Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Artvin
Sınır dışı edilen Rus kadının evinde 4 gündür aç olan 12 hayvan kurtarıldı
09 Mart 2026 Pazartesi - 11:05:14
Artvin’in Köprücü köyünde sınır dışı edilen Rus kadının evinde 4 gün aç ve susuz kalan 6 kedi ve 6 köpek gönüllüler tarafından kurtarıldı.
09 Mart 2026 Pazartesi - 10:42
2 bin 100 rakımlı kışlada aylarca kar altında mahsur kalan atları köyün gençleri kurtardı
Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Yavuzköy’de, 2 bin 100 rakımlı kışlada aylarca kar altında mahsur kalan ve aç kaldıkları öğrenilen 2 at ile 1 tay, köyün gençlerinin gerçekleştirdiği kurtarma çalışmasıyla köye indirildi. Yavuzköy sakinlerine ait 2 at ve 1 tayın 3 aydır kayıp olduğu öğrenildi. Köyden bir vatandaşın hayvanları yüksek rakımlı kışlada gördüğünü söylemesi üzerine köyün gençleri Fatih Kaya, Ali Kalın, Uğur Mert Kalın, Oktay Yıldırım, Deniz Yıldırım, Semih Mert Alagöz harekete geçti. Önce dron yardımıyla bölgede keşif uçuşu yapan gençler, atların kışlada bulunduğunu tespit etti. Görüntülerde hayvanların çevresi tamamen karla kaplı olan bölgede bulunan bir yayla evinin etrafına sığınarak hayatta kalmaya çalıştıkları görüldü. Bunun üzerine köyün gençleri gerekli ekipmanlarını giyerek bölgeye gitmek için çalışma başlattı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı bölgede yaklaşık 10 saat süren operasyon sonucu kışlaya ulaşan gençler, günlerdir aç kaldıkları öğrenilen atlara önce yem ve ot vererek karınlarını doyurdu. Daha sonra gençlerin eşliğinde köye indirilen atlar sahiplerine teslim edildi. Hayvanların gerekli tedavilerinin yapılmasının ardından sıcak barınaklarına alınacağı öğrenildi. Yavuzköy sakinlerinden Fatih Kaya, hayvanların kayıp olduğunu öğrendikten sonra umutlarını kaybetmediklerini belirterek "Köydeki arkadaşlarımızın hayvanlarının 2-3 aydır kayıp olduğunu öğrendik. Bir umut yaşıyorlardır diye düşündük ve kışlalara dronla uçuş gerçekleştirdik. Yayla evinin yanında mahsur kaldıklarını gördük. Bölgedeki yetkililere durumu bildirdik ancak çığ tehlikesi olduğu için müdahale edilemedi. Biz de köydeki arkadaşlarla toplanarak kar ayakkabılarıyla yaklaşık 10 saatlik bir çalışma sonucu hayvanlara ulaşıp kurtardık" dedi. Semih Mert Alagöz ise "Atım yaklaşık 3-4 aydır kayıptı. Bir komşumuz kışlada gördüğünü söyledi. Dronla kontrol ettiğimizde gerçekten orada olduklarını gördük. Kendi imkanlarımızla gidip atlarımızı kurtardık. Otlarını verdik. Tedavilerini yaptıktan sonra sıcak yuvalarına alacağız" ifadelerini kullandı.
08 Mart 2026 Pazar - 11:34
Hayat kurtaran ellerden 8 Mart mesajı
Artvin’de HOPAK’ın kadın gönüllüleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hem arama kurtarma çalışmalarındaki deneyimlerini anlattı hem de kadınlara mesaj verdi. Artvin’in Hopa ilçesinde faaliyet gösteren Hopa Arama Kurtarma (HOPAK) ekibinin kadın gönüllüleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mikrofon başına geçerek hem yaşadıkları operasyonları anlattı hem de kadınlara mesaj verdi. Zorlu arazi şartlarında ve afet durumlarında görev alan HOPAK’ın kadın üyeleri, arama kurtarma çalışmalarında aktif rol alarak hayat kurtarmanın cinsiyeti olmadığını bir kez daha ortaya koyuyor. Kimi zaman sarp yamaçlarda halat başında, kimi zaman sel sularının ortasında, kimi zaman da enkaz altında bir cana ulaşmak için mücadele eden gönüllü kadınlar, görevlerini büyük bir özveriyle sürdürüyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında konuşan HOPAK’ın kadın gönüllüleri, arama kurtarma faaliyetlerinde karşılaştıkları zorlukları ve bu zorlukların üstesinden nasıl geldiklerini anlattı. Katıldıkları operasyonlarda hem fiziksel hem de duygusal açıdan yoğun anlar yaşadıklarını ifade eden ekip üyeleri, buna rağmen insan hayatına dokunmanın kendileri için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. Toplumsal kalıpları yıkarak arama kurtarma gibi zorlu bir alanda görev yaptıklarını dile getiren gönüllüler, kadınların her alanda başarılı olabileceğini gösterdiklerini vurguladı. Kadın gönüllüler, konuşmalarının sonunda tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadınların hayatın her alanında daha güçlü ve görünür olması temennisinde bulundu.
07 Mart 2026 Cumartesi - 12:44
Artvin’in kurtuluşunun 105. yılı kutlamaları
Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. Artvin’de 7 Mart Kurtuluş Günü etkinlikleri Atatepe’de gerçekleştirilen 7 pare top atışıyla başladı. Program, milis kuvvetleri ve çetelerin mahalle aralarında yaptığı tüfek atışlarıyla devam etti. Daha sonra temsili olarak Hastane Kavşağı’nda toplanan milis kuvvetleri ve vatandaşlar, Artvin Valiliği önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Kutlama programı, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Artvin Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla sürdü. Törende Artvin’in 7 Mart 1921’de düşman işgalinden kurtuluşunu anlatan temsili kurtuluş gösterisi sahnelendi. Program kapsamında Artvin Valisi Dr. Turan Ergün’e Türk Bayrağı, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Enver Örtel’e kurtarılmış vatan toprağı, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem’e ise kentin sembolik anahtarı takdim edildi. Törende öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Gazi Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerin gerçekleştirdiği gösteri de izleyenlerden büyük beğeni topladı. Kutlama programı geçiş töreniyle sona erdi.
29 Ağustos 2023 Salı - 11:34
Burası Meksika değil Ardanuç’un Aydın köyü
Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı Aydın köyünde Meksika’daki bir televizyon kanalı için çekilen Survivor formatındaki “La Isla” isimli programın yörenin tanıtımına katkı vermesi bekleniyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde de çekilecek “La Isla Desafio en Turkqıia” isimli yarışmanın Ardanuç etabının çekimleri tamamlandı. Yöre halkından 17 kişinin sette çalıştığı program, ilçenin tanıtımı ve gelişimi için önemli bir fırsat oldu. Meksika’dan gelen yarışmacı ekibinin yer aldığı program Türk Survivor programı ile benzerlik gösteriyor. Çekimlerin son etabında olduklarını söyleyen ’La Isla’ programının yapımcısı Burak Topuzlu, “Halkın, devlet bize burada inanılmaz yardımcı oldu. Biz de burada Meksika’nın en çok seyredilen kanalına burada yarışma programı çekiyoruz. Basında Survivor çekiliyor diye lanse edildi ama Survivor’a çok benzer bir program. Üç farklı takımın birbiri ile çeşitli parkurlarda yarıştığı bir format. Türkiye’de Kapadokya ile başladık. Daha sonra Ardanuç’a geldik. Yarından sonra Mardin’e geçeceğiz” dedi. “Türkiye’nin tanıtımı için çaba gösteriyoruz” Yarışmacılar ve yönetim dahil 200 kişilik ekip ile çekim sürdürdüklerini aktaran Topuzlu, “42 aracımız var. Yemek servisimiz, tuvaletimiz mevcut. Ambulansımız ve yabancı doktorumuz ve 2 parametrik arkadaşımız var. Herhangi bir olay veya sakatlanmaya karşı bizimle birlikte seyahat ediyorlar, kendi ekibimizdeler. Türkiye’nin tanıtımı için çaba gösteriyoruz. Buraya insanların daha fazla gelip buradaki yaylaları, doğayı, tabiatı daha çok tanımaları için Artvin Ardanuç’u tercih ettik” şeklinde konuştu. Çekilen yarışma programının ilçenin tanıtımı için oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik ise gazetecilere yaptığı açıklamada, “Birkaç ay önce Ardanuç’u dünyaya tanıtacağız diye söz vermiştik. Birkaç aydır sosyal medya içerik üreticileri ile tanıtım programları yapıyorduk. Bu dikkat çekti. İnşallah daha çok yürüyecek yolumuz var, yapacak işlerimiz var. Tüm vatandaşlarımızı Ardanuç’u gezmeye, buraları görmeye davet ediyoruz" diye konuştu. “Yabancı bir ülkede köyümüzün adını duymak da güzel olacak” Yarışmayı izlemek için gelen Aydın Köyü sakinlerinden Yasemin Bilgin köylerinde dünya kanallarından biri için yarışma programı çekildiği için heyecanlı olduğunu söyledi. Köyün tanıtımının da yapıldığını belirten Bilgin, “Burada yarışma çekileceğini duyunca şaşırdık. İzlemeye geldik. Burada gençlerimiz de çalışıyor. Köyümüz ilçemiz tanıtılmış oldu. Yabancı bir ülkede köyümüzün adını duymak da güzel olacak. Set ekibi ile de kaynaştık. Köyümüz adına gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
29 Ağustos 2023 Salı - 09:04
Artvin’de heyelan anı kamerada
Artvin’de yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları karayolunu ulaşıma kapattı. Heyelan anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
28 Ağustos 2023 Pazartesi - 13:34
Artvin’de yaralı atmaca tedavisi için Milli Parklar yetkililerine teslim edildi
Artvin il merkezi Çoruh Park girişinde yol kenarında duran yaralı atmaca vatandaşlar tarafından kurtarılarak Doğa ve Milliparklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Artvin´de yaralı olduğu düşünülen atmacayı çocuklarıyla birlikte parka giden Osman Tüysüz buldu. Osman Tüysüz, yol kenarında kanat açamadan duran atmacayı yakalamak için önce üzerine kamp sandalyesi koydu sonra sandalyenin kılıfıyla atmacayı yakaladı. Tüysüz, atmacanın normalde çok yırtıcı hayvan olduğunu hatırlatarak yol kenarında çaresiz beklediğini bunun içinde ona yardım etmek istediğini söyledi. Artvin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verilmesi üzerine yaralı atmaca veteriner hekimliğine götürüldü. Atmaca gerekli tedavileri yapıldıktan sonra yeniden doğaya salıncak.
28 Ağustos 2023 Pazartesi - 10:43
10 gündür sahilde denizde kaybolan ağabeyinden gelecek bir haberi bekliyor
Artvin’in Arhavi ilçesinde balıkçılık yapan ve 10 gün önce teknesiyle denize açıldıktan sonra bir daha dönmeyen 71 yaşındaki Mehmet Aykut’tan gelecek haber için yakınlarının bekleyişi sürüyor. Arhavi’de 19 Ağustos Cumartesi günü yaşanan olayda, teknesiyle denize açılan ve daha sonra kendisinden haber alınamayan Mehmet Aykut için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Kıyıdan 2 kilometre açıkta demirlediği teknesinde bulunamayan Aykut için Deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekiplerinin denizde yaptığı arama çalışmalarına helikopterle havadan destek verildi. Kayıp Aykut’un kardeşi Hızır Yılmaz Aykut (61) her gün sabahın erken saatlerinde abisinin denize açıldığı kıyıya giderek acı bekleyişini sürdürürken, ağabeyinden gelecek bir haberin yolunu gözlüyor. Aykut, “Abim sabah saatlerinde balık tutmak için kendi teknesiyle denize açılmış. Daha sonra çevredeki balıkçılar tarafından teknede olmadığı tespit edilmiş. Biz de olay yerine gittik, kayık boştu çapa atılmış sabitlenmişti. Ama kendisi yoktu. Yetkililere haber verdik. Gerekli aramalar yapılıyor. Havadan, deniz altından, deniz üstünden arama çalışmaları yapılıyor. Balıkçı arkadaşları kendi imkanlarıyla arama yapıyor. Halen daha kendisine ulaşmak mümkün olmadı umutla bekliyoruz. Büyük bir stres içinde sonucu bekliyoruz” dedi.
28 Ağustos 2023 Pazartesi - 09:13
Artvin’de 1 kilo bal 55 bin liraya satıldı
Artvin’de düzenlenen bal festivalinde coğrafi işaretli Hatila balı açık arttırma usulü ile 55 bin liraya satıldı. Geçtiğimiz yıl 17 bin liraya bal ağası seçilen Yücel Demirci bu yıl yine bal ağası seçildi.
26 Ağustos 2023 Cumartesi - 14:20
Cankurtaran Tünelinde kaza: 1 yaralı
Artvin’de Cankurtaran Tünelinde meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Kaza öğlen saatlerinde Borçka-Hopa karayolu üzerinde bulunan Cankurtaran Tüneli’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yener Ustabaş idaresindeki 08 T 1054 plakalı ticari taksi, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu Seyit Tahir Uzun yönetiminde bulunan 55 AFJ 217 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kaza sonrası ihbar üzerinde olay yerine, jandarma ve 112 Acil ekipleri sevk edildi. Araç içinde sıkışan taksi sürücüsü Yener Ustabaş, ekipler eşliğinde araçtan çıkartıldı. Yaralı sürücü Hopa Devlet Hastanesine kaldırılırken, kaza nedeniyle Cankurtaran Tüneli kısa süreliğine araç trafiğine kapatıldı. Aldığı darbeler sonrası kazayı anını anlatan Seyit Tahir Uzun, “Dikiz aynasından gördüğüm kadarıyla önlerindeki aracı geçmeye çalışan ticari bir taksi bir anda arkamda gördüm ve çarpmanın eksiyle bende kontrolümü kaybettim ve sağ şeridimdeki yaya kaldırıma çarparak durabildim. Her şey bir anda gelişti, arkamdan gelen araç biraz süratliydi” ifadelerini kullandı.
26 Ağustos 2023 Cumartesi - 10:06
Artvin’de köy çeşmesinde bulunan canlının ne olduğu ortaya çıktı
Artvin’de köy çeşmesinde görülen ilginç canlının ne olduğu ortaya çıktı.
26 Ağustos 2023 Cumartesi - 02:28
Artvin’de bozuk orman sahaları ve doğal afetlerde zarar görmüş alanlar fidan dikimi için hazırlanıyor
Artvin Orman Bölge Müdürlüğü doğal afetlerde zarar gören orman sahalarına sonbahar mevsiminde dikim yapmak için Tabii ve Suni Tensil çalışmalarını sürdürüyor. Artvin’de bozuk orman sahaları ve doğal afetlerden zarar gören Ardanuç, Arhavi, Şavşat ve Yusufeli Orman İşletme Müdürlükleri tespit ettikleri tensil sahalarında teknik denetim ve değerlendirmeler yapılarak fidan dikimine hazırlanıyor. Artvin Orman Bölge Müdürlüğünün 2023 yılı programı içerisinde 110 hektarlık alana Tabii Tensil, 410 hektarlık alana Suni Tensil olmak üzere toplam 520 hektar alanda arazinin yapısına göre elle veya makine ile işleme çalışmaları devam ediyor. Hazırlanan bu sahalara sarıçam, ladin, kayın, kestane, ıhlamur, kızılağaç ve yaban hayatı desteklemek amacıyla yabani ahlât, elma, kiraz, alıç, vb. meyve fidanları dikilmesi hedefleniyor.
25 Ağustos 2023 Cuma - 12:02
Motor ustası lise öğrencisine Milli Eğitim Müdürü Acar’dan ziyaret
Artvin’de yaşayan lise öğrencisi 16 yaşındaki Azra Pekal, derslerinden kalan boş zamanlarını babasının tamirhanesinde çalışarak geçiriyor. Yaşıtlarının aksine elleri motor yağıyla kaplı genç kızın azmi, taktir toplarken konunun basında yer almasının ardından Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar genç kızı ziyaret etti. Artvin’de yaşayan lise öğrencisi Azra Pekal, yaz tatillerini Artvin Sanayi Sitesinde bulunan babasına ait otomobil bakım ve onarım servisinin de çalışarak geçiriyor. Yaz tatilinin yanı sıra okuldan kalan boş vakitlerinde tamirhanede çalışarak harçlık biriktiriyor. Artvin Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Azra’nın azmi yakından takıp eden İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, sanayi sitesine giderek Azra’yı ziyaret etti. Kendisini tebrik ederek örnek öğrenci olduğunu söyledi. Acar, “Tamir veya buna benzer mesleklerde örnek bir öğrencimiz oldu, baba Yurttaş ustayı da örnek baba olarak görüyoruz, bu tur mesleklere bir örneklik sergiledi” ifadelerini kullandı.
25 Ağustos 2023 Cuma - 09:13
Köy çeşmesinde görülen ilginç canlı merak konusu oldu
Artvin’in Şavşat ilçesi Pınarlı köyünde köy çeşmesinde görülen canlı köy halkı tarafından merak konusu oldu.
24 Ağustos 2023 Perşembe - 09:12
Dünya turuna çıkan Danimarkalı 4 bisikletçi Hopa’da mola verdi
Danimarkalı dört arkadaş bisikletleriyle dünya turuna çıktı. Kilometrelerce yol kat eden bisikletliler, Artvin’in Hopa ilçesine mola verdi. Danimarka’da yaşayan dört arkadaş Erik, Esben, Teller, Casper ülkelerinden başlattıkları bisikletli dünya turu için Singapur’u hedef seçtiler. Çok sayıda ülke gezen dünya turu yapan Danimarkalı bisikletçilerin son durağı Artvin’in Hopa ilçesi oldu. İstanbul üzerinden Karadeniz sahil yolunu takip eden bisikletliler, mola verdikleri ilçede, çocuklarla top oynayarak vakit geçirdiler. Singapur’a ulaşmak için Gürcistan üzerinden yeniden yola koyulan gurup adına konuşan Casper, “İstambul üzerinden akradeniz yolunu takip ederek Artvin’in Hopa ilçesine geldik. Hedefimiz ise Singapur” dedi.
24 Ağustos 2023 Perşembe - 00:42
Artvin’de Çoruh Nehri’ne düşen araçtan sağ çıktılar
Artvin’de seyir halindeki bir aracın Çoruh Nehri’ne düşmesi sonucu iki kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, İbrahim Güllü yönetiminde ki 08 AAS 452 plakalı otomobil, merkeze bağlı Aşağı Şehitlik Mahallesi’nde kontrolden çıkarak Çoruh Nehri’ne düştü. Kaza anını balkondan gören vatandaşlar durumu 112 Acil Servis ve polis ekiplerine haber verdi. Kazada sürücü ve sürücünün eşi Fatma Güllü yaralandı. Olay yerine gelen ekipler ve vatandaşlar, halat yardımıyla nehre inerek yardım bekleyen çifti nehirden çıkardı. Yaralı çift, Artvin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çiftin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder