Yerel Haberler
Afyon
26 Mayıs 2026 Salı - 10:19 Başkan Sayın Kurban Bayramı’nı kutladı AFSİAD Federasyonu Kurucu Başkanı ve AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, yayımladığı mesaj ile Kurban Bayramını kutladı. Başkan Sayın yayımladığı mesajında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en güçlü şekilde hissedildiği mübarek Kurban Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunun yaşandığını kaydederek, "Bayramlar milli ve manevi değerlerimizi yaşatan, toplumsal dayanışmayı güçlendiren, paylaşma ve yardımlaşma duygularını büyüten kıymetli zamanlardır. Bu özel günler; akraba ve dost ziyaretleriyle gönüllerin yakınlaştığı, kırgınlıkların geride bırakıldığı, kardeşlik bağlarının daha da güç kazandığı anlamlı fırsatlardır. İdrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nı; birbirimizi hatırlamanın, dayanışma ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmenin, bizi biz yapan değerleri yaşatmanın önemli bir vesilesi olarak görmeliyiz. İnancımızın, kültürümüzün ve medeniyetimizin bizlere emanet ettiği değerleri gelecek nesillere aktarabilmek adına bayramların taşıdığı manevi atmosferi en iyi şekilde değerlendirmeli; büyüklerimiz başta olmak üzere, ihtiyaç sahiplerini ve hatırlanmayı bekleyen insanlarımızı unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, AFSİAD ve AFSİAD Federasyonu camiamızın, kıymetli hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, bereket ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Afyonkarahisar’da yurt güvenliği toplantısı
17 Eylül 2024 Salı - 13:08 Afyonkarahisar’da yurt güvenliği toplantısı Afyonkarahisar’da çok sayıda öğrencinin kaldığı yurtlara yönelik güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu başkanlığında, Yurt Hizmetleri Müdürü Mustafa Asan ve yurtlarda görev yapan güvenlik personellerinin katılımı ile Çiğiltepe Yurdu’nda yeni eğitim öğretim yılına yönelik önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantının ana gündemi, yurtlarda kalacak öğrencilerin güvenliği ve konforu oldu. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla, öğrencilerin güvenliği ve huzuru konusunda alınması gereken tedbirler toplantıda detaylı bir şekilde ele alındı. Kasapoğlu, yurtlarda kalacak binlerce öğrencinin güvenli ve rahat bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti. Bu kapsamda güvenlik personellerinin rolünün önemine dikkat çeken Kasapoğlu, şunları ifade etti: "Öğrencilerimizin huzur ve güven içinde bir eğitim dönemi geçirebilmeleri için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Yurtlarımız, öğrencilerimizin hem akademik hem sosyal gelişimlerini destekleyecek şekilde dizayn edildi. Ancak bu ortamın temelinde güvenlik yer alıyor. Güvenlik personelimiz, öğrencilerimizin gece gündüz emniyette olmasını sağlayarak onların huzurlu bir şekilde konaklamalarına büyük katkı sağlıyor." Toplantının sonunda, güvenlik personelleriyle karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak, eğitim yılı boyunca karşılaşılabilecek olası sorunlara karşı çözüm önerileri tartışıldı. Yurt müdürleri ve güvenlik personeli, yeni eğitim yılı için hazırlıkların tam olduğunu ve öğrencilerin güvenliği konusunda her türlü tedbirin alındığını belirttiler.
Afyonkarahisar’da gönüllülerin son gün macerası
17 Eylül 2024 Salı - 10:56 Afyonkarahisar’da gönüllülerin son gün macerası Afyonkarahisar, 183.’ncü Dönem Damla Projesi gönüllülerini ağırladı. "Zaferin Kenti Afyonkarahisar" sloganıyla, 9 günlük programın son gününde gönüllüler, kentin eşsiz güzellikleriyle hem kendilerini hem de çevrelerini zenginleştirme fırsatı buldu. Damla Projesi’nin Afyonkarahisar’daki dokuzuncu gününe enerjik bir şekilde başlayan gönüllüler, sabah sporuyla güne zinde başlama fırsatı buldular. Fiziksel aktivite, gruptaki herkesin hem bedensel hem de zihinsel olarak güne daha hazır hissetmesine yardımcı oldu. Ardından yapılan kahvaltı ile gönüllüler, günü dolu dolu geçirecekleri gezilere hazırlanarak Afyonkarahisar’ın tarihi yerlerini keşfetmek üzere yola koyuldular. Gönüllüler, ilk durak olarak Afyonkarahisar Kalesi’nin eteklerinde dolaşarak tarihi evleri ziyaret ettiler. Karahisar Kalesi, şehrin simgelerinden biri olup, geçmişteki zaferlerin ve şehrin direniş ruhunun bir sembolüdür. Kalenin eteklerindeki tarihi evler ise, Osmanlı dönemine ait mimarisiyle gönüllüleri büyüledi. Gönüllüler, bu evlerin geçmişteki yaşamı yansıtan detaylarını keşfederek tarihin içinde bir yolculuğa çıktılar. Tarihi evlerin ardından, gönüllüler Afyonkarahisar’ın önemli ibadet merkezlerinden olan Ulu Camii ve Mevlevi Camii’yi ziyaret ettiler. Gönüllüler, caminin iç mekânında vakit geçirerek hem ibadet edenlerin huzurlu atmosferine şahit oldular hem de bu muhteşem yapının tarihsel önemini öğrendiler. Ardından, Mevlevi Camii’yi ziyaret eden gönüllüler, buradaki manevi atmosferi hissederek Mevlevilik kültürünü yakından tanıma fırsatı buldular.