Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Afyon
Afyonkarahisar’da motokros şampiyonaları heyecanı
17 Mayıs 2026 Pazar - 13:32:55
Türkiye Avrupa Gençler ve Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros Şampiyonaları’nın final yarışları Afyonkarahisar’da başladı. Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen organizasyonlarda, 6 ülkeden yaklaşık 150 sporcu mücadele ediyor. Sabah erken saatlerde yapılan antrenman ve sıralama turlarının ardından yarışlar büyük bir heyecanla start aldı. Yarışların akşam saatlerinde tamamlanması ve ardından ödül töreninin yapılacağı belirtildi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:39
Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi devam ediyor
Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi çalışmaları devam ediyor. Hayvancılıkta verimliliğin artırılması, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve ıslah çalışmalarının etkin şekilde yürütülmesi amacıyla bakanlık tarafından uygulanan Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi kapsamındaki çalışmalar Afyonkarahisar’da sürüyor. Bu çerçevede Şuhut ilçesinde teknik personelleri tarafından proje dahilindeki işletmelerde 2026 yılı kontrolleri gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerle proje çerçevesinde kuzuların gelişim süreçlerinin takip edilmesi, kayıt sistemlerinin güncellenmesi ve ıslah çalışmalarına esas verilerin sağlıklı şekilde oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:27
Marketlere yönelik TUFİS denetimleri sürüyor
Afyonkarahisar’da Tarım Ürünleri Fiyat İzleme Sistemi(TUFİS) çerçevesinde marketlere yönelik denetim yapıldı. Denetim Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Gerçekleştirilen denetimin ardından kurumdan yapılan yazılı açıklamada, "İl müdürlüğümüzce tarımsal ürünlerin piyasa hareketlerinin izlenmesi ve güncel verilerin sağlıklı şekilde kayıt altına alınması amacıyla TÜFİS kapsamında market fiyatları takip çalışmaları gerçekleştirildi. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde, ilimizde faaliyet gösteren marketlerde ürün fiyatları yerinde incelenerek ilgili veriler sistematik şekilde derlendi. Gerçekleştirilen fiyat takip çalışmalarıyla, tarımsal ürünlerin piyasadaki seyrinin izlenmesi, veri akışının düzenli şekilde sağlanması ve değerlendirme süreçlerine katkı sunulması amaçlanmaktadır" ifadelerine yer verildi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:19
Devrilen kamyonet sürücüsü yaralandı
Afyonkarahisar’da kontrolden çıkarak şarampole devrilen kamyonet sürücüsü yaralandı. Kaza, Sandıklı ilçesi Gürsu köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, A.K., idaresindeki 20 ATH 190 plakalı kamyonet sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç ardından yol kenarındaki şarampole devrilirken, kazada sürücü yaralandı. Yaralanan sürücü kaza sonrası çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazanın ardından jandarma tarafından inceleme başlatıldı.
02 Ocak 2025 Perşembe - 13:54
Yaşlı kadın itfaiye ekiplerinin çatısından girdiği evinde ölü bulundu
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde bir süredir kendisinden haber alınamayan yaşlı kadın itfaiye ekiplerinin çatısından girdiği evinde ölü bulundu. Edinilen bilgilere göre, Sandıklı merkeze bağlı Kevser Mahallesinde tek katlı evde yalnız yaşadığı Ayşe K.’dan (83) haber alamayan komşuları duruma polise bildirerek yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede eve gelen itfaiye ekipleri evin çatısından girerek kapıyı açtı. Sağlık ekiplerinin incelemesi sonrası evde bulunan ve öldüğü belirlenen Ayşe K.’nin yapılan ilk tespitlere göre yaşlılığa bağlı doğal sebeplerle ölmüş olabileceği değerlendiriliyor. Ayşe K.’nin cenazesi yapılan incelemelerin ardından Sandıklı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
02 Ocak 2025 Perşembe - 13:34
‘Veteriner Hekimlik Mesleği Söyleşisi’ yoğun ilgi gördü
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Şuhut MYO Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü öğrencilerine yönelik “Veteriner Hekimlik Mesleği Söyleşisi” düzenlendi. Şuhut MYO Konferans Salonunda düzenlenen program, Şuhut MYO Müdürü Prof. Dr. Halil Selçukbiricik moderatörlügünde, Veteriner Hekim Ömer Karateke, Veteriner Hekim Sabri Yavuz ve Veteriner Hekim Tahsin Dalkılıcın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşi konuşmacılar ile öğrenciler arasında soru cevap şeklinde devam etti. Etkinlik Dr. Öğr. Üyesi Selcen Süheyla Ergün tarafından yürütülen Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında Sevgi ve Merhamet Timi tarafından planladı. Etkinlik Sevgi ve Merhamet Timi öğrencileri Ezgi Su Avdan, İlkenur Eğe, Mustafa Görkem Eski ve Niyazi Uğur tarafından planlanarak başarı ile gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Selcen Süheyla Ergün tarafından yürütülen Gönüllülük Çalışmaları dersi çerçevesinde Sevgi ve Merhamet Timi tarafından planladı. Etkinlik Sevgi ve Merhamet Timi öğrencileri Ezgi Su Avdan, İlkenur Eğe, Mustafa Görkem Eski, Niyazi Uğur tarafından planlanarak başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
02 Ocak 2025 Perşembe - 13:05
Bu okulun öğrencileri ders sonrası soluğu atölye ve spor salonlarında alıyor
Afyonkarahisar Maver Kemal Arsoy Ortaokulu ve İlkokulunda açılan spor kursları öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Okulda öğrencilere yönelik ücretsiz gerçekleştirilen ata sporu geleneksel Türk okçuluğu, modern okçuluk başta olmak üzere güreş, dart, jimnastik gibi dallarda kurslar devam ediyor. Okul Müdürü Nuri Altaş, Koordinatör Müdür Yardımcısı Murat Emirik, Müdür Yardımcısı Şükrü Alpınar ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ebru Mutlu ve öğretmenlerin desteğiyle 7 dalda başlatılan spor kursları öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Okulda ata sporu geleneksel Türk okçuluğu, modern okçuluk başta olmak üzere güreş, jimnastik, resim, gitar, bağlama gibi dallarda kurslar devam ediyor. Tüm öğrencilerin hem derslerde hem de ders çıkışlarında katıldığı kurslar yıl sonuna kadar devam edecek. “Çocuklarımızı okulda tutarak onları olumlu yönde geliştirmeyi amaçlıyoruz” Maver Kemal Arsoy İlk ve Ortaokul Müdürü Nuri Altaş, kursların yoğun ilgi gördüğünü kaydederek, “Kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile çocuklarımız kendilerini birçok alanda geliştirerek, 7-24 yaşayan okul vizyonumuzu hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda okulumuzda bağlama, gitar, okçuluk ve resim kursların yanı sıra çoklu dil programlarımızla da eğitimimizin kapsamını geliştirmeye devam ediyoruz. Kurslarımız talep görüyor. Farklı kurumlardaki öğrencilerimizde kurslarımıza dahil ediyoruz. Sportif faaliyetler ile öğrencilerimizi dinamik tutmak gayesindeyiz. Eğitim öğretim saatinden sonrada çocuklarımızı okulda tutarak onları olumlu yönde geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. “Dikkat eksikliğinin en büyük çözümü okçuluk branşıdır” Geleneksel Okçuluk ve Modern Okçuluk Antrenörü Ayten Avcı ise amaçlarının çocukların sosyal hayatlarını daha fazla geliştirmek olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Ata sporumuz olan okçuluk ile çocuklarımızı buluşturuyoruz. Çocuklarımızın hem milli duygularla yetişmesini hem de spor yaparak fiziksel olarak gelişimlerini sağlamak istiyoruz. Günümüzün en büyük sorunlarından olan dikkat eksikliğinin en büyük çözümü okçuluk branşıdır. Okulumuzda hafta içi 2 gün ve hafta sonu dahil olmak üzere geç saatlere kadar yoğun bir şekilde antrenmanlarımıza devam ediyoruz.” Kursa katılan öğrenciler de okulda gerçekleştirilen faaliyetlerden oldukça memnun olduklarını ifade ederek, öğretmenlerine ve eğitmenlerine teşekkür etti.
02 Ocak 2025 Perşembe - 11:53
Afyonkarahisar’da usulsüz avlanan 4 avcıya idari işlem yapıldı
Afyonkarahisar Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, av koruma kontrolleri çerçevesinde Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte yaptıkları denetimde usulsüz avlanan 4 avcıya idari işlem yaptı. Afyonkarahisar Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ve jandarma ekipleri ile birlikte Seydiler Barajı mevkiinde 5 avcıyı denetledi. Denetimde usulsüz avlanan 4 avcıya idari işlem yapıldığı belirtilirken, takozsuz 3 adet av tüfeğine de el konuldu. Ayrıca ruhsatsız 1 adet çift kırma av tüfeği İscehisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim dildi.
01 Ocak 2025 Çarşamba - 16:37
Kurtulmuş, kanaat önderinin cenaze törenine katıldı
Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar’da vefat eden kanaat önderinin cenaze törenine katıldı. Afyonkarahisar’lı kanaat önderlerinden Ünal Kılıçsal (67) sabah karşı geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti. Kılıçsal için Paşa Cami’nde cenaze töreni gerçekleştirildi. Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Kılıçsal ailesinin sevenleri katıldı. İkindi namazının ardından gerçekleştirilen cenaze töreni sonrası Kılıçsal Afyonkarahisar Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kurtulmuş’un cenaze töreninin ardından kentten ayrılacağı öğrenildi.
01 Ocak 2025 Çarşamba - 12:42
Polis yılbaşı gecesi 3 bin 612 kişinin kimlik sorgulamasını yapıp, 900 aracı kontrol etti
Afyonkarahisar’da vatandaşların rahat ve huzurlu bir yılbaşı geçirmesi için 24 saat esasına göre görev yapan polis ekipleri 3 bin 612 kişinin kimlik sorgulamasını yaparken 900 aracı ise kontrol etti. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yılbaşı gecesi kent genelinde polis tarafından asayiş ve huzur denetimi yapıldı. Yılbaşı huzur uygulaması çerçevesinde yapılan denetimde 3 bin 612 şahsın kimlik sorgulaması yapılırken, 900 araç ve 192 iş yeri kontrol edildi. Denetimler sonrasında 156 araca idari para cezası uygulanırken, 4 araç ise trafikten men edildi. Silahla yağma suçundan 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan bir şahısta polis tarafından yakalanırken ayrıca 3 adet kesici ve delici alet ele geçirildi.
01 Ocak 2025 Çarşamba - 11:53
Otomobillerin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı
Afyonkarahisar’da iki otomobilin çarpıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, kent merkezi Gümüşkent Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, K.Y., idaresindeki 15 ADD 274 plakalı otomobil henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü H.A.’nın kullandığı 07 AAD 56 plakalı araçlar çarpıştı. Kazada otomobil sürücülerinden H.A., ile yanında bulunan S.A., yaralandı. Yaralılar kaza sonrası çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından polis tarafından inceleme başlatıldı.
01 Ocak 2025 Çarşamba - 11:48
3 yıl 4 ay hapis cezasıyla aran şahsı jandarma yakaladı
Afyonkarahisar’da hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan hapis cezasıyla aranan bir şahıs jandarmanın takibi sonrası yakalandı. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yaptı. Yapılan incelemelerde E.G. isimli şahsın hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasıyla arandığı tespit edildi. Ardından şahsın peşine düşen ekipler şüpheliyi Dinar ilçesi Dikici köyünde yakalayarak gözaltına aldı. Şahıs işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01 Ocak 2025 Çarşamba - 11:35
Afyonkarahisar yılın ilk gününe güneşli ve açık bir hava ile başladı
Afyonkarahisar 2025 yılının ilk gününe güneşli ve açık bir hava ile başladı. 2025 yılının ilk günün de Afyonkarahisar’da güneşli havanın etkili olacağı belirtildi. Meteorolojiden alınan verilere göre, sıcaklıkları bugün 6 derece kadar çıkması bekleniyor. Değerlendirmelere göre kentte ayrıca bugün ve hafta boyu yağış beklenmezken, geceleri ise sıcaklık değerlerinin eksi derecelerin altına düşmesi bekleniyor.
01 Ocak 2025 Çarşamba - 11:21
10 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şahsı jandarma yakaladı
Afyonkarahisar’da kasten öldürme suçundan 10 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şahıs jandarmanın takibi sonrası yakalandı. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yaptı. Yapılan incelemelerde H.E., isimli şahsın kasten öldürme suçundan 10 yıl 9 ay hapis cezasıyla arandığı tespit edildi. Ardından şahsın peşine düşen ekipler şüpheliyi Çay ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Şahıs jandarmadaki işlemleri sonrası sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01 Ocak 2025 Çarşamba - 10:55
Polis ve jandarma denetimlerini günün ilk ışıklarına kadar sürdürdü
Afyonkarahisar’da polis ve jandarma ekipleri vatandaşların rahat ve huzurlu bir yılbaşı geçirmeleri için 24 saat esasına göre görev yaptı. Günün ilk ışıklarına kadar süren denetimlerde kazaların önüne geçilmesi amacıyla özellikle alkol kontrolüne ağırlık verildi. Şuhut İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şuhut İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından vatandaşların kutlamalara yoğun olarak bulunduğu noktalarda güvenlik tedbirleri üst seviyede tutuldu. Şuhut İlçe Emniyet Müdürü Turgay Durdu ve Şuhut İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yunus Tosun’de denetim yapan ekipleri görev yerlerinde ziyaret etti. Denetimlerde durdurulan araçlarda sürücü ve yolcuların kimlik sorgulamaları yapılırken aynı zamanda sürücülerin alkol testleri de gerçekleştirildi. Denetimler günün ilk ışıklarına kadar devam etti.
31 Aralık 2024 Salı - 16:50
Yılbaşında 1800’e yakın emniyet ve jandarma personeli görev yapacak
Afyonkarahisar’da yılbaşı tedbirleri çerçevesinde 1800’e yakın emniyet ve jandarma personelinin görev yapacağı belirtildi. 112 Acil Çağrı Merkezi’nin birimleri ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezini (GAMER) ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yiğitbaşı, İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde düzenlediği toplantıda vatandaşların huzurla yeni yıla girmesi için kolluk ve sağlık birimlerince gerekli tedbirleri aldıklarını kaydetti. Kolluk birimlerinin hafta sonundan itibaren tedbirleri uygulamaya başladığını kaydeden Vali Yiğitbaşı, yoğunluk ve hareketliliğin artacağı yılbaşı gecesi, daha yoğun tedbirler alınacağını duyurdu. Vali Yiğitbaşı, şehirdeki hareketliliğin takip edildiği Afyonkarahisar Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Komuta Kontrol Merkezi’nde de kameralardan aktarılan görüntüleri izleyerek bilgiler aldı. “24 saat esasına göre görev yapılacak” Yılın son gecesinin huzur içinde geçmesi için tüm paydaş kurumlar olarak tedbir aldıklarını söyleyen Vali Yiğitbaşı, “İl genelinde yılbaşı gecesi emniyet bölgesinde 24 saat esasına dayalı olarak 415 trafik ve diğer birimler ve 28 motorize ekip olmak üzere toplam bin 801 personel görev başında olacak. Ekiplerimize 3 hava aracı ve 6 dedektör köpek te eşlik edecek. Jandarma bölgesinde ise 24 saatine esasına göre umuma açık yerlerin kontrolleri, 41 noktada yol kontrol ve arama faaliyetleri icra edilecek. Toplam 953 personel görev yapacak. Sağlık birimlerimiz ve hastanelerde de personellerimiz vatandaşlarımız için görev başında olacaklar. Amacımız en güvenli şehirlerden olan ve bu durumun TÜİK verilerine de yansıdığı Afyonkarahisar’da vatandaşlarımızın huzur, sükunet ve güvenlik içerisinde yeni yılı karşılamalarıdır” dedi. Vatandaşların yeni yılını da kutlayan Vali Yiğitbaşı, asayiş, güven ve huzur içerisinde güzel bir yıl diledi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder