Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Ardahan
Ardahan’da kış mevsiminin uzaması hayvancılığı vurdu
27 Nisan 2026 Pazartesi - 23:08:37
Türkiye’nin en fazla kar alan illerinin başında gelen Ardahan’da kış mevsiminin uzaması, besicileri zor durumda bıraktı. Ardahan’da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle üreticiler hayvanlarını meralara çıkaramadıkları için zor günler yaşıyor. Kış mevsiminin uzun sürmesi, özellikle hayvancılıkla uğraşan üreticiler için ciddi bir ekonomik baskı oluşturuyor. Soğuk hava şartları nedeniyle hayvanların mera yerine kapalı alanlarda daha uzun süre beslenmesi gerekiyor. Bu da yem tüketimini artırarak, maliyetleri yükseltiyor. Özellikle Ardahan gibi kışın sert geçtiği kentlerde üreticiler, aylarca süren kar örtüsü nedeniyle hayvanlarını dışarı çıkaramıyor. Bu durum saman, arpa ve fabrika yemine olan talebi artırırken, fiyatların da yükselmesine yol açıyor. Ardahan’ın Damal ilçesine bağlı Seyitören köyünde hayvancılık yapan Suat Cankat, "Kışın uzun sürmesi ve son zamanlarda yem maliyetlerinin artması hayvancılığı olumsuz etkiledi" dedi. Cankat, karla kaplı araziye rağmen hayvanları araziye çıkartmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, ’’Gördüğünüz gibi her yer bembeyaz. Bu yıl kış uzun sürdü. Hayvanlarımızı kapalı alanlarda yemliyoruz. Ve şu anda samanın tonu 12-13 bin lira, otun tonu ise 15 bin lira. Çiftçi perişan durumda, ne ot ne de saman kaldı. Baharın geleceği yok ve bir ay daha var baharın gelmesine. Ot ve saman karaborsaya düşmüş ve fırsatçılar iş başında’’ dedi. Yem fiyatlarındaki artış, üreticinin kar marjını ciddi şekilde düşürüyor. Bazı üreticiler maliyetleri karşılayamadığı için hayvan sayısını azaltmak zorunda kalırken, bazıları ise zararına üretim yapıyor. Uzayan kış aynı zamanda doğum dönemlerini ve hayvan sağlığını da olumsuz etkileyerek, verim kaybına neden oluyor. Uzmanlar, bu tür mağduriyetlerin önüne geçilmesi için yem desteği, düşük faizli kredi ve mera ıslahı gibi önlemlerin artırılması gerektiğini belirtiyor. Aksi halde bölgedeki hayvancılığın sürdürülebilirliğinin tehlikeye girebileceği ifade ediliyor.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 12:49
Ardahan’da arıcılığın geliştirilmesine yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı
Ardahan’da arıcılığın geliştirilmesine yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda, Ardahan ilinde arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi, mevcut potansiyelin etkin kullanılması ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kafkas Arı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ardahan Orman İşletme Müdürlüğü, Ardahan Üniversitesi ve Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği temsilcileri katılım sağladı. Toplantıda; arıcılık sektörünün mevcut durumu ele alınarak kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecek çalışmalar detaylı şekilde değerlendirildi. Özellikle kaçak arı hareketleriyle mücadele, arıcılık desteklerinin etkinliğinin artırılması, bitkisel üretim faaliyetlerinin arıcılık üzerindeki etkileri, çayır-mera yönetimi ve arı yetiştiricilerine yönelik eğitim faaliyetleri gibi konular üzerinde duruldu. Ayrıca, arıcılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla kurumlar arası koordinasyonun artırılması, proje bazlı çalışmaların geliştirilmesi, gençler ve kadınlara yönelik eğitim ve teknik gezi programlarının planlanması, doğal kaynakların etkin kullanımı ve orman köylerinde arıcılığın geliştirilmesine yönelik başlıklar da görüşüldü. Toplantı kapsamında alınan kararlar doğrultusunda; arıcılık desteklerinin izlenmesi ve denetlenmesi amacıyla ilgili kurumların yer aldığı bir komisyon kurulması, çiftçilere yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinin artırılması, tecrübesiz arıcılara yerinde teknik destek sağlanması ve teknik personelin eğitimlerle desteklenmesi kararlaştırıldı. Bunun yanı sıra, Kafkas arısı gen kaynağının korunmasına yönelik izole bölge uygulamalarının güçlendirilmesi, damızlık ana arı üretimine yönelik projelerin geliştirilmesi ve ulusal/uluslararası destek programlarından daha etkin faydalanılması konularında da önemli kararlar alındı. Gerçekleştirilen toplantı ile Ardahan ilinde arıcılığın geliştirilmesine yönelik yol haritası oluşturulmuş olup, alınan kararların ilgili kurumlar tarafından koordineli bir şekilde uygulanması hedefleniyor.
