Yerel Haberler
Ağrı
Diyadin’de besicilik geçim kapısı oldu 13 Mayıs 2026 Çarşamba - 11:00:58 Ağrı’nın Diyadin ilçesinde besicilik yapan Fatih Yaşar, hayvancılığın bölgenin en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu belirterek, ilçede mandıra eksikliğinin üreticileri zorladığını söyledi. Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yaklaşık 5 yıldır besicilik yapan Fatih Yaşar, hayvancılığın bölgede vatandaşın en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu ifade etti. Daha önce inşaat sektöründe çalıştığını söyleyen Yaşar, uzun yıllar İzmir’de yaşadıktan sonra 2021 yılında memleketine dönerek besiciliğe başladığını anlattı. Bölgedeki mera ve tarım alanlarının hayvancılık için uygun olduğunu belirten Yaşar, "Meralarımız, çayırlarımız ve tarlalarımız var. Yaklaşık 200-250 büyükbaş hayvana yetecek kapasitemiz bulunuyor. Bu nedenle bu işe başladım ve yaptığıma pişman değilim" dedi. İlk yıllarda zorluk yaşadığını ancak zamanla kazanç elde etmeye başladığını dile getiren Yaşar, hayvancılığın bölgede daha da yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Gençlere de besiciliği tavsiye eden Yaşar, sektörün en büyük eksiklerinden birinin mandıra olmaması olduğunu ifade etti. Üreticilerin sütlerini satabilecekleri bir tesis bulunmadığını kaydeden Yaşar, "Vatandaş ürettiği sütü değerlendirecek yer bulamıyor. Bu durum besicilerin hayvancılıktan uzaklaşmasına neden oluyor. İlçede bir mandıra kurulursa hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılık daha fazla gelişir" diye konuştu.
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 09:28 Köydeki çocuklar meslekleri uygulamalı etkinliklerle tanıdı Ağrı’nın Hamur ilçesi Seyithanbey köyünde düzenlenen "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinliğinde meslek lisesi öğretmen ve öğrencileri, çocuklara bilişim, çocuk gelişimi ve moda tasarımı mesleklerini uygulamalı etkinliklerle tanıttı. Ağrı merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Seyithanbey köyünde gerçekleştirilen etkinlikte, Başsavcı İhsan Eroğul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri alanlarını uygulamalı etkinliklerle tanıttı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği programda bilişim teknolojileri, çocuk gelişimi ve moda tasarımı bölümlerine yönelik çeşitli çalışmalar yapıldı. Moda Tasarımı Teknolojileri Bölümü tarafından düzenlenen etkinliklerde kıyafet tasarımı, düğme dikimi ve keçeden kalemlik yapımı gerçekleştirildi. Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrencileri ise robotik sistemler ve elektronik uygulamalar hakkında bilgi verdi. Etkinlikte konuşan Başsavcı İhsan Eroğul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aysun Taşdemir, köy ziyaretleriyle öğrencilerin farklı meslekleri tanımasını amaçladıklarını belirterek, "Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikleri burada gerçekleştiriyoruz. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencileri etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. Bu köye gelme amacımız, öğrencilere bilişimi anlatmak ve farklı alanları tanıtmak. Aynı zamanda öğrencilerin gelecekte yapacakları bölüm seçimlerine katkı sunmayı hedefliyoruz" dedi. Bilişim teknolojileri öğrencilerinden Hayrunnisa Levent ise, tanıttıkları robotun Erzincan’da düzenlenen bir yarışmada ikinci olduğunu ifade ederek, "Robotumuz siyah ve beyaz çizgileri sensörleri sayesinde algılayarak ilerliyor. Buradaki stantlarda yer alma amacımız, öğrencilere bilişim alanını tanıtmak ve kullandığımız malzemeleri göstermek. Böylece öğrencilerin ileride bölüm seçimi yaparken bilişim alanına yönelmelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu. Etkinliğe Hamur Kaymakamı Erkan Minuz ile Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özmüş de katıldı.
12 Mayıs 2026 Salı - 21:19 Kurban Bayramı öncesinde Ağrı’da sıkı denetim Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Ağrı’da vatandaşların huzur ve güvenliği için sahaya inen polis ekipleri, hayvan pazarında hem bilgilendirme yaptı hem de dolandırıcılık ve sahte para olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Ağrı İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde bulunan Hayvan Borsasında kapsamlı bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Kurbanlık alışverişinin yoğunlaştığı pazarda vatandaşlarla birebir görüşen ekipler, bayram öncesinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu. Polis ekipleri tarafından özellikle sahte para, telefon dolandırıcılığı, hırsızlık olayları ve trafik güvenliği konusunda vatandaşlara bilgi verildi. Hayvan satışından elde edilen paraların kontrol edilmesi gerektiği vurgulanırken, şüpheli kişilere karşı dikkatli olunması istendi. Vatandaşlara ayrıca trafik kurallarına uyulmasının önemine ilişkin el broşürleri dağıtıldı. Hayvan pazarında gerçekleştirilen uygulamada polis ekiplerinin vatandaşlarla kurduğu samimi diyaloglar da dikkat çekti. Kurbanlık alışverişi yapan vatandaşlar, yapılan bilgilendirme faaliyetlerinden memnun olduklarını ifade etti. Ağrı İl Emniyet Müdürü Göksel Önder yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Emniyet birimlerinin kent genelinde yoğun şekilde görev yaptığını ifade eden Önder, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirebilmesi için bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. Bayram öncesinde özellikle hayvan pazarları, alışveriş noktaları, ana arterler ve şehir giriş çıkışlarında denetimlerin artırılacağı öğrenildi. Polis ekiplerinin sahadaki çalışmalarını bayram sürecinde sürdüreceği bildirildi.