Yerel Haberler
Antalya
Antalya 15 dakikada kışı yaşadı, Konyaaltı Sahili beyaza büründü
28 Ekim 2025 Salı - 21:57 Antalya 15 dakikada kışı yaşadı, Konyaaltı Sahili beyaza büründü Antalya’da aniden bastıran yağmur, dolu ve fırtına kent sakinlerine adeta kabusu yaşattı. Yağan dolu dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili beyaza bürüdü. Antalya’da gün boyu parçalı bulutlu seyreden hava, akşam saatlerinde yerini fırtına, sağanak yağmur ve doluya bıraktı. Şiddetli rüzgar ve yağış hayatı adeta felç etti. Yaklaşık 15 dakika süren yağmur, dolu ve fırtına nedeniyle kentin birçok noktasında ağaçlar devrildi. Bazı yollar göle dönerken araçlar su içerisinde ilerlemekte zorlandı. Rüzgarın şiddetine dayanamayan bazı ağaçlar kökünden devrilirken, pazarcı esnafı da yağmur ve fırtınadan olumsuz etkilendi. Rüzgar nedeniyle pazar yerinde bulunan şemsiyeler uçarken, bazı tezgahlar devrildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 20 araç, 58 personel, ASAT 18 araç, 86 personel, Park ve Bahçeler Dairesi 27 araç ve 95 personel ile çalışmalara destek verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı 10 araç ve 70 kişilik personel, Fen İşleri Daire Başkanlığı 6 araç ve 14 kişilik ekip ile sahada görev yaptı. Konyaaltı Sahili beyaza büründü Cep telefonlarına yansıyan görüntüler şiddetli yağış ve fırtınanın etkisini gözler önüne sererken Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ağaç devrilmesi, su basması ve çatı uçması anonslarına yetişmekte zorlandı. Bazı vatandaşlar yağış nedeniyle tıkanan yağmur suyu giderlerini ellerine aldıkları fırçalarla temizleyerek yolda biriken suyun akmasını sağladı. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili ise yağan dolu nedeniyle beyaza büründü. Sahili kar yağmış gibi bembeyaz gören vatandaşlar hayrete düşerken, o anları ise cep telefonu ile kaydetti.
Belediye ekipleri, yağışın oluşturduğu olumsuzluklara 81 araç ve 323 personelle hızla müdahale etti
28 Ekim 2025 Salı - 21:40 Belediye ekipleri, yağışın oluşturduğu olumsuzluklara 81 araç ve 323 personelle hızla müdahale etti Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde öğleden sonra aniden bastıran yağmur ve dolu yağışıyla birlikte teyakkuza geçti. Ekipler şiddetli yağmur ve dolu yağışı nedeniyle dökülen yaprakların tıkadığı mazgalları açmak için yoğun çaba harcadı. Büyükşehir ekiplerinin gayretli çabasıyla olumsuzluklara hızla müdahale edildi. Kent merkezinde etkili olan yoğun yağışla birlikte harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri olumsuzluklara hızla müdahale etti. ASAT, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri başta olmak üzere çok sayıda personel şiddetli yağışın neden olduğu olumsuzlukları gidermek için yoğun çaba harcadı. Ekipler hızla sahaya indi Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 20 araç, 58 personel, ASAT 18 araç, 86 personel, Park ve Bahçeler Dairesi 27 araç ve 95 personel ile çalışmalara destek verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı 10 araç ve 70 kişilik personel, Fen İşleri Daire Başkanlığı 6 araç ve 14 kişilik ekip ile sahada görev yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kentin birçok noktasında yola devrilen ağaç ve ağaç dallarını trafik ve can güvenliği için hızla kaldırdı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de Nostalji tramvay hattının Yavuz Özcan Parkı girişinde ağaç devrilmesi sonucu havai elektrik hattında meydana gelen arızayı gidermek ve hatta yeniden elektrik verilmesi için müdahalede bulundu. Falez alt geçidinde yoğun çalışma Aniden etkili olan sağanak yağışın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri de kısa sürede sahaya indi. Kentin farklı noktalarından gelen ihbarlara hızla müdahale eden ekipler, ana arterler başta olmak üzere dolu yağışı nedeniyle dökülen ve yağmur sularının taşıdığı yaprakların tıkadığı mazgalları temizlendi. Ekiplerinin en yoğun çalışması ise alt geçitlerde oldu. ASAT ekipleri ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri aşırı yağış nedeniyle polis tarafından trafiğe kapatılan Falez Alt Geçidi’nin trafiğe açılması için temizlik çalışması yaptı. Yoğun bir çalışmayla hızla tamamlanan temizliğin ardından alt geçit kısa süre sonra trafiğe açıldı.
Antalya’da tonlarca ağırlığındaki çatı karayoluna uçtu, muhtemel faciadan dönüldü
28 Ekim 2025 Salı - 19:15 Antalya’da tonlarca ağırlığındaki çatı karayoluna uçtu, muhtemel faciadan dönüldü Antalya’da aniden bastıran şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bir apartmanın çatısı uçtu, Araç trafiğinin en yoğun olduğu saatte şiddetli rüzgara dayanamayan tonlarca ağırlığındaki demirin altında şans eseri her hangi bir araç veya vatandaşın kalmadığı öğrenildi. Antalya’da aniden bastıran ve yarım saat süren şiddetli yağış hayatı felç etti. Birçok noktada şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrilirken güllük Caddesi üzerinde bulunan Kent Güvenliği Yönetim Sistemi’ne (KGYS) ait MOBESE kameraların bulunduğu yol rüzgara dayanamayarak yola devrilip parçalandı. Perge Bulvarı üzerinde ise bir apartmanın yaklaşık 15 metreye 15 metre ebatlarındaki çatısı uçtu. Tonlarca ağırlıktaki demir profil ve PVC malzemelerden yapılan çatı nedeniyle yol araç trafiğine kapanırken, olay anında yoldan geçen bir araç veya vatandaş olmadığı öğrenildi. Yola devrilen devasa boyutlardaki çatı nedeniyle yol çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. "Büyük bir gürültü koptu" İhbar üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekip sevk edildi. Adrese gelen ekipler çatıyı yoldan kaldırmak için kesici aletlerle çalışma başlattı. Olay, anında yakın bir noktada esnaflık yapan Süleyman Çınar isimli vatandaş, "Yüksek bir gürültü koptu, çıktığımda apartmanın yukarısındaki çatı çökmüş. Allah’tan aşağıda kimse yoktu. Altında kimse var mı bilmiyoruz, ama en yoğun trafiğin olduğu saatte altında arabanın kalmaması da büyük şans. Şansa yaşıyoruz" dedi.