Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Antalya
Manavgat Belediyesi önceki dönem yolsuzluk davasında 12 kişi daha tutuklandı
14 Mart 2026 Cumartesi - 00:44:14
Manavgat Belediyesi eski belediye başkanı Şükrü Sözen dönemine yönelik yürütülen soruşturmada yolsuzluk iddiaları kapsamında gözaltına alınan 12 kişi daha tutuklandı. Manavgat Belediyesi’nde eski belediye başkanı Şükrü Sözen dönemine yönelik yürütülen ‘suç örgütü kurma’, ‘örgüt faaliyeti kapsamında zimmet irtikap rüşvet ihaleye fesat karıştırma’, ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ suçlarından yürütülen soruşturmada yolsuzluk iddiaları kapsamında gözaltına alınan 12 kişi daha tutuklandı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 41 şüpheliden adliyeye sevk edilen 38 zanlıdan 13’ü Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken 13’ü adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 12’si ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 2 zanlının işlemlerinin devam ettiği, 1 şüphelinin ise yurtdışında olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında daha önce eski belediye başkanı Şükrü Sözen, kardeşi Fatih Sözen ile eski başkan yardımcıları ve diğer bazı şüpheliler tutuklanmış, Sözen kardeşlerin evlerinde yüklü miktarda para ve ziynet eşyası ele geçirilmişti.
13 Mart 2026 Cuma - 23:57
Döşemealtı eski Belediye Başkanı Turgay Genç tutuklandı
Antalya’da Döşemealtı Belediyesine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Döşemealtı eski Belediye Başkanı Turgay Genç’in de bulunduğu 2 şüpheli tutuklandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen "ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve resmi belgede sahtecilik" soruşturması kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında Döşemealtı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bütümlü sıcak asfalt ve kaldırım ihalesi mercek altına alındı. Yapılan incelemelerde ihalelerde eksik imalatlar, aynı imalat için mükerrer hak ediş düzenlenmesi ve sahte kantar fişleri kullanılması suretiyle kamu zararı oluşturulduğu, yapılan hesaplamalara göre ilk ihalede hak ediş tarihi itibarıyla 66 milyon 569 bin 626 TL, ikinci ihalede ise 55 milyon 841 bin 50 TL kamu zararının oluştuğu iddia edildi. İkinci ihaledeki zarar tutarının güncellenmiş haliyle 125 milyon 392 bin 116 TL’ye ulaştığı ileri sürüldü. 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı Soruşturma kapsamında oluşan kamu zararında sorumluluğu bulunduğu ileri sürülen Döşemealtı eski Belediye Başkanı Turgay Genç ile birlikte hareket ettiği belirlenen kişilere yönelik operasyon başlatıldı. Bu kapsamda Genç ile birlikte, 2 belediye başkan yardımcısı, 8 belediye personeli, 6 yüklenici firma çalışanı ve 5 belediye meclis üyesinin de aralarında bulunduğu toplam 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 1 kişinin cezaevinde bulunduğu, 2 kişinin yurt dışında olduğu ve 1 kişinin firari olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 18 şüpheli Antalya Adliyesi’ne sevk edildi. 5 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi Savcılıktaki ifadelerinin ardından 13 şüpheli serbest bırakılırken, Turgay Genç ve 4 şüpheli tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme heyeti, aralarında Döşemealtı eski Belediye Başkanı Turgay Genç’inde bulunduğu 2 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cezaevinde bulunan şüphelinin ise 16 Mart 2026 Pazartesi günü ifadesinin alınacağı öğrenildi.
13 Mart 2026 Cuma - 23:13
Burak Yılmaz: "Rakibimizi çok iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum"
Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Antalyaspor’a karşı aldıkları galibiyetin ardından "Bugün Antalyaspor deplasmanında nasıl oynaması gerekiyorsa aynen o şekilde oynadık. Rakibimizi çok iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Gaziantep FK, deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, "Bugün Antalyaspor deplasmanında nasıl oynaması gerekiyorsa aynen o şekilde oynadık. Rakibimizi çok iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. Biz bugün doğru oyunla tamamen geçiş üzerine bütün planımızı kurduk. Bu konuda da başarılı olduk. Antalyaspor’un Rize ve ondan önceki maçlarında bir baskı vardı. 3’lü oyun kuranlara farklı 4’lü oyun kuranlara karşı farklı oynuyordu. Tamamen bunun üzerine çalıştık ve başarılı olduk. Antalyaspor benim doğduğum büyüdüğüm şehir. Tabii ki de onları çok seviyorum. Onlara bu zorlu periyotta başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
13 Mart 2026 Cuma - 23:12
Sami Uğurlu: "Bugün unutmak isteyeceğimiz bir akşam"
Antalyaspor Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Gaziantep FK mağlubiyeti ardından, "Bugün unutmak isteyeceğimiz bir akşam. Bundan sonra en iyisini ortaya koyacağız. Bu takımın ligde kalacağına da sonuna kadar inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Antalyaspor, sahasında karşılaştığı Gaziantep Fk’ya 4-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Direktörü Sami Uğurlu, "Oyun olarak hiçbir şey yoktu. Çok daha iyi oynamamız gereken bir maçtı. 60. dakikaya kadar 0-0 gelen bir maç, 20 dakika içerisinde takımın bu kadar dağılması bizim de beklediğimiz bir şey değildi. İlk yarı özelinde de ortaya koyduğumuz bir oyun yoktu. Rakip açısından ekstra üzerimize geldikleri, bizi zorladıkları konusunda net bir şey söyleyemem ama özellikle bizim kendi oyunumuz, kendi mücadelemiz bizim için hayal kırıklığı. Kalan maçlarımızda bu mücadelenin çok daha üstüne çıkmamız gerekiyor. Bunu başarabileceğimiz de düşünüyoruz. Daha öncesinde bu takım bunu gösterdi. Bazen ligde bu tarzda maçlar oluyor. Bunun da tek sorumlusu benim. Takımın başındaki biri olarak burada hem oyuncuların çok daha istekli ve arzulu oynaması gerekiyordu. Çünkü bizim için hayati önem taşıyan maçlardan bir tanesiydi. Bunu gerçekleştiremedik. Hem camiamızdan hem de taraftarlarımızdan bunun için özür diliyoruz. Bundan sonraki maçlarda bizim istediğimiz, beklediğimiz, düşündüğümüz oyunun tamamını 90 dakika sahaya yansıtmamız gerekiyor. Biz çünkü her seferinde ligde kalacağımızı söylüyoruz. Ligde kalabilmemiz için daha iyi mücadele etmemiz gerekiyor. Bugün unutmak isteyeceğimiz bir akşam. Bundan sonra en iyisini ortaya koyacağız. Bu takımın ligde kalacağına da sonuna kadar inanıyorum" şeklinde konuştu.
25 Kasım 2025 Salı - 14:53
Başkan Kocagöz, Kepez’i anlattı
Sürdürülebilir Ekonomi Topluluğu (SET), tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, belediyeciliğin yalnızca yol ya da park yapmak olmadığını belirterek, "Ben belediyecilik hizmetini, yarınımızın geleceği çocuklarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, emeklilerimiz, yaşlılarımız ve tüm vatandaşlarımız için ne yapabiliriz diye bakarak tanımlıyorum" dedi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Sürdürülebilir Ekonomi Topluluğu’nun (SET) konuğu oldu. Kepez’in dününü, bugününü ve geleceğini anlatan Başkan Kocagöz, "Biz buraya yaptıklarımızı anlatmak için değil, sizlerin kıymetli fikirlerini almak için geldik" dedi. Kepez’de katılımcı belediyecilik anlayışını esas aldıklarına dikkat çeken Başkan Kocagöz, yaklaşık 700 bin nüfusu olan ilçenin 81 ili kucakladığını söyledi. Kepez’de deniz hariç her şeyin olduğunu ancak sosyal hayatın olmadığını vurguladı. 31 Mart Yerel Seçimlerine değinerek, genel seçimlerdeki 70 bin oy farkının üzerine 17 bin 500 oy farkı ile Kepez’de belediye seçimlerinin alındığını hatırlattı. Cezaevi sürecine de değinerek, destek olan herkese teşekkür etti ve "Sizlerin bu desteği beni Kepez için daha çok çalışmaya motive etti" dedi. Mali tabloya değindi Kepez’in mali bütçesine değinen Başkan Kocagöz, "Göreve başladığımda 1 milyar 226 milyon TL borcun olduğunu gördüğümde gerçekten çok şaşırdım çünkü bütün sosyal medya ve gazetelerde kasamız dolu şeklinde demeçler vardı. Bütçe 2 milyar 700 milyon TL, ve neredeyse yarısı borçtu, belediyenin banka hesapları hacizliydi. Bu durum beni gerçekten çok şaşırttı çünkü sosyal medyada ve bazı gazetelerde belediyenin kasasının dolu olduğu yönünde yanlış algılar vardı. Borç yükü ve kısıtlı kaynaklarla, öncelikli hizmetleri aksatmadan, yatırımları sürdürülebilir hale getirmek için yoğun bir tasarruf ve verimlilik çalışması yürüttük. Bugün bu borcu 490 milyon 428 bine düşürdük. 736 milyon borç ödedik. Bu şartlar altında borcun yüzde ikisini ödedik." diye konuştu. "Kendi üniformamızı kendimiz ürettik" "Kepez’in giderlerini düşürdük, gelirleri artırdık. Bunu nasıl yaptık?" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Kocagöz, "Üniforma giderlerinin 20-24 milyon olduğunu gördüm. Hemen bir atölye kurduk ve kadın çalışan istihdamıyla üniformalarımızı kendimiz ürettik. Tasarruflarımızdan biri buydu" dedi. "Kepez’i su basmadı" Bütçeyi düzeltirken Kepez’in acil problemlerine de çözüm ürettiklerine değinen Başkan Kocagöz, "Seçim öncesi Kepez’de yaşanan sel felaketinde bir vatandaşımızı kaybettik. İlk çözüme kavuşması gereken sorunlardan birisi de buydu bizim için. Hemen mazgal temizleme aracıyla bütün mahallelerdeki mazgalları temizlettik. Fevzi Çakmak ve Ay Deresi’ndeki dere üzerine gecekondular yapılmış. Önce dere yatağındaki gecekondu sorununu çözdük. ASAT’ta bu konuda bize çok destek oldu. Aralık ayında aynı yağmur yağdı. Valimizde bu konuda bize teşekkür etti. Çünkü Kepez’i su basmadı" diye konuştu. "Çek, yaz, gönder" Kepez’deki acil sorunlardan birinin de temizlik olduğuna dikkati çeken Başkan Kocagöz, "Çöp konteynerlerinin üzerine yazdık. Çek yaz gönder, ve herkes Kepez’de belediye başkanı olsun dedik. Kepez’de problem mi var, insanlar çekiyor konumunu da atıyor ve biz anında müdahale ediyoruz. Çöp Taksi uygulaması başlattık. Temizlikle ilgili 89 şikayet geliyordu. Çöp kamyonu gerekli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurduk ‘ret’ geldi. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Biz ne yaptık? Temizlik hizmet çalışmamızı vardiyalı hale getirdik" dedi. "Parklarımızı ışıl ışıl yaptık" Başkan Kocagöz, yarının geleceği çocuk ve gençlere daha güvenli alanlar oluşturmak için 100’den fazla parkın ışıklandırıldığını belirterek, "Parklarımızı ışıl ışıl yaptık. Karanlıktı parklar. Emniyetimizle iş birliği içinde gençlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için hep beraber mücadele etmeliyiz. Ben belediyeciliği yol yapmak, park yapmak olarak görmüyorum. Çocuklarımız için, gençlerimiz için, engellilerimiz için, emeklerimiz için, yaşlılarımız için, vatandaşımız için ne yapabiliriz diye bakıyorum" diye konuştu. Sosyal belediyecilik alanında yaptıkları çalışmalara da değinen Başkan Kocagöz, Mimar Sinan Kongre Merkezi’ni akademiye çevirdiklerini belirterek, "Müzik, sanat, resim, halk oyunları her şey bu akademide var. Geçenlerde Halk oyunları ekibimiz birinci oldu" dedi. Antalya’yı UNESCO Dünya Kitap okuma Başkenti yapma hedefine de değinen Başkan Kocagöz, "Bunu başaracağız. İnsan isterse yapar. Bu şehrin en önemli problemi kültür. Yerel yöneticilerinin esas görevi o şehre kültür vermektir" diye konuştu. "Kimse yatağa aç girmesin" Kepez’de sosyal belediyecilik ilkesiyle yürütülen hizmet çalışmalarına değinen Başkan Kocagöz, "Kepez’de bir tane çocuk yatağa aç girmesin. Bir insan yatağa aç girmesin. Ben siyasete insanlara hizmet etmek olarak bakıyorum" dedi. "Projeleri anlattı" Muhtar, kadın, genç, yaşlı, engelli ve siyasi partilerin mahalle temsilcilerinden oluşan Mahalle Meclisi, Ortak Buluşma Alanı, Emekli Lokalleri, Türkiye’nin tek Öğrenci Kent Lokantası, Yaşlı Dostu Kepez, Kepez Market ve engellilere yönelik projesini de detaylarıyla SET üyelerine anlattı. Siyasi partilerin hizmet için bir araç olduğunu da belirten Başkan Kocagöz, "Bizim için önemli olan önce insandır. Bizim kırmızı çizgilerimiz var, bayrağımız vatanımız, milletimiz ve insan" dedi. SET Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve iş adamı Ahmet Alper Alveroğlu, katılımlarından dolayı Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e teşekkür etti. Başkan Kocagöz’ün Türkiye’nin en başarılı ilçe belediye başkanları listesinde yer almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sizleri kutluyorum. Gurur duyduk" dedi.
25 Kasım 2025 Salı - 14:48
Muratpaşa’da şiddete karşı ses, Al Yazma’da yükseldi
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlene programda, kadın cinayetlerine karşı bir simge haline gelen Al Yazma Anıtı’na kırmızı karanfiller bırakıldı Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kadın hakları konusunda dünyanın en büyük atılımlarını gerçekleştirmiş bir ülke olduğunu söyledi. Uysal, "Burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesidir. Hükümetler, anayasal sorumluluklarını yerine getirmezse ortaya şu an yaşadığımız tablolar çıkar ve bu tablo değişmez" dedi. Kadına yönelik şiddeti besleyen kaynakların cinsiyetler arası barışı besleyen mekanizmalardan daha kuvvetli olduğunu belirten Uysal, "İstatistikler iyiye gitmese de bizim mücadelemiz, yaşadığımız sürece devam edecek. Şiddete uğrayan ve hayatını kaybeden tüm kadınların anısı önünde saygıyla eğiliyoruz" şeklinde konuştu. Törene Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın yanı sıra siyasi partilerin kadın kolları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Al Yazma Anıtı Antalya’nın Soğuksu Mahallesi’nde yer alan Al Yazma Anıtı, Antalya Kent Konseyi tarafından Muratpaşa Belediyesi’nin destekleriyle yaptırıldı. 8 Mart 2012’de yerine yerleştirilen, 3 ton ağırlığında ve 6 metre yüksekliğindeki anıtta, katledilen 467 kadının isimleri ve memleketleri bulunuyor. Yazma formundan esinlenilerek tasarlanan anıt, kadın cinayetlerine karşı toplumsal hafızayı diri tutmayı amaçlıyor.
25 Kasım 2025 Salı - 14:22
Kotan: "Konyaaltı belediyesi olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız"
Konyaaltı Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık sergisi ve konferans düzenledi. Açılışta konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Sosyal Hizmet Uzmanlarımız ile kurumumuz içerisinde verdiğimiz eğitimler sonucu, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla farkındalık için bu sergiyi hazırladık" dedi. Konyaaltı Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık sergisi düzenledi. Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanları’nın koordinesiyle kurum içerisinde gerçekleştirilen eğitimler sonucu düzenlenen serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan yaptı. Konyaaltı Belediyesi Ana Hizmet Binası içerisinde yer alan fuaye alanında yer alan serginin açılışına Başkan Kotan’ın yanı sıra, Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcıları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öte yandan Konyaaltı Belediyesi içerisinde gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinin sonunda çoğunlukla erkek personelin hazırladığı farkındalık tabloları da sergideki yerini aldı. Başkan Cem Kotan; aile, kadın, sevgi, şiddet, çocuk, insan, erkek ve iletişim konularının ele alındığı tabloların parçalarını katılımcılarla birlikte birleştirdi. Tablolar, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. "Şiddete karşı eğitim ve çalışmalarımız devam edecek" Sergi açılışında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Sergimiz bugüne özel, personelimizin hazırladığı bir sergi. Sosyal Hizmet uzmanlarımız ile kurumumuz içerisinde verdiğimiz eğitimler sonucu, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla farkındalık için bu sergiyi hazırladık. Kurum içindeki eğitimlerin bu şekilde sanata dönmesi bizim için ayrı bir onur kaynağıdır. Sergide emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi. Park ve Bahçeler, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde bu tip eğitimlerin gerçekleşmesinin ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Kotan, "Konyaaltı Belediyesi olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu yüzden kurum içi ve kurum dışı eğitim ve çalışmalarımız devam edecek. Biz, pankarta yazdığımızda kaybettiğimiz kadınların sayısı 403’tü. Ne yazık ki 5 gün içerisinde bu sayı 411’e yükseldi. Maalesef ki kadın şiddetiyle alakalı Türkiye’de büyük bir sıkıntı var. Bununla ilgili eğitim çalışmaları çok önemli. Sadece kadınla ilgili değil şiddetin her türlüsü ve başta çocuklarımız olmak üzere de bu eğitimlerimiz devam edecek. Bu yüzden hem anlamlı hem de bir sosyal proje olarak karşınızdayız. Tekrar çalışma arkadaşlarıma ve eğitimi veren hocalarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. ‘Aile içi iletişimde şahitlik kavramı’ konferansı Açılış sonrası Konyaaltı Belediyesi Ana Hizmet Binası’ndaki Feslikan Salonu’nda ‘Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Aile İçi İletişimde Şahitlik Kavramı’ konulu konferansta Dr. Murat Kaplan konuşmacı olarak bilgilendirmelerde bulundu. Farkındalık amacıyla düzenlenen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
25 Kasım 2025 Salı - 14:05
Yaşlı adamın kepçenin altında kaldığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Antalya'da 84 yaşındaki Okan Işık'ın ekmek almak için çıktığı evinden yolun karşısına geçerken altyapı çalışması yapan kepçenin altında kalarak hayatını kaybettiği kazanın güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı.
25 Kasım 2025 Salı - 11:26
Alanya’da fırtına inşaat korkuluklarını uçurdu, park halindeki araca zarar verdi
Meteorolojinin, Antalya’nın doğu ilçeleri için yaptığı kuvvetli yağış ve fırtına uyarılarının ardından Alanya’da gece saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına, bir inşaat alanındaki demir korkuluklarını yerinden söktü. Rüzgârın savurduğu korkuluklar, park halindeki aracın üzerine devrilerek maddi hasara yol açtı. Olay, gece saatlerinde Alanya’nın Hasan Akçalıoğlu Caddesi’nde bulunan bir inşaat alanında meydana geldi. Fırtınanın etkisiyle yerinden çıkan demir korkuluk, cadde kenarında park edilen Hyundai marka otomobilin üzerine düşerek araçta hasar oluşturdu. Olay anında bölgede kimsenin bulunmaması facianın önüne geçti. Araç sahibi, sabah saatlerinde hasarı görünce durumu ekiplere bildirdi. İhbar üzerine polis ve zabıta ekipleri olay yerine gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı.
25 Kasım 2025 Salı - 11:06
Seyir halindeki otomobil yandı: Sürücü kendisini araçtan dışarı attı
Antalya’nın Manavgat ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan otomobilin sürücüsü yaralanırken, yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olay, Manavgat ilçesi Sorgun Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K., 01 ADG 145 plakalı Hyundaı otomobiline Sorgun Mahallesi Acısu Caddesi üzerinde bulunan akaryakıt istasyonundan yakıt aldıktan sonra, Sorgun Bulvarı’nda otogar istikametine seyir halindeyken otomobil bir anda yanmaya başladı. Araç sürücüsü kendisini araçtan dışarı atarken, yangına ilk müdahaleyi yol kenarında bulunan marketçiler tarafından yangın tüpüyle yapıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi’ne bağlı ekipler, yangını tamamen söndürerek soğutma çalışması yaptı. Yangın sonucunda araç kullanılamaz hale gelirken, araçtan kendisini dışarı atan sürücü sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Araç sürücüsü, hastanede yapılan müdahalenin ardından yüz kısmında ve vücudunun çeşitli yerlerinde 2. derece yanıklar olması ve hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle Antalya Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.
25 Kasım 2025 Salı - 10:59
Antalya’da ardı ardına çıkan hortumlar kamerada
Antalya’nın Alanya ilçesi İncekum Plajı açıklarında iki hortum meydana geldi. 5’er dakika arayla çıkan iki hortum, kıyıya ulaşmadan etkisini yitirdi. İncekum Plajı açıklarında sabah saat 10.25’te oluşan ilk hortumu, yaklaşık 5 dakika sonra ikinci hortum izledi. Hortumlardan biri denize ulaşamazken, diğerinin ise daha uzun olduğu ve denize ulaştığı gözlendi. Her iki hortumu gören vatandaşlar cep telefonlarına sarıldı. Kıyıya doğru ilerlemeyen hortumlar, yaklaşık 10 dakika içinde gözden kayboldu.
25 Kasım 2025 Salı - 10:56
Antalya’da kontrolden çıkan otomobil yan yattı: 3 yaralı
Antalya’nın Akseki ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen tek taraflı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Kaza, gece saat 02.30 sıralarında Akseki-Seydişehir kara yolu Akçeşme mevkii yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Adem Aktürk yönetimindeki 05 ET 990 plakalı otomobil, Seydişehir’den Akseki yönüne seyir halindeyken yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu virajda kontrolden çıktı. Araç yolun sağ tarafına savrularak sol yanına yatarak durabildi. Kazayı gören yoldan geçen diğer sürücüler olayı 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirince, bölgeye sağlık, itfaiye, Akseki Bölge Trafik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü yara almazken, araçta bulunan Eda Tufan (20), Mehmet Salih Akkurt (18) ve Yaren Sarıoğlu (23) çeşitli yerlerinden yaralandı. Sağlık ekiplerinin yaralılara olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Akseki Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Jandarma ve trafik ekipleri kaza bölgesinde inceleme yaparken, yol güvenliği kontrollü şekilde sağlandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
25 Kasım 2025 Salı - 10:23
Antalya’da yağış nedeniyle kayganlaşan yolda otomobil takla attı: 2 yaralı
Antalya’nın Manavgat ilçesinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda takla atan otomobildeki 2 kişi yaralandı. Kaza anı karşı yönden gelen başka bir aracın araç kamerası tarafından kaydedildi. Kaza, Manavgat-Akseki D-695 kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Akseki istikametine seyir halindeki Mahmut Y.’nin kullandığı 07 LJ 144 plakalı otomobil, Ahmetler Mahallesi’nde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu virajı alamayarak yoldan çıkıp takla attı. Kazada araç sürücüsü Mahmut Y. ve araçta yolcu olarak bulunan Münevver Y. yaralandı. Yaralılar, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimine bağlı kurtarma ve 112 sağlık ekipleri tarafından araçtan çıkarılırken, sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öte yandan kaza anı karşı yönden gelmekte olan bir otomobilin araç kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, süratli bir şekilde viraja giren otomobilin yağış nedeniyle ıslanan yolda kayarak yoldan çıktığı ve yol kenarında bulunan yağmur suyu tahliye kanalına uçarak takla attığı görüldü.
25 Kasım 2025 Salı - 10:06
Üç hafta önce 60 çuval çöp toplanan caddeden bu sefer 80 çuval çöp çıktı
Kepez Belediyesi, Antalya’yı kuş bakışı izleme imkanı sunan Çankaya Mahallesi Ali Uyaroğlu Caddesi çevresinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, üç hafta önce 60 çuval çöp topladığı bölgeden bu sefer 80 çuval çöp çıktı. Temiz bir ilçe için çalışmalarını aralıksız sürdüren Kepez Belediyesi, ilçenin dört bir yanında temizlik faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Ekipler, mahalle, sokak ve caddelerin yanı sıra parklarda da temizlik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çankaya Mahallesi Ali Uyaroğlu Caddesi çevresinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Bölgede yürütülen temizlik seferberliği kapsamında, vatandaşlar tarafından çevreye bırakılan cam şişeler, teneke kutular, karton, kağıt, poşet ve benzeri atıklar titizlikle toplandı. Özellikle akşam saatlerinde Antalya manzarasını izlemek için bölgeye gelenlerin bıraktığı cam şişe ve teneke atıklarının yoğunluğu dikkat çekti. Temizlik çalışması 10 kişilik ekiple 3 saatte tamamlandı. Üç hafta önce 60 çuval çöp toplanan bölgeden bu sefer 80 çuval çöp çıktı. "Daha temiz bir Kepez için el ele" Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, belediye olarak temiz bir çevre için büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirterek, çevre duyarlılığına dikkat çekti. Başkan Kocagöz, "Antalya’nın geleceği olan Kepez’imizde hizmet çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. En büyük amacımız çocuklarımıza daha temiz daha sağlıklı bir çevre bırakmak. Çocuklarımızın güvenle oynadığı sizlerin keyifle vakit geçirdiği parkları, yolları ve caddeleri korumak hepimizin sorumluluğudur. Elbette bu sorumluluğun en büyüğü belediye olarak bizlere düşüyor. Ancak çevremizi hep beraber temiz tutarsak, Kepez’imizi daha güzel yarınlara taşıyabiliriz" dedi.
25 Kasım 2025 Salı - 09:42
Yürüyüş sırasında kaybolan 2 genç, 15 saat sonra JAK timleri tarafından bulundu
Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde geçtiğimiz pazar günü yürüyüş için çıktıkları dağda dönüş yolunu şaşırarak kaybolan 2 kişi, JAK timlerinin 15 saatlik arama ve kurtarma çalışması ile bulundu. Olay, Konyaaltı ilçesi Gedeller Mahallesi Sivridağ ve Çalbalı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 23 Kasım Pazar günü öğlen saatlerinde yürüyüş yapmak amacıyla Sivridağ mevkiine gelen Furkan K. (27) ve Murat B. (27) turu tamamladıktan sonra dönüş yoluna geçti. Havanın kararması ile dönüş yolunu şaşıran Furkan K. ve Murat B. kaybolduklarını anlayınca 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. 2 gencin yardım talebi üzerine bölgeye Jandarma Komando Arama Kurtarma (JAK) timi ve AFAD’a bağlı ekipler sevk edildi. 15 saat sonra JAK timleri buldu JAK timleri 2 gencin tarifi ile hareket istikametlerini değerlendirerek sarp kayalık ve dağlık alanda arama çalışması başlattı. Ekiplerin dron destekli 15 saat süren arama çalışmaları sonucunda Furkan K. ve Murat B. 24 Kasım Pazartesi günü akşam saatlerinde JAK timleri tarafından bulunarak mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı. 2 genç bölgede hazır bekleyen sağlık ekiplerinin sağlık kontrolünün ardından jandarma asayiş ekiplerine teslim edildi. 2 genç işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi.
25 Kasım 2025 Salı - 09:24
Antalya’da kumları çalıp sahilleri talan etmişlerdi: Kamyonlar dolusu plaj kumu bulundu
Antalya’nın Manavgat ilçesinde hırsızlar tarafından inşaatta kullanmak için çalınan plaj kumları, düzenlenen operasyonla üç ayrı noktada bulundu. 50 kamyona yüklenen kumlar, çalındığı noktaya tekrar geri döküldü.Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakolu ekipleri, geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde vatandaşlardan gelen ihbar üzerine Mendirek mevkiinde kum hırsızlarına operasyon düzenledi. Bölgede kum yüklediği belirlenen iş makinelerine ve kamyonlara el konuldu. Jandarma ekiplerini fark ederek ’dur’ ihtarına uymayıp kaçmaya çalışan kum yüklü kamyonlar, yaşanan kovalamacanın ardından yakalandı. Operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Soruşturma kapsamında Ulualan mevkiinde kum hırsızlığında kullanıldığı değerlendirilen 5 kamyon ve 3 kepçe otoparka çekildi. Şüphelilerden Seydi İ. sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.İhbarlar ve talan edilen sahillerin ardından kum hırsızlarına karşı mücadele başlatan Manavgat Merkez Jandarma Karakolu ekipleri, havadan dron, karadan resmi ve sivil devriyelerle kum hırsızlarının peşine düştü. Boğaz sahilinde yapılan dron çekimlerinde kum hırsızlarının sahili nasıl talan ettikleri, doğal dengeyi nasıl bozdukları, sahilin içler acısı hali en ince ayrıntısıyla gözler önüne serildi.Bölgeye fotokapan kurulacakManavgat İlçe Merkez Jandarma Karakolu ekipleri, kum hırsızlığının yoğun olarak yapıldığı belirlenen Ulualan mevkii Boğaz sahilinde havadan dron ile denetimlerini sürdürürken, sahilden de sivil ve resmi ekipler devriye görevi yapıyor. Yetkililer, özellikle çamlık bölgede yerleştirilecek kapanlarla çamlığa giriş çıkışların gece-gündüz denetim altına alınacağını dile getirdiler.50 kamyon plaj kumu yerine tekrar döküldüAraştırmalarını sürdüren Manavgat Merkez Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler, çalınan plaj kumlarının doğal alanına geri döndürülmesi için çalışma başlattı. Bu kapsamda sahilden alındığı tespit edilen kumların üç ayrı nokta olduğunu tespit eden ekipler, 50 kamyon kumu çalındığı Ulualan sahilindeki bölgeye geri döktü.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder