Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi Aksaray’da öğrencilere tanıtıldı
06 Mart 2026 Cuma - 12:30:56
Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Aksaray’da lise öğrencilerine tanıtılarak lise bitiminde tercih edilebileceği anlatıldı. "81 il ile geleceğin izinde" temasıyla Aksaray Hazım Kulak Anadolu Lisesinde düzenlenen programla Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi yetkilileri jandarma akademisini tanıtarak tercih sistemleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi yetkilileri Jandarma Kıdemli Albay Dr. Fatih Tümlü, Jandarma Üsteğmen Hüseyin Erkeç ve Jandarma Astsubay Çavuş Rabia Sultan Kösa tanıtım faaliyetinde öğrencilere akademi hakkında detaylı bilgi verdi. Üsteğmen Hüseyin Erkeç, "Bizler, burada Hazım Kulak Anadolu Lisesinin başarılı öğrencileriyle temas kurmak, onlarla iletişim sağlamak ve Jandarma ile Sahil Güvenlik Akademisinin kariyer seçenekleri hakkında bilgi vermek amacıyla bulunmaktayız" dedi. Ardından Erkeç, faaliyet çerçevesinde öğrencilerle birebir iletişim kurulmasının yanı sıra akademinin sunduğu eğitim programları, burs ve staj imkanları, mesleki kariyer yolları ve giriş imkanları hakkında da detaylı açıklamalar yaptı. Öğrenciler, tanıtım sırasında soru sorarak akademi ve mesleki yaşamla ilgili merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldu. Eğitimin ardından konuşan öğrenciler, imkanların çok iyi olduğunu ve KPSS gibi sınavlara katılmadan böyle bir tercih yapılmasının çok güzel olduğunu söyledi.
06 Mart 2026 Cuma - 12:05
Sultanhanı’nda hastaneye bağışlanan cihazlarla teşhis ile tedaviler daha hızlı yapılabilecek
Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde bulunan Sultanhanı Dr. Hüseyin Ağır İlçe Devlet Hastanesine hayırsever iki kardeş tarafından biyokimya, hormon ve ultrason cihazı bağışlandı. Sultanhanı Dr. Hüseyin Ağır İlçe Devlet Hastanesine hayırsever iki kardeş tarafından bağışlanan biyokimya, hormon ve ultrason cihazları hizmet vermeye başladı. Cihazlar sayesinde ilçe halkı tedavi ve tetkiklerini farklı bir merkeze gitmeden ilçede yaptırabilecek. Bu sayede hem zamandan tasarruf edilecek hem de erken teşhis ile tedaviler daha hızlı yapılabilecek. Konuyla ilgili bilgiler veren Sultanhanı Dr. Hüseyin Ağır İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Köse, "Örnek teşkil edecek bir bağış. Bu devlet hastanesi kurumuna yapılan ilklerden birisi olan biyokimya ve hormon cihazı bağış usulü temin yoluyla alındı. Bu cihazların daha öncesinde biz dış merkezlere tahlillerin yapılması için yolluyorduk. Böylece bu tetkikler kurumunuzda yapılmış olacak ve en hızlı, en etkin şekilde kullanmayı planlamaktayız. Bu cihazların sayesinde özellikle hormon cihazı sayesinde acilde kritik öneme sahip olan tropolin yani kan kalp enzimini anında dakikalar içerisinde çıkarmış olacağız. Aynı zamanda biyokimya cihazımızda karaciğer fonksiyon testleri, tiroit fonksiyon testlerini hızlıca ve etkin şekilde hizmet vermeyi planlamaktayız. Bu bağışlar bizim için çok kıymetli ve çok kritik. Böylece merkeze sevk edeceğimiz hastaları burada tedavi edip hem merkezin yoğunluğunu alıp hem de burada daha etkin ve verimli şekilde kullanmış olacağız" dedi. Hastane İdari Mali İşler Müdürü Mehmet Ağır ise "Hastanemize bağışta bulunan kardeşler hastanemize biyokimya ve hormon cihazımızı ve 1 yıllık kit masraflarını tamamen karşılayıp bağış yaptılar. Bu halkımız için çok önemli bir gelişme oldu. Bu cihaz sayesinde kalp krizi gibi rahatsızlıkları daha önceden tespit eden bir cihaz olduğu için bize diğer hastanelere sevki daha azaltacak, hastane bünyesinde daha verimli çalışmamızı sağlayacak. Bu bağışçı kardeşlerimiz daha önce de hastanemize ultrason cihazı bağışlamışlardı, bu sayede kadın polikliniğimizi haftada bir gün açmış bulunduk. Merkeze giden hasta sayımızı azalttık, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
06 Mart 2026 Cuma - 10:38
Güzelyurt’ta okullarda Ramazan ayı etkinliği
Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde ilkokul ve ortaokullarda öğretmen ve öğrenciler tarafından Ramazan etkinlikleri düzenleniyor. Güzelyurt Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Hasan Hüseyin Demircioğlu İlkokulunda Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Okul öğretmenleri tarafından düzenlenen etkinliklerde öğrencilere Ramazan ayının manevi atmosferi ve gelenekleri aşılanıyor. Hacivat Karagöz gösterileri yapılırken, öğrenciler dua ve salavat getiriyor, davul çalıyor. Yine Ramazan ayı münasebetiyle okullarda çeşitli süslemeler yapılarak tahtalara salavat köşeleri oluşturuldu. Güzelyurt Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Alp, etkinliklerin Ramazan ayı sonuna kadar devam edeceğini belirterek, amaçlarının Ramazan ayının manevi atmosferini öğrencilere aşılamak ve gelecek nesillere öğretmek olduğunu söyledi.
05 Mart 2026 Perşembe - 22:25
Gece yarısı kornası takılı kalan araç mahalleyi ayağa kaldırdı
Aksaray’da gece yarısı kornası takılı kalan araç, mahalleyi ayağa kaldırdı. Dakikalarca çalan korna ihbar üzerine olay yerine gelen bekçiler tarafından susturuldu. Olay, gece yarısı Küçük Bölcek Mahallesi 2647 Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, sokakta park halinde olan 06 DNE 297 plakalı otomobilin kornası bilinmeyen bir nedenden aniden çalmaya başladı. Çalan korna sesi mahalle sakinlerini ayağa kaldırırken, vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine mahalle ve çarşı bekçileri gönderildi. Kısa sürede olay yerine gelen bekçiler bir süre aracın sahibine ulaşmaya çalıştı. Aracın sahibine ulaşılamayınca araç kapılarını kontrol eden bekçiler aracın kapısının açık olması sonucu araç içine girip çalan kornayı susturmayı başardı. Kornanın susmasıyla vatandaşlarda rahat bir nefes aldı.
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 16:00
Tarladan tonlarca karpuz toplayıp dağıttılar
Aksaray’da çiftçiye destek olmak amacıyla yaklaşık 80 ton karpuz belediye ekiplerince tarladan toplanarak vatandaşlara ve karayolunda seyahat eden sürücü ile yolculara dağıtıldı. Sosyal belediyecilik anlamında yaptığı çalışma ve projelerle Türkiye genelinde örnek hizmetlere imza atan Aksaray Belediyesi hem karpuz üreticilerini desteklemek hem de üreticileri bu alana teşvik etmek için önemli bir tanıtım hamlesi yaptı. Aksaray’da karpuz üreticisinden alınan karpuzlar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılırken tanıtım için farklı bir yol izlendi. Belediye personeli şehir genelinde karpuz üretimi yapan çiftçilerin tarlasına giderek tüm karpuzları tek tek topladı. Toplanan karpuzlar kamyonetlerle şehre getirilirken, vatandaşların yanı sıra Aksaray karpuzunun kalitesi ve lezzetinin geniş kitlelere ulaşması için E-90 Karayolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik uygulama noktasından geçiş yapan araç sürücülerine ve yolculara ücretsiz karpuz ikram edildi. Yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Aksaray Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Büşra Seda Bayar, “Belediye başkanımız Evren Dinçer’in talimatıyla Aksaray’ın karpuzunu tanıtmak, çiftçilerimize destek olmak amacıyla şehrimizde üretilen, çiftçilerimizin ürettiği karpuzları aldık ve şehir merkezindeki vatandaşlarımız olmak üzere karayolundan geçiş yapan sürücü ve yolcularımıza karpuz ikram ediyoruz. Bu sayede hem çiftçilerimize destek oluyoruz hem de Aksaray’ımızın güzel karpuzunu tanıtmış oluyoruz. 80 ton karpuz toplandı ve hepsi vatandaşlarımıza ikram edilecek” dedi. Sürücü ve yolcular ise polis kontrolü için durdurulduklarını belirterek karpuz ikramının sürpriz olduğunu söyledi.
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 19:56
Aksaray’da trafik kazası: 2 yaralı
Aksaray’da kontrolden çıkan otomobilin kaldırıma çıkıp ağaca çarptığı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, Zafer Mahallesi Nevşehir Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şehir merkezinden TOKİ konutlarına giden M.G. (19) idaresindeki 68 AER 995 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırama çıkıp ağaca çarparak durabildi. Kaza sonucu araç hurdaya dönerken, sürücü ve otomobilde yolcu olarak bulunan H.G. (20) yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 19:48
Kaldırıma çıkıp ağaca çarpan otomobilde 2 kişi yaralandı
Aksaray’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil kaldırıma çıkıp ağaca çarparken, 2 kişi yaralandı. Kaza, Zafer Mahallesi Nevşehir Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şehir merkezinden TOKi Konutlarına giden M.G. (19) idaresindeki 68 AER 995 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırama çıkıp ağaca çarparak durabildi. Kaza sonucu araç hurdaya dönerken, sürücü ve otomobilde yolcu olarak bulunan H.G. (20) yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 13:57
Uluslararası iyilik ödülü alan Turgut ustaya belediyeden konteyner dükkan sürprizi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Uluslararası iyilik ödülü alan Aksaraylı ayakkabı tamircisi Turgut ustaya Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından konteyner dükkan verildi. Çöp kenarına bırakılan ekmekleri toplayıp kuşları beslediği duygusal videosu ile Türkiye’nin yakından tanıdığı 58 yaşındaki Turgut Kılıç’a Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatıyla konteyner dükkan yapıldı. Aksaray Belediyesine ait TOGG marka makam aracı ile eski iş yerinden alınarak yeni iş yerine önüne getirilerek sürpriz yapılan Turgut Kılıç, yeni iş yerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 45 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Turgut Kılıç, çöplerin kenarına bırakılan ekmekleri toplayıp iş yerinin yanında kuşları beslediği videosu ile Türkiye gündemine oturmuş, 7. Uluslararası İyilik Ödülleri programında ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı. Belediye Başkanı Evren Dinçer’in girişimleriyle ayakkabı tamircisi Turgut Kılıç’a, Kılıçaslan Mahallesi Kapalı Salı Pazarı’nın önüne yeni bir dükkan yapıldı. Aksaray Belediyesi tarafından kurulumu tamamlanan yeni dükkan Turgut Kılıç’a teslim edildi. Turgut Kılıç, yeni iş yeri önünde duygusal anlar yaşarken, “Bu iş yerini kurandan, sebep olandan Allah razı olsun. Böyle bir sürpriz beklemiyordum. Daha öncesinde hiç binmediğim TOGG aracıyla şehir turu yapacağımız söylenmişti. Şimdi yeni iş yerime getirildim. Şu an duygularım tarifsiz. Belediye Başkanımız Evren Dinçer’e çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Kılıç ardından yeni iş yerinin kapısını dualarla açtı. Belediye Başkanı Evren Dinçer ise “Turgut amcamıza yeni iş yeri hayırlı olsun” dedi. Yayınlanan videosu ile Turgut Kılıç’ı herkesin yakından tanıdığını ifade eden Başkan Dinçer, “Turgut amacımızın küçük bir dükkana sığan koca yüreğini Türkiye çok sevdi. Aksaray Belediyesi olarak biz de kendisine böyle bir sürpriz yapalım istedik. Kendisine yeni iş yerinde bereketli ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 00:14
Aksaray’da sağanak yağış etkili oluyor
Aksaray’da akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar gece yarısı yerini sağanak yağışa bıraktı. Aksaray’da sabah saatlerinde 38 derece olan hava sıcaklığı akşam saatlerinde 24 dereceye kadar düştü. Akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar yerini sağanak yağışa bıraktı. Aniden etkili olan sağanak yağış olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Şehir genelinde etkili olan yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde araçlar sağanak yağış nedeniyle ilerlemekte güçlük çekerken, Aksaray Belediyesi ekipleri her türlü olumsuzluğa karşı teyakkuza geçti. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü gece saatlerinde sağanak yağışın aralıklarla etkili olacağını tahmin ederken, vatandaşları olumsuzluklara karşı tedbir almaları konusunda uyardı.
19 Ağustos 2024 Pazartesi - 15:04
Başkan Dinçer: “Selçuklu Külliyesi Aksaray’ın kimliğine katkı sağlayacak”
Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan ve sona gelinen Selçuklu Külliyesi Projesini yerinde inceleyen Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer projenin kısa süre içinde tamamlanacağını belirterek, “Selçuklu Külliyesi Aksaray’ın tarihi ve kültürel kimliğine önemli bir katkı sağlayacak” dedi. Selçuklu Külliyesi, Aksaray’ın köklü tarihini ve medeniyet birikimini yansıtan, Selçuklu motifleriyle tasarlanmış bir eser olarak dikkat çekiyor. Atatürk Bulvarı üzerindeki Selçuklu Parkının arkasında, şehrin en merkezi noktalarından birinde hayata geçirilen külliye, Aksaray’ın tarihi ve kültürel dokusunu geleceğe taşıyacak. Başkan Dinçer, projenin şehir hayatına sağlayacağı kazançları şu sözlerle ifade etti: "Selçuklu Külliyesi, Aksaray’ın tarihi geçmişi ve kültürel mirasıyla uyumlu olarak tasarlandı. İçerisinde yer alacak sosyal donatı alanlarıyla, şehir hayatına önemli katkılarda bulunacak. Kapalı otopark, kitap konağı, emekli dinlenme evi, taziye evi, şehir meydanı ve peyzaj alanları gibi sosyal imkanlar, Aksaraylıların yaşam kalitesini artıracak ve sosyal etkileşimi teşvik edecek." Dinçer, projenin tamamlanma aşamasında olduğunu belirterek, “Bu külliye, Aksaray’ın sadece bugünü değil, yarını için de büyük bir değer taşıyor. Selçuklu Külliyesi, Aksaray’ın tarihi ve kültürel kimliğine önemli bir katkı sağlayacak. Hem şehrimize estetik bir katkı sağlamak hem de sosyal yaşantıyı zenginleştirmek için önemli bir adım attık” dedi. Selçuklu Külliyesi, Aksaray’ın tarihi ve kültürel dokusunu gelecek nesillere aktarma misyonunu üstlenirken, aynı zamanda şehrin sosyal ve ekonomik dinamizmini artırmayı hedefliyor. Proje, Aksaray’ın modernleşme sürecine katkı sağlarken, eski ile yeniyi harmanlayan bir köprü vazifesi görecek. Şehrin modernleşme sürecine entegre olarak tarih ve kültürün harmanlandığı bu yapının tamamlanmasıyla, Aksaray’ın kimliği daha da güçlenecek ve şehrin toplumsal yaşamına değerli katkılarda bulunulacak.
19 Ağustos 2024 Pazartesi - 14:01
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Aksaray’da uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenleyen jandarma 3 şüpheliyi uyuşturucu maddeyle birlikte yakaladı. Operasyon Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde bir ikamete yönelik gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde çeşitli çalışmalar yapan İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, ilçede 3 şahsın uyuşturucu imal ve ticareti yaptığı bilgisine ulaştı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatan jandarma ekipleri kimliklerini tespit ettiği 3 şahsın ikametini takibe aldı. 2 gün yapılan teknik ve fiziksel takibin ardından yeterli delil üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Şüphelilerin bulunduğu ikamete gerçekleştirilen operasyonda S.G., L.G. ve T.G. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınırken, evde yapılan aramada 415 gram sentetik bonzai maddesi ve 260 ml aseton maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürülürken olayla ilgili tahkikat sürüyor.
18 Ağustos 2024 Pazar - 17:28
Aksaray’da Hasandağı Bisiklet Tırmanış Yarışması yapıldı
Aksaray’da "Hasandağı Bisiklet Tırmanış Yarışması" yapıldı. 15 ila 71 yaş arasında 67 sporcunun katıldığı 35 kilometrelik parkurda Hasandağı’nda pedal çevirmek isteyen bisiklet tutkunları bir araya geldi. Yarışma saat 09.00’da Dağılgan Spor Kompleksi önünden başladı. Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği tarafından organize edilen yarışma, hem sporcular hem de izleyiciler için unutulmaz anlara sahne oldu. Yaklaşık iki buçuk saat süren zorlu parkurda, sporcular 3 bin 268 metre yüksekliğindeki Hasandağı zirvesine doğru pedal çevirdi. Yarışma, bisiklet sporuna olan ilgiyi artırmayı ve genç yetenekleri desteklemeyi hedeflerken, aynı zamanda Aksaray’ın doğal güzelliklerini tanıtmak için önemli bir fırsat sundu. Hasandağı’nın zorlu doğası ve eşsiz manzarası, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Yarışmanın finali ve ödül töreni ise Hasandağı’nda gerçekleştirildi. Törende, dereceye giren sporculara ödüllerini Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek verdi.
17 Ağustos 2024 Cumartesi - 14:47
Aksaray’da çatıdan düşen işçi ağır yaralandı
Aksaray’da çatı tamiri yaparken dengesini kaybeden işçi 3. kattan düşerek ağır yaralandı. Olay, Aksaray’ın merkeze bağlı Helvadere beldesinde yaşandı. Beldede bulunan 3 katlı binanın çatı katında tamir yapan yabancı uyruklu M.A. (35), çatının uç kısmına geldiğinde aniden dengesini kaybederek 3. kattan aşağıya düştü. İşçinin düştüğünü gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralı işçiye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Müdahalenin ardından ambulansa alınan işçi Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Tedavi altına alınan işçinin vücudunun çeşitli bölgelerinde kırıklar olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Jandarma ekiplerinin inceleme yaptığı olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
16 Ağustos 2024 Cuma - 21:36
Aksaray’da otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Aksaray-Niğde otoyolunda otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında otomobil sürücüsü hayatını kaybetti. Kaza, akşam saatlerinde Aksaray-Niğde otoyolu Babakonağı köyü mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yabancı plakalı Chevrolet marka otomobiliyle Aksaray istikametine seyreden Obid Suliman (33), aynı istikamette ilerleyen Y. K.’ın (35) kullandığı 03 ACP 478 plakalı tıra arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Suliman’ın aracı hurdaya dönerken, diğer sürücüler durumu 112 Acil Çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü Obid Suliman’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini bildirdi. Olay sonrası tır sürücüsü Y. K. jandarma tarafından gözaltına alınırken kazayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
16 Ağustos 2024 Cuma - 19:56
Tali yoldan çıkan otomobile minibüs çarptı: 8 yaralı
Aksaray’da aniden tali yoldan ana yola çıkan otomobile minibüsün çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4’ü çocuk 8 kişi yaralandı. Kaza, Aksaray’ın merkeze bağlı İsmailağatol köyünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, köyden geçen anayoldan Yeşilova beldesi istikametine seyreden E.B. (27) yönetimindeki 50 AAH 832 plakalı Volkswagen marka minibüs, köyün tali yolundan aniden ana yola çıkan E.D. (19) idaresindeki yabancı plakalı BMW marka otomobile ortadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle minibüs ve otomobilde kontrolden çıkarak şarampole girdi. Kazada araç sürücüleri ve araçlarda bulunan M.O. (17), H.T.Ç. (6), E.T.Ç. (9), R.N.Ç. (21), H.H.A. (9) ve E.B.T. (6) olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken jandarmanın geniş çaplı inceleme yaptığı kazayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.
16 Ağustos 2024 Cuma - 19:48
Aksaray’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ağır yaralı
Aksaray’da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. Kaza Aksaray-Konya karayolu 45. kilometresi Sultanhanı ilçe girişindeki trafik ışıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya’dan Aksaray istikametine seyreden Ü.İ. idaresindeki 38 AU160 plakalı otomobil, tali yoldan çıkan E.E.H. (19) idaresindeki plakasız motosiklete çarptı. Çarpışmanın şiddeti ile motosiklet yol kenarındaki otobüs durağına savrulurken otomobil de aydınlatma direğine çarparak durabildi. Kazada motosiklet sürücüsü E.E.H. (19) ağır yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatılan kazada otomobil sürücüsü de gözaltına alındı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder