Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Ağrı
Ağrı’da "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinliklerinde Anneler Günü sürprizi
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 16:58:07
Ağrı’nın Hamur ilçesinde meslek lisesi öğrencileri, "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinlikleri kapsamında Anneler Günü dolayısıyla kadın öğretmenleri, anneleri ve ilçede görev yapan kadın kurum amirleri için mutfak önlüğü ve toka dikerek hediye etti. Başsavcı İhsan Eroğul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi moda tasarımı alanı öğrencileri, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen etkinlikler kapsamında çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler, Anneler Günü’ne özel hazırladıkları mutfak önlüğü ve tokaları kendi emekleriyle dikti. Titizlikle hazırlanan hediyeler, öğrencilerin el emeği ve ince düşüncesiyle beğeni topladı. Etkinlikte öğrenciler hem mesleki becerilerini geliştirme fırsatı buldu hem de üretmenin ve paylaşmanın önemini uygulamalı olarak öğrendi. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada, meslek liselerinde yürütülen çalışmaların öğrencilerin gelişimine katkı sunduğunu belirtti. Öğrencilerin eğitim sürecinde teorik bilgiyi uygulamayla birleştirdiğini ifade eden Kökrek, "Öğrencilerimizin kendi emekleriyle hazırladıkları hediyeler, Anneler Günü’nün anlamına güzel bir katkı sundu. Gençlerimizin üretime katılması, paylaşma duygusunu yaşaması ve toplumsal farkındalık kazanması bizleri memnun ediyor. Meslek liselerimizde yürütülen çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz hem meslek öğreniyor hem de sosyal yönlerini geliştiriyor. Bu tür etkinlikler okul ortamındaki dayanışmayı güçlendiriyor." dedi. Kökrek, etkinlikte emeği bulunan okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencileri tebrik etti. Öğrenciler, etkinlik sayesinde mesleki becerilerini geliştirdiklerini ve Anneler Günü’nün manevi atmosferini daha yakından hissettiklerini belirtti. Hazırladıkları hediyeleri annelerine, öğretmenlerine ve kadın kurum amirlerine vermekten mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler, bu tür etkinliklerin kendileri için anlamlı olduğunu dile getirdi. Veliler de çocuklarının kendi emekleriyle hazırladığı hediyelerin kendilerini duygulandırdığını belirterek, öğrencilerin üretime yönelmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti.
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 14:09
Patnos’ta çehre değişiyor
Patnos Belediyesi tarafından Buhara Sokak’ta yürütülen kilitli parke taşı, kaldırım yenileme ve ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. Ağrı’nın Patnos ilçesinde Patnos Belediyesi tarafından Buhara Sokak’ta yürütülen kilitli parke taşı döşeme, kaldırım yenileme ve ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalarla birlikte sokak modern ve estetik bir görünüme kavuşurken, vatandaşların ulaşım konforunun artırılması hedeflendi. Belediye ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında sokakta altyapı düzenlemeleri yapılırken, yeni kaldırımlar ve çevre düzenlemesiyle bölgenin görünümü yenilendi. Tamamlanan çalışmaların ardından mahallede hem yaya ulaşımının kolaylaştırılması hem de kent estetiğine katkı sunulması amaçlandı. Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşlarla birlikte ilçeyi daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalıştıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızla omuz omuza vererek memleketimizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Birlikten aldığımız güçle Patnos’u daha güzel yarınlara taşıyacağız." dedi.
08 Mayıs 2026 Cuma - 09:58
Ağrı Dağı eteklerinde kurulan strafor fabrikasına sağlanan 20 milyonluk devlet desteğiyle üretim arttı
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Ağrı Dağı eteklerinde faaliyet gösteren strafor fabrikası, KOSGEB tarafından sağlanan yaklaşık 20 milyon liralık destekle üretim kapasitesini artırdı. Yeni makine yatırımlarıyla büyüyen fabrikada çalışan sayısı 40’ın üzerine çıkarken, işletme yönetimi ihracatı hedefliyor. KOSGEB tarafından desteklenen proje kapsamında işletmeye makine ve teçhizat yatırımları, işletme sermayesi ve personel giderleri için toplam 18 milyon 727 bin liralık kredi desteği sağlandı. Ayrıca firma, İstihdamı Koruma Destek Programı çerçevesinde yaklaşık 2 milyon liralık ek destekten de yararlandı. Sağlanan finansmanla birlikte fabrikadaki çalışan sayısı 33’ten 40’ın üzerine çıkarken, üretim kapasitesi de artırıldı. İşletmenin yaklaşık 7 milyon liralık faiz yükünün KOSGEB tarafından karşılandığı, böylece firmanın finansmana daha kolay erişim sağladığı belirtildi. Fabrika sahibi Mehmet Aslan, 2015 yılında kurulan tesiste dış cephe mantolama ürünleri, yerden ısıtma sistemleri, strafor ve çeşitli yapı malzemeleri ürettiklerini söyledi. Arslan, en büyük hedeflerinin vatandaşların başka şehirlere gitmek zorunda kalmadan kendi memleketlerinde çalışabilmeleri olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 40 kişiye istihdam sağlıyoruz. Devletimizin verdiği destekle yatırımlarımızı büyüttük. Teknolojik yatırımlar kapsamında robot sistemleri ve yeni makinelerle üretim yapıyoruz. Hedefimiz üretim kapasitemizi daha da artırmak ve ilerleyen süreçte ihracata başlamak" dedi. Fabrikada yaklaşık 11 yıldır operatör olarak çalışan Yunus ise fabrikanın bölge için önemli bir istihdam kapısı olduğunu belirterek, "Bu sayede başka şehirlere gitmeden kendi memleketimizde çalışma imkanı bulduk. Ailemizden uzak kalmıyoruz. Burada zamanla adeta bir aile ortamı oluştu" diye konuştu.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 07:58
Ağrı’da köylüler sel sularına traktörlerle müdahale etti
Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Dedebulak köyünde etkili olan yağışlar ve eriyen kar suları sele neden oldu. Köylüler, suyun önünü açabilmek için traktörlerle biriken toprak ve kar yığınlarını temizledi. Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Dedebulak köyünde havaların ısınmasıyla birlikte eriyen kar suları ve etkili olan yağışlar nedeniyle sel meydana geldi. Köy içerisinde su seviyesinin yükselmesiyle bazı evlerin çevresi sular altında kaldı. Sel sularının önüne kattığı toprak ve kar yığınları suyun akışını engellerken, köylüler kendi imkanlarıyla harekete geçti. Traktörlerle suyun önünü kapatan birikintileri temizleyen vatandaşlar, suyun yeniden akışını sağlamaya çalıştı.
29 Nisan 2024 Pazartesi - 14:54
’Çilek Abla’ köy okulu öğrencilerini baharla süslenmiş çileklerle buluşturdu
Daha önce hiç çilek tatmamış çocukları çilekle buluşturduğu için “Çilek Abla” lakabıyla tanınan Zeynep Taşdemir, Kocaeli’den Ağrı’ya iyilik köprüsü kurarak onlarca çocuğa unutamayacakları bir gün yaşattı. Köy okulu öğrencilerine yardım etmek amacıyla geçen yıl Ağrı’ya gelen ve burada gittikleri bir köy okulunda okuyan öğrencilerin daha önce hiç çilek yemediklerine şahit olan Zeynep Taşdemir, hem öğrencilere çilek tattırmak hem de onlara unutamayacakları bir gün yaşatmak için arkadaşlarıyla beraber Kocaeli’den Ağrı’ya doğru yola çıktı. Ağrı merkeze bağlı Doğutepe köyüne doğru yola çıkan gönüllüler, kasalar dolusu çileklerle çocuklara ulaştı. Çocukların kahkahalarının havada uçuştuğu etkinlikte pastalar kesildi, oyunlar oynanıp müzisyenler eşliğinde şarkılar söylendi. Etkinliğin sonunda çeşitli hediyeler alan öğrencilerin mutlulukları ise yüzlerinden okundu. Bütün çabasının çocuklara çileği tattırmak ve onlara unutamayacakları bir gün yaşatmak olduğunu söyleyen Zeynep Taşdemir, "Kocaeli’de yaşıyorum. Bugün buraya tekrar gelmemin nedeni çocukluktan hayalim olan ve geçen sene de katılım sağladığım köy okulunda çocukların hiç çilek yemediğini ya da pastaların içerisindeki çilekler için kavga ettiklerine şahit oldum. Bugün de bu hikaye ile tekrar buraya adım attım. Böyle büyük bir şenlik düzenlemek istedim. Bugün gelen misafirlerimin çoğu benim gibi Kocaeli’den, farklı şehirlerden gelen iyilik dostlarımızdı. Ve onlar da çocukların bire bir gözündeki ışıltıya şahitlik ettiler. Onların çocuklarıyla kendi çocukları kaynaştı. Böyle bir projede olduğum için ve yanımda destekçim oldukları için çok mutluyum. Bundan önce sosyal sorumluluk projelerinde de bulundular. Kitap çıkarttım bu alanda ve bu kitabı çıkarttığım zaman nasıl bir destek aldıysam şu anda da aynı destek devam ediyor. Bunlar her zaman benim içimi kıpır kıpır eder ve çocuklarınla mutluluğuna, o çilek abla demelerine şahit oluşum beni çok mutlu ediyor. Bunların da devamlılığı olması adına istiyorum, devam etsin her zaman farklı şehirlerde farklı yerlerde bu tarz etkinlikler olsun ve çocukların mutluluğuna orada şahitlik edelim. Bugün burada farklı keyifler yaptık, gelenekler köy şenliği gibi oldu aslında. Köydeki o güzel geçmişe dayalı oyunlar, şarkılar, türküler; müzisyen arkadaşlarımızla çocuklarla beraber söyledik ve bu çok güzel bir şeye şahitlik etti. Çocuklar gelip ’Abla ilk defa işte bu tarz şeylerle karşılaştık, ilk defa dron gördük’ diyen çocuklar oldu, bu beni çok mutlu etti. Bugün buraya gelen iyilik dostlarımızdan kimisi kadın girişimcilerdi ve bunlar kurabiyeler yapıp gelenler oldu, çilek sepetiyle gelenler oldu, oyuncaklarla gelen gelenler oldu ve bu beni çok mutlu etti. Hayalimdeki projeyi kendim yaptım ama beni yalnız bırakmayarak buraya gelip kendi çocuklarıyla okuldaki çocuklarla oynamalarına şahitlik etmek ekstra beni mutlu etti" diye konuştu.
29 Nisan 2024 Pazartesi - 11:56
Ağrı’da 20 litre sıvı metanfetamin ele geçirildi
Ağrı’da jandarma ekiplerince yapılan aramada 20 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi. Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gümrük Muhafaza ve Gümrük KİM personelleri ile Doğubayazıt’ta gümrük sahası içerisinde bir çekiciye bağlı dorsede arama yapıldı. Yapılan aramada 20 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi. Meydana gelen olay ile ilgili olarak 1 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
29 Nisan 2024 Pazartesi - 11:56
Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” Erkekler Futbol Bölge Şampiyonası Ağrı’da başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün geleneksel spor turnuvaları bu yıl on üç farklı branşta “Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” adı altında düzenleniyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel spor turnuvaları “Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” Erkekler Futbol Bölge Şampiyonası Ağrı’da başladı. Merkez Vali Lütfi Yiyenoğlu Şehir Stadyumunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan organizasyona, 8 şehirden yaklaşık 180 sporcu, antrenör, ve idareci katılıyor. Ev sahibi Ağrı’nın yanı sıra Sivas, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Iğdır ve Malatya illerini temsil edecek takımlar Futbol Grup Şampiyonasında final bileti alabilmek için mücadele edecek. Grup maçları sonunda birinci olan takım Tekirdağ’da yapılacak Türkiye Finallerine katılım hakkı elde edecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din açılış konuşmasında, Gençlerimizin sporu sevmesi ve spora teşvik edilmesi bizim için çok önemli. Bu tür karşılaşmaların, hem sporcularımızın gelişimine katkıda bulunuyor, hem de keyifli vakit geçirmelerini sağladığını belirten İl Müdürü Din, müsabakalara katılan tüm takım ve sporculara başarılar diledi. Açılış seremonisine; Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Spor Hizmetleri Müdürü Cemil budak, Yurt İdari İşler Şube Müdürü Gökmen Aslankılıç, Spor Şube Müdürü Turan Tunç, sporcular antrenörler ve idareciler katıldı. Organizasyon, 4 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.
28 Nisan 2024 Pazar - 11:29
İlkbaharda Ağrı Dağı zirvesinde kayak keyfi
Ağrı Dağı’na çıkan dağcılar bahar ayında zirvede kayak yaptı. Ağrı Dağı tırmanışı için bölgeye gelen bir grup dağcıdan, dağın eteklerinde müthiş bir gösteri geldi. Terörden arındırıldıktan sonra turizme açılan ve pek çok dağcının tırmanışına sahne olan Ağrı Dağı öte yandan birçok dinde kutsal da sayılmasıyla biliniyor. Yaz kış demeden dağcıları misafir eden Ağrı Dağı’na tırmanmak isteyen bir grup dağcı, zirveye tırmanış gerçekleştirmek üzere hazırlanırken, havanın elverişli olması sebebiyle dağ eteklerinde kayak yaptı. Dağın eteklerinden aşağıya doğru profesyonelce kayan dağcılar, eğlenceli anlar yaşadı.
27 Nisan 2024 Cumartesi - 13:07
Siyer Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Yarışması’nda derece alanlara ödülleri teslim edildi. Ağrı’nın Patnos ilçesinde gerçekleştirilen programa çok sayıda veli iştirak etti. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından organize edilen "Onu Oku Onu Yaşa" temalı Siyer Yarışması’na Ağrı’nın Patnos ilçesinde katılan ve ülke geneli derece yapan öğrencilere ödülleri gerçekleştirilen bir program ile teslim edildi. Patnos Selahaddin Eyyubi Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen programda öğrencilerin yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi de katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Patnos Selahaddin Eyyubi Ortaokulu Müdürü Osman Gümüş, çok sayıda öğrencinin yarışmada hatırı sayılır derece aldığının altını çizdi. Gümüş, "Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen, Türkiye geneli "Onu Oku Onu Yaşa" temalı siyer yarışmasına okulumuz Patnos Selahaddin Eyyubi Ortaokulu öğrencileri tarafından yoğun bir katılım gösterilmiştir. Öğrencilerimizin, okulumuz din kültürü ve ahlâk bilgisi dersi öğretmeni sayın Tayfun Demir öncülüğünde yapmış oldukları hummalı çalışmaları başarıyı beraberinde getirmiştir. Türkiye geneli katılım sayısının 194 bin olduğu yarışmada açıklanan kesin bilgilere göre, öğrencimiz Asmin Özdoğan Patnos 1’incisi, Ağrı 2’ncisi ve Türkiye 106’ncısı olmuştur. Takdir edilesi bir diğer başarı ise yine okulumuz öğrencilerinden Ela Cücen’e aittir. Öğrencimiz Patnos 2’ncisi, Ağrı 6’ncısı ve Türkiye 129’uncusu olmuştur." dedi. Öğrencilerinin başarılarını sıralamaya devam eden Gümüş şunları söyledi:"Başarılarımız bununla sınırlı değildir. Oldukça yüksek bir katılıma sahip bu yarışmada Levent Damar, Havvanur Hamay, Zeynep Hamay, Umut Doğan ve Abdulsamet Habip Taştoprak isimli öğrencilerimiz ilk bine girmişlerdir. Gelecek yıl yapılacak olan yarışmaya daha iyi hazırlanarak gerek il gerek ilçe düzeyinde daha fazla öğrencimizin başarı göstereceğine inanıyorum. Bu başarılarda büyük emeği olan sayın Tayfun Demir hocamızı ve öğrencilerimizi başta şahsım olmak üzere okulumuz adına tebrik ediyor ve bu başarılarının katlanarak daim olmasını diliyorum." Derece giren öğrencilere Vakıf tarafından gönderilen hediyeler sırasıyla takdim edildi.
27 Nisan 2024 Cumartesi - 11:27
Diyadin’de 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı
Ağrı Diyadin Kaymakamı Mustafa Karali, Atatürk Ortaokulu’nda 12 çalışmadan oluşan Tübitak 4006 Bilim Fuarı’na ziyaret gerçekleştirdi. Diyadin Kaymakamı ilçe Millî Eğitim Müdürü Remzi Işık Diyadin 14 Nisan Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan 4006 TÜBİTAK bilim fuarını gezerek projeleri incelediler. Diyadin’de eğitim gören ortaokul öğrencileri kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri derslerdeki konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını okullarında 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarını düzenleyerek sergilediler. Kaymakam Mustafa Karali ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Remzi Işık, öğrenciler tarafından yapılan çalışmaları tek tek inceleyerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı. Gerçekleştirilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda konuşan Kaymakam Mustafa Karali, "Bu fuar sayesinde öğrencilerimiz yeni fikirlerle yeni projeler üretmeye fırsat buldular. Bizler Diyadin Kaymakamlığı olarak öğrencilerimizin eğitimlerine, bilimsel araştırma çalışmalarına gereken maddi manevi desteği sunmaya her zaman hazırız. Bu çalışmada emeği geçen tüm idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve değerli öğrencilerimizi başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, bu tür başarılı çalışmaların daha da artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
26 Nisan 2024 Cuma - 16:08
Tutak’ta öğrencilerden anlamlı kampanya
Ağrı’nın Tutak ilçesinde öğrenci ve öğretmenler temiz çevre sağlıklı nesiller için el ele konulu temizlik kampanyası başlattı. Temizlik kampanyasına Tutak İlçe Kaymakamı Erkan Adıbelli, Belediye Başkanı Fevzi Sayan, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçede doğa sevgisini aşılamak ve "Temiz bir çevre için doğanın sahibi değil, parçasıyız" bilinci ile tüm okullarda öğrenciler ve İlçe halkıyla birlikte Tutak sokaklarında çevre temizliği yapıldı. Öğrenciler ilçe esnafına caddelere çöp dökmemesi için dükkanlara tek tek girip uyarıda bulundu.
26 Nisan 2024 Cuma - 11:57
Ağrı’da fidan dikim etkinliği düzenlendi
Ağrı’da “Kahramanlarımızı Yaşatalım Projesi” doğrultusunda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü “Kahramanlarımızı Yaşatalım Projesi” doğrultusunda, Selahattin Eyyubi İlkokulu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen kutlama programının ardından, fidan dikim etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte öğrenciler, protokol üyeleriyle beraber fidanları toprakla buluşturdu.
25 Nisan 2024 Perşembe - 20:33
Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, Sevde Oğul’un mektubuna cevap yazdı ve hediye gönderdi
Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, Nevşehir Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Sevde Oğul’un yazdığı mektuba cevap yazarak mektup ile birlikte hediyeler gönderdi. Nevşehir Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Sevde Oğul, okuma-yazmayı yeni öğrenmesine rağmen ilk mektubunu Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar’a yazarak 10 Nisan Polis Haftasını kutladı. Sevde Oğul’un mektubuna duygulanan İl Emniyet Müdürü İpar, mektuba cevap vererek minik öğrenciye Nevşehir Emniyet Müdürlüğü personeli aracılığıyla mektup ile birlikte çeşitli hediyeler gönderdi. Kendi ve emniyet teşkilatı adına öğrenci Sevde Oğul’a teşekkür eden İpar, "Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü olarak, şehrimizin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Suçlularla mücadele ediyor, kazaları önlüyor ve ihtiyaç duyan herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Görevimizi yerine getirirken, minik kalplerden gelen sevgi ve destek bizim için çok büyük bir güç kaynağıdır" dedi. İpar, Sevde Oğul’un mektubunun kendilerini ne kadar mutlu ettiğini ve motive ettiğini de sözlerine ekledi.
25 Nisan 2024 Perşembe - 19:40
Ağrı’da çocuklar "Minik Eller, Büyük Hayaller" ile el sanatlarına uzanıyor
Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde hayata geçirilen "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri, geleneksel Türk el sanatlarının büyülü dünyasıyla tanıştı. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden minik misafirler, çini, kilim dokuma, naht ve filigrafi kurslarını gezerek bu sanat dallarının inceliklerini keşfetti. Deneyimli eğitmenler rehberliğinde uygulamalı çalışmalara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken hayal güçlerini de harekete geçirdi. Etkinliğin heyecanı mini bir konserle doruğa ulaştı. Çocuklar, sevdikleri şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirirken, Türk kültürünün zengin mirasına da katkıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin sadece kurslar sunmakla kalmadığını, aynı zamanda geleneksel değerlerimizi de yaşattığını vurguladı. Kökrek, "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını ve çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Proje kapsamında Ağrı’daki diğer ilkokulların da Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi ve geleneksel el sanatlarıyla tanışmaları hedefleniyor. Bu sayede Ağrı’nın kültürel mirası gelecek nesillere aktarılırken, çocukların el becerileri ve hayal güçleri de gelişmeye devam edecek.
25 Nisan 2024 Perşembe - 19:10
Diyadin’de caddeler tazyikli su ile yıkandı
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde belediye ekipleri cadde ve sokakları tazyikli su ile temizledi. Diyadin Belediyesi itfaiye ekipleri, halkın yoğun olarak kullandığı caddeler başta olmak üzere kentin önemli noktalarını tazyikli su ile yıkadı. Daha temiz bir ilçe için çalışmaların devam edeceği belirtildi.
25 Nisan 2024 Perşembe - 18:46
Ağrı’da genç müzisyenlerden unutulmaz klasik müzik şöleni
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen klasik müzik konserinde yer alan öğrencileri tebrik etti. Konferans salonunda gerçekleştirilen konsere İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, enstrümanları ile birbirinden seçkin klasik müzik eserlerini seslendirdi. Konser, izleyenler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Konser sonunda öğrencileri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada güzel sanatların önemine dikkat çekti. Kökrek, "Güzel sanatlar, öğrencilerimizin ruhsal ve zihinsel gelişiminde önemli rol oynar. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, öğrencilerimizin farklı becerilerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine imkan sağlar" dedi. Kökrek, daha sonra öğrencilerin resimlerinin sergilendiği sergiyi de gezdi. Sergiyi gezen Kökrek, öğrencilerden resimler hakkında bilgi aldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder