Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Ağrı
Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinliklerinde Ağrılı öğrenciler üretime katılıyor
15 Mayıs 2026 Cuma - 11:58:48
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinlikleri kapsamında Ağrı TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarla öğrenciler üretim süreçlerine katılarak mesleki deneyim kazanıyor. Yaklaşık 80 öğrencinin eğitim gördüğü okulda Kimya Teknolojileri ile Moda Tasarım Teknolojileri alanlarında uygulamalı eğitim veriliyor. Kimya Teknolojileri alanında eğitim alan öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde sıvı sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu, cam temizleyici, kolonya, elde yıkama bulaşık deterjanı, endüstriyel bulaşık makinesi deterjanı, endüstriyel bulaşık makinesi parlatıcısı, köpük sabun, oda parfümleri, kokulu hediyelik katı sabun, dezenfektan ile yüzey dezenfektanı üretiyor. Döner sermaye kapsamında hazırlanan ürünler il genelindeki kamu kurumlarına satılıyor. Okullarda kullanılan temizlik ürünlerinin büyük bölümü de okul bünyesinde hazırlanıyor. Üretim aşamalarında görev alan öğrenciler, hazırlık, üretim, dolum ile paketleme süreçlerinde çalışma yürütüyor. Moda Tasarım Teknolojileri alanında eğitim gören öğrenciler ise "Sıfır Atık" anlayışı doğrultusunda kullanılmayan kıyafetleri yeniden değerlendiriyor. Atık kumaşlardan çanta, kalemlik ile çeşitli aksesuarlar hazırlayan öğrenciler, uygulamalı çalışmalarla mesleki becerilerini geliştiriyor. Öğrenciler tarafından öğretmenleri gözetiminde Türk bayrağı da dikiliyor. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada, öğrencilerin eğitim sürecinde üretimin içinde yer almasının önemli kazanımlar sağladığını söyledi. Mesleki eğitimin uygulamalı çalışmalarla güçlendiğini belirten Kökrek, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri üretim sahasında geliştirme fırsatı bulduğunu ifade etti. Öğrencilerin üretim süreçlerinde görev alarak sorumluluk bilinci kazandığını belirten Kökrek, "Öğrencilerimiz burada meslek öğrenirken üretim süreçlerini yakından tanıyor. Yapılan çalışmalar, gençlerimizin çalışma hayatına daha hazırlıklı yetişmesine katkı sunuyor." dedi. Okul yöneticileri, öğretmenler ile öğrencilere teşekkür eden Kökrek, mesleki eğitimin üretim odaklı çalışmalarla gelişimini sürdürdüğünü kaydetti.
15 Mayıs 2026 Cuma - 08:43
Ağrı’da kurban pazarı hareketlendi, sevkiyatlar arttı
Kurban Bayramı öncesi Ağrı Hayvan Borsası’nda hareketlilik arttı. Ağrı’dan batı illerine binlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevk edilirken, üreticiler satışlardan memnun olduklarını söyledi. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Ağrı Hayvan Borsası’nda yoğunluk yaşanıyor. Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden Ağrı’da yetiştiriciler, aylar süren emeğin ardından kurbanlık hayvanlarını satışa çıkarmaya başladı. Özellikle İstanbul, İzmit ve çevre illere sevk edilen kurbanlıklar için hayvan pazarlarında hareketlilik dikkat çekiyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, Ağrı’nın büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta önemli bir merkez olduğunu belirterek, Kurban Bayramı döneminin üreticiler açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Bayram öncesi sevklerin hız kazandığını ifade eden Hüseyinoğlu, şu ana kadar yaklaşık 4 bin 300 büyükbaş ve 4 bin 500 küçükbaş hayvan sevkinin gerçekleştirildiğini, bayram sonuna kadar bu rakamların daha da artmasının beklendiğini kaydetti. Hayvan sevklerinde sağlık kontrollerinin titizlikle yapıldığını vurgulayan Hüseyinoğlu, il dışına gönderilecek hayvanların şap aşılarının tamamlanmış olması gerektiğini belirtti. Küpesiz ve kayıt dışı hayvanların satışının risk oluşturduğunu ifade eden Hüseyinoğlu, vatandaşların kurbanlık seçerken dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi. Vatandaşların kurbanlık hayvanların bilgilerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Tarım Cebimde" uygulaması üzerinden ulaşabileceklerini belirten Hüseyinoğlu, uygulamadaki küpe sorgulama sistemi sayesinde hayvanın yaşı, geldiği yer ve aşı durumunun kontrol edilebildiğini ifade etti. Ağrı’da meraların genişliği ve yem bitkisi üretiminin hayvancılığı desteklediğini kaydeden Hüseyinoğlu, il genelinde yaklaşık 1 milyon 607 bin küçükbaş ve 317 bin büyükbaş hayvan varlığının bulunduğunu söyledi. Hayvanlarını satışa sunmak için borsaya gelen yetiştiricilerden Erhan Varlı ise bu yıl piyasanın hareketli olduğunu belirtti. İstanbul Balçık Hayvan Pazarı başta olmak üzere birçok ile sevkiyat yaptıklarını anlatan Varlı, satışların hızlı ilerlediğini ve taleplerin yoğun olduğunu ifade etti. Bu yıl piyasada hayvan sayısının azaldığını dile getiren Varlı, özellikle kilo bazlı taleplerde yetiştiricilerin hayvan bulmakta zorlandığını belirterek, "Satışlardan memnunuz. İnşallah bereketli bir sezon olur" dedi.
14 Mayıs 2026 Perşembe - 13:11
Bir çocuk gelinin sessiz çığlığı: Gazeteci-yazar Hüseyin Arslan’ın "Doğunun kızı" adlı romanı çıktı
Gazeteci, yazar Hüseyin Arslan toplumun kanayan yarası olan çocuk gelinler ve yoksulluk gerçeğini iliklerine kadar hissettirecek merakla beklenen yeni romanı "Doğunun Kızı" okurlarıyla buluştu. Yıllardır bölgenin nabzını tutan, halkın sesi olan Arslan, bu kez edebiyatın gücünü kullanarak; coğrafyanın kaderine, geleneğin ağırlığına ve bir genç kızın yok edilmeye çalışılan kimliğine ışık tutuyor. Hüseyin Arslan önsözünde yer alan "Öyle fakirdi ki çocukluğum, ecel gelse götürecek bir şey bulamazdı" sözleriyle okuru daha ilk sayfadan derin bir sorgulamanın içine çeken Arslan, sadece bir hayat hikayesi anlatmıyor; aynı zamanda bir dönemin ve bir bölgenin sosyolojik röntgenini çekiyor. Ağrı’nın Karlı Köylerinden Yozgat’ın Yalnızlığına Roman, çocukluğunu Doğu’nun sert kışında, tandır dumanı ve yoksulluk içinde geçiren Sarey’in, henüz çocuk yaşta "içeri"ye (Batı’ya) gelin olarak verilmesini konu alıyor. Sarey’in isminin, dilinin ve hayallerinin elinden alınışını sarsıcı bir dille aktaran yazar; şiddet, baskı ve aidiyetsizlik içinde bir kadının nasıl "hissiz bir et ve kan parçasına" dönüştüğünü, ardından küllerinden doğuşunu lirik bir üslupla işliyor. Hem Bir Hikaye Hem Bir Toplumsal Rapor "Doğunun Kızı", edebi derinliğinin yanı sıra arka planında barındırdığı istatistiksel veriler ve toplumsal gerçekliklerle bir belge niteliği de taşıyor. Arslan, çocuk yaşta para karşılığı batı illerine verilen kız çocuklarının sadece birer sayıdan ibaret olmadığını, her birinin ardında parçalanmış hayatlar ve yarım kalmış hayaller olduğunu hatırlatıyor. Hüseyin Arslan, bu eseriyle edebiyat dünyasında kalıcı bir iz bırakmayı hedefliyor. Yazarın kendi gözlemleri ve bölge gerçeklerinden süzerek kaleme aldığı "Doğunun Kızı", tüm seçkin kitapçılarda ve dijital platformlarda okurlarını bekliyor.
14 Mayıs 2026 Perşembe - 11:39
Patnos’ta çevreyi kirletenlere geçit yok
Ağrı’nın Patnos ilçesinde Patnos Belediyesi, ilçe genelinde özellikle 14 Nisan Mahallesi’nde artan kaçak hafriyat ve çöp dökümlerine karşı harekete geçti. Boş arazilere, yol kenarlarına ve mahalle aralarına traktörlerle gelişi güzel dökülen atıkların hem çevreyi kirlettiği hem de halk sağlığını tehdit ettiği belirtildi. Belediye yetkilileri, çevreyi kirleten kişiler hakkında ağır cezai işlemler uygulanacağını açıklarken, zabıta ekiplerinin denetimlerini aralıksız sürdürdüğü bildirildi. Yetkililer vatandaşlara da çağrıda bulunarak, çevreyi kirletenleri belediye ve zabıta ekiplerine bildirmelerini istedi.
15 Kasım 2023 Çarşamba - 11:18
Ağrı’da Gazeteciler ile sağlık hizmeti protokolü imzalandı
Ağrı ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarının Özel Lena Hastanesinden indirimli sağlık hizmeti almasına yönelik protokol imzalanarak hayata geçti. Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti ile Özel Lena Hastanesi arasında düzenlenen protokolün basın mensupları ve ailelerini kapsadığı açıklandı. Tüm basın mensuplarının Özel Lena Hastanesinde yüzde 20 oranında indirimle muayene ve diğer tetkikleri yapabileceklerini belirten AÇGC Başkanı Ahmet Genç, bu indirimin tüm tahlil ve görüntülü hizmetlerde aynı oranda olacağını söyledi. Protokolle basın mensuplarının eş ve çocuklarının da faydalanacağını ifade eden Başkan Genç, “İlimizde büyük bir özveri ile görev yapan gazeteci ve muhabir arkadaşlarımızın her alanda hizmet alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özel Lena Hastanesinin de gazetecilere pozitif bakışı sayesinde tüm arkadaşlarımızın eş ve çocuklarını da kapsayan hastanenin tüm hizmetlerinden yüzde 20 indirim alarak faydalanacakları protokolü bugün itibari ile hayata geçiriyoruz. İlimize bu büyük tesisi sağlayan ve basın mensuplarına büyük önem veren Özel Lena Hastanesine çok teşekkür ediyorum” dedi. Ağrı’da 150 kişiye iş istihdamı sağladıklarını belirten Özel Lena Hastanesi Sahiplerinden Uğur Karamızrak, hastanenin her geçen gün büyüyerek istihdam sayısını artıracağını vurguladı. Basın mensuplarını çok önemsediklerini dile getiren Karamızrak, “Ağrı’nın zorlu coğrafyasında yağmur, çamur demeden çalışan basın mensuplarının en zor anlarında yanlarında olmak istedik. Hastanemizin kapıları herkese sonuna kadar açık. Diğer özel hastanelere oranla daha düşük miktarlarda çalışarak halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz. İmzaladığımız protokolün ilimizde görev yapan tüm basın mensuplarına ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol imzalanırken, toplu fotoğraf çekimi ile protokol imza töreni son buldu.
14 Kasım 2023 Salı - 22:32
Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyetinden İl Milli Eğitim Müdürü Kökrek’e ziyaret
Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Genç ve yönetim kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’i makamında ziyaret etti. Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Genç, Başkan Yardımcısı Yüksel Aslan, yönetim kurulu üyeleri Engin Aslankılıç, Ramazan Demir ve Erdal Uçar ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, il genelinde yürütülen eğitim projeleri ve çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kökrek, basınının önemine değinerek, eğitim camiasının her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Kökrek, "Eğitim, toplumun en önemli unsuru ve geleceğin teminatıdır. Bizler, eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerimizi çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz" dedi. Misafirperverliğinden dolayı Kökrek’e teşekkür eden Başkan Genç ise, eğitimin önemine dikkat çekerek, “Eğitim, bir ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde en büyük etkendir. Bizler, basın olarak, eğitim çalışmalarını yakından takip ediyor ve kamuoyuna duyuruyoruz. Eğitim camiası ile iş birliği içinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz. İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Kökrek’e ziyaretimizde gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Ziyaret sonunda Kökrek, konuklarına “Nuh’un Gemisi” şeklinde tasarlanan kütüphaneyi ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi bölümü öğrencileri tarafından Ağrı Dağı markasıyla üretilen hijyen malzemelerinin sergilendiği stantları gezdirdi. Kökrek, Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyetinin çalışmalarında başarılar diledi.
14 Kasım 2023 Salı - 18:41
Ağrı’da kaçakçılık operasyonu: 2 milyon TL değerinde malzeme ele geçirildi
Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında iki ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan çok sayıda kaçak malzeme ele geçirildi.
14 Kasım 2023 Salı - 18:10
Ağrı’da eniştelerini öldüren kardeşler tutuklandı
Ağrı’da meydana gelen silahlı kavgada eniştelerini öldürüp babasını da yaralayan 2 kardeş çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ağrı’da dün saat 13.30 sıralarında Murat Mahallesi 29 Ekim Caddesi üzerinde yaşanan silahlı kavgada, kız kardeşlerinden boşanması nedeni ile enişteleri O.B. ve babası A.B.’yi silahla vurup kaçan kardeşler Ö.K. ve B.K., Asayiş Şube Ekipleri tarafından yapılan operasyon neticesinde, suç aleti tabancayla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan kardeşler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan O.B.’nin cenazesi yapılan otopsinin ardından Ağrı merkeze bağlı Eliaçık köyünde toprağa verilirken, babası A.B.’nin tedavisi sürüyor.
14 Kasım 2023 Salı - 13:08
Ağrı Dağı’nda 3 bin 200 metrede klip
Türkiye’nin en büyük moda ve müzik etkinliklerini gerçekleştiren iş adamı Hikmet Eraslan, “Mr. Dosso Dossi” kimliğiyle müzik tutkusunu yeni kliplere taşıyor. Doğduğu topraklara olan vefa borcunu her seferinde ifade eden Eraslan, bu kez bölge turizmine katkı sağlamak için “Ararat Sunset” adında özel bir DJ set hazırladı ve Ağrı Dağı’nda 3 bin 200 metrede klip çekti. “Mr. Dosso Dossi Live Performance” adıyla DJ setinin başına geçerek Türkiye’nin pek çok yerinde açık hava konserleri düzenleyen Hikmet Eraslan, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde çektiği “Renga Bazidê” klibi ve dünyaca ünlü “Bella Ciao” şarkısını İtalyanca ve Kürtçe seslendirdiği klibi ile gündeme gelmişti. Her iki klibi de dijital platformlarda milyonlarca kez izlenen Eraslan, bu kez yine iddialı bir projeye imza attı. Ağrı Dağı’nda 3 bin 200 metre yükseklikte DJ setinin başına geçen Eraslan, özel olarak hazırladığı 17 dakikalık “Ararat Sunset” adlı sete klip çekti. Yaptığı konserler, sergiler ve defilelerle Doğubayazıt’ın tanıtımını hep ön planda tutan Hikmet Eraslan, bu kez çok zorlu bir coğrafyada kamera karşısına geçti. Arazi araçlarının çıkamadığı bir alana katırlarla taşınan teknik malzemeler ve ekipler “Ararat Sunset”in klip çekimini gerçekleştirdi. Bölgenin turizminin gelişmesi için çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini belirten Eraslan, “Çok zorlu bir arazide, 5 bin 136 rakımlı Ağrı Dağı’nın 3 bin 200 metre yüksekliğinde keyifli bir çalışma oldu. Özel bir düzenleme ile hem popüler hem de yerel sanatçıların çalışmalarının yer aldığı özel bir set hazırladım. Doğu Avrupa’nın en yüksek yeri olan Ağrı Dağı’nın güzelliklerini gün batımıyla birlikte görsel bir şölen eşliğinde sunduk” dedi. “Ararat Sunset” yayınlandıktan kısa süre sonra büyük bir beğeni kazandı. Yurt içi kadar yurt dışından da olumlu tepkiler aldığını belirten Eraslan, “Dijital platformlarda müzikseverlerin beğenisine sunulan parça, kısa sürede büyük ilgi gördü. Klip çok kısa bir sürede 7 milyonu aşan izleyiciye ulaşarak büyük bir başarıya imza attı” dedi.
14 Kasım 2023 Salı - 11:03
Ağrı’da kaçak yakıt ve sigara ele geçirildi
Ağrı’da 500 litre kaçak akaryakıt ve 2 bin 877 paket gümrük kaçağı sigara yakalandı. Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri doğrultusunda yürütülen çalışmalar neticesinde, yol kontrol uygulamasında yapılan aramalarda, 500 litre kaçak akaryakıt ve 2 bin 877 paket gümrük kaçağı sigara yakalandı.
13 Kasım 2023 Pazartesi - 22:23
Ağrı’da belediye başkan aday adayı başvuruları devam ediyor
Ağrı’da 2024 yılında yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesi AK Parti’ye belediye başkanı aday adayı başvuruları devam ediyor. AK Parti Ağrı İl Başkanvekili Avukat Mahmut Oğur, belediye başkanı aday adaylığı sürecinin 22 Kasım Çarşamba günü sona ereceğini belirterek, Ağrı halkının teveccühüne talip olduklarını söyledi. AK Parti Ağrı İl Başkanlığına belediye başkanı aday adaylığı başvuruları devam ediyor. AK Parti Ağrı İl Başkanvekili Avukat Mahmut Oğur, belediye başkan aday adaylığı başvurularının 22 Kasım Çarşamba günü, belediye meclisi ile il genel meclisi üyeliği aday adaylığı başvurularının ise 3 Aralık Pazar günü sona ereceğini belirtti. Oğur, AK Parti hükümetinin Ağrı’ya yaptığı yatırımları, planlanan çalışmaları, AK Partili il ve ilçe belediyelerinin yaptıkları çalışmaları anlatarak, Ağrı halkının teveccüh göstermesi halinde tekrar il ve ilçe belediye başkanlıklarını kazanmak istediklerini dile getirdi. Ağrı’nın kalkınması ve gelişmesi için çalıştıklarını ifade eden Oğur, “AK Parti olarak Ağrı’ya hizmet etmeye devam ediyoruz. Ağrı halkının desteği ve güveni ile 2024 yılında yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde de başarılı olacağımıza inanıyoruz. Aday adaylarımıza başarılar diliyoruz. Aday belirleme sürecinde en doğru kararı vereceğiz. Adaylarımızı Ağrı halkının istekleri ve beklentileri doğrultusunda belirleyeceğiz. Ağrı’ya en iyi şekilde hizmet edecek, vizyon sahibi, çalışkan, dürüst, samimi ve halka yakın adaylarımızı seçeceğiz” dedi. Oğur, aday adaylığı başvurularının ardından seçim çalışmalarına başlayacaklarını, Ağrı halkına projelerini ve hedeflerini anlatacaklarını, Ağrı’nın sorunlarını ve çözüm yollarını paylaşacaklarını sözlerine ekledi.
13 Kasım 2023 Pazartesi - 18:09
Ağrı’da silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı
Ağrı’da aralarında husumet bulunan şahıslar arasında çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yd yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Ağrı’nın merkeze bağlı Murat Mahallesi’nde aralarında geçmişte husumet bulunan şahıslar arasında silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgada Ö.K., silahla O.B. ve A.B’yi vurdu. Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan O.B. hayatını kaybederken, A.B.’nin tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Olayın ardından kaçan Ö.K. ve B.K. adlı şüpheliler, Asayiş Şube ekipleri tarafından yapılan operasyonla suç aleti tabancayla birlikte yakalandı.
13 Kasım 2023 Pazartesi - 13:48
Ağrı’da baharın son demleri göz kamaştırdı
Ağrı’da sonbaharın son günlerine doğru ağaçlardan düşen ve toprağı örten yapraklar manzarasıyla göz kamaştırdı. Ağrı’da, sonbahar renklerine boyanan ağaçlardan düşen ve adeta bahçeleri örtü gibi saran yapraklar görsel şölen sundu. Dört mevsimin belirgin bir şekilde gözlemlendiği ve her mevsimin manzarasıyla etkilediği kentte vatandaşlar bahçelerinde kış temizliği yapmak için kolları sıvadı.
12 Kasım 2023 Pazar - 15:37
İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Sınırlarımız kırmızı çizgimizdir"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı’da Gürbulak Gümrük Kapısı’nda incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Ağrı’ya geldi. Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanında Ağrı Valisi Mustafa Koç ve Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan tarafından karşılanan Bakan Yerlikaya, buradan helikopterle Gürbulak Gümrük Kapısı’na gitti. Burada Sınır Güvenliği Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Yerlikaya, toplantının ardından basın açıklamasında bulundu. Göçle mücadele noktasında bir tek göçmen kalmayana kadar mücadele edeceklerini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ticaret Bakanlığımız tarafından yapım süreci hızlandırılan Gürbulak Sınır Kapımız var. 2 etaptan oluşuyor. İlk etabı yakın bir zamanda tamamlanacak. 2’nci etap ise 2025’in ortalarında tamamlanacak. Türkiye’de yapılan yeni nesil kapılar gibi Gürbulak da modern yüzüyle hizmete alınmış olacak. Biliyorsunuz Bakanlık olarak terörle mücadele, düzensiz göç, kaçakçılık ve diğer suçla mücadele unsurlarıyla kararlı bir şekilde mücadeleye devam ediyoruz. Biz sınır duvarı ve duvarın karşı tarafından en ufak bir göç akımının gelmesini istemiyoruz. Buradaki gücümüz arttıkça onların da cesaretlerinin kırıldığına ve farklı göç rotaları arayışı içerisine girdiklerini görmekten de büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu noktada hiçbir şekilde durmayacağız. Günlük ortalaması 818 araç giriş ve çıkışı ve 3 binin biraz altında da yolcu giriş çıkışının olduğu bir kapımız. İhracat ve ithalat toplamı 1 milyar dolar civarında olan bir kapımız. Bilinsin ki devletimizin tüm imkan ve kabiliyetlerimizle buradadır. Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir" ifadelerine yer verdi. Toplantıya; Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Gümrük Muhafaza Müdürü Recep Koşal, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Ağrı Valisi Mustafa Koç, Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci ve il protokol üyeleri katıldı.
12 Kasım 2023 Pazar - 09:31
Ağrı’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri başlıyor
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinlikler kapsamında şehit öğretmenler için hatim duası, emekli öğretmenlere vefa ziyareti, öğretmenler korosu dinletisi, dünden bugüne öğretmen fotoğraf albümü, eğitimde iyi örnekler proje yarışması ve hatıra yazma yarışması gibi çeşitli programlar gerçekleştirilecek. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada, öğretmenlerin bir milletin yarınlarına, geleceğine yön veren, bir milleti şekillendiren, insanların ömründe silinmez izler bırakan ve öğrencilerin hayatı tanımalarında rehber vazifesini üstlenen kutsal bir mesleği icra ettiklerini belirtti. Kökrek, öğretmenlerin hak ettikleri değeri görmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Kökrek, etkinliklerin ayrıntıları hakkında şu bilgileri verdi: “Etkinlikler kapsamında ilk olarak şehit öğretmenlerimiz için hatim duası yapılacaktır. Yıllarca fedakarca çalışan emekli öğretmenlerimize de vefa ziyaretlerimiz olacaktır. Büyük çoğunluğunu öğretmenlerimizin oluşturduğu koromuzun dinletisi de kıymetli öğretmenlerimizle buluşturulacaktır. Dünden Bugüne Öğretmen etkinliğimizde ise öğretmenlerimizin göreve ilk başladıkları zamana ve bu yıla ait fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf albümü hazırlanacaktır. Öğretmenlerimizin büyük ilgi gösterdiği ‘Eğitimde İyi Örnekler’ proje yarışması ile eğitim öğretim alanında öğretmenlerin hazırladığı projeler ödüllendirilecektir. Öğretmenlik mesleğine dair elbette ki her an güzel ve eşsizdir. Asıl amacımız bu güzellikleri yarıştırmak değil ortaya çıkarmaktır. Bu amaçla gerçekleştirilen anı yarışmamızın adı ‘Hatırat-ı Muallim’ olarak belirlenmiştir. Öğretmenler arası proje ve hatıra yazma yarışmalarımızla ilimizde görev yapan öğretmenlerimizin fikirlerini, projelerini, hatıralarını, mesleki deneyimlerini aktarabilmeleri için onlara bir fırsat veriyoruz. Kıymetli meslektaşlarımın projelerine ve kalemine güveniyorum. Yarışmalara katılacak tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Köy okullarında eğitim gören öğrencilerimizi mutlu etmek adına 24 merkez okulumuzun idareci ve öğretmenleri, Öğretmenler Günü haftası içerisinde 24 köy okuluna ziyarette bulunacaklar.” Etkinliklerin öğretmenlere moral ve motivasyon sağlayacağını umduğunu dile getiren Kökrek, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerine tüm öğretmenleri, öğrencileri ve velileri davet etti.
11 Kasım 2023 Cumartesi - 15:13
Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Patnos’ta incelemelerde bulundu
Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Patnos ilçesinde incelemelerde bulundu. Din, ilçede devam eden ve planlanan gençlik ve spor faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Patnos ilçesini ziyaret ederek, Gençlik ve Spor tesislerinde incelemelerde bulundu. Din, ilçeye kazandırılacak olan yatırımlar, mevcut tesislerin ihtiyaçları ile Patnos ilçesinde devam eden gençlik ve spor faaliyetleri ve hayata geçirilecek yeni projeler hakkında İlçe Müdürü Fatih Alpaslan’dan bilgi aldı. Din, ayrıca devam eden antrenman ve kursları ziyaret ederek, gençlerle sohbet etti. Gençlerin istek ve önerilerini dinleyen Din, onlara başarılar diledi. Din, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Patnos ilçesinin gençlik ve spor alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Din, “Patnos ilçemizde gençlerimizin spor yapabileceği modern tesislerimiz var. Bu tesislerimizi daha da geliştirmek ve yeni yatırımlar yapmak için çalışmalarımız sürüyor. İlçemizde gençlik ve spor faaliyetlerine katılan tüm gençlerimize destek oluyoruz. Onların hem fiziksel hem de ruhsal gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Gençlerimizin spora ilgilerini artırmak ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi. Din, Patnos ilçesindeki ziyaretini tamamladıktan sonra Ağrı’ya döndü.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder