Yerel Haberler
Ankara
19 Mayıs 2024 Pazar - 16:07 Samsun’dan teslim alınan Türk bayrağı, Keçiören Belediye Başkanı Özarslan’a teslim edildi Bisiklet sürücüleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için milli mücadelenin başlatıldığı Samsun’dan teslim aldıkları Türk Bayrağı’nı Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a teslim ettiler. Keçiören Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel düzenlenen organizasyonla, Samsun’dan teslim alınan Türk Bayrağı, Atatürk Bayrağı ve toprak, bisiklet sürücüleri tarafından 19 Mayıs’ta Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a teslim edildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce Milli Mücadele’yi başlatmak için çıktığı Samsun’dan teslim alınan Türk Bayrağı ve toprak 13 bisikletli tarafından kara yoluyla Ankara’ya getirildi. Ankara’ya 520 kilometre yol katederek gelen Ankuva Bisiklet Takımı üyesi 13 bisikletli sporcu güzargah boyunca teslim aldıkları Türk Bayraklarını ve toprakları Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a teslim ettiler. Bisikletli sporcular Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için adım attığı Tütün İskelesi’ni, Samsun’un Havza ilçesinde yer alan ve Milli Mücadele’nin ilk karargahı olarak kabul edilen Atatürk Evi’ni de ziyaret ettiler. Bisikletçiler, Amasya, Mecitözü, Çorum, Kırıkkale rotasını kullanarak Ankara’nın Keçiören ilçesine geldiler.
19 Mayıs 2024 Pazar - 15:32 Kahramankazan’da tarih dolu konferans Kahramankazan Belediyesi tarafından, Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ın anlatımıyla "Bağımsızlığın İlk Adımı 19 Mayıs" konulu konferans düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen konferans, Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleşti. Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu ve Tarihçi Sinan Meydan, koleksiyoner Faruk Küçük tarafından derlenen "Atatürk ve Cumhuriyet konulu" fotoğraf sergisini gezdiler. Başkan Çırpanoğlu’nun, "Satı Kadın’ın torunu olmaktan gurur duyuyorum. Önemli tarihçilerden Sinan Meydan aramızda, hoş geldiniz diyorum" sözleriyle başladığı konferansta "Kahramankazan’ı Türkiye’nin aydınlık yüzü yapacağız" vurgusu dikkat çekti. "Genç başkanlara önem veriyorum" "Sevgili Kahramankazanlılar, hoş geldiniz. Sizlerle beraber olmak benim için gurur verici," diyerek sözlerine başlayan Meydan ise, genç başkanlara önem verdiğini belirterek, "Atatürk’ün de dediği gibi Cumhuriyet’i gençlerimiz kurtaracak. Başkanım tekrardan hayırlı olsun," sözleriyle Başkan Çırpanoğlu’nu tebrik etti. Meydan, Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi nasıl başlattığını anlattığı ve izleyicileri o döneme götüren, yaklaşık 45 dakika süren dikkat çekici bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Başkan Çırpanoğlu sahneye çıkarak Sinan Meydan’ı tebrik edip, kendisine çiçek ve özel bir plaket takdim etti. Plaketin içinde köstekli saat ve Nutuk’u gören Meydan, "Bu saat benim için çok özel, Atatürk’ün Çanakkale zaferinde hayatını kurtaran o saat bu," diyerek duygularını dile getirdi. Konferans, Sinan Meydan’ın Başkan Çırpanoğlu’na teşekkür ederek konuşmasını bitirmesiyle son buldu. Konferansın ardından ise Meydan, kitaplarını imzaladı.
Gençlik ve Spor Bakanı Bak’dan Anıtkabir’e ziyaret
19 Mayıs 2024 Pazar - 10:44 Gençlik ve Spor Bakanı Bak’dan Anıtkabir’e ziyaret Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında beraberindeki heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanı Bak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 81 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan bir erkek ve bir kadın olmak üzere temsilci olarak seçilen toplam 166 temsilci gençle Anıtkabir’i ziyaret etti. Bakan Bak ve beraberindeki heyet Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Bak’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Bakan Bak, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Gençlik ve Spor Bakanı Bak, deftere şunları kaydetti: “Aziz Atatürk, Türk gençliğine armağan ettiğiniz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerimizle beraber manevi huzurunuzdayız. Milli Mücadele’nin meşalesini yakmanızın üzerinden tam 105 yıl geçti. Tarihin akışını değiştiren o meşale, bugün Türk milletinin ve gençliğinin ruhunda aynı heyecan, umut ve inançla yanıyor. Gençlerimiz, kendilerine emanet edilen canımızdan aziz bu vatanı aydınlık yarınlara taşımak için tüm gücüyle çalışırken; biz de onları, her gün gelişen, güçlü imkânlarla destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında da aşkla yılmadan çalışarak ülkemizi ve bayrağımızı her alanda yüceltmeye devam edeceğiz. Eğitimde, bilimde, sanatta, sporda dünyaya iz bırakan, yol açan, öncülük eden gençlerimizle omuz omuza vererek; emanetinize sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız. Dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin en büyük gücü, gençliği; gençliğin en büyük gücü ve ilham kaynağı ise köklerinden gelen inanç ve kararlılıktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle zatıâlinizi ve milletin istiklâli, istikbali yolunda canla başla mücadele etmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.” Bakan Bak, 81 il, KKTC ve Azerbaycan’dan gelen temsilci gençlerin yanı sıra sporcular ve Bakanlık personeli ile sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan 19 Mayıs mesajı
19 Mayıs 2024 Pazar - 10:23 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan 19 Mayıs mesajı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğü için harekete geçtiği gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi, milli birlik ve beraberliğimizin gücünü tüm dünyaya gösterdiğimiz en önemli simgelerden biridir” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletin bağımsızlık ve özgürlüğü için harekete geçtiği gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi, milli birlik ve beraberliğin gücünü tüm dünyaya gösterdiğimiz en önemli simgelerden biri olduğunu belirten Yılmaz, “Tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız bu güce inanan, kahraman, cesur ve vatanı için canını hiçe sayarak mücadele etmeyi vazife bilen aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün ve yarın da ay yıldızlı al bayrağımızı yeni zirvelere taşımaya hep devam edecektir. 105 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı ruh, aynı heyecan ve aynı kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, liderliğinde çalışmaya, üretmeye ve güçlü yarınları inşa etmeye devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan edilen bu anlamlı gün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan tüm kahraman şehit ve gazilerimizi saygı, şükran, rahmet ve minnetle yad ediyorum. 105’inci yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Emre Belözoğlu: "Beni kimse ömür boyu susturamaz"
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 22:53 Emre Belözoğlu: "Beni kimse ömür boyu susturamaz" MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, maç sonu toplantısında bir gazetecinin kendisi hakkında yazdığı köşe yazısını hatırlatarak, "Beni kimse ömür boyu susturamaz" dedi. Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Pendikspor ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, maçla ilgili söyleyecek çok şey bulamadığını belirterek, "Elimizde küçücük avantajım mı artık bilmiyorum bir şey kaldı. Onu hafta sonu artık değerlendireceğiz mi, değerlendirmeyeceğiz mi? Ben de dahil olmak üzere oyuncular bunu ne kadar isteyecek? Arzulayacak hep beraber göreceğiz. Önümüzde çok herkes adına bence zorlu bir hafta var ama bu ligde kalmak adına yine görünen o ki işler son 4 hafta istediğimiz gibi gitmedi. Son hafta oyuncularım ve ben her şeyimizi ortaya koyarak Ankaragücü’nün ligde kalması için her şeyi yapacağız, her şeyimizi ortaya koyacağız" diye konuştu. "Burada hiçbirinize de bir kere bile terbiyesizlik, saygısızlık yapmadım" Belözoğlu, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soru sormak için söz alan bir gazeteciye yazdığı köşe yazısını hatırlatan Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Ömür boyu sus dediniz ama konuşayım mı? Ömür boyu sus demişsiniz bana ya. Ömür boyu sus dememelisiniz bir kişiye. Ömür boyu susması demek birisinin ölmesini istemek gibi bir şey. Beni kimse ömür boyu susturamaz. Ben inandığımı ve inandıklarım dışında hiçbir şey söylemedim burada hiçbirinize de bir kere bile terbiyesizlik, saygısızlık yapmadım. Bana hiçbirinizden ömür boyu sus diyemezsiniz. Ben de hiç kimseye ömür boyu sus diyemem."
İbrahim Üzülmez: "Pendikspor oynadığı hiçbir müsabakada hem istatistiksel anlamda hem oyun anlamında hiçbir takımdan geriye düşmedi"
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 22:43 İbrahim Üzülmez: "Pendikspor oynadığı hiçbir müsabakada hem istatistiksel anlamda hem oyun anlamında hiçbir takımdan geriye düşmedi" Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, "Pendikspor oynadığı hiçbir müsabakada hem istatistiksel anlamda hem oyun anlamında hiçbir takımdan geriye düşmedi" dedi. Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Pendikspor, deplasmanda MKE Ankaragücü ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar Pendikspor için çok şey verdiğini söyleyen Üzülmez, "Bugün de karşımızda çok güçlü bir takım vardı. Büyük bir camia vardı, zor olacağını biliyorduk ve bu yarışı son haftaya taşımak istiyorduk. Oyuncularımızla konuştuğumuzda kendi sahamızda en azından ligde kalmak adına çok önemli müsabakaya çıkmamız gerektiğini söylemiştik. Bugün mücadele verdik. Oyun anlamında çok konuşmak istemiyorum. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Verdikleri mücadeleden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Ayaklarına sağlık çünkü hakikaten sıkıntılarımız vardı. Tabii ki bunları çok mazeret olarak söylemek istemiyorum. Geldiğimiz günden itibaren zorluklar içerisinde bu futbolu ve mücadeleyi ortaya koymak çok kolay değil. Bugün bizim için çok önemli 2 oyuncu burada eksik olmasına rağmen hem Thiam olmamasına rağmen 90 dakika boyunca oyuncularım elinden gelen gayreti gösterdi, mücadele etti. Son dakikada Erencan’ın kaçırdığı bir gol var ki belki de atsak biz finale gidecektik. Olmadı üzgünüz. Bu takımı sağlıklı bir şekilde limana yanaştırmak en büyük hedefimizdi. Biz karakter göstermeye çalıştık ki; Pendikspor oynadığı hiçbir müsabaka da hem istatistiksel anlamda hem oyun anlamında hiçbir takımdan geriye düşmedi. Son 3 maçta 7 puan aldık, ona rağmen küme düştük. Yapacak bir şey yok, üzgünüz" diye konuştu.
Hüseyin Aytekin: "Ankaragücü’nü mutlaka ligde tutacağız"
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 22:19 Hüseyin Aytekin: "Ankaragücü’nü mutlaka ligde tutacağız" MKE Ankaragücü Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, Ankaragücü’nü mutlaka ligde tutacaklarını söyledi. MKE Ankaragücü Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, golsüz berabere kaldıkları Pendikspor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ankaragücü taraftarının bugün beraberliği hak etmediğini belirterek, "Hala bir şeyler bitmiş değil ve hala inisiyatif bizde. Son hafta biz kazandığımızla ligde kalıyoruz acilen hem psikolojik anlamda kendimizi hazırlayıp Trabzonspor’u yenip bu taraftara mutlak ve mutlak borcumuzu ödememiz gerekiyor. Bu takımın ligde bırakmamız gerekiyor. Zor bir maç olacak bugün ligi burada bitirmemiz gerekiyordu ama olmadı. Bu sene her şey zor oluyor. Bu zorlukların içinde çok farklı hikayeler var. Maddi manevi çok zorluklar çekiyoruz. Düşme hattındaki takımlara şöyle bir baktığımızda bu bir bahane değil, belki de bu röportajın da konusu olmamalı. Ama şunu söylemem lazım çok uzun süredir maddi manevi çok yalnız bir Ankaragücü var. Tamamen yönetim kurulunun fedakarlıklarıyla bugüne kadar geldi. Bu bizim görevimiz ve biz bu göreve gelirken bunları da düşünerek geldik” diye konuştu. "Trabzon’da yeneceğiz bu taraftara borcumuzu ödeyeceğiz" Ankaragücü’nü mutlaka ligde tutacaklarını ifade eden Basın Sözcüsü Aytekin, “Taraftara kendimizi affettirmemiz lazım. Ankaragücü taraftarı bunu hak ediyor. Hala biz kazandığımız ligde kalabiliyoruz. Görüyorsunuz her takım her takımı yenebiliyor. Son haftalarda bunu çok gördük maalesef ki biz kazanamıyoruz ama hala 3 puanla bu ligde kalıyoruz. Taraftarın bugün üzüntüsünün farkındayız. Bu hafta onlar için çok üzücü geçecek, bizim için çok daha fazla üzücü geçecek emin olabilirler. Biz Trabzon’u Trabzon’da yeneceğiz bu taraftara borcumuzu ödeyeceğiz. Kimse merak etmesin. O gün ne gerekiyorsa o takım her şeyin ortaya koyacak aslında bugün de bir motivasyonla çıkmıştık ama olmadı. Söylüyorum ya bu sene ligde bugün 16. beraberliğimiz oldu. Hakemlerle ilgili çok konuşmak istemiyorum çünkü bahane gibi anlaşılıyor. Geçen hafta verilmeyen penaltıyı, verilmeyen kırmızı kartlar. Ligi orada bitirebilirdik zor olacak bu sezonun böyle zor olacağı belliydi" ifadelerini kullandı.
Bakan Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 22:12 Bakan Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi ve ardından Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ‘Cumhuriyet’e Doğru’ adlı tiyatro oyununu izledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders kitapları ve okul duvarlarında görülen Atatürk portresinin orijinalini ve 1990 yılından 2002 yılına kadarki ders kitaplarında yayınlanan halini gösteriminin yapıldığı sergiye katıldı. Bakan Tekin, burada sergiyi dolaşarak resimleri inceledi. Bakan Tekin, ardından Bakanlığın ‘Cumhuriyetin 100’üncü Yıl Projeleri’ kapsamında hazırlanan ‘Cumhuriyete Doğru’ adlı tiyatro gösterimine de katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Tekin, sergi ve tiyatro gösterimine bütün vatandaşların izlemesi gerektiğini ifade etti. “Portrenin kamuoyuyla da paylaşılmasını istedik” Bakan Tekin, Mustafa Kemal Atatürk’ün mevcut portresinin milli eğitimle ilgili okul ders kitabı veya bu benzeri tüm etkinliklerde Milli Eğitim Bakanlığı’yla özdeşlemiş bir resim olduğunu belirterek, "Biz bu portreyi arşivlerimizde bulunca bunun kamuoyuyla paylaşılmasını da istedik. 1932 yılında Atatürk’ün Bursa’da çekindiği bir fotoğrafında, Ressam Şeref Soner’in sulu boyayla yaptığı bir tablo. Daha sonra da bizim ders kitaplarımız başta olmak üzere tüm materyallerimizde yerini almış durumda. Burada ilgili bilim kurulunun raporu da var. Oradaki ifadelerde de ‘buna en iyi sahip çıkacak yere vermek gerekiyor’ deniyor. Buna en iyi sahip çıkacak yer de Milli Eğitim Bakanlığı. Biz bu vesileyle tablonun kamuoyuyla paylaşılmasını istedik” açıklamasında bulundu. “Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu oyunu vatandaşlarımıza buluşturma imkanı nasip oldu” ‘Cumhuriyete Doğru’ oyunu hakkında da konuşan Tekin, TBMM’nin açılışının 100’üncü yılı sebebiyle de böyle bir oyun organize ettiklerini fakat pandemi nedeniyle yarım kaldığını ifade etti. Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı sürecinde aynı ekibi tekrar topladıklarını söyleyerek, "Tekrar sıfırdan başladık. Bu kez de Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bu oyunu tiyatro severler, sanat severler ve bütün öğrencilerimize, gençlerimize, vatandaşlarımıza buluşturma imkanı nasip oldu. Oyunun özüne baktığımızda milli mücadeleye Cumhuriyete, Cumhuriyetin değerlerine ve Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarına sahip çıkmak, onları hak ettiği şekilde anlamak ve bunu gelecek kuşaklara öğretmek bizim bakanlığımızın işi. Bu vesileyle çok anlamlı bir etkinlik oldu” ifadelerini kullandı.