Yerel Haberler
Antalya
Hacı Nizamettin Demirel Camii ve Hacı Rabiye Demirel Kur’an Kursu hizmete açıldı 13 Mart 2026 Cuma - 16:50:16 Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde inşası tamamlanan Hacı Nizamettin Demirel Camii ve Hacı Rabiye Demirel Kur’an Kursu, dualarla hizmete açıldı. Hayırsever Nizamettin Demirel’in katkılarıyla Muratpaşa ilçesi, Gebizli Mahallesi’nde inşası tamamlanan Hacı Nizamettin Demirel Camii ve Hacı Rabiye Demirel Kur’an Kursu, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılım sağladığı tören ile hizmete açıldı. Açılış töreninde yaptığı konuşmada camilerin ihtiyaç duyulan bölgelere inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Şahin, "Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Müftülüğümüz Muratpaşa’da örnek bir çalışma ortaya koyuyor. Daha önce de benzer açılışları birlikte gerçekleştirdik. Bu desteklerinden dolayı Muratpaşa Belediye Başkanımıza, Muratpaşa Kaymakamımıza, muhtarlarımıza, hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buraya doğru bir yatırım yapılmış ve mahallemizin cami ihtiyacı karşılanmış oldu. Ayet-i kerime de ’Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a inanan kimseler imar eder’ ayetinde bahsi geçen imar sadece bina yapmak değil; aynı zamanda orayı ibadetle, iyilikle ve salih amellerle ihya etmektir. Bu da Gebizli Mahallesi’nin kıymetli sakinlerine düşüyor. Bu caminin güzel işlerin ve hayırlı faaliyetlerin merkezi olacağına gönülden inanıyor ve her zaman destek olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum" dedi. Açılış konuşmalarının ardından, Vali Hulusi Şahin, Hacı Nizamettin Demirel Camii’nin inşasına sağladığı katkılardan dolayı hayırsever Nizamettin Demirel’e plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından, Hacı Nizamettin Demirel Camii ve Hacı Rabiye Demirel Kur’an Kursu, dualar eşliğinde kesilen kurdeleyle hizmete açıldı. Açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin’in yanı sıra, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İl Müftüsü Aydın Yığman, hayırsever Nizamettin Demirel ve ailesi, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
13 Mart 2026 Cuma - 15:55 Coşkun Aral, ‘İmkansız Coğrafyalar’ı anlattı Usta gazeteci ve foto muhabiri Coşkun Aral, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen söyleşide, öğrencilerle bir araya geldi. --Rıza Özel’in moderatörlüğünde Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. "Foto muhabirleri tarihe tanıklık ediyor" Söyleşide mesleki tecrübelerini ve habercilik hayatında yaşadığı çarpıcı olayları anlatan usta gazeteci Aral, yeni kitabı ‘İmkansız Coğrafyalar’ın ortaya çıkış süreci hakkında da bilgiler verdi. Yıllar boyunca tanıklık ettiği pek çok olayın bilinmeyen yönlerini öğrencilerle paylaşan Aral, dünyanın bugün de benzer süreçlerden geçtiğini ve yaşananların geleceğe aktarılmasında foto muhabirlerinin önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Foto muhabirliğinin yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda tarihe tanıklık etmek anlamına geldiğini belirten Aral, "Savaşlar, afetler, felaketler ve sevinçler İnsanlığın hafızasında yer eden pek çok an, foto muhabirlerinin objektifinden çıkan karelerle hatırlanır" dedi. Foto muhabirliğinin bugün yaşananların ışığını geleceğe taşıyan en güçlü araçlardan biri olduğunu ifade eden Aral, genç gazetecilere sahada cesur, meraklı ve sorumluluk sahibi olmaları tavsiyesinde bulundu. Söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Aral, etkinliğin ardından kitabını öğrenciler için imzaladı. Öğrenciler, usta gazeteciyle birebir sohbet etme ve deneyimlerinden faydalanma fırsatı buldu.
13 Mart 2026 Cuma - 14:10 Antalya’da bariyerlere çarpan motosikletli hayatını kaybetti Antalya’da direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarpan 34 yaşındaki motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. Genç motosikletlinin cenazesini Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alan yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Kaza, dün gece 23.30 sıralarında Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi Kemer-Antalya yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kemer’den Antalya istikametine seyir halindeki Murat Çakır’ın (34) kullandığı motosiklet Sarısu Kavşağı’na yaklaştığı sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek virajı alamayarak bariyerlere çarptı. Yoldan geçen diğer sürücülerin yerde hareketsiz yatan Çakır’ı görerek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar sonrası olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahalesi yapılan motosiklet sürücüsünden nabız alması üzerine Çakır’ı ambulansla hastaneye sevk etti. Gözyaşlarına hakim olamadılar Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Murat Çakır, burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Savcılık ve otopsi işlemleri için Çakır’ın cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, talihsiz gencin cenazesi yakınları tarafından teslim alındı. 1 çocuk babası olduğu öğrenilen Çakır’ın cenazesinin teslimi sırasında yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Gözü yaşlı anneyi yakınları teselli ederken, Çakır’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Fatih Mezarlığı’na götürüldü.
Alanya Aşevi’nden ihtiyaç sahiplerine günde 2 öğün sıcak yemek
27 Kasım 2025 Perşembe - 11:01 Alanya Aşevi’nden ihtiyaç sahiplerine günde 2 öğün sıcak yemek Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Antalya merkez, Manavgat ve Alanya aşevleri ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Alanya Aşevi de ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde kendi yemeğini yapamayacak durumda olan vatandaşlara öğle ve akşam olmak üzere günde 2 öğün sıcak yemek ulaştırıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Aşevi, yemek yapamayacak durumda olan, ekonomik durumu yetersiz ve geçimini güçlükle sürdüren engelli, yaşlı ve hasta vatandaşları yalnız bırakmıyor. Aşevinde günlük olarak hazırlanan sıcak yemekler, Alanya genelinde 209 haneye ulaştırılarak toplamda yaklaşık 600 öğün yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor. İlçe merkezinin yanı sıra kırsal bölgelerde de kapı kapı dolaşarak yemek hizmeti veren Alanya Aşevi, 18 kişilik ekibiyle ihtiyaç sahiplerinin sofrasını boş bırakmıyor. 209 haneye günde 600 öğün sıcak yemek desteği Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Alanya Aşevi, paylaşma ve dayanışma kültürünü güçlendiren çalışmalarıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor. İlçede yemek yapamayacak durumda olan, ekonomik durumu yetersiz ve geçimini güçlükle sürdüren engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlara yönelik yürütülen hizmet kapsamında, aşevinde her gün hijyen kurallarına uygun şekilde sıcak yemekler hazırlanıyor. Alanya Aşevi’nden çıkan öğle ve akşam yemekleri, belirlenen hanelere ekipler tarafından evlere teslim ediliyor. Günlük yaklaşık 600 öğün yemekten 209 hane yararlanırken, hizmet yalnızca ilçe merkeziyle sınırlı kalmıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Alanya’nın kırsal mahallelerine de ulaşıp ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği sunuyor.
Antalya’da yaralı bulunan Caretta caretta tedavisinin ardından yeniden özgürlüğe kavuştu
27 Kasım 2025 Perşembe - 10:19 Antalya’da yaralı bulunan Caretta caretta tedavisinin ardından yeniden özgürlüğe kavuştu Antalya Lara sahilinde ağlara dolanmış halde bulunan Caretta caretta, deniz polisi tarafından kurtarıldı. Tedavisi tamamlanan ve "Deniz 155" adı verilen kaplumbağa düzenlenen etkinlikle doğal yaşamına bırakıldı. Antalya’nın Lara Polis Evi sahilinde devriye görevi yürüten Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı Grup Amirliği ekipleri, denizde ağlara dolanmış halde bir Caretta caretta buldu. Ekipler, kaplumbağayı ağlardan temizleyerek su yüzeyine çıkmasını sağladıktan sonra DEKAFOK görevlilerine teslim etti. Polis ekipleri tarafından "Deniz 155" adı verilen kaplumbağa, DEKAFOK’a ait özel donanımlı ambulansla Manavgat’taki merkeze götürüldü. Burada veteriner hekim Mehmet Yüksel tarafından tedavisi yapılan Caretta caretta kısa sürede sağlığına kavuştu. Beslenme ve yüzme davranışlarının normale dönmesinin ardından doğal yaşamına bırakılacak Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Hakan Sert, kaplumbağanın yapılan incelemesinde ağız ve yüzgeç bölgelerine saplanmış olta kancaları tespit edildiğini belirterek, "Uzman veterinerin müdahalesiyle kancalar çıkarıldı ve Deniz 155 tedavi sürecine alındı. Beslenme ve yüzme davranışlarının normale dönmesinin ardından yeniden doğal yaşamına bırakılmasına karar verildi" dedi. Tedavisi tamamlanan Deniz 155 için bugün Manavgat’ta bir doğaya salım etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı Grup Amiri Baş Komiser Osman Sakçı, DEKAFOK Başkanı Seher Akyol, Prof. Dr. Hakan Sert, DEKAFOK üyeleri, yaralı hayvanı ilk fark eden deniz polisleri, Merkez Jandarma Karakolu ve Toplum Destekli Polislik görevlileri ile öğrenciler katıldı. Öğrenciler, hem deniz canlılarının korunmasına yönelik farkındalık kazanmak hem de rehabilitasyon sürecini yakından görmek için etkinliği ilgiyle izledi. Deniz 155, DEKAFOK merkezinin önünde yapılan kısa bilgilendirmenin ardından görevliler tarafından sahile taşındı. Katılımcıların alkışları eşliğinde denize bırakılan kaplumbağa, kısa süre sonra açık denize doğru yüzerek gözden kayboldu.
Uzm. Dr. Filiz Mıhçı: "Çocuklarda epilepsi yüzde 80 oranında tedavi ediliyor"
27 Kasım 2025 Perşembe - 10:13 Uzm. Dr. Filiz Mıhçı: "Çocuklarda epilepsi yüzde 80 oranında tedavi ediliyor" Uzm. Dr. Filiz Mıhçı, çocuklarda epilepsi hastalığının doğru tanı ve tedaviyle yüzde 70-80 oranında tamamen kontrol altına alınabildiğini ifade ederek, hatta ilaca gerek kalmadan nöbetlerin durabildiği bir hastalık olduğunu belirtti. Memorial Antalya Hastanesi Çocuk Nörolojisi Bölümü’nden Uzm. Dr. Filiz Mıhçı, "1-30 Kasım Epilepsi Farkındalık Ayı" nedeniyle çocuklarda epilepsi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Bir anne-babanın en büyük korkularından biri olduğunu belirten Uzm. Dr. Filiz Mıhçı, "Çocuğunun aniden yere düşüp kasılması ya da bir anda dalıp gitmesidir. Bu tablo, çoğu zaman epilepsi (sara) hastalığıyla ilişkilendirilir. Çocuklarda epilepsi, beyindeki elektrik sinyallerinin ani ve kontrolsüz boşalmaları sonucu oluşan nöbetlerle kendini gösteren yaygın bir durumdur. İyi haber şu ki çocuklarda görülen epilepsi, doğru yaklaşımla büyük ölçüde tedavi edilebilir. Doğru tanı ve tedaviyle yüzde 70-80 oranında tamamen kontrol altına alınabilen, hatta ilaca gerek kalmadan nöbetlerin durabildiği bir hastalıktır. Özellikle nedeni bilinmeyen epilepsiler, en kolay iyileşenlerdir" dedi. "Genellikle nedeni bilinmiyor" Epilepsi, beyindeki sinir hücrelerinin ani ve aşırı elektrik boşalmaları sonucu ortaya çıkan tekrarlayıcı nöbetler olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Filiz Mıhçı, "Tek bir nöbet epilepsi değildir; teşhis için en az iki nöbetin olması ve ateş gibi başka bir nedenin bulunmaması gerekir. Bazen genetik bir yatkınlık, bazen doğum sırasındaki oksijen eksikliği, bazen de menenjit gibi enfeksiyonlar tetikleyici olabilir. Ancak vakaların yarısından fazlasında hiçbir neden bulunmaz. Bu durum, hastalığın ‘kötü’ olduğu anlamına gelmez; tam tersine, nedeni bilinmeyen epilepsiler genellikle tedaviye daha iyi yanıt verir" şeklinde konuştu. "Epilepsi türünü nöbetlerin şekli belirliyor" Epilepsi türleri nöbet şekline göre ayrıldığını ifade eden Uzm. Dr. Filiz Mıhçı, "Kısmi nöbetler beyinin bir bölgesinden başlar; jeneralize nöbetler ise tüm beyni etkiler. Çocuklarda sık görülenler türler şunlardır; Absence (Petit Mal): Çocuk birkaç saniyeliğine ‘donup kalır’, göz kırpıştırır. Öğretmenler ‘hayallere dalıyor’ sanabilir. Miyoklonik: Kol veya bacaklarda ani sıçramalar gerçekleşir. Toni-klonik (Grand Mal): Bilinç kaybı, kasılma ve gevşeme evreleri görülür. Epilepsi bir engel değil, yönetilebilir bir durumdur. Birçok ünlü bilim insanı, sporcu ve sanatçı epilepsiyle yaşamış ve zirveye ulaşabilmiştir. Epilepsi, çocuğun geleceğini çalmaz; yanlış bilgiler ve korku çalar. Erken tanı ve düzenli takip ile çoğu çocuk, ilaçsız ve nöbetsiz bir hayat sürebilir. Şüpheniz varsa, vakit kaybetmeden bir çocuk nöroloğuna başvurmak hayati önem taşımaktadır" diye konuştu. "Çocuklarda epilepsi tedavi edilebilir bir hastalıktır" Tedavi genellikle ilaçlarla başladığını ve yüzde 70’i ilaçlarla tamamen kontrol altına alındığı anlatan Uzm. Dr. Filiz Mıhçı, "İlk ilaçla üç çocuktan ikisi tamamen nöbetsiz yaşar. Dirençli vakalarda ketojenik diyet, cerrahi müdahale veya vagus sinir stimülasyonu gibi alternatifler uygulanır. Erken teşhisle başarı oranı yüksektir" ifadelerini kullandı. Epilepsi nöbeti geçiren bir çocuğa yapılması gerekenler hakkında da bilgi veren Uzm. Dr. Filiz Mıhçı, "Çocuğu yan yatırın, başını koruyun. Ağzına bir şey sokmayın. 5 dakikadan uzun sürerse 112’yi arayın. Saklamayın: Öğretmeni bilsin, arkadaşları ‘O bazen yıldızları sayıyor’ desin. Aşırı korumayın: Çocuğunuzu ‘hasta’ gibi büyütmeyin; futbol oynasın, ağaca tırmansın. Epilepsi değil, korku engeller. Nöbet günlüğü tutun: Not aldığınız her satır, doktorunuza büyük kolaylık sağlar. Banyoda yalnız bırakmayın. Bisiklete binerken kask ve yüzme sırasında yelek veya kolluk kesinlikle kullanın. Ateşli hastalıklarda parasetamolu erken verin; ateş nöbeti tetikleyebilir" dedi.
Antalya’daki Altınbeşik Mağarası tadilat nedeniyle ziyarete kapatıldı
27 Kasım 2025 Perşembe - 10:00 Antalya’daki Altınbeşik Mağarası tadilat nedeniyle ziyarete kapatıldı Antalya’nın İbradı ilçesindeki Altınbeşik Mağarası, tadilat çalışmaları nedeniyle geçici süreyle ziyaretçilere kapatıldı. Son yıllarda ziyaretçi sayısı hızla artan Altınbeşik Mağarası, dünyanın 3’üncü, Türkiye’nin ise en büyük yeraltı gölü mağarası olma özelliği taşıyor. Milli Parklar bünyesindeki mağaranın işletmesi, belirli bir tarihten bu yana İbradı Belediyesi’nce yürütülüyor. Traverten oluşumları, sarkıtlar ve etkileyici doğa yapısıyla dikkat çeken Altınbeşik Mağarası, tadilat çalışmaları nedeniyle geçici süreyle ziyaretçilere kapatıldı. Konuya ilişkin İbradı Belediyesi’nce yapılan açıklamada, "24 Kasım 2025 tarihinden itibaren tadilat nedeniyle geçici süreyle kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi. Yetkililer, mağaranın güvenliğini artırmak ve ziyaretçi deneyimini iyileştirmek amacıyla bu kararın alındığını bildirdi. Tadilatın ne kadar süreceği henüz netlik kazanmazken, çalışmalar tamamlandığında mağaranın yeniden ziyaretçilere açılacağı ifade edildi. "Tarihçesi ve özellikleri" Altınbeşik Mağarası, ilk kez 1966 yılında Prof. Dr. Timuçin Aygen tarafından keşfedildi ve 1994 yılında Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce turizme açıldı. Mağaranın suyu, yaklaşık 66 kilometre uzaklıktaki Beyşehir Gölü’nden besleniyor. Farklı katmanlarında yer alan 20’den fazla gölet, yalnızca profesyonel ekiplerce araştırılabiliyor. Yaklaşık 240 metrelik kısmı ziyaretçilere açık olan su derinliğinin bazı noktalarda 40 metreyi bulduğu mağarada, ziyaretçiler İbradı Belediyesi’nin profesyonel ekibi eşliğinde botlarla gezinti yapma imkânı buluyor. Beyaz renkli kalın traverten oluşumları mağaranın en etkileyici bölümlerinden biri olarak öne çıkarken, üç katlı yapısı ve göletleriyle de doğaseverlerin ilgisini çekiyor.
Kendi doğum gününde barışmak için buluştuğu husumetlisini öldürmüş
26 Kasım 2025 Çarşamba - 19:19 Kendi doğum gününde barışmak için buluştuğu husumetlisini öldürmüş Antalya’da aileler arasındaki husumeti bitirmek amacıyla bir araya geldiği akrabasını tabancayla öldüren zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelinin ifadesinde, daha önce tehdit edildiği için olay yerine silahla gittiğini söylediği öğrenilirken, olay gününde ise doğum günü olduğu ortaya çıktı. Olay, Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi 2383 Sokak’taki bir apart otelde dün akşam yaşandı. Aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak amacıyla akrabası Doğan Duman ile otelin kafeteryasında buluşan yabancı uyruklu Imad Almograbi, çıkan tartışma sırasında tabancayla ateş ederek Duman’ı öldürdü. Maktulün cenazesi, savcılık incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kaçarken yakalandı Cinayetin ardından otomobille uzaklaşan Almograbi, Güzelyurt Mahallesi Şehit Mustafa Göktürk Caddesi üzerinde Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince durdurularak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. "Ailem İsrail’de saldırıya uğradı, bana baskı yaptılar" Savcılık sorgusunda tercüman eşliğinde ifade veren Imad Almograbi, beş buçuk yıl önce ailesiyle Türkiye’ye geldiğini, konut alımının ardından Türk vatandaşlığına geçtiğini ve Antalya’da ticaret yaptığını belirterek, "Türkiye’ye ailemle huzurlu bir yaşam kurmak için gelmiştim. Ancak diğer aile bireylerim İsrail’de kaldı. Üç hafta kadar önce İsrail’de olan ağabeyimin iki çocuğu, uzaktan akrabalarımız tarafından öldürülmüş. Ağabeyim de olayda bacaklarından yaralandı. Taziye için İsrail’e gittim, sonra tekrar Türkiye’ye döndüm. Doğan Duman’ın yeğeni M.M.E. beni arayıp ağabeyimin ifadesini değiştirmemi istedi. Olayın beni ilgilendirmediğini söyledim. Bu kez Doğan Duman’ın kardeşi Samir A. ısrarla arayınca görüşmeyi kabul ettim" dedi. "Tehdit ettiği için silahımı yanıma aldım" Görüşmeye giderken hem çocuklarının evde yalnız olması hem de ölüm tehditleri nedeniyle silahını aldığını belirten Almograbi, savcıya şu ifadeyi verdi: "Konuşma yeri olarak belirlenen Güzeloba Mahallesi’ndeki iş yerine tek başıma gittim. Gitmeden önce evde çocuklarım yalnız olduğu için bulundurma ruhsatlı silahımı yanıma aldım. Bunun yanında Doğan Duman beni tehdit ettiği için de silahı yanıma almıştım. Doğan Duman daha önce İsrail’deki olay nedeniyle kuzenlerim aracılığıyla bana haber gönderip ağabeyimin ifadesini değiştirmezsem beni ve ailemi öldüreceğini söylemişti. Benim ailede sözüm geçtiği için bu şekilde ağabeyime baskı yapmamı istiyordu. Yaklaşık bir saat kadar yanlarında kaldığımda bu kişi bana bağırıp çağırıp yüzüme tükürüp üzerime kahve döküp sonra ayağa kalkarak yürüdü, ancak araya girilmesi nedeniyle vuramadı. Bu esnada bana sürekli küfürler edip tehditlerde bulundu. Kendisi benim ailem büyüğü olduğu için cevap vermedim." "Silahını çıkarınca korktum, ateş ettim" Almograbi, tartışma esnasında Doğan Duman’ın silahına davrandığını ileri sürerek, "Ancak sonrasında oradan kalkıp gideceğim sırada ’senin yeğenlerini öldürdük, seni ve çocuklarını öldüreceğim’ deyip elini beline atınca ben üzerimde bulunan silahı kendimi korumak maksadıyla kullandım. Silahı kullandıktan sonra sonrasını hatırlayamıyorum. Şahsın bana söylediği hakaret ve tehditler zoruma gittiği için kendimi kaybettim. O yüzden kaç el ateş ettiğimi bilemiyorum" ifadelerini kullandı. "Pişmanım" Almograbi, olay sonrası paniğe kapılarak uzaklaştığını belirterek, "Olay sonrası aracıma binip, hareket ettim amacım polise gitmekti ancak sonradan durdum. Olayın etkisiyle ne yapacağımı bilemediğim ve arabayı kullanabilecek durumda olmadığım için arkadaşım olan Basam F.’yi aradım. Silahı bulunduğum yerdeki boş araziye gömdüm. Basam F. geldiğinde ona olayı anlatmadım. Onun aracındayken de polisler beni yakaladı. Bu olaydan dolayı son derece pişmanım. Ölen kişi benim akrabam olmaktadır" dedi. Öte yandan tutuklanan Imad Almograbi’nin olayın işlendiği 25 Kasım tarihinin doğum günü olduğu öğrenildi. Kasten öldürmeden tutuklandı Savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen Imad Almograbi, çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kendi doğum gününde barışmak için buluştuğu husumetlisini öldürmüş
26 Kasım 2025 Çarşamba - 18:36 Kendi doğum gününde barışmak için buluştuğu husumetlisini öldürmüş Antalya’da aileler arasındaki husumeti bitirmek amacıyla bir araya geldiği akrabasını tabancayla öldüren zanlı, çıkarıldığı mahkemece "kasten öldürme" suçundan tutuklandı. Şüphelinin ifadesinde daha önce tehdit ettiği için olay yerine silahla gittiğini söylediği öğrenilirken, olay gününde ise doğum günü olduğu ortaya çıktı. Olay, Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi 2383 Sokak’taki bir apart otelde dün akşam yaşandı. Aileler arasında süregelen husumeti sonlandırmak amacıyla akrabası Doğan Duman ile otelin kafeteryasında buluşan yabancı uyruklu Imad Almograbi, çıkan tartışma sırasında tabancayla ateş ederek Duman’ı öldürdü. Maktulün cenazesi, savcılık incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kaçarken yakalandı Cinayetin ardından otomobille uzaklaşan Almograbi, Güzelyurt Mahallesi Şehit Mustafa Göktürk Caddesi üzerinde Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince durdurularak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. "Ailem İsrail’de saldırıya uğradı, bana baskı yaptılar" Savcılık sorgusunda tercüman eşliğinde ifade veren Imad Almograbi, beş buçuk yıl önce ailesiyle Türkiye’ye geldiğini, konut alımının ardından Türk vatandaşlığına geçtiğini ve Antalya’da ticaret yaptığını belirterek şöyle dedi: "Türkiye’ye ailemle huzurlu bir yaşam kurmak için gelmiştim. Ancak diğer aile bireylerim İsrail’de kaldı. Üç hafta kadar önce İsrail’de olan ağabeyimin iki çocuğu, uzaktan akrabalarımız tarafından öldürülmüş. Ağabeyim de olayda bacaklarından yaralandı. Taziye için İsrail’e gittim, sonra tekrar Türkiye’ye döndüm. Doğan Duman’ın yeğeni M.M.E. beni arayıp ağabeyimin ifadesini değiştirmemi istedi. Olayın beni ilgilendirmediğini söyledim. Bu kez Doğan Duman’ın kardeşi Samir A. ısrarla arayınca görüşmeyi kabul ettim." "Tehdit ettiği için silahımı yanıma aldım" Görüşmeye giderken hem çocuklarının evde yalnız olması hem de ölüm tehditleri nedeniyle silahını aldığını belirten Almograbi, savcıya şu ifadeyi verdi: "Konuşma yeri olarak belirlenen Güzeloba Mahallesi’ndeki iş yerine tek başıma gittim. Gitmeden önce evde çocuklarım yalnız olduğu için bulundurma ruhsatlı silahımı yanıma aldım. Bunun yanında Doğan Duman beni tehdit ettiği için de silahı yanıma almıştım. Doğan Duman daha önce İsrail’deki olay nedeniyle kuzenlerim aracılığıyla bana haber gönderip ağabeyimin ifadesini değiştirmezsem beni ve ailemi öldüreceğini söylemişti. Benim ailede sözüm geçtiği için bu şekilde ağabeyime baskı yapmamı istiyordu. Yaklaşık yarım saat, bir saat kadar yanlarında kaldığımda bu kişi bana bağırıp çağırıp yüzüme tükürüp üzerime kahve döküp sonra ayağa kalkarak suratıma yürüdü, ancak araya girilmesi nedeniyle vuramadı. Bu esnada bana sürekli küfürler edip tehditlerde bulundu. Bana ‘senin eşini kendime alacağım, anneni mezardan çıkarıp sinkaf edeceğim’ şeklinde küfürlerde bulundu. Kendisi benim ailem büyüğü olduğu için cevap vermedim." "Silahını çıkarınca korktum, ateş ettim" Almograbi, tartışma esnasında Doğan Duman’ın silahına davrandığını ileri sürerek, "Ancak sonrasında oradan kalkıp gideceğim sırada "senin yeğenlerini öldürdük, seni ve çocuklarını öldüreceğim" deyip elini beline atınca ben üzerimde bulunan silahı kendimi korumak maksadıyla kullandım. Silahı kullandıktan sonra sonrasını hatırlayamıyorum. Şahsın bana söylediği hakaret ve tehditler zoruma gittiği için kendimi kaybettim. O yüzden kaç el ateş ettiğimi bilemiyorum" ifadelerini kullandı. "Pişmanım" Almograbi, olay sonrası paniğe kapılarak uzaklaştığını belirterek, "Olay sonrası aracıma binip, hareket ettim amacım polise gitmekti ancak sonradan durdum. Olayın etkisiyle ne yapacağımı bilemediğim ve arabayı kullanabilecek durumda olmadığım için arkadaşım olan Basam F.’yi aradım. Silahı bulunduğum yerdeki boş araziye gömdüm. Basam F. geldiğinde ona olayı anlatmadım. Onun aracındayken de polisler beni yakaladı. Bu olaydan dolayı son derece pişmanım. Ölen kişi benim akrabam olmaktadır" dedi. Öte yandan tutuklanan Imad Almograbi’nin olayın işlendiği 25 Kasım tarihinin doğum günü olduğu öğrenildi., Kasten öldürmeden tutuklandı Savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen Imad Almograbi, çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hastane acilindeki tatbikat gerçeğini aratmadı: Hasta ve yakınları usta oyunculara taş çıkardı
26 Kasım 2025 Çarşamba - 17:09 Hastane acilindeki tatbikat gerçeğini aratmadı: Hasta ve yakınları usta oyunculara taş çıkardı Antalya’nın Serik ilçesinde, Serik Devlet Hastanesi’nde acil servis biriminde geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, hasta ve hasta yakınları usta oyuncuları aratmayacak şekilde rollerini yerine getirdi. Serik Devlet Hastanesi’nde düzenlenen ve gerçeğini aratmayan tatbikatta, acil servis müşahede odasında bebeği rahatsızlanan bir annenin telefonla konuştuğu sırada, ayrıldığı eşi tarafından bebeğin kaçırılması ve güvenlik görevlilerinin hızlı müdahalesiyle bebeğin annesine teslim edilmesi senaryosu ile başladı. Tatbikatın devamında, acil servise gelen 40 kişinin karıştığı trafik kazası ihbarı üzerine sağlık ekiplerinin hazırlık süreci canlandırıldı. Ambulanslarla hastaneye getirilen yaralılara yapılan müdahaleler, yaralı yakınlarının hastalarına ulaşmak istemesi nedeniyle sağlık personeli ile yaşanan tartışmalar ve güvenlik ekiplerinin müdahaleleri tatbikat kapsamında uygulamalı olarak gösterildi. Senaryolardan bir diğeri ise kazada yaralanarak özel araçla hastaneye ulaştırılan gebe bir kadına yapılan acil müdahale oldu. Program, Hastane Başhekimi Serkan Kurt tarafından tatbikata konu kaza ile ilgili yapılan bilgilendirme ve değerlendirme açıklamasıyla sona erdi. Tatbikat hakkında gazetecilere açıklama yapan Başhekim Serkan Kurt, tatbikatların önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Bu ve bunun gibi tatbikatlar hem çalışanlarımız hem de biz idareciler için son derece verimli geçmektedir. Bu tür tatbikatların faydalarını her zaman görüyoruz. Nitekim geçtiğimiz günlerde hastanemize gelen toplu zehirlenme vakasında personelimizin ne kadar donanımlı ve yeterli olduğunu bir kez daha gördük. Bu nedenle yılda birkaç defa bu tür uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Hem kendimizi hem de personelimizi geliştirerek halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." Serik Devlet Hastanesi’nde yapılan tatbikat, acil durumlarda ekiplerin koordinasyon ve müdahale becerilerini güçlendirmeyi amaçlayan kapsamlı bir çalışma olarak değerlendirildi.