Yerel Haberler
Aydın
Atça’da atıklar sanata dönüştü 07 Mayıs 2026 Perşembe - 11:02:55 Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça Mahallesi’nde düzenlenen "Sıfır Atık" etkinliğinde öğrenciler, geri dönüşüm malzemelerini sanatsal ürünlere dönüştürerek çevre bilinci oluşturdu. Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça Mahallesi’nde çevre bilincini artırmaya yönelik düzenlenen "Sıfır Atık" etkinliği yoğun ilgi gördü. Öğrenciler, atık malzemeleri geri dönüştürerek birbirinden güzel ürünler ortaya çıkardı. Atça Şehit Mutlu Uçar Anadolu Lisesi öğretmenleri Esma Sevgili ve Demet Eymir koordinesinde yürütülen "Yeşil Vatan" projesi kapsamında, Sultanhisar Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle örnek bir etkinlik gerçekleştirildi. Halk Eğitimi Merkezi el sanatları öğretmeni Hatice Özkulak yönetiminde düzenlenen "Sıfır Atık" etkinliğinde öğrenciler, kullanılmayan materyalleri yeniden değerlendirerek sanatsal çalışmalara dönüştürdü. Etkinlik kapsamında hazırlanan çalışmalarla geri dönüşüm bilincinin artırılması hedeflenirken, öğrencilerin el becerileri ve üretkenliklerinin gelişmesine de katkı sağlandı. Konu ile ilgili Sultanhisar Halk Eğitimi Merkezi’nden yapılan açıklamada "Atça’da çevre bilincini artırmaya yönelik anlamlı bir etkinlik daha hayata geçirildi. Etkinlikte öğrenciler, geri dönüşüm bilincini pekiştirmek amacıyla atık malzemeleri yeniden değerlendirerek estetik ürünler ortaya koydu. Kullanılmayan materyallerin sanatsal çalışmalara dönüştürülmesiyle hem çevreye duyarlılık artırıldı hem de öğrencilerin el becerileri ve üretkenlikleri desteklendi. Eğitimde iş birliği ve üretim odaklı çalışmaların güzel bir örneği olan bu etkinlik, çevreye duyarlı bireyler yetiştirme yolunda önemli bir adım oldu" ifadeleri yer aldı.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 10:47 İncirliova’da vatandaşlar Hıdırellez’i kutladı İncirliova Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliği ve Roman Kültür Etkinliği programında renkli görüntüler yaşandı. Hıdırellez ateşlerinin yakıldığı geceye yediden yetmişe çok sayıda Roman vatandaş katılırken, coşku gece boyunca hiç düşmedi. İncirliova Belediyesi ile İncirliova Romanlar Kültür, Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği iş birliğinde düzenlenen programda sevilen Roman sanatçısı Sökeli Hasret ile İncirliova Roman Dans Ekibi sahne aldı. Roman kültürünün tüm renklerinin yansıdığı gecede müzikler, danslar ve eğlence gece yarısına kadar sürdü. Kurtuluş Mahallesi’nde düzenlenen programa katılan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Roman vatandaşlar tarafından meşalelerle karşılandı. Programın açılış konuşmasını yapan İncirliova Romanlar Kültür, Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Tolga Bakırcı, etkinliğin hazırlanmasındaki desteklerinden dolayı Başkan Kaya’ya teşekkür etti. Bakırcı konuşmasında, "Dernek faaliyetlerimizde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, her zaman bir telefon kadar yakınımızda olan; sünnetimizde, düğünümüzde, cenazemizde her daim yanımızda duran ve bu anlamlı gecenin hazırlanmasını sağlayan İncirliova Belediye Başkanımız Aytekin Kaya’ya teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Programda sanatçılara çiçek takdim eden Başkan Aytekin Kaya ise konuşmasında Roman kültürünün İncirliova’nın önemli bir değeri olduğunu vurguladı. Başkan Kaya konuşmasında, "Romanların özü güzel, sözü güzel, şarkıları güzel, müzikleri güzeldir. Roman kültürü ilçemize renk katan, neşesi ve nağmeleriyle İncirliova’mızı güzelleştiren bir kültürdür. Biz Roman kardeşlerimizi çok seviyoruz. Aytekin abiniz, kardeşiniz olarak her zaman yanınızda oldum. Cenazenizde vardım, düğününüzde vardım, iyi günde de kötü günde de hep bir telefon kadar yakınınızda oldum. Sadece seçim zamanı gelenlerden değilim. Dün de buradaydım, bugün de buradayım, Allah’ın izniyle yarın da burada olacağız. Yine bir olacağız, yine beraber olacağız. Kimseyi ayırmadan, kimsenin kimliğine bakmadan İncirliova’mız için çalışacağız" dedi.
Efeler’de ikinci dönem "Bayrak Sevgisi" dersiyle başlayacak
01 Şubat 2026 Pazar - 11:33 Efeler’de ikinci dönem "Bayrak Sevgisi" dersiyle başlayacak Aydın’ın Efeler ilçesinde 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında tüm okullarda işlenecek "Bayrak Sevgisi" temalı ilk dersle başlayacak. Bu kapsamda ilçe genelindeki okullar bayraklarla donatıldı. Aydın’ın Efeler ilçesinde 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, vatan ve bayrak sevgisini odağına alan anlamlı bir etkinlikle başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" çerçevesinde hazırlanan talimat doğrultusunda, 2 Şubat Pazartesi günü Efeler’deki resmi ve özel tüm okullarda ilk ders "Bayrak Sevgisi" temasıyla işlenecek. Uygulama kapsamında öğrencilerin milli ve manevi değerlerle bütünleşmesi hedeflenirken, Pazartesi sabahı düzenlenecek bayrak törenine öğrencilerin imkanlar dahilinde aileleriyle birlikte ve Türk bayraklarıyla katılım sağlamaları istendi. Okul binaları, sınıflar ve koridorlar ise Türk bayraklarıyla donatılarak eğitim ortamları ay yıldızlı bayrağın maneviyatına uygun şekilde hazırlandı. "İstiklal Bayrakla, İstikbal Maarifle" şiarıyla gerçekleştirilecek ilk derste, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan özel ders planları uygulanacak. Hafta boyunca devam edecek farkındalık çalışmaları kapsamında öğrenciler, bayrak temalı resim, şiir ve kompozisyon çalışmaları yapacak, Türk bayrağının tarihi ve toplumsal anlamı üzerine bilgilendirici sohbetlere katılacak. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, bayrak sevgisinin yeni nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Özcan; "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile amacımız, öğrencilerimizi yalnızca akademik anlamda değil; vatan sevgisi ve milli bilinçle donanmış bireyler olarak yetiştirmektir. Şanlı al bayrağımız, bağımsızlığımızın ve kardeşliğimizin en önemli sembolüdür. Efeler’deki tüm okullarımızda bu bilinçle hareket ederek ikinci döneme güçlü bir başlangıç yapacağız" dedi. Uygulama ile Türk bayrağının sadece bir sembol değil, birlik, fedakarlık ve bağımsızlığın en önemli değeri olduğuna dikkat çekilmesi amaçlanıyor. Efeler’deki eğitim camiası, ikinci döneme bu anlamlı başlangıçla adım atmaya hazırlanıyor.
Minik ellere temizlik bilinci aşılandı
01 Şubat 2026 Pazar - 11:26 Minik ellere temizlik bilinci aşılandı Aydın’da "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" projesi kapsamında Halide Hatun İlkokulu 2. sınıf öğrencilerine temizlik ve hijyen bilinci kazandırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" projesi kapsamında, Halide Hatun İlkokulu 2. sınıf öğrencileri temizlik ve hijyen konusunda bilinçlendirilerek günlük yaşamda uygulanabilir alışkanlıklar kazandı. "Minik Eller Temiz Çevre İçin İş Başında" adlı kampanya çerçevesinde öğrenciler, doğru el yıkama, sınıf ve okul temizliği, tuvalet kurallarına uyma ve çevreyi temiz tutma konularında uygulamalı eğitim aldı. Yapılan çalışmalarla öğrencilerin temizlik bilincini erken yaşta öğrenmeleri ve bunu davranış haline getirmeleri hedeflendi. Kampanya sürecinde öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, temizliğin yalnızca bireysel değil toplumsal bir sorumluluk olduğu vurgulandı. Öğrencilere geri dönüşümün önemi de anlatılarak çevreyi koruma bilinci kazandırıldı. Halide Hatun İlkokulu 2. sınıf öğretmeni Gülnur Atik rehberliğinde yürütülen çalışmalar süresince öğretmenler, okul yöneticileri, destek personeli ve veliler de sürece dahil oldu. Okul-aile iş birliğiyle yürütülen kampanya sayesinde öğrencilerin temizlik alışkanlıklarını günlük yaşamlarına yansıtmaları amaçlandı. Proje ile çocukların küçük yaşta edindikleri temizlik ve hijyen alışkanlıklarının sağlıklı nesillerin yetişmesine önemli katkı sunduğunu belirtildi.
Fırtına yıktı geçti
01 Şubat 2026 Pazar - 09:58 Fırtına yıktı geçti Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı bazı köylerde meydana gelen fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Fırtınada bazı evlerin çatıları uçtu, tarım arazilerinde ağaçlar kırıldı. Oldukça etkili olan fırtınada ciddi oranda maddi hasar oluşurken, olayda yaralanma ve can kaybı yaşanmaması teselli kaynağı oldu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yağış ve fırtına uyarısının ardından Aydın’ın Köşk içesine bağlı kırsal Başçayır, Cumayanı, Sarıçam ve Ahatlar mahallelerinde yağışla birlikte fırtına etkili oldu. Başçayır deresinden Çatma Yaylası’na kadar pek çok evin çatısı fırtınada zarar görürken bazı arazilerdeki zeytin ağaçlarının dalları da kırıldı. Cumayanı köyünün camisinin minaresinin de zarar gördüğü fırtınada çok sayıda evin çatısı zarar gördü. Fırtınanın en etkili yaşandığı yerlerden biri de Köşk’ün en yüksek köyü olan Sarıçam Mahallesi oldu. Bir anda hortum şeklinde etkili olan fırtınada köyde pek çok evin çatısı zarar görürken köy sakinlerinden Harun Gökçe’nin evinin çatısı uçtu. Evin duvarlarının bile yıkıldığı fırtınada demir çelik çatı köyün yakınındaki araziye uçarken, balkon demirleri ise balyozla vurulmuş gibi eğri büğrü hale geldi. Kuvvetli rüzgarın bir anda gelip geçtiğini ancak kısa sürede bazı çatıları uçurduğunu belirten Harun Gökçe, "Bir anda hortum şeklinde geldi. Bizim evin çatısını kolanlara bağlı olan demirleri ile birlikte söküp götürdü. Çatı köyün alt kısmına uçtu. Duvarlar yıkıldı. Balkonun korkuluk demirleri bile eğri büğrü hale geldi" diyerek büyük bir afet yaşandığını belirti. "Tek tesellimiz yaralanma ve can kaybı yaşanmaması" Bu yaşına kadar böyle bir fırtına görmediğini belirten Sarıçam Mahallesi Muhtarı Ercan Soytürk ise böylesi bir felaketi ölüm ve yaralanma olayı olmadan maddi hasarla atlatmanın kendileri için teselli kaynağı olduğunu belirterek, "Bir anda fırtına çıktı. Köyün pek çok evinin çatısı zarar gördü. Bazı evlerin çatısı ise uçtu gitti. Olaydan sonra elektriklerimiz kesildi. Fırtınanın neden olduğu hasarı gidermek için çalışmalar devam ediyor" diyerek bu zaman kadar böyle fırtınaya hiç şahit olmadığını söyledi. Fırtınanın ardından köylüler zarar gören evlerinin çatılarını kendi imkanlarıyla tamir etmeye çalışıyor.