Yerel Haberler
Antalya
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 00:23 Fatih Tekke: "Çok şükür taraftarımızı mutlu ettik, camiamıza bir kez daha kupa kazandırdık" Ziraat Türkiye Kupası finalinde Konyaspor’u 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi olan Trabzonspor’da Teknik Direktör Fatih Tekke, "Çok şükür taraftarımızı mutlu ettik, camiamıza bir kez daha kupa kazandırdık. Oyuncularımın hepsinin ayağına, yüreğine sağlık" dedi. Tekke’nin basın toplantısı sırasında futbolcular, madalyalarıyla ve su şişeleriyle toplantı odasına girerek "Fatih Tekke" sloganlarıyla kupa sevincini yaşadı. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile Konyaspor, Antalya’da karşı karşıya geldi. Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi 2-1 kazanan bordo-mavili ekip, kupanın sahibi oldu. Bordo-mavililer, en son 2019-2020 sezonunda finalde Corendon Alanyaspor’u 2-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürmüştü. Trabzonspor, Antalya’da oynanan finalde Konyaspor’u mağlup ederek 5 sezon aradan sonra kupada aynı başarıyı tekrarladı. "Camiamıza bir kez daha kupa kazandırdık" Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Konyaspor’u tebrik ederek karşılaşmanın özellikle ikinci yarısında oyunun dengelendiğini söyledi. Tekke, "Konyaspor’u tebrik ediyorum. İkinci yarı özellikle penaltıda başarıya ulaşmış olsalardı kupa belki onlara daha yakın olacaktı. İlk yarı biz daha iyiydik, ikinci yarı bize nasip oldu. Çok şükür taraftarımızı mutlu ettik, camiamıza bir kez daha kupa kazandırdık. Oyuncularımın hepsinin ayağına, yüreğine sağlık. Zor şartlardan buralara geldik. Aksi olsaydı çok üzülürdüm. Allah’a hamdolsun, gelen taraftarı mutlu olarak gönderdik" dedi. Futbolculardan basın toplantısında kutlama Fatih Tekke’nin açıklama yaptığı sırada Trabzonsporlu futbolcular, madalyalarıyla basın toplantısının yapıldığı salona geldi. Ellerinde sularla toplantı odasına giren bordo-mavili oyuncular, "Fatih Tekke" sloganları atarak teknik direktörlerini kutladı. Futbolcuların coşkulu kutlaması renkli görüntülere sahne olurken, basın toplantısında kupa sevinci yaşandı.
22 Mayıs 2026 Cuma - 23:50 Muhittin Böcek hakkında ALDAŞ dosyasından ev hapsi kararı Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı ALDAŞ şirketine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan ve belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek hakkında, ALDAŞ dosyasından konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. Böcek’in diğer dosyalardan tutukluluk hali devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı ALDAŞ Altyapı Yönetim ve Danışmanlık Ticaret AŞ üzerinden usulsüz harcamalarla yaklaşık 399 milyon 507 bin lira kamu zararına yol açıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada; başka suçlardan tutuklu yargılanan ve belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek hakkında, ALDAŞ dosyasındaki tutukluluk halinin konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirine çevrilmesine karar verildi. ALDAŞ soruşturmasında 22 şüpheli hakkında işlem başlatılmıştı Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı ALDAŞ Altyapı Yönetim ve Danışmanlık Ticaret AŞ üzerinden usulsüz harcamalar yapıldığı ve bu yolla yaklaşık 399 milyon 507 bin lira kamu zararına yol açıldığı iddiaları üzerine 14 Ocak’ta, aralarında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan tutuklu Muhittin Böcek’in de bulunduğu 22 şüpheli hakkında işlem başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 4’ünün ifadelerinin alınması amacıyla davet edildiği, 2’sinin yurt dışında olduğu, 1’inin ise yeni ameliyat olması nedeniyle hakkında gözaltı işlemi uygulanmadığı bildirilmişti. Gözaltına alınan 14 zanlıdan 5’i tutuklanmıştı. SEGBİS üzerinden ifadesi alınmıştı ALDAŞ Altyapı Yönetim ve Danışmanlık Ticaret AŞ üzerinden yapılan harcamalara ilişkin yürütülen soruşturmada, Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliğince cezaevinde bulunan Muhittin Böcek’in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden ifadesi alınmıştı. Hakimlik, Böcek’in "zimmet" ve "zimmet suçlarının işlenmesine göz yumma" suçlarından tutuklanmasına karar vermişti. Tutukluluk hali adli kontrole çevrildi Edinilen bilgiye göre, Muhittin Böcek’in avukatlarının mahkemeye yeniden başvuruda bulunması üzerine Böcek, akşam saatlerinde nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ALDAŞ’a yönelik soruşturma kapsamında Böcek’in bu dosyadaki tutukluluk halinin konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirine çevrilmesine hükmetti. Muhittin Böcek’in tutukluluk hali diğer dosyalardan devam ediyor. 5 Temmuz’da tutuklanmıştı Muhittin Böcek, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Rüşvet ve yolsuzluk" soruşturması kapsamında 5 Temmuz 2025 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu Muhittin Böcek’in de aralarında bulunduğu 41 sanığın, "icbar suretiyle irtikap", "haksız mal edinme", "nüfuz ticareti" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması" gibi suçlardan yargılanmasına devam ediliyor.
Antalya’da gökyüzü sarardı, toz bulutu dronla görüntülendi
26 Mart 2025 Çarşamba - 15:30 Antalya’da gökyüzü sarardı, toz bulutu dronla görüntülendi Afrika ve Orta Doğu üzerinden gelen yoğun toz taşınımı Antalya semalarını kapladı. Şehrin simgeleri görünmez hale gelirken, Konyaaltı Varyantı’ndan ve havadan çekilen görüntüler, puslu manzarayı gözler önüne serdi. Antalya, dün sabah saatlerinde Afrika ve Orta Doğu üzerinden gelen yoğun toz taşınımının etkisi altına girdi. Kentin simge noktalarından biri olan Konyaaltı Varyantı’ndan çekilen görüntülerin yanı sıra, drone ile havadan kaydedilen görüntüler, Antalya’nın üzerini kaplayan gri örtüyü çarpıcı biçimde ortaya koydu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından beklenen toz taşınımı, kent merkezi ve sahil şeridinde görüş mesafesini belirgin şekilde düşürdü. Sabah saatlerinde başlayan taşınım, öğleye doğru daha da yoğunlaştı. Şehir merkezinin silüeti, dağların keskin hatları ve Akdeniz’in maviliği, gri bir sisin ardına gizlendi. Beydağları pusla kaplandı Antalya’nın sembol noktalarından Konyaaltı Sahili ve Beydağları, adeta görünmez oldu. Varyant’taki seyir teraslarında oturan vatandaşlar hayretle manzarayı izlerken, bazıları bu olağandışı atmosferi fotoğrafladı. Drone ile havadan yapılan çekimlerde, Konyaaltı plajında yürüyen insanlar ve pusun içine gömülmüş şehir silueti net şekilde görüldü. Görüntüler, toz bulutunun şehri nasıl sardığını ve etkisinin ne denli güçlü olduğunu gözler önüne serdi. Meteoroloji verilerine göre, Antalya’da bugün 55 olarak ölçülen toz konsantrasyonunun önümüzdeki iki gün boyunca 50 ila 100 arasında seyretmesi bekleniyor. Uzmanlar özellikle astım ve KOAH gibi rahatsızlıkları olan vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor. Toz taşınımının etkisinin ne kadar süreceği merak konusu olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel verilerinin takip edilmesi büyük önem taşıyor.
AÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde korkutan yangın: Hastalar tahliye edildi, can kaybı yok
26 Mart 2025 Çarşamba - 14:08 AÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde korkutan yangın: Hastalar tahliye edildi, can kaybı yok Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Acil Servis bölümünde elektrik kaynaklı olduğu değerlendirilen yangın paniğe neden oldu. Olay yerinde açıklama yapan Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Yangından mütevellit herhangi bir yaralımız yok, ölü yok" dedi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ise, "İçeride hasta ya da personel kalmadı. Herkes canıgönülden koşturdu" açıklamasını yaptı. Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Acil Servis bölümünde çıkan yangın paniğe neden oldu. Elektrik aksamından çıktığı değerlendirilen yangın sonrası hastanenin tüm blokları yoğun dumanla kaplandı. Hastalar çevre hastanelere sevk edilirken, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan olay yerinde açıklamalarda bulundu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. Saat 11.55 sularında Acil Servis bölümünün deposunda çıktığı belirlenen yangında hastane binası kısa sürede yoğun dumanla kaplandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin olay yerinde yaptığı açıklamada, yangının elektrik aksamından çıktığının değerlendirildiğini belirterek, şu bilgileri paylaştı: "Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizin acil servis bölümü deposunda bugün saat 11.55 sularında elektrik aksamından olduğunu değerlendirdiğimiz bir yangın çıktı. Yangından mütevellit yoğun bir duman oluştu. Bundan dolayı tüm bloklarda ve B bloktaki tüm hastalarımızı yoğun bakıma başta olmak üzere tahliye ettik. Yangından mütevellit herhangi bir yaralımız yok, ölü yok. İtfaiye ekiplerimiz yangını kontrol altına aldılar, söndürdüler. Şimdi detaylı çalışma yapıyorlar. Başta rektörümüz olmak üzere tüm görevlerimiz işlerinin başında tahliyeleri yaptık. Acil servislerimizin kapasitesi yeterlidir. Duruma göre son değerlendirmeleri yapacağız. Daha sonra hastalarımız geri alınacak." "Herkes canıgönülden koşturdu" Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da olayın ardından hastane önünde açıklama yaptı. Yangına hızlı bir şekilde müdahale edildiğini ve ekiplerin koordineli şekilde hareket ettiğini belirten Özkan, "Herkes canıgönülden koşturdu. Şu an bildiğimiz kadarıyla içeride kalan hastamız ve personelimiz yok. En kısa zamanda revize edip hastalarımızı geri alacağız. Herkes müsterih olsun, herhangi bir can kaybımız yok" dedi. Yangının ardından çok sayıda hasta, tekerlekli sandalye ve sedyelerle hastane dışına çıkarıldı. Acil Servis önünde bekleyen ambulanslarla çevredeki diğer hastanelere nakiller gerçekleştirildi. Bazı hastaların oksijen tüpleriyle birlikte dışarıda tutulduğu görüldü. Sağlık personeli, güvenlik görevlileri ve hasta yakınları tahliye işlemlerinde büyük çaba sarf etti. "Boğazlarımız duman doldu" Hastanede yoğun bakımda yatan bir yakını olduğunu belirten İnayet Ergin, yaşadığı paniği şu sözlerle anlattı: "Hastamız yoğun bakımda yatıyordu. Genç hastamız. Allah hepsine şifa versin şu mübarek günde. Birden duman hissettik ve kimyasal bir koku. Ve merdivenleri zor indik. Şu anda yoğun bakım hastalarımızı üstten tahliye etmeye çalışıyorlar. Ama kötü oldu. Boğazlarımız hep duman doldu. Hastamız yukarıda, indiriyorlar. Hastamız 54 yaşında, beyin felci geçirdi." Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına alarak soğutma çalışması yaptı. Binanın bazı bölümlerinin is ve dumanla kaplandığı görüldü. Yangının çıkış nedeni ise yapılacak detaylı incelemenin ardından netlik kazanacak.
Cinayet davasında bir kişiye ömür boyu hapis, 2 kişiye 15’er yıl hapis talebi
26 Mart 2025 Çarşamba - 13:48 Cinayet davasında bir kişiye ömür boyu hapis, 2 kişiye 15’er yıl hapis talebi Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde çıkan kavgada silahla vurularak öldürülen Alper Aldemir’in cinayet sanığı Kadir Can İbicek ile ona yardım ettiği öne sürülen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma savcısı, Kadir Can İbicek için ‘ömür boyu hapis’ talep ederken, tutuksuz sanıkların da ‘yardım ve yataklıktan’ 15 yıla kadar hapsini istedi. Olay, geçen yıl 20 Mayıs’ta, Toros Mahallesi 801 Sokak’ta meydana geldi. Sokak üzerinde çıkan kavgada, Kadir Can İbicek’in silahla ateş ettiği Alper Aldemir kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınan İbicek ise tutuklandı. Cinayete yardım ettikleri iddia edilen H.Ç. ve taksi şoförü M.İ.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıkların yargılanmasına, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Kadir Can İbicek (19) ile cinayete yardım ettikleri öne sürülen tutuksuz sanıklar M.İ.T. ve H.Ç. katıldı. Taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Savunmasını yapan sanık Kadir Can İbicek, amacının öldürmek olmadığını söyledi. Maktulün annesi oğlunun planlı bir cinayete kurban gittiğini iddia etti. Tutuksuz sanık H.Ç. de konuşmak için olay yerine gittiklerini, maktulün elinde silah olduğu için olayın gerçekleştiğini iddia etti. Tutuksuz sanık taksi şoförü M.İ.T. ise bir suçunun olmadığını ifade ederek beraatini talep etti. Duruşmada tanık sıfatıyla dinlenen maktul Alper Aldemir’in kız arkadaşı H.S. de sanık İbicek ile kız arkadaşı H.Ç’nin sokakta kaldığını, bu nedenle maktulün onları evine aldığını söyledi. Maktul Aldemir’in onlara borç para verdiğini ifade eden H.S., sanıkların olay yerine öldürmek için geldiğini iddia etti. H.S., Alper’in öldürülmesine tanık olduğunu, sanıkların olay yerinden kaçtığını öne sürdü. Maktulün annesi Safiye Aldemir de oğlunun planlı bir cinayete kurban gittiğini iddia etti. Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, tutuklu sanık Kadir Can İbicek’in "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle, tutuksuz sanıklar H.Ç. ve M.İ.T’nin ise "yardım ve yataklık" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, Kadir Can İbicek’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Tarım ve gıda ürünlerinde yüzde 2,5’lik artış yaşandı
26 Mart 2025 Çarşamba - 13:35 Tarım ve gıda ürünlerinde yüzde 2,5’lik artış yaşandı Antalya Ticaret Borsası (ATB) Mart Ayı Meclisi, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında toplandı. ATB Başkan Vekili Halil Bülbül, ekonomik göstergeler, tarım sektörü ve kent ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu. Antalya Ticaret Borsası (ATB) Mart Ayı Meclisi, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci önderliğinde ATB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Mecliste, Başkan Vekili Halil Bülbül, yönetimin son bir aylık çalışmalarına ilişkin detaylı değerlendirmelerde bulundu. Bülbül, "Anayasa prensiplerine bağlı kalarak sürdürdüğümüz çalışmalarımız sayesinde toplumsal barışımızı koruduk, ekonomik performansımız ise ortalamanın üzerinde seyrediyor" ifadelerini kullanırken, Aralık ayında borsa üyeleri arasında düzenlenen ekonomik değerlendirme anketine de değindi. Yılın ilk çeyreğine girerken, faiz, enflasyon ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların yıl sonuna yansıma ihtimaline dikkat çekti. Ekonomik verilerde Antalya’ya özgü gelişmeler Bülbül, Antalya’da şirket kurulumlarının yüzde 1,3 artış gösterdiğini, kapanan şirket sayısında ise yüzde 37’lik artışın kaydedildiğini belirtti. Protestolu senet hacmi ve çekle işlem hacminde ise sırasıyla yüzde 1,1 ve yüzde 36 oranında yükseliş yaşandığını ifade etti. Toplam kredi kullanımının her iki ölçekte yüzde 39, ticari kredilerde ise kentte yüzde 44, ülke genelinde yüzde 23 artış gösterdiği vurgulandı. Tarım sektörü kredileri ise yüzde 48 artışla dikkat çekti. İhracat performansında Antalya’nın toplam ihracatında yüzde 2,6 düşüş yaşanırken, sanayi ve madencilik ürünlerinde gerileme gözlemlendi. Ancak, tarım ve gıda ürünlerinde yüzde 2,5’lik artış kaydedildi. Enerji ve tarımda yeni yönelimler Kent ekonomisinin önemli göstergelerinden elektrik tüketimine değinen Bülbül, Antalya’nın ülke ekonomisinde yüzde 3,4 paya sahip olup toplam elektrik tüketiminde yüzde 3,9 oranında yer aldığını sözlerine ekledi. Tarımsal gayrisafi yurt içi hasılasının ülke ekonomisine yüzde 4,5 katkı sağladığını, ancak tarımsal elektrik tüketiminin yüzde 2,3 seviyesinde kalmasının değerlendirilmesi gereken bir husus olduğunu belirtti. Yenilikçi projeler ve altyapı çalışmaları ATB’nin tarım sektörüne yönelik çalışmalarına vurgu yapan Bülbül, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) ile ortaklık kapsamında bireysel ve kurumsal yatırımcılara hizmet sunmaya başladıklarını ifade etti. Ayrıca, Akdeniz Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) yönetim kurulunda yer alarak projelere aktif katkı sağladıklarını sözlerine ekledi. Bülbül, meslek komitesinin talebi doğrultusunda Antalya’da hububat kapsamlı lisanslı depo kazandırılması için ön fizibilite çalışmalarına başlandığını, bu sayede üretim, ticaret ve depolama kapasitesinin analiz edilerek en uygun modelin belirleneceğini belirtti. Aynı zamanda, organize tarım bölgesi oluşturma çalışmalarına da başladıklarını ifade ederek bu projenin çevre dostu, yüksek enerji verimliliğine sahip modern bir alan oluşturmayı hedeflediğini dile getirdi. Hayvancılık ve su yönetiminde önemli adımlar Hayvan borsası çalışmalarının da hız kazandığını sözlerine ekleyen Bülbül, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ANET AŞ iş birliğiyle canlı hayvan, mezbaha ve et borsası içeren entegre bir tesisin hayata geçirileceğini açıkladı. Projelendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından sektör temsilcileriyle yapılacak toplantı sonrası son şeklini alacağını belirtti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2025 Ocak-Şubat verilerine atıfta bulunan Bülbül, özellikle Antalya ve çevresinde yağış süresinin azaldığını ve kuraklık riskinin arttığını vurguladı. Suya erişim konusundaki sıkıntılara değinen yetkili, tarımda su tüketimi yüksek ürünlerin kontrollü üretimi ve pazarlanması gerektiğini sözlerine ekledi. Meclis sonunda, üyelerin sektörlerine ilişkin değerlendirmeleri dinlenirken, Bülbül, Ramazan Bayramı ve Kadir Gecesi kutlamalarıyla toplantıyı tamamladığını bildirdi.
ALKÜ’nün su yönetimi projesi, AB tarafından kabul edildi
26 Mart 2025 Çarşamba - 12:50 ALKÜ’nün su yönetimi projesi, AB tarafından kabul edildi ALKÜ Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fırat Arslan tarafından yürütülen; İtalya, Tunus, Mısır, Yunanistan ve Türkiye’nin ortak olduğu Interreg NEXTMED Projesi kabul edildi. Akdeniz Bölgesi’nde yürütülecek proje, küresel boyutta yaşanması ön görülen su kıtlığını doğru yönetme açısından öncü bir proje olarak görülüyor. Küresel ısınma, etkisini her yıl giderek arttırıyor. Küresel ısınmanın etkisiyle de dünyada yaşanması muhtemel en büyük sorunların başında kuraklık ve su kıtlığı geliyor. Suyun giderek azalmasının tarımı ve insan yaşamını olumsuz etkileyeceği araştırmacılar tarafından ön görülüyor. Bilim insanları, kuraklık tehlikesi karşısında Akdeniz Bölgesi’nde önemli bir çalışmayı Türkiye iş birliği ile yürütmeye hazırlanıyor. Bu doğrultuda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fırat Arslan tarafından yürütülen ve toplam 2,7 milyon avro bütçeli Sustainable Water Management for Smart Agriculture in the Mediterranean Regions (Akdeniz Bölgelerinde Akıllı Tarım için Sürdürülebilir Su Yönetimi) (SWAMED) adlı proje, Avrupa Birliği tarafından kabul edildi. Akdeniz Bölgesi’ndeki su kıtlığı ile mücadele etmeyi ve bölgedeki çiftçiler için sürdürülebilir su yönetimi çözümleri geliştirmeyi amaçlayan proje; Tunus, Türkiye, Mısır ve Yunanistan’daki pilot bölgelerde 3 yıl boyunca sürecek. Proje, ALKÜ tarihinde ilk merkezi proje olurken aynı zamanda Interreg Next Med (Akdeniz havzası sınır ötesi iş birliği) projesi ilk çağrısında kabul edilme başarısını da sağladı. "Bölgemiz için umut olacak" Projenin AB tarafından kabul edilmesinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Cengiz ve Doç. Dr. Fırat Arslan; ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ı ziyaret ettiler. Projenin bölge için ilk olmasının da gurur verici olduğunu söyleyen Rektör Türkdoğan, "ALKÜ olarak tarımsal alanlarda güzel projelere imza atarak bölgenin tarımsal gelişimine büyük katkılar sunmaya devam edeceğiz. Akdeniz Bölgesi’nde Akıllı Tarım için Sürdürülebilir Su Yönetimi projesi çiftçilerimize kolaylık sağlarken su yönetimi konusunda da kurumlarımıza yardımcı olacak. Projenin hayata geçmesinin ardından çıkan sonuçlar, bölgemiz için umut olacaktır. Küresel ısınma sonucu kuraklığın iyice arttığı bu günlerde bu projenin tüm bilim camiasına ve çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim" dedi. "Sürdürülebilir su kaynakları için önemli bir proje" Proje üzerinde uzun zamandır yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Doç. Dr. Fırat Arslan, "Sürdürülebilir su kaynakları için oldukça önemli olan bu projeyle su kullanımında yüzde 20-30 oranında bir iyileşme sağlamayı hedefliyoruz. Böylece Akdeniz Bölgesi’ndeki su kaynaklarını daha verimli kullanarak tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca çevresel, ekonomik ve sosyal etkileri değerlendirmek adına su, enerji, gıda ve çevre çerçevesini benimseyerek bölgedeki su yönetimi politikalarına katkı sağlamayı da planlıyoruz. Teknolojinin ve verilerin gücünden yararlanarak su yönetimini daha etkin bir şekilde gerçekleştireceğimiz projeyle birlikte bu bölgelerde, yerel durumlara uyarlanabilir bir su izleme ve yönetim sistemi kurulacak. Su kalitesi, toprak nemi, sıcaklık, hava durumu ve mahsul durumu gibi parametreleri izleyen sensörler, dronlar ve yapay zekâ kullanılarak çiftçilere daha verimli su yönetimi sağlanacak. Projemiz üç yıl sürecek ve bu süre zarfında Akdeniz Bölgesi’nde tarımsal su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı için önemli çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.
Alanya’da park ve bahçelerde yenileme çalışması
26 Mart 2025 Çarşamba - 12:12 Alanya’da park ve bahçelerde yenileme çalışması Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Durnalar Çocuk Parkı’nda devam eden bakım, onarım ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi. Aynı bölgedeki Güneş Yolu Çocuk Parkı’nı da ziyaret eden Başkan Özçelik, parkın yenilenmesi ve halı saha projesinin hayata geçirilmesi için talimat verdi. Alanya Belediyesi, kent genelindeki çocuk parkları ve cep parkları için yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların ve çocukların daha güvenli, konforlu ve modern bir ortamda vakit geçirmesi amacıyla yapılan çalışmalar planlama dahilinde aşamalı olarak yürütülüyor. Özçelik çalışmaları yerinde inceledi Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğü Durnalar Çocuk Parkı’nda incelemelerde bulundu. Özçelik, parka gelen vatandaşlar ve çocuklarla sohbet ederek taleplerini dinleyip notlar aldı. Özçelik, parktaki çalışmaların oyun gruplarının yenilenmesi, basketbol sahasının bakımı ve boyaması, kauçuk zemin yapımı, peyzaj düzenlemesi, yeşillendirme, ağaç budama ve oturma gruplarının gölgelendirilmesi gibi birçok alanı kapsadığını belirtti. Güneş yolu parkına halı saha Başkan Özçelik, bölgedeki bir diğer park olan Güneş Yolu Çocuk Parkı’nda da incelemelerde bulundu. Mahalle sakinlerinin düzenlenmesini talep ettiği parkta, kısa sürede yenileme çalışmalarına başlanacağını açıklayan Başkan Özçelik, park içinde halı saha projesinin de hayata geçirileceğini belirterek, oyun gruplarının yenilenmesi ve peyzaj çalışmalarının başlatılması için de ilgili birimlere talimat verdi. Mahalle sakinleri, projeler için Başkan Özçelik’e teşekkür etti. "Halkımıza hayırlı olsun" Parkların güvenliğiyle ilgili kent genelinde kapsamlı bir çalışma yürüteceklerini kaydeden Başkan Özçelik, "Ekiplerimiz burada marangoz işlemlerini tamamladı. Basketbol sahamızın temizlik ile bakım çalışmaları yapıldı ve çevre telleri onarıldı. Çocuklarımızın güvenliği için kum olan zemin kauçuk zemine dönüştürüldü. Çevre duvarlarının bakım ve boyama işlemleri de tamamlandı. Kış döneminde zarar gören çimler yenilenerek gübreleme yapıldı. Mahalle muhtarımız ve çevre sakinleriyle birlikte parklarımızdaki ihtiyaçları ve beklentileri yerinde tespit ettik. Bölge halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu. Damlataş’taki cep park yenileniyor Başkan Özçelik, Damlataş bölgesinde Atatürk Bulvarı ile Güzelyalı Caddesi’nin kesişim noktasında bulunan ve atıl durumda olan cep parkta da incelemelerde bulundu. Alanya’ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin ilk gördüğü noktalardan biri olan parkın, en kısa sürede yenileneceğini kaydeden Başkan Özçelik, ilgili birimlere gerekli talimatları verdi. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’e ziyaret sırasında Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ve Kızlarpınarı Mahalle Muhtarı Zeynep Polat Gülçelik eşlik etti.