Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Antalya
Alanya’da çamaşır makinesi yangını korkuttu
24 Mart 2026 Salı - 17:52:42
Antalya’nın Alanya ilçesinde bir evde çamaşır makinesinden çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu. Olay, saat 16.30 sıralarında Çarşı Mahallesi Kirazlar Sokak’ta bulunan müstakil bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ev sahibi çamaşır makinesinden dumanlar yükseldiğini fark etti. Durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildiren ev sahibinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekipleri gelmeden önce ev sahibi ve komşuların müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, çamaşır makinesi kullanılamaz hale geldi.
24 Mart 2026 Salı - 15:28
Antalya turizminde bayram bilançosu: Doluluk yüzde 70-85 bandında seyretti
Ramazan Bayramı’ndaki Antalya’daki turizm bilançosuna ilişkin değerlendirmede bulunan POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, açık olan otellerde doluluk oranlarının yüzde 70 ile yüzde 85 bandında seyrettiğini belirtti. Turizmin başkenti Antalya’da, Ramazan Bayramı tatilinin ardından Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, üç buçuk günlük bayram tatili sonrası turizmdeki hareketliliğe ilişkin bilgi verdi. "Bayram dönemleri turizmde canlanma fırsatı sunuyor" Ramazan Bayramı dönemlerinin Antalya turizmi açısından her zaman önemli bir hareketlilik oluşturduğunu belirten Saatçioğlu, özellikle son yıllarda hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nın kış sezonuna doğru kaymasının sektör için sezon öncesi bir canlanma fırsatı sunduğunu ifade etti. Ancak bu yılki bayramda bölgedeki hareketliliğin beklentilerin bir miktar altında gerçekleştiğini kaydeden Saatçioğlu, sezon öncesi olması nedeniyle birçok tesisin henüz açılmadığını dile getirdi. "Doluluk oranları yüzde 70 ile yüzde 85 bandında seyretti" Açık olan otellerdeki doluluk oranlarına ilişkin bilgi veren Saatçioğlu, "Sezon öncesi olması nedeniyle birçok tesis henüz açılmamıştı; açık olan otellerde ise doluluk oranları yüzde 70 ile yüzde 85 bandında seyretti. Bayram süresince Türkiye genelinde etkili olan yağışlı hava şartları da talebi sınırlayan önemli faktörlerden biri oldu" dedi. Saatçioğlu; yaklaşık üç hafta önce Orta Doğu’da başlayan gerginlikler nedeniyle sınırlı da olsa rezervasyon iptalleri yaşandığını ifade ederek, "Tüm bu gelişmelere rağmen, Antalya turizmi güçlü yapısını korumaktadır. En büyük temennimiz, bölgede en kısa sürede yeniden huzur ve barış ortamının sağlanması ve turizmin kaybettiği rezervasyonları hızla geri kazanmasıdır" ifadelerini kullandı.
24 Mart 2026 Salı - 14:42
Alanya’da alkollü ve ehliyetsiz sürücüye 425 bin TL ceza
Antalya’nın Alanya ilçesinde jandarmanın "dur" ihtarına uymayan 19 yaşındaki sürücüye 425 bin TL para cezası uygulandı. Olay, Alanya’nın Güney Mahallesi’nde meydana geldi. Trafik denetimi yapan jandarma ekiplerinin ‘dur’ ikazına uymayan A.G. (19) 07 BR 256 plakalı otomobiliyle kaçmaya başladı. Kısa süren kovalamacanın ardından araç ekipler tarafından durduruldu. Sürücünün ehliyetinin iptal olduğu ve alkollü olduğu tespit edildi. A.G’ye "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve alkollü araç kullanmak suçlarından toplam 425 bin TL idari para cezası kesildi. Öte yandan, sürücü hakkında trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle adli işlem başlatılırken, araç 60 gün süreyle trafikten men edilerek otoparka çekildi.
24 Mart 2026 Salı - 14:25
ALTSO Başkanı Erdem: "Sezona daha güçlü girebilmek için destek şart"
Turizm sektörünün içinde bulunduğu mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, yeni sezona geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da istenilen motivasyonla başlanamadığını ifade etti. Sektörde yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi için kamu ve özel sektörün iş birliği içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Erdem, alınacak bazı önlemlerle sürecin olumluya çevrilebileceğini vurguladı. "Teşvik süresi uzatılmalı" Bu sezona turizm açısından keyifsiz girdiklerini belirten ALTSO Başkanı Eray Erdem, "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sezona biraz keyifsiz başlıyoruz. Bu keyifsizlikleri ortadan kaldırmak ve tabloyu olumluya çevirmek için gerek hükümetimiz, gerek bakanlıklar, gerekse özel sektörün dayanışması çerçevesinde birkaç yöntem geliştirmemiz gerekiyor. Bunlardan birincisi, 30 Nisan’da süresi dolacak olan turizmci ihracatçıya sağlanan yüzde 3’lük döviz teşviği konusudur. 30 Nisan’da dolan sürenin acil olarak uzatılmasını talep ediyoruz. İkinci konumuz ise turizmcinin parasının incoming acenteler üzerinden turizmciye ulaşmasıdır. Dolayısıyla incoming acenteler burada aracı konumundadır; ana operatör olmadıkları için bunların da muvafakat vermeleri gerekmektedir. Ancak muvafakat verme konusunda zaman zaman imtina edebilmektedirler. Bu anlamda; paranın asıl sahibi turizmci, yani otelci olmasına rağmen, ödeme incoming acenteye geldiği ve muvafakat alamadığımız için bu destekten faydalanamadığımız durumlar da olmaktadır. Bu nedenle söz konusu prosedürlerin amacına uygun şekilde biraz daha esnetilmesi gerekmektedir’’ dedi. ‘’Konaklama vergisi buz yıl alınmasın’’ Bu yıl konaklama vergisinin alınmaması gerektiğini vurgulayan Erdem, ‘’Konaklama vergisinin belki bu yıla özel alınmaması, otelcinin ve turizmcinin bir nebze olsun elini güçlendirecektir. Sektörün zaten kendi içerisinde alacağı kararlar sektörü olumlu yönde etkileyecektir. Belki bu yıl KDV’de de bir düzenleme yapılabilir.Yıllardır süregelen bir kriz var. Maalesef turizmcinin de bunu kaldırabilecek gücü gittikçe azalmaktadır. Yangın yönetmeliğinde de ek maliyetler ortaya çıkmıştı. Alanya’mız özelinde de bilgi vereyim: Bölgemizdeki tesislerimiz eksikliklerini giderdi. Ancak bunların hepsinin ek maliyetleri oldu. Dolayısıyla bu ağır yükü hep birlikte aşmamız gerekiyor. Özel sektör olarak biz üzerimize düşeni yaparken, devletimiz ve bakanlıklarımız da kendilerine düşen noktada destek olursa bu sezonu kazasız belasız atlatırız’’ ifadelerini kullandı.
14 Ekim 2025 Salı - 13:06
Mimar Sinan Akademi seçmeleri başlıyor
Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat alanında geleceğe kazandırdığı önemli projelerden biri olan Mimar Sinan Akademi, 2025-2026 dönemi için yeteneklerini arıyor. Akademinin, Modern Dans Topluluğu, Halk Dansları Topluluğu ve Çocuk Koroları seçmeleri için son başvuru tarihi 24 Ekim olarak belirlendi. Antalya’nın Kepez Belediyesi Mimar Sinan Akademi ile sanatı toplumun her kesimiyle buluşturmaya, yetenekli bireyleri keşfetmeye ve geleceğin sanatçılarını yetiştirmeye devam ediyor. 2025 yılının Ocak ayında kapılarını açan akademi, müzikten dansa, tiyatrodan yabancı dile kadar birçok alanda eğitim imkanı sunuyor. Her yaştan katılımcıya hitap eden geniş kapsamlı eğitim ve etkinlik programlarıyla dikkat çeken Mimar Sinan Akademi, 2025-2026 dönemi için yeni öğrencilerini bekliyor. Akademinin, Modern Dans Topluluğu, Halk Dansları Topluluğu ve Çocuk Koroları seçmeleri için son başvuru tarihi 24 Ekim olarak belirlendi. Modern Dans Topluluğu seçmelerine 18-40 yaş, Halk Dansları Topluluğuna 18-30 yaş arasındaki sanatseverler katılabilecek. Çocuk Korosu seçmelerinde; temel müzik eğitimi, Türk halk müziği, toplu ses ve şan, koro kültürü, Türk sanat müziği ve çok sesli koro alanlarında değerlendirmeler yapılacak. Seçmelere katılmak isteyenler, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nin 0 242 346 67 56 nolu telefondan hattından gerekli bilgilere ulaşabilecek.
14 Ekim 2025 Salı - 12:48
Antalya’da Şafak 07 Huzur-6 operasyonu: 30 adrese eş zamanlı baskın
Antalya polis ekiplerinin Kepez ilçesinde gerçekleştirdiği "Şafak 07 Huzur-6" operasyonunda 7 ruhsatsız tabanca, 3 pompalı tüfek ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, suçların önlenmesi ve aydınlatılması amacıyla "Şafak 07 Huzur-6" operasyonu düzenlendi. Kepez ilçesi polis sorumluluk bölgesinde yapılan operasyona 20 ekip ve 65 personel katıldı. Belirlenen 30 adrese eş zamanlı düzenlenen baskınlarda; 7 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet pompalı tüfek, 71 adet tüfek kartuşu ile 50 adet tabanca fişeği ele geçirildi.
14 Ekim 2025 Salı - 12:27
Antalya’da bir evi tahliye ettiren inşaat temelinde ikinci toprak kayması
Antalya’nın Serik ilçesinde bir evin tahliye edilmesine neden olan inşaat kazı alanındaki toprak kaymasında, yine bir toprak kayması daha yaşandı. O anlar kameralara yansırken, inşaat çalışmalarının durdurulduğu öğrenildi. 10 Ekim Cuma akşamı Serik ilçesi Merkez Mahallesi Şehit Hüseyin Kırlı Sokak’ta bir inşaat firmasının temel kazma çalışmaları sırasında toprak kayması meydana gelmiş, göçükte kazı çalışmalarının yapıldığı alanın bitişiğinde bulunan 2 katlı evde oturanlar toprak kayması nedeniyle tahliye edilmişti. Toprak kayması meydana gelen inşaatta Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü incelemelerde bulundu. Ekipler inşaat alanında yaptığı çalışma sonrası inşaatın durdurulmasına karar verdi. Aynı inşaatta dün ikinci bir toprak kayması daha yaşandı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde inşaat alanında toprak kaymasıyla birlikte büyük bir incir ağacının toprak kaymasıyla birlikte inşaatın üzerine devrildiği görülüyor. Öte yandan inşaatın yanında bulunan ve tehlike nedeniyle tahliye edilen evde oturan aileler, yakınlarının yanlarında konaklamaya devam ediyor.
14 Ekim 2025 Salı - 12:23
Alanya’da drift atan sürücüye 92 bin TL ceza
Antalya’nın Alanya ilçesinde drift yaparak trafiği tehlikeye atan sürücüye 92 bin TL ceza uygulandı. Olay, Mahmutseydi Mahallesi Park Orman önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, farklı zamanlarda iki kez drift yaptığı kamera kayıtlarıyla belirlenen sürücüyü tespit edip yakaladı. Yapılan kontrollerin ardından sürücüye 92 bin 784 TL idari para cezası kesildi. Öte yandan, sürücünün ehliyeti daimi olarak iptal edilirken, otomobil ise 4 ay süreyle trafikten men edilerek otoparka çekildi. Şüpheli şahıs hakkında ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.
14 Ekim 2025 Salı - 12:21
Alanya uluslararası plaj sporları kış turizmini canlandırıyor
Alanya Belediyesi tarafından yaz sezonu başında kente kazandırılan Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi, kış turizmi için ilk meyvesini verdi. Danimarka’nın Rysensteen Lisesi’nden 40 kişilik kafile, Alanya’da 10 günlük kamp yaptı. Alanya Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan ve el birliğiyle kısa süre içerisinde tamamlanarak bu yaz iki büyük organizasyona başarıyla ev sahipliği yapan Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi, kış turizmine de fayda sağlamaya başladı. Bu kapsamda Danimarka’nın Kopenhag şehrinden gelen Rysensteen Lisesi öğrencileri, 2 antrenörü ile birlikte 40 kişilik kafileyle Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi’nde 10 günlük kamp gerçekleştirdi. Ayrıca Danimarkalı kafilenin ardından Moğolistan’dan gelen U-16 Voleybol Milli Takımı, Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi’ndeki antrenmanlarını sürdürüyor. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve Belediye Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın’ın, Danimarka’nın Herning kentinde düzenlenen Ferie For Alle Turizm Fuarı’nda gerçekleştirdiği temasların neticesinde, Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi için ilk rezervasyon gerçekleşti. Burada Rysensteen Lisesi temsilcilerinin standı görerek temasa geçmesiyle rezervasyonlar yapıldı ve tesis 40 kişilik kafileye 10 gün boyunca ev sahipliğinde bulundu. "İlk sezonda 2 büyük organizasyona ev sahipliği yaptı" Alanya Belediyesi tarafından kısa süre içerisinde planlanarak kente kazandırılan Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi, yaz sezonunda voleybolun şampiyonlar ligi olarak tanımlanan ve 29 ülkeden 112 takımın katılımıyla Volleyball World Beach Pro Tour’a ev sahipliği yapmıştı. Merkez ayrıca Avrupa Plaj Hentbol Şampiyonası’na da ev sahipliği yaparak altyapı ve tecrübe gücünü göstermişti. Tribün renkleri Alanya’ya özgü avokado, portakal ve güneşi simgeleyen tesis, sıfır karbon ayak izi ile çevreci bir tesis olarak da dikkat çekiyor. Olsen: "Seneye en az 100 kişi ile geleceğiz" Plaj Voleybolu Antrenörü Frederik Olsen, Alanya’ya ve tesise hayran kaldıklarını vurgularken, seneye en az 100 kişilik bir kafile ile gelmeyi planladıklarını söyledi. Antrenör Olsen, "Danimarka-Kopenhag’tan geliyoruz. Plaj voleybolu oyuncusu ve Antrenörüyüm. 40 öğrenciden oluşan bir grupla antrenman için Alanya’ya geldik. Danimarka’da Alanya Belediyesi’nin standında bu merkezin bahsedildiğini duyduk ve ardından karar verdik ki Alanya böyle bir kamp için harika bir yer olurdu. Bir dahaki sefere bu kampı daha da büyütmeyi düşünüyoruz. En az 100 kişi ile gelmeyi planlıyoruz. Burada profesyoneller için mükemmel oluşumlar mevcut. İyi havada, güzel şartlarda oynamayı seven herkes için harika bir ortam. Bize sağladıkları bu ortam için herkese teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Özçelik: "Çabalarımızın meyvesini almak mutluluk verici" Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Alanya turizmi için geçtiğimiz kış aylarından itibaren gerek yurtiçi gerekse yurtdışında yoğun temaslarda bulunduklarını altını çizerek "Alanya Belediyesi olarak hem yaz sezonunu güçlendirmek hem de kış sezonunu canlandırmak amacıyla kış aylarından bu yana yoğun temaslar gerçekleştiriyoruz. Danimarka’daki Turizm Fuarı’nda gerçekleştirdiğimiz temaslarımızın ilk meyvesini aldık ve Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi için rezervasyon yaptıran misafirlerimizi kentimizde ağırladık. Ayrıca Polonya, Çekya, Slovakya ve Rusya’dan Nisan-Mayıs ayları için 250 kişinin üzerinde rezervasyon yapıldı. Çabalarımızın meyvesini hem de bu kadar kısa sürede almak mutluluk verici. Bu gurur Alanya’mızın" dedi.
14 Ekim 2025 Salı - 11:55
Meme kanseri hakkında A’dan Z’ye bilinmesi gerekenler
Meme kanseri dünyada her yıl milyonlarca kadını etkilerken, Türkiye’de kadınlarda görülen kanserlerin dörtte birini oluşturuyor. Meme Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Halit Özgül, "Erken evrede yakalanan meme kanserinde tedavi başarısı yüzde 99’a kadar çıkmaktadır" diyerek erken tanının önemine dikkat çekti. Dünya genelinde her yıl yaklaşık 2,3 milyon kadına meme kanseri tanısı konuluyor. Türkiye’de kadınlarda görülen kanserlerin yaklaşık yüzde 25’ini oluşturan bu hastalık, her 8 kadından 1’inin yaşamı boyunca karşılaşabileceği ciddi bir risk olarak öne çıkıyor. Memorial Antalya Hastanesi Meme Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Halit Özgül, 15 Ekim Dünya Meme Sağlığı Günü kapsamında yaptığı açıklamada, "Türkiye’de meme kanseri en sık 35-45 yaş aralığında görülmektedir. Dünya genelinde en sık 45-55 yaş aralığında ortaya çıkmaktadır. Türkiye’de vakaların yarısından fazlası 50 yaş öncesinde tanı almaktadır" dedi. "Erken tanı tedavide başarı oranını artırıyor" Meme kanserinde en kritik unsurun erken teşhis olduğunu vurgulayan Özgül, "Erken evrede yakalanan meme kanserinde tedavi başarısı yüzde 99’a kadar çıkmaktadır. Ortalama sağkalım oranı yüzde 90 civarındadır. Erken tanıda tedavi daha kısa, daha kolay ve daha az maliyetlidir" ifadelerini kullandı. Kendi kendine meme muayenesinin ve düzenli kontrollerin önemini vurgulayan Özgül, hastalığın henüz belirti vermeden tespit edilebileceğini söyledi. Özgül, "Meme kanserinde erken teşhis, tedavi başarısını artıran en kritik faktördür. Kendi kendine meme muayenesi, düzenli doktor kontrolleri ve mamografi gibi tarama yöntemleri, hastalığın henüz belirti vermeden tespit edilmesini sağlayabilir. Uzmanlar, 20 yaşından itibaren her kadının ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapmasını öneriyor. 40 yaşından sonra ise düzenli mamografi taramaları, risk faktörlerine bağlı olarak daha erken yaşlarda bile başlamalı. Unutmayın, erken teşhis sadece tedavi sürecini kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda hayat kurtarır" diye konuştu. "Belirtileri göz ardı etmeyin" Op. Dr. Halit Özgül, meme kanserinde en çok dikkat edilmesi gereken belirtilerin altını çizerek, "Memede ele gelen sert ve ağrısız kitle, meme şeklinde değişiklik veya asimetri, ciltte çukurlaşma ve portakal kabuğu görünümü, meme başında akıntı ve koltuk altında şişlik en önemli uyarı işaretleridir. Bu belirtilerden herhangi birinin görülmesi halinde vakit kaybetmeden uzmana başvurulması hayati önem taşır" şeklinde konuştu. "Risk faktörlerini tanıyın" Kadın olmanın en temel risk faktörü olduğunu belirten Özgül, diğer önemli riskleri şöyle sıraladı: "Yaş faktörü, aile öyküsü ve BRCA1/2 gen mutasyonu, obezite ve hareketsiz yaşam, sigara ve alkol kullanımı, doğum yapmamak veya emzirmemek, uzun süreli hormon tedavileri meme kanseri riskini artırır." Hastalığa karşı alınabilecek önlemlere ilişkin de konuşan Özgül, "Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek, haftada en az üç saat egzersiz yapmak, sigara ve alkolden uzak durmak, sağlıklı kiloyu korumak ve gereksiz radyasyondan kaçınmak korunmada büyük önem taşır" ifadelerini kullandı. "Cerrahi tedavide modern yöntemler etkili sonuç veriyor" Meme kanserinde cerrahi tedavinin en temel ve etkili yöntemlerden biri olduğunu belirten Özgül, modern tekniklerle artık hem sağlık hem de estetik açıdan başarılı sonuçlar alınabildiğini şu şekilde söyledi: "Cerrahi tedavi, özellikle erken evrede hem sağkalım hem de yaşam kalitesini belirleyen ana faktördür. Meme koruyucu cerrahide tümör ve çevresindeki sağlıklı dokunun çıkarılmasıyla kozmetik avantaj sağlanır ve sonrasında radyoterapi uygulanır. Büyük veya çok odaklı tümörlerde total mastektomi tercih edilir. Modifiye radikal mastektomide meme dokusu ile birlikte aksiller lenf nodları çıkarılır. Sentinel lenf nodu biyopsisi ile koltuk altındaki ilk lenf nodları incelenir; eğer temizse geniş diseksiyon gerekmez ve lenfödem riski azalır. Onkoplastik cerrahi ve rekonstrüksiyon ameliyatlarıyla tümör çıkarılırken estetik ve onarım yöntemleri birlikte uygulanabilir. Bu sayede hem kanser kontrolü hem de psikolojik iyilik hali sağlanır."
14 Ekim 2025 Salı - 11:45
Antalya’da hafif ticari araçla otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Antalya’nın Elmalı ilçesinde hafif ticari araçla otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Edinilen bilgiye göre kaza, dün akşam saat 19.00 sıralarında Elmalı-Finike yolu Düdenköy kavşağında meydana geldi. Kavşaktan dönmek isteyen S.U.’nun kullandığı 07 EOJ 18 plakalı hafif ticari araç ile arkadan gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 07 EM 414 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle hafif ticari araç orta refüje çıkarak takla attı. Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada otomobilde sürücü S.U. ile diğer araçta yaralanan H.E., R.E. ve E.Ç. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Elmalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan S.U.’nun gece Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Kaza anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, kavşak sistemine yaklaşarak bir süre arkadan gelen araçların geçmesini bekleyen 07 EOJ 18 plakalı hafif ticari aracın sola dönmek için hareketlendiği sırada 07 EM 414 plakalı otomobille çarpıştığı ve çarpmanın şiddetiyle hafif ticari aracın savrularak takla attığı görüldü.
14 Ekim 2025 Salı - 11:32
Antalya’da yazın tamamen kuruyan Üzümdere Irmağı yağışlarla yeniden suya kavuştu
Antalya’nın Akseki ile İbradı sınırları içerisinde yer alan ve yaklaşık 2 ay önce tamamen kuruyan Üzümdere Irmağı, hafta içerisinde etkili şekilde yağan yağmurların ardından yeniden suya kavuştu. Antalya’da, Akseki ve İbradı ilçelerinde etkili olan yağışların ardından Oymapınar Barajı’nı besleyen Üzümdere Irmağı’nın su seviyesi yükseldi. Bölge sakinleri, yağışlar öncesinde ırmağın ağustos ayında küçük göletler haricinde tamamen kuruduğunu, son yağışlarla birlikte su seviyesinin yaklaşık 1 ila 3 metre arasında yükseldiğini, ırmağın yeniden canlandığını belirtti. Yağışların etkisiyle su seviyesi hızla yükselirken, çevredeki bitki örtüsü ve yaban hayatı da yeniden canlandı. Milli park sınırları içerisinde bulunan Üzümdere Irmağı, Oymapınar Barajı’nı besleyen en önemli su kaynaklarından biri olma özelliğini taşıyor. Bölgede restoran işletmeciliği yapan Erkan Düzenli, yağışların ardından ırmağın yeniden canlanmasının hem doğa hem de bölge turizmi açısından önemine dikkat çekti. Düzenli, "Üzümdere Irmağı, Akseki ve İbradı sınırları içerisinde akan bir nehirdir. Yaklaşık iki ay öncesine kadar tamamen kurumuştu. Hafta içi etkili olan yağmurlarla birlikte ırmak yeniden eski görünümüne kavuştu. Bölgede büyük bir canlılık oluştu. Bölgemizi ziyaret eden misafirlerimiz bu durumu büyük bir mutlulukla karşıladı" dedi. Üzümdere Vadisinin Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olduğunu vurgu yapan Düzenli, "Üzümdere Irmağı, Oymapınar Barajı’nı besleyen en büyük kollardan biridir. Yağışlarla birlikte yeraltı suları da arttı ve ırmak tekrar canlandı. Burası yaban hayatı koruma bölgesi. Irmaktan beslenen çok sayıda hayvan var. Binlerce ağaç susuzluktan etkilenmişti ancak bu yıl yağmurlar erken başladı, ırmak suya kavuştu" diye konuştu.
14 Ekim 2025 Salı - 11:31
Lüks kruvaziyer bin 739 yolcu, 742 mürettebatıyla Alanya’ya demirledi
Antalya’nın Alanya ilçesine, Bahama Bandıralı ‘Marella Discovery 2’ isimli lüks kruvaziyer yolcu gemisi Alanya limana ulaştı. Akdeniz’in önemli turizm ilçelerinden olan Alanya’ya sabah saatlerinde Bahama bandıralı ‘Marella Discovery 2’ isimli lüks kruvaziyer gemisi limana ulaştı. Limana demir atan yolcu gemisinde bin 739 yolcu ve 742 mürettebat bulunurken, yolcuların büyük kısmının İngiliz vatandaşı olduğu öğrenildi. Marmaris’ten gelen lüks kruvaziyer yolcu gemisi akşam saat 18:00 sıralarında Limasol’a gitmek üzere Alanya’dan ayrılması bekleniyor. Yolcuların bir kısmı şehir merkezini gezmek üzere gemiden inerken, bazı turistler ise tarihi ve turistik bölgeleri ziyaret etti.
14 Ekim 2025 Salı - 11:30
Gazipaşa’da kurallara uymayan sürücülere toplam 64 bin 300 TL ceza kesildi
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde polis ekipleri tarafından trafik ve asayişe yönelik geniş kapsamlı denetim gerçekleştirildi. Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan uygulamada sürücülerin ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamaları yapılırken, kurallara uymayanlara toplam 64 bin 300 TL ceza kesildi. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince ortaklaşa düzenlenen uygulama, Cumhuriyet Mahallesi Çamlı Mezarlık önünde gerçekleştirildi. Araçlar tek tek kontrol edildi Denetim kapsamında şehir içi ve şehirlerarası yolcu otobüsleri, servis araçları, motosikletler ve özel otomobiller tek tek durdurularak kontrol edildi. Trafik güvenliği kadar genel asayişin de sağlanması amacıyla sürücü ve yolcuların kimlikleri sorgulandı. 64 bin 300 TL cezai işlem uygulandı Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, evrakı eksik olan ve trafik kurallarına uymayan sürücülere toplam 64 bin 300 TL cezai işlem uygulandı.
14 Ekim 2025 Salı - 11:22
Uzman Doktor Şirin Elmi: "Eller mikropların vücuda giriş kapısıdır"
Günlük hayatta fark etmeden dokunduğumuz yüzeyler, mikropların vücudumuza taşınmasına neden olarak enfeksiyon riskini artırıyor. Uzman Doktor Şirin Elmi, "Eller mikropların vücuda giriş kapısıdır, bu yüzden el yıkamak hastalıklara karşı en etkili savunmadır" dedi. Memorial Antalya Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nden Uzman Doktor Şirin Elmi, "15 Ekim Dünya El Yıkama Günü" dolayısıyla bir açıklama yaptı. Gün içinde kapı kolları, telefon ekranları, toplu taşıma tutamaçları veya market sepetleri gibi sayısız yüzeye dokunulduğuna dikkati çeken Şirin, "Bu yüzeyler, bakterilerden virüslere ve mantarlara kadar birçok mikroorganizmayı taşıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, ellerimizdeki mikroplar ağız, burun veya göz yoluyla vücuda taşındığında enfeksiyon riski yüzde 20-30 oranında artıyor. Uzmanlara göre el yıkamamak, yalnızca kişisel hijyen eksikliği değil, aynı zamanda ciddi bir halk sağlığı sorunu anlamına geliyor" dedi. "Eller, mikropların vücudumuza giriş kapısıdır" El hijyeninin bulaşıcı hastalıklarla mücadeledeki kritik rolüne işaret eden Elmi, "Ellerimizi her gün kapı kolları, telefon ekranları, market arabaları gibi sayısız yere değdiriyoruz. Ancak günlük yaşamda bunların ardından hemen el yıkamak akla gelmiyor. Oysa el yıkamayı ihmal etmek ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Eller, mikropların vücudumuza giriş kapısıdır" diye konuştu. "Kirli eller hastalıkları tetikliyor" Kirli ellerin birçok hastalığı tetikleyebileceğini belirten Elmi, "Örneğin ishal ve gıda zehirlenmeleri sık görülür. Salmonella veya Norovirüs gibi mikroplar, kirli ellerle yemek hazırlarken kolayca bulaşır. Dünya Sağlık Örgütü, el hijyeni eksikliğinin her yıl milyonlarca ishal vakasına yol açtığını belirtmektedir. Özellikle çocuklarda bu durum ciddi sonuçlar doğurabilir. Bir diğer tehlike, solunum yolu hastalıklarıdır. Grip, soğuk algınlığı ve hatta koronavirüs, ellerimizle yüzümüze dokunduğumuzda hızla yayılır. Araştırmalar, el yıkamanın bu tür hastalıkların bulaşma riskini yüzde 30-40 azalttığını gösteriyor" ifadelerini kullandı. "Cilt enfeksiyonlarından parazitlere kadar risk" El hijyeninin yalnızca solunum yolu enfeksiyonlarıyla değil, cilt sağlığıyla da doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan Elmi, "Kirli ellerdeki bakteriler, küçük bir sıyrık yoluyla kana karışıp ciddi enfeksiyonlara, hatta MRSA gibi dirençli bakterilere neden olabilir. Parazitler de cabasıdır. Özellikle çocuklarda görülen bağırsak parazitleri, kirli ellerle ağza taşınan yumurtalardan bulaşır. Bu durum karın ağrısı ve halsizlik gibi sorunlara yol açar. Kısacası, ellerimizi yıkamazsak mikroplar için kırmızı halı sermiş oluruz" diye konuştu. "El yıkamak hastalıklara karşı en etkili savunma" Doğru el yıkama alışkanlığının önemine de değinen Elmi, "Elleri yemek yemeden veya hazırlamadan önce, tuvaletten sonra, hapşırdıktan ya da öksürdükten sonra ve eve geldiğinizde mutlaka yıkamak gerekir. Dışarıdaysanız ve suya erişiminiz yoksa en az yüzde 60 alkol içeren bir el dezenfektanı kullanabilirsiniz. Ancak elleriniz gözle görülür şekilde kirliyse sabun ve su olması şarttır" dedi.
14 Ekim 2025 Salı - 11:22
Yangında ev küle döndü, tek teselli kurtarılan muhabbet kuşları oldu
Antalya’nın Manavgat ilçesinde tek katlı bir evde çıkan yangında ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangını, 3 buçuk ay önce annesini kanserden kaybeden ev sahibinin oğlunun çıkardığı iddia edildi. Yukarı Işıklar Mahallesi’nde tek katlı bir evde yangın çıktığı ve içeride engelli bir vatandaşın bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakolu ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Ancak evin içindeki tüm eşyalar kül olurken, yapı kullanılamaz hale geldi. Yanan evden yalnızca bir tekerlekli sandalye ile kafes içindeki iki muhabbet kuşu kurtarıldı. Yangının çıkış nedenini araştıran ekipler, olay sırasında evde yalnızca ev sahibinin oğlunun bulunduğunu belirledi. Ev sahibi Cengiz Ü., itfaiye ve jandarma ekiplerine yaptığı açıklamada, yangını çıkardığı öne sürülen kişinin kısa süre önce annesini kaybeden oğlu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Oğlum annesinin ölümünden sonra bunalıma girdi. Geçtiğimiz günlerde annesine ait tüm fotoğraf ve video albümlerini yaktı. Kısacası geçmişimizi yaktı. Ne yaptıysam çare bulamadım. Şimdi de annesinin hatıralarını yok etmek için evimizi yaktı. Oğlumun tedavi görmesi için herkesin yardımını istiyorum." Cengiz Ü., yangını çıkardığını iddia ettiği oğlu, olaydan kısa süre sonra köy mezarlığı önündeki bir şadırvanda otururken jandarma ekipleri tarafından alınıp karakola götürüldü.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder