Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Ağrı
Ağrı’da "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinlikleri kapsamında öğrenciler meslek öğreniyor
17 Mayıs 2026 Pazar - 17:28:13
Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinlikleri kapsamında Ağrı Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler uygulamalı eğitimlerle meslek öğreniyor. 529 öğrencinin eğitim gördüğü okulda Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı, Metal Teknolojisi Alanı, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı, Makina Teknolojisi Alanı ile Bilişim Teknolojileri Alanında eğitim veriliyor. Öğrenciler, teorik derslerin ardından atölyelerde uygulama yapıyor. Elektrik tesisatı kurulumu, kaynak işlemleri, mobilya üretimi, makine kullanımı, bilgisayar yazılımları ile iklimlendirme sistemleri üzerine çalışmalar gerçekleştiriliyor. Alan öğretmenlerinin rehberliğinde sürdürülen eğitimlerde öğrenciler, mesleklerine ilişkin teknik bilgi edinip uygulama becerilerini geliştiriyor. Atölye çalışmalarında üretim süreçleri, iş disiplini ve ekip çalışmasına yönelik uygulamalar yer alıyor. Okulda yürütülen eğitim faaliyetleri kapsamında öğrenciler, kendi branşlarına ait araç, ekipman ve teknolojileri kullanarak deneyim kazanıyor. Mezuniyet sürecine yaklaşan öğrenciler, iş hayatına yönelik uygulamalarla eğitimlerini sürdürüyor. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek yaptığı açıklamada, meslek liselerinde uygulamalı eğitimin önemli yer tuttuğunu söyledi. Öğrencilerin atölyelerde yaptıkları çalışmalarla mesleki deneyim kazandığını belirten Kökrek, "Gençlerimizin yeteneklerine uygun alanlarda eğitim alması gelecekleri açısından belirleyici oluyor. Öğrencilerimiz uygulamalı eğitimlerle meslek hayatına hazırlanıyor" dedi. Kökrek, "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinlikleri kapsamında yürütülen çalışmalar dolayısıyla okul yöneticilerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 11:55
Ağrı’da 2 bin 500 çiftçiye 50 bin meyve fidanı dağıtıldı
Ağrı Valiliği himaye ve koordinesinde yürütülen proje kapsamında yüzde 75 hibeli destekle 2 bin 500 çiftçiye elma, armut ve kiraz fidanı dağıtıldı. Ağrı Valiliği himaye ve koordinesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Meyve Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında 2 bin 500 çiftçiye 50 bin meyve fidanı dağıtıldı. İl Özel İdaresi tarafından yüzde 75 hibeli olarak desteklenen proje kapsamında düzenlenen fidan dağıtım programı, Ağrı TRT Parkı’nda bulunan Çiftçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Proje kapsamında üreticilere elma, armut ve kiraz fidanları teslim edilirken, çiftçi başına 20 meyve ağacı dağıtıldı. Proje ile Ağrı’da meyve yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve çiftçilerin üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Programın ardından Ozanlar köyünde meyve ağacı dikim etkinliği düzenlendi. Dünya Çiftçiler Günü ve Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte Vali Mustafa Koç, özel bireylerle birlikte fidan dikti. Burada konuşan Vali Koç, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinlikler planladıklarını belirterek, "Ağrı Zirai Kalkınma Faaliyet Planımız kapsamında ilimizde meyve ve sebze üretiminin artırılması noktasında önemli çalışmaları başlatmıştık. Bugün itibarıyla yüzde 75’i hibe olmak üzere toplam 2 bin 500 çiftçimize 50 bin meyve fidanını dağıttık" dedi. Tarımsal üretim ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken Koç, "Güçlü Türkiye, güçlü tarımdan geçer anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hükümetimiz tarım sektörünü stratejik bir alan olarak belirlemiştir. Biz de bu anlayış doğrultusunda Ağrı’da üretimi artırmaya yönelik projeleri hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı. Fidan dağıtım programının hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Koç, projeye destek veren İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline teşekkür etti. Koç, konuşmasının sonunda Dünya Çiftçiler Günü ile Engelliler Haftası’nı kutlayarak, "Özel bireylerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu fidan dikim töreniyle haftayı birlik ve beraberlik içerisinde kutlamış oluyoruz" diye konuştu.
15 Mayıs 2026 Cuma - 11:58
Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinliklerinde Ağrılı öğrenciler üretime katılıyor
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinlikleri kapsamında Ağrı TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarla öğrenciler üretim süreçlerine katılarak mesleki deneyim kazanıyor. Yaklaşık 80 öğrencinin eğitim gördüğü okulda Kimya Teknolojileri ile Moda Tasarım Teknolojileri alanlarında uygulamalı eğitim veriliyor. Kimya Teknolojileri alanında eğitim alan öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde sıvı sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu, cam temizleyici, kolonya, elde yıkama bulaşık deterjanı, endüstriyel bulaşık makinesi deterjanı, endüstriyel bulaşık makinesi parlatıcısı, köpük sabun, oda parfümleri, kokulu hediyelik katı sabun, dezenfektan ile yüzey dezenfektanı üretiyor. Döner sermaye kapsamında hazırlanan ürünler il genelindeki kamu kurumlarına satılıyor. Okullarda kullanılan temizlik ürünlerinin büyük bölümü de okul bünyesinde hazırlanıyor. Üretim aşamalarında görev alan öğrenciler, hazırlık, üretim, dolum ile paketleme süreçlerinde çalışma yürütüyor. Moda Tasarım Teknolojileri alanında eğitim gören öğrenciler ise "Sıfır Atık" anlayışı doğrultusunda kullanılmayan kıyafetleri yeniden değerlendiriyor. Atık kumaşlardan çanta, kalemlik ile çeşitli aksesuarlar hazırlayan öğrenciler, uygulamalı çalışmalarla mesleki becerilerini geliştiriyor. Öğrenciler tarafından öğretmenleri gözetiminde Türk bayrağı da dikiliyor. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada, öğrencilerin eğitim sürecinde üretimin içinde yer almasının önemli kazanımlar sağladığını söyledi. Mesleki eğitimin uygulamalı çalışmalarla güçlendiğini belirten Kökrek, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri üretim sahasında geliştirme fırsatı bulduğunu ifade etti. Öğrencilerin üretim süreçlerinde görev alarak sorumluluk bilinci kazandığını belirten Kökrek, "Öğrencilerimiz burada meslek öğrenirken üretim süreçlerini yakından tanıyor. Yapılan çalışmalar, gençlerimizin çalışma hayatına daha hazırlıklı yetişmesine katkı sunuyor." dedi. Okul yöneticileri, öğretmenler ile öğrencilere teşekkür eden Kökrek, mesleki eğitimin üretim odaklı çalışmalarla gelişimini sürdürdüğünü kaydetti.
15 Mayıs 2026 Cuma - 08:43
Ağrı’da kurban pazarı hareketlendi, sevkiyatlar arttı
Kurban Bayramı öncesi Ağrı Hayvan Borsası’nda hareketlilik arttı. Ağrı’dan batı illerine binlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevk edilirken, üreticiler satışlardan memnun olduklarını söyledi. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Ağrı Hayvan Borsası’nda yoğunluk yaşanıyor. Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden Ağrı’da yetiştiriciler, aylar süren emeğin ardından kurbanlık hayvanlarını satışa çıkarmaya başladı. Özellikle İstanbul, İzmit ve çevre illere sevk edilen kurbanlıklar için hayvan pazarlarında hareketlilik dikkat çekiyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, Ağrı’nın büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta önemli bir merkez olduğunu belirterek, Kurban Bayramı döneminin üreticiler açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Bayram öncesi sevklerin hız kazandığını ifade eden Hüseyinoğlu, şu ana kadar yaklaşık 4 bin 300 büyükbaş ve 4 bin 500 küçükbaş hayvan sevkinin gerçekleştirildiğini, bayram sonuna kadar bu rakamların daha da artmasının beklendiğini kaydetti. Hayvan sevklerinde sağlık kontrollerinin titizlikle yapıldığını vurgulayan Hüseyinoğlu, il dışına gönderilecek hayvanların şap aşılarının tamamlanmış olması gerektiğini belirtti. Küpesiz ve kayıt dışı hayvanların satışının risk oluşturduğunu ifade eden Hüseyinoğlu, vatandaşların kurbanlık seçerken dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi. Vatandaşların kurbanlık hayvanların bilgilerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Tarım Cebimde" uygulaması üzerinden ulaşabileceklerini belirten Hüseyinoğlu, uygulamadaki küpe sorgulama sistemi sayesinde hayvanın yaşı, geldiği yer ve aşı durumunun kontrol edilebildiğini ifade etti. Ağrı’da meraların genişliği ve yem bitkisi üretiminin hayvancılığı desteklediğini kaydeden Hüseyinoğlu, il genelinde yaklaşık 1 milyon 607 bin küçükbaş ve 317 bin büyükbaş hayvan varlığının bulunduğunu söyledi. Hayvanlarını satışa sunmak için borsaya gelen yetiştiricilerden Erhan Varlı ise bu yıl piyasanın hareketli olduğunu belirtti. İstanbul Balçık Hayvan Pazarı başta olmak üzere birçok ile sevkiyat yaptıklarını anlatan Varlı, satışların hızlı ilerlediğini ve taleplerin yoğun olduğunu ifade etti. Bu yıl piyasada hayvan sayısının azaldığını dile getiren Varlı, özellikle kilo bazlı taleplerde yetiştiricilerin hayvan bulmakta zorlandığını belirterek, "Satışlardan memnunuz. İnşallah bereketli bir sezon olur" dedi.
29 Ağustos 2023 Salı - 15:06
Ağrı’da su ürünleri kanunu ile 81 bin lira ceza uygulandı
Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından Su Ürünleri Kanununa Muhalefet suçundan 81 bin lira idari yaptırım uygulandı. Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından Ocak-Ağustos 2023 döneminde, sorumluluk bölgesinde icra edilen önleyici kolluk devriye faaliyetleri neticesinde, Su Ürünleri Kanununa Muhalefet suçundan 48 olaya müdahale edilerek 52 şahsa 81 bin lira idari yaptırım uygulandı. Olaylarda adet serpme ağ, 52 adet tırıvırı ağ ve 1 adet çökertme ağ ele geçirilerek Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir.
29 Ağustos 2023 Salı - 13:47
Ağrılı arıcılar tescilli "geven balı" hasadını sürdürüyor
Ağrı’nın yüksek rakımlı bölgelerinde üretim yapan arıcılar, yörenin coğrafi işaretli "geven balı"nın hasadını sürdürüyor. Devlet desteğiyle son yıllarda arıcılığın yaygınlaştığı kentte, arıcıların, kaliteli bal üretmek için yaylardaki zorlu mesaileri devam ediyor. İlkbahar aylarından bu yana yüksek rakımlı bölgelerde bulunan arıcılar, arıları uzaklaştırmak için duman çıkaran körük yardımıyla kovanlardaki petekleri çıkarıp büyük emek verdikleri tescilli "geven balı"nın sağımını gerçekleştiriyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin de il merkezine bağlı Çakıroba köyünde yapılan bal hasadına katıldı, ardından Murat köyündeki bir arıcıyı ziyaret etti. Kenan Engin, gazetecilere, Ağrı’nın, 1 milyon 800 bin dekar yaylası ve zengin bitki örtüsüyle arıcıları ağırladığını söyledi. "Bu sene 28 bin kovanımız oldu" Arıcıların faaliyetlerini takip edip ziyaret ettiklerini ifade eden Engin, "Ağrı’mız sahip olduğu, mera, yayla, hayvanları ile önemli bir tarım kentidir. Yine sahip olduğu bitki örtüsü ile hem yerli hem de gezgin arıcılarımızın çok fazla üretim yaptığı bir ilimiz. Biz bu anlamda arıcılarımızın burada üretimini takip edip arıcılarımızı yerinde ziyaret ediyoruz. Bu yılda hasat başladı. Hasadı kontrol ediyoruz. Her hangi bir hastalık veya sorun yaşanmış mı yerinde görüyoruz. Arılar herhangi bir hastalık yaşamış mı diye yerinde kontrol ediyoruz. 2022 yılında toplamda 320 ton bal hasadı yapmıştık. Bu sene de bunun üzerinde hasat bekliyoruz. Geçen sene toplamda 27 bin kovana sahipken, bu sene 28 bin kovanımız oldu. Ağrı’da arıcılık ve bal üretimiyle ilgili hem farkındalık hem de arıcılarımızın üretim kapasitesi artıyor. Yaylalarımız, meralarımız ve bitki çeşitliğimiz buna çok müsait." dedi. Engin, 3 yıl içerisinde kentteki yerli arıcıların kovan sayısını 50 bine ulaştırmayı hedeflediklerini kaydederek devamında: “ Bizim hedefimiz 3 yıl içinde yerli arıcıların kovan sayısını 50 bine ulaştırmak. Bunun için özellikle sadece üreticilerimizin üretimlerini desteklemek için yoğun çalışıyoruz. Çalışmalar kapsamında bu sene 6. Bal festivali ile üreticimizin ürettiği balları tanıtıp Türkiye’nin gündemine taşıyoruz. Malumunuz 2022 yılında da balımızın Türk Standartlar Enstitüsünden tescilini aldık. Dolayısıyla balımız, Türkiye’de marka değeri olan ve bilinen bir kalitededir. Ağrı’da geçen sene yaptığımız analizlerde üretilen balın özellikle prolin değerinin Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu ve ülkenin en kaliteli bal üreten illerden biri olduğumuzu bilimsel olarak da tespit etmiş olduk." ifadelerini kullandı.
29 Ağustos 2023 Salı - 13:18
Kadınların ilk emekleri dalından koparılmaya başlandı
Doğubayazıt’ta, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün desteğiyle kurulan Kadın Üretim Kooperatifi’nin ilk ürünü olan ayçiçekler toplandı. Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar öncülüğünde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün desteğiyle kurulan “Kadın Üretim Kooperatifi” ile maddi ve manevi birçok problemle uğraşanlar kadınlar topluma kazandırılıyor. Proje ile ilçeye bağlı her mahallede bir tarla olacak şekilde, kooperatife geçici süreliğine tahsisi yapılan tarlaların ekim ve biçim işlemleri yapıldı. Bu doğrultuda kadınların ilk emekleri olan ayçiçekleri toplanmaya başlandı.
29 Ağustos 2023 Salı - 13:12
Doğubayazıt’ta kadınların üretim yaptığı tarlalarda hasat başladı
Doğubayazıt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün desteğiyle kurulan “Kadın Üretim Kooperatifi” tarafından hayata geçirilen proje kapsamında mahallerde oluşturulan tarlalarda hasat başladı. Belediyenin destekleri ile mısır, yeşil mercimek, patates, ayçiçeği gibi ürünlerin kadınlar tarafından ekildiği tarlalarda, kadınlarla birlikte ürünleri toplayan Belediye Başkanı Yıldız Acar yaptığı açıklamada, “Kendi kendine yeten ve üreten bir ilçe olma yolunda attığımız bu adımlar, çok değerli ve kıymetlidir. İlçemizde şuan için fabrikalar olmayabilir. Fakat tek gelir kaynağımızın gümrük ticareti olarak görülmesi ezberini bozmak istiyoruz. İlçemizde yenilik üstüne yenilikler ekleyerek farklı alanlarda vatandaşlarımız için yeni istihdam kapıları oluşturmayı amaçlıyoruz. Tarımsal faaliyetlerin ilçemizde yapılabileceğini, ilçemiz topraklarının tarıma elverişli olup, çiftçilerimizin ne kadar çok verim alabileceklerini göstermek istiyoruz” dedi. Acar ayrıca, ürün hasadı sonrası elde edilecek olan gelirin, ilçedeki kadınların sosyo-ekonomik durumlarını düzeltmek ve okul okuyan kız öğrencilerin eğitim hayatlarına katkıda bulunmak amacıyla kullanılacağını kaydetti. Öte yandan tarlalarda emeklerinin karşılığını toplayan kadınlarda, kendilerine verilen destekten ötürü Belediye Başkanı Acar’a teşekkür etti.
29 Ağustos 2023 Salı - 12:54
Hamur’da yeni öğretmenlere gül ve ikram
Ağrı’nın Hamur ilçesine yeni atanan 116 öğretmen, ilçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç tarafından makamında gül, çikolata ve kolonya ile karşılandı. Karakoç, yaptığı açıklamada, yeni atanan öğretmenleri en güzel şekilde karşılamak için bir geleneği sürdürdüklerini belirtti. Öğretmenlerin mesleklerine başladıkları ilk günü en güzel şekilde yaşayıp hatırlamalarını istediklerini ifade eden Karakoç, "Onlardan çocuklarımıza yansıyacak ışık ve sinerji ülkemizin geleceğini aydınlatacaktır. İnsanlığın mimarlarına öğretmenlik hayatlarında başarı ve mutluluklar diliyorum." dedi. Karakoç, öğretmenlere görev yerleri hakkında da bilgi verdi ve başarılar diledi.
29 Ağustos 2023 Salı - 12:36
Diyadin’de eğitim ve altyapı çalışmaları değerlendirildi
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Karali, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Karali, burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Işık’tan eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Karali, LGS’de ilçenin elde ettiği başarıdan dolayı Işık ve tüm eğitim camiasını kutladı. Karali, ziyaretin ardından Fatih Mahallesi’nde devam eden su hatları çalışmalarını inceledi. Karali, vatandaşların talep ve sorunlarını dinleyerek çözüm için gerekli talimatları verdi.
29 Ağustos 2023 Salı - 12:35
Vali Koç’a hayırlı olsun ziyaretleri
Ağrı Valisi Mustafa Koç, yeni görevine başladığı günden bu yana çok sayıda ziyaretçiyi makamında ağırladı. Ağrı Valisi Mustafa Koç’u ziyaret edenler arasında Doğubayazıt Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Resul İlhan, Kıbrıs Gazisi Ahmet Şahin ve Gazi yakını Osman Kurban ile Şehit Uzman Çavuş Sezai Atabey’in babası Zakir Atabey ve kardeşi Gökhan Atabey de vardı. Vali Koç, ziyaretçilerle sohbet ederek, gazilerin ve şehit ailelerinin devletin her zaman yanlarında olduğunu belirtti. Vali Koç, gazilerin ve şehit ailelerinin kendileri için çok değerli olduğunu ifade etti. Öte yandan Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Ramazan Yakut, Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, ATSO Başkanı Saim Alpaslan, MHP Ağrı İl Başkanı Selahattin Aktaş ve AK Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör de Vali Koç’u makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Vali Koç ise ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ağrı’nın kalkınması ve gelişmesi için tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını söyledi.
29 Ağustos 2023 Salı - 12:35
Ağrılı Jiu Jitsu sporcusu Taşdemir’den Milli Takım sevinci
Ağrı’nın ilk ve tek Jiu Jitsu sporcusu Hüseyin Taşdemir, Türkiye 1’inci Ferdi Türkiye Ju Jitsu Şampiyonasında 2’nci olarak Milli Takım’a seçildi. 23-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında Mardin’de düzenlenen şampiyonaya Ağrı’dan katılan tek sporcu olan Taşdemir, 85 kiloda mücadele etti. Şampiyonada 81 ilden 500’e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleşen müsabakalarda finale yükselen Taşdemir, finalde Gaziantepli rakibi Sezer Ateş’e yenilerek ikincilik elde etti. Elde ettiği başarıyla Milli Takım’a seçilen ve Türkiye’yi uluslararası şampiyonalarda temsil etme hakkı kazanan Taşdemir, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Din, Taşdemir’i tebrik ederek, “Ağrımızın ilk ve tek Jiu Jitsu sporcusu olan Hüseyin kardeşimiz, gösterdiği performansla bizleri gururlandırdı. Milli Takım’a seçilerek Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek olması bizim için büyük bir onur. Kendisine başarılar diliyoruz.” dedi. Taşdemir de Milli Formayı giymenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle bana destek olan İl Müdürümüz Fedai Din’e çok minnettarım. İnşallah Milli Takım’da da başarılı olup Ağrımızın adını duyuracağım.” diye konuştu.
29 Ağustos 2023 Salı - 12:34
AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanı Tahtalı, çeşitli ziyaretlerde bulundu
AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanı Ömer Tahtalı, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, AK Parti Teşkilatları, dernek ve Ağrılı iş adamlarını ziyaret etti. AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanı Ömer Tahtalı, ilk olarak Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ı makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Gürcan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tahtalı’ya teşekkür etti. Daha sonra AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı’na geçen Tahtalı, burada AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu ile bir araya geldi. Tahtalı, Gündoğdu’ya ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek, Ağrı ile ilgili bilgi verdi. Gündoğdu ise Tahtalı’ya ziyaretinin kendilerini onurlandırdığını söyledi. Tahtalı, daha sonra teknoloji alanında dünyanın tanıdığı bir isme hayat vererek Türkiye’yi gururlandıran Ağrılı İş Adamı Mehmet Atmaca’yı ziyaret etti. Atmaca’nın ofisinde gerçekleşen ziyarette, Tahtalı, Atmaca’ya ülkeye kattığı değer nedeni ile kutladı ve misafirperverliği için teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Atmaca ise Tahtalı’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Ağrılı hemşerilerine her zaman destek olmaya hazır olduğunu belirtti. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Tahtalı, son olarak AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir ile görüşen Tahtalı, Demir’e ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti. Demir de Tahtalı’ya ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Tahtalı’nın ziyaretlerine AK Parti Düzce Merkez İlçe Başkanı Mehmet Gül de eşlik etti. Gül, Tahtalı ile birlikte AK Parti Düzce İl Başkanlığı’nın yanısıra Düzce Ağrılılar Derneği ve Ağrılı İş Adamı Erkan Öner’i de ziyaret etti. Gül, ziyaretlerde ilgi ve alaka gösteren herkese teşekkür etti. Tahtalı ve Gül, yaptıkları ortak açıklamada, AK Parti’nin birlik ve beraberlik ruhunu her yerde yaşattıklarını belirterek, “AK Parti ailesi olarak her zaman birbirimizin yanındayız. Hemşerilerimizle buluşmak ve onların sorunlarını dinlemek bizim için çok önemli. Ağrılı kardeşlerimizle gurur duyuyoruz.” dediler.
29 Ağustos 2023 Salı - 12:34
Ağrı’da gıda denetimleri arttırıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak yürütülen gıda denetimleri Ağrı’da da devam ediyor. Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde toplu tüketim yapılan yerleri mercek altına aldı. Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın talimatıyla 81 ilde 21 Ağustos - 8 Eylül 2023 tarihleri arasında toplu tüketim yerlerine yönelik eş zamanlı gıda denetimleri gerçekleştirilmektedir. İl ve ilçe müdürlüklerimizde görevli gıda denetim ekiplerimiz tarafından denetimler sıklaştırılmıştır. Özellikle yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilen gıda kaynaklı salgın ya da vaka olaylarıyla karşılaşmamak ve tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için ilimiz genelinde toplu tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık vermiştir. İlimizde rutin olarak yıl boyunca gerçekleştirilen denetim ve kontrollere ilaveten özellikle yaz aylarında riski artan lokanta, restoran, kafe, dönerci, fast-food, otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde denetimler arttırılmıştır. İşletmelere yönelik yapılan denetimlerde işletme kayıt belgesinin, ürünlerin saklama koşullarının, son tüketim tarihlerinin uygunluğu kontrol edilmektedir. Ayrıca işletmelere yönelik asgari teknik ve hijyen şartları yönünden denetimler yapılmaktadır. Yapılan denetimler sonucunda eksiklik tespit edilen işletmelere yönelik idari işlem uygulanmaktadır."denildi.
28 Ağustos 2023 Pazartesi - 16:28
Ağrı Valisi Mustafa Koç, güvenlik birimlerini ziyaret etti
Ağrı Valisi Mustafa Koç, İl Jandarma Komutanlığı, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek, yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Vali Mustafa Koç’un ilk durağı İl Jandarma Komutanlığı oldu. Burada İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol tarafından karşılanan Vali Koç, komutanlıkta incelemelerde bulundu. Tuğgeneral Erol’dan brifing alan Vali Koç, jandarmanın sorumluluk alanındaki çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vali Koç daha sonra 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Erhan Cesur’a iade-i ziyarette bulundu. Tugay Şeref Defterini imzalayan Vali Koç, Albay Cesur ile bir süre görüştü. İl Emniyet Müdürlüğüne geçen Vali Koç, burada da İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar tarafından karşılandı. İl Emniyet Müdürlüğü Şeref Defterini imzalayan Vali Koç, İpar’dan emniyetin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Koç’un ziyaretleri, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
28 Ağustos 2023 Pazartesi - 09:10
Ağrı’da iki araç çarpıştı: 2 yaralı
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralanırken, bir vatandaş şok geçirdi. Edinilen bilgilere göre, Doğubayazıt ilçesinde İshak Paşa Sarayı yolu güzergahında 04 T 3009 plakalı ticari taksi ve plakası belirlenemeyen bir otomobil çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araçlarda bulunan 3 kişiden 2’si yaralanırken, 1 kişi şok geçirdi. Yaralılar ambulansla Dr. Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder