Yerel Haberler
Ankara
TESK Başkanı Palandöken’den depremzede esnafa verilen kredilerin ödeme süresinin uzatılması için çağrı
15 Şubat 2026 Pazar - 10:53 TESK Başkanı Palandöken’den depremzede esnafa verilen kredilerin ödeme süresinin uzatılması için çağrı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, deprem bölgesindeki esnafa KOSGEB tarafından verilen kredilerin ödeme süresinin uzatılması için çağrı yaptı. TESK Genel Başkanı Palandöken, deprem bölgesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen kredilerin esnafın ayakta kalmasına yardımcı olduğunu söyledi. Palandöken, "Biliyorsunuz yanında işçi çalıştıranlara 750 bin lira. Yine işletmeyi ayağa kaldırmak için 500 bin lira. Yine aynı şekilde az hasarı olanlara 300 bin lira gibi rakamlar verildi. Ama önümüzdeki ay maalesef bunların geri dönüş ödemeleri başlıyor. Esnafın mağduriyeti orada hâlâ bitmedi, şehir tam manasıyla oturulacak hâle gelmedi. İş yerleri gerçekten esnafın tam taşınacağı, ayağa kalkacağı dönemlere rast geldi. Biz diyoruz ki KOSGEB bunu belirli süre zarfında biraz daha uzatırsa esnaf sıkışmadan iş yerindeki yapacağı masrafları vesaireleri de bu 11 ilimizde çok önemliydi bu depremin etkileri. İş yerlerinin birçoğu da binaların altında olduğu için tamamen iş yerlerini kaybettiler" diye konuştu. "Taksitler biraz daha uzun vadeye yayılırsa esnaf da rahat edecek" Kredi ödemelerinin ötelenmesi ile hem esnafın hem de vatandaşın rahat edeceğine işaret eden Palandöken, "Bu paraların ödenmesi de aynı şekilde onların yine malzeme alması, iş yerlerindeki hasarı getirdiği zararların ödenmesi falan bu zaman dilimi içerisinde çok da yeterli olmadı. Ama verilen destekler gerçekten de eğer makul bir süre daha uzatılırsa ödeme güçlüğüne göre taksitler biraz daha uzun vadeye yayılırsa esnaf da orada rahat edecek. Tabii en önemlisi vatandaşımız rahat edecek. Yapılan yeni iş yerlerinde yeni müşterileriyle bu işlerini idame ettirmeye gayret edecekler. Bunun için bir çağrı yapıyoruz. Bunun belirli bir süre daha bu borcun ötelenmesiyle ilgili" ifadelerini kullandı.
Ticaret Bakanlığı, 2025 yılında da kaçak canlı hayvan ticaretine geçit vermedi
15 Şubat 2026 Pazar - 10:34 Ticaret Bakanlığı, 2025 yılında da kaçak canlı hayvan ticaretine geçit vermedi Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 2025 yılı içerisinde, 51 operasyonda 85 bin 342 canlı hayvan ele geçirdi, 32,5 milyon liralık kaçak girişimi engelledi. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılı boyunca yürüttükleri kararlı ve etkin operasyonlarla kaçakçılıkla mücadelede önemli başarılara imza attı. Milli ekonomiyi koruma görevini titizlikle sürdüren ekipler, aynı zamanda canlıların ve doğal yaşamın korunmasını da temel bir sorumluluk olarak yerine getiriyor. Bu kapsamda, 2025 yılı içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 51 ayrı olayda 85 bin 342 adet canlı hayvan ele geçirildi, söz konusu girişimlerin toplam maddi değeri 32 milyon 578 bin 416 lira olarak hesaplandı. Yakalamaların büyük bölümü kara sınır gümrük kapılarında gerçekleşti. Kara sınır kapılarında 42 olayda 38 bin 263 adet canlı hayvan ele geçirildi, bu yakalamaların toplam değeri 21 milyon 161 bin 238 lira oldu. Havalimanı gümrük sahalarında ise 6 olayda 39 bin 75 adet canlı hayvan yakalandı, 5 milyon 837 bin 655 lira değerinde kaçakçılık girişimi engellendi. Operasyonlarda; on binlerce sülük, çeşitli türlerde kuşlar (güvercin, papağan, kanarya, keklik, şahin, gökdoğan), maymun, kaplumbağa, su kaplumbağası, kedi, köpek ve yavru köpekler, sığır ve damızlık gebe düve, balık ve mercan gibi farklı türlerde canlı hayvanlar ele geçirildi.
Ticaret Bakanlığı, 2025 yılında da kaçak canlı hayvan ticaretine geçit vermedi
15 Şubat 2026 Pazar - 10:32 Ticaret Bakanlığı, 2025 yılında da kaçak canlı hayvan ticaretine geçit vermedi Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 2025 yılı içerisinde, 51 operasyonda 85 bin 342 canlı hayvan ele geçirdi, 32,5 milyon liralık kaçak girişimi engelledi. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılı boyunca yürüttükleri kararlı ve etkin operasyonlarla kaçakçılıkla mücadelede önemli başarılara imza attı. Milli ekonomiyi koruma görevini titizlikle sürdüren ekipler, aynı zamanda canlıların ve doğal yaşamın korunmasını da temel bir sorumluluk olarak yerine getiriyor. Bu kapsamda, 2025 yılı içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 51 ayrı olayda 85 bin 342 adet canlı hayvan ele geçirildi, söz konusu girişimlerin toplam maddi değeri 32 milyon 578 bin 416 lira olarak hesaplandı. Yakalamaların büyük bölümü kara sınır gümrük kapılarında gerçekleşti. Kara sınır kapılarında 42 olayda 38 bin 263 adet canlı hayvan ele geçirildi, bu yakalamaların toplam değeri 21 milyon 161 bin 238 lira oldu. Havalimanı gümrük sahalarında ise 6 olayda 39 bin 75 adet canlı hayvan yakalandı, 5 milyon 837 bin 655 lira değerinde kaçakçılık girişimi engellenmiştir. Operasyonlarda; on binlerce adet sülük, çeşitli türlerde kuşlar (güvercin, papağan, kanarya, keklik, şahin, gökdoğan), maymun, kaplumbağa, su kaplumbağası, kedi, köpek ve yavru köpekler, sığır ve damızlık gebe düve, balık ve mercan gibi farklı türlerde canlı hayvanlar ele geçirildi.
11 kişiden 87 milyon liralık vurgun yapan çeteye operasyon: 22 kişi tutuklandı
15 Şubat 2026 Pazar - 08:00 11 kişiden 87 milyon liralık vurgun yapan çeteye operasyon: 22 kişi tutuklandı Ankara merkezli 11 ilde yapılan dolandırıcılık operasyonu sonucunda 11 vatandaşı dolandırıp 87 milyon liralık vurgun yapan çeteye operasyon yapıldı. 22 şüpheli şahıs tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik Bürosu’nun yürüttüğü soruşturmada, Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, kendisini polis, savcı olarak tanıtarak yasa dışı yollarla bilgilerini ele geçirdikleri yaşlı vatandaşları dolandıran çeteye operasyon düzenledi. Ankara’da yaşayan 11 vatandaşı arayarak kendilerini Polis olarak tanıtan şüpheliler, "Adınız terör örgütüne karıştı, kimlik bilgilerinizi kullanarak FETÖ terör örgütü para topluyor, biz bu şahıslara operasyon yapacağız, bu sebeple evinizde bulunan ziynet eşyası ve paraları kapıya gelen görevliye verin, inceleme sonrasında size geri vereceğiz, hesabımıza attığınız paralar sizin teminatınız olacak" diyerek mağdurlar toplam 87 milyon lira dolandırıldı. Şüpheliler, mağdurlardan para, döviz ve ziynet eşyalarını nakite çevirerek hesaplarına göndermelerini istediler. Şüphelilerin izini süren Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda; Ankara merkezli 11 ilde gerçekleştirdiği operasyonla dolandırıcılar yakalandı. Şüpheli şahısların 22’si Asayiş Şube Müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yozgatlı Dernekler Federasyonu 2025 Prestij Ödülleri sahiplerini buldu
14 Şubat 2026 Cumartesi - 21:48 Yozgatlı Dernekler Federasyonu 2025 Prestij Ödülleri sahiplerini buldu Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "2025 Prestij Ödülleri", ATO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu. Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen törende 16 farklı kategoride ödül verildi. 2025 Prestij Ödülleri kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda 16 Yozgatlı isim ödüle layık görüldü. Törene eşiyle beraber katılan ve aslen Yozgatlı olan Hayko Cepkin, "Yılın Sanatçısı" ödülünü aldı. Yapılan törenle Yozgatlıların Ankara’daki birlik ve beraberliğini güçlendirmek hedeflendi. "Yozgatlıyla ilgili ‘birbirinin kuyusunu kazar’ gibi algılardan kurtulmamız lazım" Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Avukat Selçuk Bağcı, bu ödül töreninin yalnız ödül vermek için değil aynı zamanda Yozgat’ın içinden çıkmış bireysel başarı hikayelerini görünür kılmak olduğunu belirtti. Bağcı, "Yozgatlıyla ilgili birbirini çekemez, birbirinin kuyusunu kazar algısının doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Yozgat’ı hiç görmese de Yozgat’a hiç gitmese de hiç yolu düşmese de Yozgat deyince gözleri dolan hemşerilerimle tanıştım burada. Dolayısıyla onun için bu algıdan bir an önce kurtulmamız gerektiğini düşünüyoruz ve bu programı da bunun ilk adımı olarak görüyoruz" dedi. "Her ödülün arkasında bir emek, bir hikaye var" Kendilerini başarılı insanları seçme konusunda otorite olarak görmediklerini belirten Bağcı, "Şunu gönül rahatlığıyla söylemek isterim ki bugün burada verilen her ödülün arkasında bir emek, bir hikaye ve bir gerekçe var. Oluşturduğumuz ödül heyeti 2025 yılı içerisinde yaşanan hadiselere dikkat ederek 2025 yılının kendimizce en başarılı, alanında fark oluşturmuş hemşerilerimizi seçmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu. Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Avukat Selçuk Bağcı’nın konuşmalarının ardından ödüller sahiplerine verildi. 16 kategoride ödül verilen törene eşiyle birlikte katılan Hayko Cepkin, düzenlenen törende "Yılın Sanatçısı" ödülüne layık görüldü. "Yozgatlılığın ekmeğini çok yedim" Bu ödül töreninin onun için katıldığı en enteresan ödül töreni olduğunu ifade eden Hayko Cepkin, "Konuk oyuncu olarak katıldığım bir dizide şöyle bir sözüm vardı; ‘Şu gözün ekmeğini ne çok yedim’ diye. Yozgatlılığın da ekmeğini epey bir hale geldim. Ne memleketmiş. Babaannemin mirasını taşıdığım için çok gurur duydum ve bugün ödül almak bile nasip oldu. Büyük bir mirası taşımak benim için gurur verici" dedi.