Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Aydın
Kuşadası’ndaki cinayetin faili yakalandı
06 Mart 2026 Cuma - 20:54:50
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir kişinin pompalı tüfekle öldürülmesiyle ilgili aranan şüpheli, düzenlenen operasyonla yakalandı. Olay, 1 Mart 2026 tarihinde saat 00.45 sıralarında Kuşadası ilçesi Kadınlar Denizi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre M.C. isimli şahıs pompalı tüfekle başından vurulmuş halde bulundu. Olayın ardından Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, fail ya da faillerin tespit edilerek yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda cinayetin faili olduğu belirlenen S.O.’nun, pompalı tüfekle maktulün başına bir el ateş ettikten sonra gri renkli bir araçla olay yerinden kaçtığı tespit edildi. Şüpheli S.O., Kuşadası ilçesi Değirmendere Mahallesi’nde düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Cinayette kullanılan pompalı tüfek ise gömüldüğü arazide ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.O., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
06 Mart 2026 Cuma - 16:40
Aydın Büyükşehir’den Karacasu’ya altyapı yatırımı
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma, yatırım, hizmet ve projeler birer birer Aydınlılar ile buluşuyor. Çalışmalar kapsamında Karacasu ilçesinde Alemler ve Dereköy Mahallelerinin su rezervlerinin arttırılması amacıyla içme suyu isale hattı yapım işi başlatıldı. 4 milyon 250 bin Türk Lirası yatırım bedelli çalışma kapsamında kaynak gözleri iyileştirilerek 2 bin 150 metre isale hattı yapımı gerçekleştirilecek. Çalışmalar kısa sürece içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın dört bir yanında altyapı yatırımlarına devam edeceklerini belirtti. Başkan Çerçioğlu, "Tüm ilçelerimizde yatırım ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hizmetlerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyor, altyapıdan üstyapıya kadar her alanda projelerimize devam ediyoruz. Kentimizin her noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
06 Mart 2026 Cuma - 16:15
Büyükşehir’in çalışmalarıyla Aydın’ın ulaşım altyapısı güçleniyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, kent genelinde yol yapım, bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Aydın’ın tüm ilçelerinde, onlarca farklı noktada eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalarla kentin ulaşım altyapısı güçleniyor. Çalışmalar kapsamında; Didim ilçesinde Aşık Caddesi’nde, Çobankuyu Caddesi’nde ve otogarda, Karpuzlu ilçesinde Umcular ve Ulukonak Mahallelerinde, Efeler ilçesinde Muğla Bulvarı’nda, Turgut Özal Bulvarı’nda, Batı Aydın Bulvarı’nda, Zeytin Dalı Bulvarı’nda, Doğu Aydın Bulvarı’nda, Vakıf Caddesi’nde, Fidanlık Caddesi’nde, Mevlana Caddesi’nde, A1 kanal yolunda, Kemer Mezarlığı’nda, Gölhisar Mahallesi’nde ve hayvan pazarı yolunda, Köşk ilçesinde Yavuzköy Mahallesi’nde, Yenipazar ilçesinde İlyas Caddesi’nde, Karaçakal ve Direcik Mahallelerinde, Nazilli ilçesinde 1897 ve 376 Sokaklarda, Hürriyet Caddesi’nde, Hisarcık, Demirciler ve Aşağı Yakacık Mahallelerinde, Germencik ilçesinde Neşetiye, Meşeli ve Turanlar Mahallelerinde, Söke ilçesinde 1354. Cadde’de, Ağaçlı, Yeşilköy ve Köprüalan Mahallelerinde, Buharkent ilçesinde Çağlayan Caddesi’nde, Aktaş ve Muratdağı Mahallelerinde, İncirliova ilçesinde Acarlar, Sandıklı ve Arzular Mahallelerinde, Sultanhisar ilçesinde Uzunlar, Malgaçmustafa, Kılavuzlar ve Malgaçemir Mahallelerinde, Kuşadası ilçesinde 3538 Sokak’ta, Karacasu ilçesinde Karabağlar Mahallesi’nde, Çine ilçesinde Çöğürlük, Topçam ve Ovacık Mahallelerinde, Koçarlı ilçesinde Çakmar Mahallesi’nde, Bozdoğan ilçesinde Alhisar Mahallesi’nde, Kuyucak ilçesinde Sarıcaova, Taşoluk ve İğdecik Mahallelerinde eş zamanlı olarak yürütülüyor. Bölgelerde yol yüzeyleri yenilenirken, trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik uygulamalar da gerçekleştiriliyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kent genelinde çalışmaların devam edeceğini belirterek, "İlçelerimizin tamamında eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aydınımız için çalışıyor, hemşehrilerimizi hizmetlerimizle buluşturmayı sürdürüyoruz. Yatırım ve projelerimize hız kesmeden devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
06 Mart 2026 Cuma - 15:10
Kardeş Eli projesi kapsamında 2 bin gıda kolisi dağıtıldı
Efeler Belediyesi tarafından hayata geçirilen ’Kardeş Eli’ projesi kapsamında Ramazan ayının başından bugüne kadar 2 bin gıda kolisi dağıtıldı. Efeler Belediyesi, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra hayata geçirdiği sosyal projelerle de vatandaşların yaşamına dokunmaya devam ediyor. Özellikle sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen çalışmalar sürerken, Belediye Başkanı Anıl Yetişkin öncülüğünde hayata geçirilen Kardeş Eli projesi aracılığıyla Ramazan ayı başlangıcından bu yana 2 bin adet gıda kolisi vatandaşlara teslim edildi. Efeler Belediyesi Sosyal Yardım Ağı (EFESYA) bünyesinde faaliyet gösteren "Kardeş Eli" Projesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürmeyi sürdürüyor. Dayanışma kültürünü büyütmeyi amaçlayan proje sayesinde, ekonomik zorluk yaşayan ailelere destek ulaştırılıyor. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek "Efeler’de kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir kent oluşturmak istiyoruz. Belediyeciliği yalnızca fiziksel hizmetlerle sınırlı görmüyoruz. Vatandaşlarımızın yanında olmak, onların ihtiyaçlarına dokunmak bizim en önemli sorumluluklarımızdan biri" dedi.
13 Ocak 2026 Salı - 10:05
Kuşadası’nda ağaç atıkları ihtiyaç sahipleri için yakacağa dönüşüyor
Kuşadası Belediyesi, kent genelinde mevsim şartlarına bağlı olarak gerçekleştirdiği budama çalışmalarından elde edilen ağaç atıklarını ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak ulaştırıyor. Geçen yıl da aynı yöntemle birçok aileye kışlık odun yardımında bulunan Kuşadası Belediyesi, hemşehrilerine destek olmak için her türlü imkanını kullanıyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel öncülüğünde sosyal belediyecilik alanında yaşama geçirdiği örnek çalışmalarla dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere yakacak desteğinde bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda kent genelinde budanan ağaçlardan elde edilen dallar ile kurumuş ağaçların kök ve gövdeleri düzenli olarak toplanıyor. Kamyonlara yüklenen ağaç atıkları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Kadınlar Denizi Mahallesi’nde bulunan çalışma merkezine götürülerek sobaya sığacak boyutlarda kesiliyor. Kışlık odun haline gelen ağaç atıkları, daha sonra Güvercin Masa’nın 444 71 14 numaralı telefonu üzerinden yapılan başvurular sonrasında, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün incelemeyle belirlediği adreslere ekiplerce teslim ediliyor. Kuşadası Belediyesi tarafından kömür yardımıyla koordineli olarak yürütülen çalışma, ihtiyaç sahibi ailelerin hem evlerini hem de gönüllerini ısıtıyor.
13 Ocak 2026 Salı - 09:38
Didim Kent Lokantalarında yaklaşık 115 bin kişiye yemek servis edildi
Didim merkez ve Akbük’te hizmet veren Kent Lokantaları, uygun fiyatlı ve sağlıklı yemekleriyle açıldığı günden bu yana yaklaşık 115 bin kişiye yemek servisi yaptı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen Kent Lokantaları, Didim ve Akbük’te halkın yoğun ilgisiyle hizmet vermeyi sürdürüyor. Uygun fiyatlı ve sağlıklı yemek seçenekleri sunan lokantalar, kentte önemli bir dayanışma noktası olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Didim ve Akbük Kent Lokantaları; başta öğrenciler ve emekliler olmak üzere halkın geniş bir kesime hitap ediyor. Açıldığı günden bu yana iki kent lokantasında yaklaşık 115 bin yemek servis edildi. Kent Lokantalarının sosyal belediyecilik anlayışının somut bir yansıması olduğunu vurgulayan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, değerlendirmesinde ekonomik zorluk yaşayan halkı ’askıda’ çözümlerle değil, sofrada, çorbada ve yemekte ekmekle buluşturulduğunu belirterek, bu anlayışın sosyal dayanışmayı güçlendiren temel bir belediyecilik yaklaşımı olduğunu ifade etti. Başkan Hatice Gençay, "Didim’de hiç kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir kent anlayışıyla çalışıyoruz. Kent Lokantalarımız, halkımızın sağlıklı ve ekonomik yemeklere ulaşabilmesi için hayata geçirdiğimiz önemli projelerden biridir. Halkımızın gösterdiği yoğun ilgi bizleri son derece mutlu ediyor. Sosyal dayanışmayı büyüten, paylaşmayı esas alan bu projelerimizi artırarak sürdüreceğiz. Kent Lokantalarının sayısını artırarak daha çok kişinin bu imkandan yararlanmasını sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Hizmetten memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlar da, Didim Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Hatice Gençay’a teşekkür etti.
13 Ocak 2026 Salı - 09:37
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Didim’de altyapı çalışmaları sürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından kent genelinde hayata geçirilen altyapı yatırımları aralıksız sürüyor. ASKİ tarafından Didim ilçesi 2817 Sokak ile Cennet Koyu bölgesinde hayata geçirilen kanalizasyon hattı yapım çalışmaları devam ediyor. Didim’de 4 milyon Türk Lirası yatırım bedeline sahip projeler ile mevcut altyapı güçlendirilecek ve uzun vadeli altyapı ihtiyacı karşılanacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Didim’in özellikle yaz aylarında artan nüfusuna daha sağlıklı ve güvenli bir altyapı hizmeti sunulacak. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, altyapı yatırımlarının devam edeceğini belirterek, "Aydınımızın tüm ilçelerinde olduğu gibi Didim’de de altyapıyı güçlendiren yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Halkımızın sağlığı ve çevrenin korunması bizim önceliğimiz. Kentimizin dört bir yanında çalışmalarımızı hayata geçirmeye, hizmetlerimizi vatandaşlarımız ile buluşturmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
13 Ocak 2026 Salı - 09:36
Kuşadası’nda dil ve pisi balığı avcılığına geçici yasak
Kuşadası İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 1 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında dil ve pisi balığı avcılığının yasak olduğunu hatırlatarak, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanacağını duyurdu. Kuşadası İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak ile 15 Şubat tarihleri arasında dil ve pisi balığının her türlü istihsal vasıtasıyla avlanmasının yasak olduğu bildirildi. Yasak kapsamında söz konusu türlerin avcılığının yanı sıra satış, nakil, depolama ve imalatta kullanılması da yasaklandı. Açıklamada, yasağa aykırı hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari işlemler uygulanacağı vurgulandı. Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Kuşadası İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada "1 Ocak - 15 Şubat tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile dil ve pisi balığı avcılığı yasak olup, yasak su ürünlerinin satışı, nakli, depolanması ve imalatta kullanılması durumunda aykırılığa uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari işlemler uygulanacaktır" ifadelerine yer verdi.
13 Ocak 2026 Salı - 09:30
Enginar tarlaları incelendi, üreticiler TARSİM hakkında bilgilendirildi
Aydın’ın Efeler ilçesindeki üreticilere Tarım Sigortaları Havuzu’nun (TARSİM) önemi anlatılırken, soğuktan etkilenen enginar tarlaları da incelendi. Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden olan Aydın’da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde üreticilere yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Efeler ilçesi Gölhisar Mahallesi’ni ziyaret eden Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri üreticiler ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ve önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıya katılan TARSİM Denizli Bölge Müdürü Can Amaç ise üreticilere tarım sigortalarındaki yenilikler ve TARSİM sigortasının önemi hakkında çiftçilere bilgilendirmelerde bulundu. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen toplantıya TARSİM Denizli Bölge Müdürü Can Amaç, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Esen, Gölhisar Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Bekir Aydın, il ve ilçe müdürlüğünden teknik personel ve enginar üreticileri katıldı. Konu ile ilgili Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Gölhisar Mahallemizde TARSİM konulu toplantı düzenledik. Toplantıda TARSİM hakkında bilgilendirme yapıldı, teminat kapsamı, eksper yaklaşımları konularında istişarelerde bulunuldu. Toplantı sonrası heyet, sahada incelemelerde bulundular" ifadeleri yer aldı.
13 Ocak 2026 Salı - 09:15
Nazilli’de Gebe Okulu eğitimleri aralıksız sürüyor
Nazilli Cumhuriyet Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Gebe Okulu’nda anne adaylarına yönelik eğitimler devam ediyor. Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen eğitimlerde; gebelikte annede meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, gebelikte beslenme, gebelik izlemleri, tüm gebelik dönemlerinde sık karşılaşılan sorunlar, doğum eyleminin belirtileri, hastaneye ne zaman gidilmesi gerektiği ve doğum çantası hazırlama konularında bilgilendirme yapıldı. Eğitim programında ayrıca normal doğum ve evreleri, doğum ağrısıyla baş etmede ilaçsız yöntemler, lohusalık döneminin yönetimi, yenidoğanın değerlendirilmesi ve ilk bakımı, doğum sonrası hastanede uygulanan taramalar, aşı ve ilaçlar ile yenidoğanın beslenmesi gibi başlıklara da yer verildi. Merkezde görev yapan ebeler tarafından verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan anne adaylarına katılım belgeleri teslim edildi. Yetkililer, gebelik sürecinin sağlıklı geçirilmesi ve anne-bebek sağlığının korunması amacıyla Gebe Okulu eğitimlerinin belirli aralıklarla sürdürüleceğini bildirdi.
13 Ocak 2026 Salı - 09:15
Başkan Zencirci’den kitap bağışı çağrısı
Belediyeye ait kütüphaneye kitap bağışında bulunan Özbilgi çiftine teşekkür eden Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, "Dayanışmaya ortak olun" diyerek tüm vatandaşlara kitap bağışı çağrısı yaptı. Germencik Belediyesi bünyesinde hizmet veren Necmiye Ergör Kütüphanesi, özellikle gençlerin uğrak noktalarından biri olurken, ilçede yaşayan Suat ve Gönül Özbilgi çifti de kütüphaneye kitap bağışında bulundu. Çifte, örnek davranışlarından dolayı teşekkür eden Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, kitapların önemine dikkat çekti. Okuma kültürünün yaygınlaşması amacıyla kitap bağışlarının çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Zencirci; "Belediyemiz Necmiye Ergör Kütüphanesi’ne kıymetli kitap bağışlarıyla katkı sunan Suat & Gönül Özbilgi’ye gönülden teşekkür ediyorum. Bu anlamlı destek, bilgiye erişimi güçlendiren, okuma kültürünü yaygınlaştıran ve geleceğimiz olan çocuklarımıza ilham veren çok değerli bir adımdır. Tüm hemşehrilerimizi kütüphanemize kitap bağışlayarak, bu güzel dayanışmaya ortak olmaya, çocuklarımızı da kitap okumaya davet ediyorum" dedi.
12 Ocak 2026 Pazartesi - 19:41
Paşa Yaylası’nda kar keyfi
Aydın’ın Efeler ilçesinde bin 600 rakımda bulunan Paşa Yaylası’nda etkili olan kar yağışı sonrası vatandaşlar bölgeye akın etti. Kar eşliğinde eğlenen vatandaşlar mangal yaptı. Aydın’ın Efeler, Köşk ve Bozdoğan ilçelerinin yüksek kesimlerinde dün gece kar yağışı etkili oldu. Efeler ilçesinin bin 600 rakımlı Paşa Yaylası’nın beyaza büründüğünü gören vatandaşlar, araçlarıyla birlikte bölgeye gitti. Arkadaşları, aileleri ile Paşa Yaylası’na çıkanlar kar hasretini, kar topu oynayarak giderdi. Bol bol fotoğraf çekinen vatandaşlar, ateş yakıp sucuk ekmek yedi. Ağaç dallarının karlar ile kaplı olduğu Paşa Yaylasında vatandaşlar, gün boyu kar ile eğlendi.
12 Ocak 2026 Pazartesi - 18:17
Buharkent’te kan bağışı seferberliği
Aydın’da kan stokları kritik seviyelere gelirken Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Buharkent Pazaryeri’nde kan bağışı etkinliği yapılacağını ifade ederek vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu. Son yıllarda yaşanan pandemi süreci ile birlikte kan bağışında azalma yaşanırken, kan stokları da kritik seviyelere geldi. Bu çerçevede Aydın’ın Buharkent ilçesinde, belediye ve Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası gerçekleştirilecek. Kanın her zaman ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak vatandaşları kan bağışına davet etti. "Kahraman olmak bu kadar kolay" sloganıyla düzenlenecek kan bağışı etkinliği ise 13 Ocak 2026 Salı günü Buharkent Pazaryeri’nde saat 12.00 ile 18.00 arasında gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili Buharkent Belediyesi’nden yapılan açıklamada "Kahraman olmak bu kadar kolay. Sadece 20 dakikanızı ayırarak 3 cana umut olabilirsiniz. Tok karın ve kimlik belgenizle gelmeniz yeterlidir. Bir damla kan, bir hayat demektir. Kan bağışı hayat kurtarır. Tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı dayanışmaya bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.
12 Ocak 2026 Pazartesi - 17:33
Ada Kıyafet Evi 272 çocuğun yüzünü güldürdü
İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz yeni giysiler sağlayan Kuşadası Belediyesi Ada Kıyafet Evi, açıldığı günden bu yana geçen yaklaşık 1,5 aylık sürede 272 çocuğun yüzünü güldürdü. Kıyafetlerin bağışçıların desteğiyle temin edildiği Ada Kıyafet Evi, bu yönüyle de kentte dayanışma kültürünün sergilendiği en güzel örneklerden biri oldu. Kuşadası Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin 3-12 yaş arasındaki çocuklarına ücretsiz yeni kıyafetler sağlamak amacıyla geçtiğimiz 25 Kasım’da ’Ada Kıyafet Evi’ni açtı. Sosyal Belediyecilik alanında Türkiye’ye örnek olan projeden bugüne kadar 272 çocuk yararlandı. Ailelerin omuzlarından da önemli bir yükü alan Ada Kıyafet Evi’nde çocuklar, tıpkı bir mağazada olduğu gibi kendi beğendikleri 3 parça kıyafeti seçebiliyor. Ada Kıyafet Evi’nin sunduğu hizmetten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler, başvurularını AdaMobil veya kusadasi.bel.tr üzerinden yapabiliyor. Ada Kıyafet Evi’nde yer alan hiç kullanılmamış giysiler ise bağışçılar tarafından sağlanıyor. Ada Kıyafet Evi, Kuşadası’nda dayanışma kültürünün de gelişmesine katkı sunuyor.
12 Ocak 2026 Pazartesi - 17:27
Vali Canbolat’tan şehit polis Koçyiğit’in ailesine taziye ziyareti
Aydın Valisi Yakup Canbolat, Yalova’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik gerçekleştirilen operasyon sırasında şehit düşen kahraman polis memuru Yasin Koçyiğit’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Aydın Valisi Yakup Canbolat, beraberindeki heyetle birlikte şehidin eşi, aynı zamanda Germencik İlçe Devlet Hastanesi personeli olan Rana Sultan Koçyiğit ile ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti. Ziyarette, şehidin aziz hatırası için dualar edilirken, aileye sabır ve metanet temennisinde bulunuldu. Şehitlerin milletin gönlünde daima müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Canbolat, devletin her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu ifade etti. Canbolat, aziz şehit Yasin Koçyiğit’e Allah’tan rahmet dileyerek, kederli ailesine ve yakınlarına sabır temennisinde bulundu. Ziyaret, edilen duaların ardından sona erdi.
12 Ocak 2026 Pazartesi - 17:10
Beyaz örtüyü gören Aydınlılar zirveye tırmandı
Türkiye’nin en ılıman şehirleri arasında yer alan ve kara hasret yaşayan Aydın’ın zirvelerine kar düştü. Özellikle ilin en sıcak ilçelerinden biri olan Köşk ilçesine bağlı Çatma yaylasındaki beyaz örtüyü gören pek çok kişi zirveye akın etti. Her geçen yıl sıcak ve kuraklığın arttığı Aydın’da bu yıl Karlık Dağı geç de olsa beyaza büründü. Geçtiğimiz yıllarda kuraklık ve dağlara kar düşmemesi nedeniyle yaz aylarında kar vakfiyelerinin yerine getirilemediği bölgede bu yıl gecikmeli olarak başlayan kar yağışı herkesi sevindirdi. Aralık ayında bile yazdan kalma günleri yaşayan Aydınlılar, Çatma yaylası ve Hacetdede Dağı’nda oluşan manzarayı görmek için yaklaşık 25 kilometre yol kat edip beyaz örtünün keyfini yaşadı. Yaylada evi olan pek çok kişi karlı havanın tadını çıkarmak için sobalarını yakıp günü zirvede geçirirdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder