalışanını rehin aldığı anlar gerçeği aratmazken, tatbikata katılanlar oynadıkları rollerle usta oyunculara taş çıkarttı. Şuhut Devlet Hastanesi’nde ‘Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP)’ doğrultusunda 2025 yılı deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Şuhut Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından düzenlenen yangın tatbikatı, 112 Acil sağlık, itfaiye, ilçe emniyet müdürlüğü ve hastane çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Hastanenin acil servisinde "Yangın var" uyarısıyla başlayan tatbikatta senaryo gereği, hastane önüne yönlendirilen ekiplerince güvenlik koridoru oluşturarak yaralanan, dumandan etkilenen ve bina içinde mahsur kalan hastalar kurtarıldı. Giriş kattaki yaralılar sedyeyle hastane dışına çıkartılırken, üst katlarda mahsur kalan yaralılar ise merdivenli itfaiye aracıyla indirildi. Ardından yaralılar sedyeyle bahçe içinde sağlık personelleri tarafından kurulan, içinde tıbbi ve teknik cihazların bulunduğu Acil Mücadele Ünitesine taşındı. Hastane görevlilerinin ikna edemediği şahsı polis etkisiz hale getirdi Tatbikata damga vuran an ise annesini görmek için hastaneye gelen ancak izin verilmeyen bir hasta yakınının sağlık çalışanını rehin alması oldu. Senaryo gereği önce görevliler ile tartışan hasta yakını ardından cebinden çıkardığı plastik bıçağı sağlık çalışanlarından birisinin boğazına dayayıp rehin aldı. Şahsı bir süre hastanede güvenlik görevlileri ikna etmeye çalışsa da bundan başarılı olamayınca ardından devreye polis girdi. Polis ekipleri bir süre ikna etmeye çalıştıkları şahsı daha sonra etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Gerçeğini aratmayan anların yaşandığı tatbikat sorunsuz bir şekilde yapıldığını ifade eden hastane Başhekimi Dr. Soner Taşar, tatbikata katılan herkese teşekkür etti.