26 Nisan 2026 Pazar - 23:10
Galatasaray’ın Fenerbahçe galibiyeti sonrası Ardahan’da büyük coşku
Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında aldığı 3-0’lık net galibiyet sonrası, Ardahan’da taraftarlar sokaklara döküldü. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Ardahan’da sokaklar adeta bayram yerine döndü. Karşılaşmanın ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Ardahan genelinde de kutlamalar başladı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, araç konvoyları oluşturarak marşlar söyledi, meşaleler yaktı. Şehrin ortasında renkli görüntüler ortaya çıkarken, güvenlik güçleri de tüm olumsuzluklara karşı önlem aldı.
26 Nisan 2026 Pazar - 10:51
Posof’ta bisiklet turu etkinliği
Turizm haftası nedeniyle Ardahan Valiliği ve Kültür Turizm İl Müdürlüğünce Posof’ta bisiklet turu etkinliği düzenlendi. Posof Kırmızı Toprak mevkiinden başlayan tur, Türkgözü sınır kapısına doğru devam ederek sınıra ulaşmadan Eminbey köyünden geri dönülerek tamamlandı. ‘Pedallar turizm için dönüyor’ sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğe, Ardahan Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, Posof Kaymakamı Mehmet Fatih Kestioğlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda sporsever katıldı.
29 Ekim 2023 Pazar - 22:45
Cumhuriyet’in 100. yılında atlı ve meşaleli fener alayı geçişi yapıldı
Ardahan’ın Hanak ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında fener alayı gerçekleştirildi. Hanak Kaymakamlığı ve Hanak Belediyesince ortaklaşa organize edilen etkinlik kapsamında, Selamverdi Camii önünde toplanan grup, Atatürk Caddesi’nden geçerek ellerinde fener ve Türk bayraklarıyla belediye binasına kadar yürüdü. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yürüyüşe çok sayıda vatandaş da at sırtında eşlik etti. Yaklaşık 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerin düzenlendiği ilçede akşam saatlerinde onlarca kişinin katılımıyla fener alayı gerçekleştirildi. Atlarına binerek dev Türk bayrağını taşıyan gençler atlı yürüyüş ile fener alayına renk kattı. Yürüyüş esnasında meşaleler yakıldı, havai fişek gösterileri düzenlendi. Onlarca kişi ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.
29 Ekim 2023 Pazar - 15:09
Cumhuriyetin 100. Yılı Posof’ta coşku ile kutlandı
Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 100. Yılı Posof’u da coşku ile kutlandı. Kutlama programında Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Posof’ta tüm caddeler Türk bayraklarıyla süslendi. Kutlama töreni Alpaslan Caddesinde yapıldı. Törene binlerce kişi katıldı. Posof Kaymakamı Emrah Akduman, Garnizon Komutanı Piyade Üsteğmen Muhammet Koçaslan ve Posof Belediye başkanı Cahit Ulgar törene katılanların bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı İlçe Kaymakamı Emrah Akduman yaparak, cumhuriyetin önemini anlattı. Günün anlam ve önemiyle ilgili şiirleri Posof İlkokulu, Halit Paşa Yatılı Bölge Ortaokulu, Aşık Sabit Müdami Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve yerel şairler tarafından okundu.
29 Ekim 2023 Pazar - 13:43
Çıldır’da Coşkulu Cumhuriyet Kutlamaları
Çıldır’da Cumhuriyetin 100. Yıldönümü münasebetiyle çeşitli kutlamalar yapıldı. 100. yıl kutlamaları çerçevesinde Çıldır Belediyesi tarafından tüm ilçe bayraklarla donatıldı. Kutlamalar çerçevesinde 28 Ekim cumartesi günü Çıldır Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. 100. Yıl kutlamaları Çıldır Kaymakamlığının organize ettiği “Fener Alayı Yürüyüşü” ile devam etti. Fener alayı yürüyüşü çerçevesinde bando takımları eşliğinde bayrak göndere çekildi. Yürüyüşe Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Garnizon Komutanı Rıdvan Kök, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, kurum amirleri siyasi parti temsilcileri, Çıldır halkı ve öğrenciler katıldı. 100. yıl kutlamalarına Çıldır Kültür merkezinde yapılan programla devam edildi. Çıldır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda, “son balo oyunu, sinevizyon gösteri, "Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz" tiyatrosu, "Cumhuriyet albümü" oyunu ve "Cumhuriyeti biz böyle kazandık" oyunu öğrenciler tarafından büyük özen ve titizlikle sergilendi. Gösteriler izleyicilerden büyük beğeni ve alkış aldı. Çay, çorba ikramı ve havai fişek gösterisi 100. Yıl etkinlikleri sonrasında vatandaşlar Kaymakamlık bahçesinde çay ve çorba servisinde buluştu. Havai fişek gösterileriyle şenlenen program, sohbet havasında geçen bir buluşmanın ardından son buldu. Burada vatandaşlara hitap eden Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek "Bu güzel akşamda Çıldırlı hemşerilerimle bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk ve keyif duydum. Cumhuriyetin 100. Yılını en coşkulu şekilde kutlamaya devam edeceğiz. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum" dedi. 29 Ekim’de Coşkulu Kutlama 100. Yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim pazar günü Çıldır Kaymakamlığı önünde yapıldı. İlçede eğitim veren tüm okulların katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalar büyük coşku altında gerçekleştirildi. Meydanı dolduran tüm Çıldır halkı Cumhuriyet bayramının 100. Yıl kutlamalarını heyecanla takip etti. Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çıldır Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Çıldır Belediye Başkanının halkı ve öğrencileri selamlaması ile başladı. Programın açılış konuşmasını Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek yaptı. Programda Çıldır ilçesinde eğitim veren tüm okullar hazırlamış oldukları gösterileri sergilediler. Öğrencilerin 100. Yıl coşkusu sergiledikleri gösterilere kattıkları başarı ile vatandaşlara yansıdı. Tüm gösteriler katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı. Kars Kafkas ekibinin sunmuş olduğu gösterisi ise meydanı dolduran kalabalığı coşturmaya yetti. Program sonunda Çıldır İlçe Spor Müdürlüğü tarafından ilçede gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 100 Yıl kutlama programı yapılan tören geçişinin ardından sona erdi.
29 Ekim 2023 Pazar - 12:34
Ardahan’da Cumhuriyetin 100.yılı coşkuyla kutlandı
Ardahan’da Cumhuriyet bayramı Vali Hayrettin Çiçek’in makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Çeşitli etkinliklerle devam etti. Her yıl Cumhuriyet Bayramı’nı karla karşılayan Ardahan’da bu sefer güzel ve sıcak bir hava hakimdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek bir konuşma yaptı. Çiçek konuşmasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.” dedi. Vali Çiçek daha sonra şunları söyledi: ’’Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın ve kahraman milletimizin 100. yıl coşkusunu kutluyorum. Bilindiği gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve bunun sorumluluğunu yüklemiştir. İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlanmıştır. Cumhuriyet ile birlikte Türk Milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış; devletimiz gelişen ve kalkınan bir “dünya devleti” olmanın kıvancına erişmiştir. Bugüne geldiğimizde ülkemiz, her alanda ortaya koyduğu başarılarla, “Türkiye Yüzyılı” hedefine kararlı adımlarla yürüyüşünü sürdürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, 2023 vizyonu Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcıdır.’’ Vali Hayrettin Çiçek’in konuşmasının ardından şiirler okundu, türküler seslendirildi. Komandoların silahlı gösteri yaptığı törende, halk oyunları gösterileri sunuldu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin de verildiği kutlama programı geçit töreni ile sona erdi. Programlara Vali Hayrettin Çiçek ve eşi Berna Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Vali Yardımcıları Şahin Demir, Yakup Papaker, kurum müdürleri, Şehit aileleri ve Gaziler, Siyası Parti ve STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
28 Ekim 2023 Cumartesi - 11:37
Ardahan’da il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi
Ardahan’da gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 26 kuruluşa ait 200 proje bulunduğunu, bu projelerin toplam maliyetinin 6 milyar 325 milyon lirayı aştığı belirtildi. Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, yatırımcı kuruluşların bir önceki dönemde yaptıkları yatırımları değerlendirmek ve koordinasyonu gerektirecek hususları tespit ederek gereğini yapmak amacıyla 2023 yılının dördüncü toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi. 2023 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yatırımcı kurum ve kuruluşların kentteki yatırım ve çalışmalarına ilişkin son verileri paylaşan Vali Çiçek, yatırım izleme raporlarına göre Ardahan’da 26 kuruluşa ait 200 proje bulunduğunu, bu projelerin toplam proje tutarı 6 milyar 325 milyon 227 bin 927 TL’ olduğunu söyledi. Bu projeler için önceki yıllarda 1 milyar 275 milyon 800 bin 803 TL harcama yapıldığını belirten Vali Çiçek, 2023 yılında ayrılan ödenek tutarı ise 651 milyon 949 bin 778 TL olduğunu, dönem sonuna kadar 468 milyon 421 bin 418 TL harcama yapıldığını kaydetti. Vali Çiçek ayrıca, 26 kurum ve kuruluşa ait toplam 200 projeden ise devam eden projelerin 117, başlanamayan projelerin 35, biten projelerin 38, ihale aşamasında ki projelerin 10 adet olduğunu, bu projelerin 21’inin eğitim, 40’ının tarım, 23’ünün ulaştırma, 6’sının sağlık, 1’inin turizm, 23’ünün enerji ve 86’sınında diğer kamu hizmetlerine ait olduğunu dile getirdi. Vali Çiçek, değerlendirmelerinin ardından Bölge Müdürlükleri ve ilgili kurum yetkilileri tarafından, kurum çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı ve koordinasyonu gerektirecek hususlar ifade edildi. Toplantı sonunda konuşan Vali Çiçek, “2023 yılının 4. Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısını yapmak üzere toplandığımız bugün sizlerden, ilimize ayrılan ödeneklerin her kuruşunun zamanında yatırıma dönüşmesi için ilimizdeki inşaat mevsiminin kısalığı göz önünde bulundurularak ihalelerle ilgili yapacağınız hazırlıkları tamamlamanızı, yapımı devam eden veya yeni başlayacak olan yatırımlarınızda, denetim ve kontrol görevinin zamanında yapılmasını, özellikle koordinasyonu gerektiren sıkıntılar var ise bunları değerlendirip çalışma sezonu öncesinde çözüme yönelik iradeyi göstermenizi istiyor ve yeni yatırım döneminde yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum.” dedi.
28 Ekim 2023 Cumartesi - 08:58
Ardahan’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi
Ardahan’da gece saatlerinde onlarca kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi. Ardahan kent merkezinde bulunan Milli Egemenlik parkında toplanan onlarca kişi, Filistin bayrakları açarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Grup adına konuşan AGD Derneği Ardahan temsilcisi Turhan Taşdemir, yaptığı konuşmada "Zulme karşı atmış olduğumuz her bir adım ve eylem bizleri yeniden diriltir" dedi. Taşdemir, dünyanın gözü önünde soykırım yaşandığını söyleyerek, ’’Burada bulunduğumuz şu saatlerde Gazze’deki kardeşlerimiz, elektrikleri, suları ve internet hatları kesilmiş halde saldırı altındalar. Dünyanın gözü önünde soykırım yaşanıyor. Dünya şimdi müdahale etmeyecekse ne zaman edecek. İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de gerçekleştirdiği soykırım ve insanlık suçu vicdanı olan herkesin sabrını taşırmıştır. Her zamanki saldırılarını arttırarak, başta okullar ve hastaneleri bombalayarak kadın ve çocukları katlederek zulmünü sürdürmektedir. Terörist İsrail’in yıllardır Filistin’e ait topraklar üzerinde her türlü zulmü ve alçaklığı dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdi. Şimdi Aksa tufanı harekatıyla Filistinli yiğitler kendilerine it olan topraklarda meşru müdafaa haklarını kullanıyor’’ dedi. Programda daha sonra Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, Filistin için dualar edildi. Grup daha sonra dağıldı.
27 Ekim 2023 Cuma - 12:50
Ardahan’da göçmen kaçakçılığı; 2 şüpheli tutuklandı
Ardahan’da göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Ardahan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Artvin il sınırındaki Ova mevkisinde 2 aracı durdurdu. Araçlarda yapılan aramada Afgan uyruklu 4 düzensiz göçmen ile göçmen kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 2 şüpheli yakalandı. Jandarmadaki işlemlerin ardından Ardahan Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Düzensiz göçmenler de İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
26 Ekim 2023 Perşembe - 14:28
Sağlıkçılardan Filistin’e destek açıklaması
Ardahan’da sağlık çalışanları İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti. Ardahan Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınayarak protesto etti. Sendika yetkilisi Selçuk Recepoğlu, yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanında bebeklerin, çocukların, kadınların ve sağlık çalışanlarının hayatını kaybettiğini belirtti. Recepoğlu, insan sağlığına hizmet eden kurumların saldırıya maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlıkçılar, ellerinde ’’Soykırıma hayır’’, ’Filistin’e destek, Siyonizme lanet’’ ’yazılı pankartlarla İsrail’e tepki gösterdi. Recepoğlu, burada yaptığı açıklamada, ilk kıble Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için, vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için bir araya geldiklerini söyledi. Yaşanan vahşete kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını belirten Recepoğlu, "İkiyüzlü Batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür. İkiyüzlü Batı bu vahşeti görmemektedir. İnsan hakları örgütleri üç maymunu oynamaktadır. Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu, İnsan hakları savunucularından haber var mı. Şu ana kadar Gazze’ye atılan bomba 12 bin ton olmuş. Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere, hastanelerin bombalanmasına göz yumanlara, riyakarlık yaparak İsrail’e arka çıkanlara" diye konuştu. Gazze’de sivil binaların, hastanelerin, ibadethanelerin bombalandığını, çocukların, kadınların, sağlık çalışanlarının öldürüldüğünü dile getiren Recepoğlu, "İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara, hastanelere saldırı yapılması insanlık dışıdır, insanlık suçudur. Savaşlar dahil her dönemde hastaneler, saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul görmüştür. Ancak bugün, katil İsrail, hastaneleri gözünü kırpmadan vurmaktadır. Katil İsrail’in hastaneye yaptığı hava saldırısında bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlık çalışanları hayatını kaybetmiştir. Bu saldırı, insanlık adına utanç vericidir. İnsanı yaşatmak için çaba gösteren sağlık çalışanının canına kast etmek insanlığı öldürmektir, vicdanlara savaş açmaktır. İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalması kabul edilemez." İsrail-Filistin arasındaki kördüğümün açılması için reçetenin belli olduğunu söyleyen Recepoğlu, Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınmasın şart olduğunu ifade etti.
26 Ekim 2023 Perşembe - 10:09
Ardahan’da tarihi eser operasyonunda 2 kişi yakalandı
Ardahan’da il emniyet müdürlüğünün tarihi eser kaçakçılarına düzenlendiği operasyonlarda 2 şüpheli yakalandı. Ardahan’da Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte tarihi eser kaçakçılığını önleme çalışmaları kapsamında 2 adrese operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramada tarihi eser niteliği olduğu değerlendirilen 4 sikke, yüzük ve heykelcik ele geçirildi. Operasyonda E.K. ve O.Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
26 Ekim 2023 Perşembe - 09:38
Deprem bölgesindeki arkadaşlarına hediyeler gönderdiler
Çıldır Anaokulu öğrencileri Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak düzenlemiş oldukları etkinliklerde aldıkları sürpriz hediye ve oyuncakları deprem bölgesindeki kardeş okula gönderdi. Çıldır Anaokulu öğrencileri almış oldukları hediyeleri öğretmenleri ile özenle hazırlayıp kendi elleri ile paketleyen ve süsleyen öğrenciler, hediyelere öğretmenlerinin yardımı ile kalplerinden geçen notları yazdırarak deprem bölgesindeki seçtikleri kardeş okula göndermek üzere hazırladı. Büyük bir mutluluk ve heyecan ile kendilerine verilen bu sorumluluğu layığı ile yerine getirmenin coşkusunu minik kalplerinde hissettiler. Paketlenen hediye ve oyuncaklar kardeş okula gönderilmek üzere okul idaresine teslim edildi. Hediyeleri teslim alan Çıldır Anaokulu Müdüresi Pınar Çanak “ Öğrencilerimizin paylaşımcı yapıları ve hediyeleri özenle kendi elleri ile hazırlamaları bizleri de duygulandırdı. Hediyeleri seçmiş olduğumuz kardeş okula ulaştırmak üzere yola çıkaracağız. Bu anlamlı davranıştan dolayı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Çocukların yüzlerinde tebessüm olmak için hazırlanan bu projenin hayata geçmesine kayıtsız kalmayan bütün velilerimize de teşekkür ederim” dedi.
25 Ekim 2023 Çarşamba - 14:50
Emniyetten kaçakçılık ve asayiş operasyonu; 2 gözaltı
Ardahan’da, kaçakçılık ve asayiş operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı. Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilde kaçakçılık ve asayiş olaylarına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Kaçakçılık ekiplerince, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 1 şüphelinin üzerinde 18 paket ve kavanoz içerisinde yaklaşık 8 kilogram ağırlığında bandrolsüz nargile tütünü ele geçirildi. Kent merkezinde ise yapılan asayiş uygulamasında bir adreste ruhsatsız av tüfeği ve tüfeğe ait 7 fişek bulundu. Gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
25 Ekim 2023 Çarşamba - 10:04
Yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiliyor
Ardahan’ın yüksek kesimlerinde soğuk havayla birlikte etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. Ardahan’da bir süredir etkili olan sis, özellikle ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Ardahan’ı Artvin’e bağlayan Şavşat yolunun 2 bin 540 rakımlı Sahara Geçidi mevkiinde yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi büyük ölçüde düştü. Bölgede yer yer etkili olan kar yağışı sonrası etkisini artıran sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. Sürücüler, sis nedeniyle Ardahan’dan Artvin’e ulaşımı sağlayan kara yolunda ilerlemekte güçlük çekiyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder