Yerel Haberler
Afyon
Şehit mezarı 49 yıl sonra yeniden yapıldı 14 Mayıs 2026 Perşembe - 22:05:26 Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Susuz Köyü’nde bulunan Şehit Piyade Er Hüseyin Coşkun’un kabri 49 yıl sonra şehit mezarı olarak yeniden düzenlendi. 6 Haziran 1977 tarihinde askerlik görevini Ağrı Doğubayazıt Telçeker Hudut Karakol Komutanlığı emrinde 1956/2 tertip piyade er olarak yapan Hüseyin Coşkun, görev başındayken askeri aracın trafik kazası yapması sonucu hayatını kaybetti. O dönem ailesine ilgili kanunlar çerçevesinde emekli sandığı tarafından şehit, vazife malullüğü hakları verildi. Ancak anne ve babasının vefat etmesi ve SGK kayıtlarında dosyanın pasif duruma düşmesi nedeniyle Şehit Hüseyin Coşkun’un ismi yıllarca Afyonkarahisar’daki resmi şehit kayıtlarında yer almadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehidin yeğeni olan Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Alaaddin Coşkun’un durumu derneğe bildirmesi üzerine gerekli araştırmaların yapıldığını belirtti. Şehit mezarına ilk ziyaret yapıldı Yapılan girişimlerin ardından Afyonkarahisar Valiliği’ne başvuruda bulunularak, şehidin kabrinin yönetmelikte belirtilen tek tip şehit mezarı şeklinde yapılması talep edildi. Afyonkarahisar Valiliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmayla şehit Hüseyin Coşkun’un Susuz Köyü Mezarlığı’nda bulunan kabri 49 yıl sonra yeniden düzenlenerek şehit mezarı haline getirildi. Yeni yapılan şehitlik kabri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehidin yeğeni Alaaddin Coşkun, şehit babası Fuat Saraç ile gaziler Cihan İlhan ve Muharrem Korkusuz tarafından ziyaret edildi.
Başkan Ekici: "AK Parti darbe ve vesayet odaklarını teker teker bozguna uğratmıştır"
28 Şubat 2025 Cuma - 17:07 Başkan Ekici: "AK Parti darbe ve vesayet odaklarını teker teker bozguna uğratmıştır" AK Parti Afyonkarahisar İnsan Hakları Başkanı Mahmut Ekici, 28 Şubat Postmodern Darbesi’nin yıldönümünde yaptığı açıklamada; "2002 yılında iktidara gelen AK Parti, geçen yıllar içinde sadece bu ülkede altyapı atılımı yapmakla kalmamış; medyadan bürokrasiye sermayeden siyasete darbe ve vesayet odaklarını teker teker bozguna uğratmıştır" dedi. AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı tarafından, 28 Şubat Postmodern Darbesi’nin vahametine dikkat çekmek ve darbenin unutulmadığını vurgulamak amacıyla 81 ilde eş zamanlı basın açıklamaları yapıldı. Afyonkarahisar’da düzenlenen basın açıklamasını AK Parti Afyonkarahisar İnsan Hakları Başkanı Mahmut Ekici gerçekleştirdi. Açıklamada, İl Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Ayşe Korkmaz ve İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Öztürk de hazır bulundu. Başkan Mahmut Ekici açıklamasında, "28 Şubat’ta millet iradesine silah çekilmiştir. Seçilmiş hükümet süreç içinde silahların gölgesi altında görevinden el çektirilmiştir. Sözde irtica bahanesiyle bu ülkenin öz evlatlarına sırf dini inançlarından dolayı karalama, aşağılama, işten çıkarma, fişleme ve engelleme gibi yöntemlerle topyekûn bir karanlık kampanya başlatılmıştır. Çok geniş toplum kesimleri katsayı adaletsizliği ve başörtüsü zulmü gibi hukuk dışı uygulamalarla kamusal alandan adeta silinmeye çalışılmıştır. Gençlerin hayatları karartılmıştır. İnsanların gelecekleri ellerinden alınmıştır. Darbeci zihniyet bu ülkenin vatandaşlarına yönelik gözü dönmüş bir nefretle hem toplumu hem de siyaseti dizayn etmeye çalışmıştır. Ancak aziz milletimize 1000 yıl sürecek projeler dayatanlar en net cevabı yine milletin kendisinden sandıkta aldılar. 2002’de iktidara gelen AK Parti vesayet odaklarını bozguna uğratmıştır" dedi.
Afyonkarahisar’da su ürünleri kaçak avcılığıyla mücadele sürüyor
28 Şubat 2025 Cuma - 14:11 Afyonkarahisar’da su ürünleri kaçak avcılığıyla mücadele sürüyor Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Şuhut Selevir Barajı ve Çay Karamık gölünde yaptığı denetimde binlerce metre uzunluğunda kullanımı yasak ağ ele geçirilirken, ağ içerisindeki balıklar da yakalandıkları göllere geri bırakıldı. Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince il genelinde sürdürülebilir su ürünlerinin sağlanabilmesi amacıyla denetimlere aralıksız olarak devam ediliyor. Ekipler bu kapsamda göl, gölet ve baraj göllerinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, Şuhut Selevir Barajı ve Çay Karamık gölünde Afyonkarahisar Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ile birlikte denetimler gerçekleştirdi. Selevir Barajında 32 takım 6 bin 400 metre uzatma ağı, Karamık gölünde ise bin 900 metre uzatma ağı, 19 adet ağ ve 15 adet Pintera el konuldu. El konulan ağlar içerisindeki balıklar tekrar doğal yaşam ortamına bırakıldı. "Denetimler devam edecek" İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak yaptığı açıklamada, "Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın destekleriyle iç suların ve ürünlerin daha fazla korunması için çapraz denetimlerin yapılmasına verilen yetki ile ilimizdeki tüm göl ve göletlerde denetimlerimiz tüm hızıyla devam edecektir. İl ve ilçe müdürlüğünde görevli tüm çalışanlarımızla canla başla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İşte bu örnek çalışanlarımızın başında Çay, Bolvadin ve Sultandağı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü göl ve gölet denetim ekiplerimiz geliyor. Uzun yıllar boyunca aralıksız denetim görevlerine devam eden ekiplerimiz, gece gündüz demeden görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorlar. Son olarak buz tutmuş Karamık Gölü ve Selevir Barajında buzları kıra kıra dondurucu soğuğa rağmen yasak avcılık denetimi yapmaya devam ettiler. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm personellerimize ve güvenliğimizi sağlayan kolluk kuvvetlerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.