Yerel Haberler
Balıkesir
Ayvalık AHEM ilk 10’a girdi
15 Haziran 2025 Pazar - 09:02 Ayvalık AHEM ilk 10’a girdi Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin başarılı eğitim kurumlarından Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi (AHEM), Ankara’da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de katıldığı Hayat Boyu Öğrenme Festivali’nde Ayvalık Rüzgârı estirdi. Türkiye genelindeki 1000 halk eğitimi merkezi ve 32 olgunlaşma enstitüsü arasında ilk 10’a girmeyi başaran Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi’nin bu organizasyona Millî Eğitim Bakanlığı tarafından özel olarak davet edildiği öğrenildi. "Köklerden Geleceğe Hayat Boyu Sizlerle" sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Festivali, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla Ankara’da gerçekleşti. Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi’de, İyi Uygulama Örnekleri alanında özel davetle festivaldeki yerini aldı. Ankara Millet Bahçesinde düzenlenen festivalde; Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi; Sedefli Dokuma, zeytinyağından doğal sabun üretimi, cam işlemeciliği, Ayvalık doğal taşları ürünleri, keçe ve deri tablo kurslarında, kursiyerlerlerin yanı sıra AHEM bünyesindeki öğretmenlerle usta öğreticilerin yaptıkları eserlerle başkentte adeta Ayvalık rüzgarı estirdi. Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serkan İnce, AHEM olarak nitelikli eğitim kadrosu ve kaliteli eğitim ortamları ile yetişkin eğitiminde kaliteli kurs imkanlarını sağlamak misyonuyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Bu festivale katılarak yerel üretim imkanlarının, ürün yelpazesinin ve öğretim tekniklerinin ülke genelinde görünürlüğünü sağladığımız için mutlu ve gururluyuz." dedi.
Bayrak Asan Dayı’nın mutlu günü
14 Haziran 2025 Cumartesi - 15:38 Bayrak Asan Dayı’nın mutlu günü Türkiye’nin ’Bayrak Asan Dayı’ olarak tanıdığı internet fenomeni Salih Tahtalıoğlu, kızı Fatma Tahtalıoğlu’nun Dünya evine girmesinin mutluluğunu yaşadı. Tahtalıoğlu’na Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Türk bayrağı hediye etti. Türkiye’nin ’Bayrak Dayı’ olarak tanıdığı ve 3 büyük takımlardan siyasi partilere, Kremlin Sarayı’ndan Özgürlük Heykeli’ne kadar uygulamaları yapılan internet fenomeni Salih Tahtalıoğlu, 2013 yılında çekilen fotoğraf sonrası bir anda fenomen haline gelmişti. Bir çok sosyal medya platformunda ve internette sıklıkla karşılaşılan Tahtalıoğlu Kızının düğününün mutluluğunu yaşadı. Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde ki evinin önünde gerçekleşen düğün cemiyetine Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’da katıldı. Belediye olarak o meşhur balkonun altına Bayraklı çadır gönderen Başkan Bahçavan ayrıca Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağını da Tahtalıoğluna hediye etti. Konu hakkında sosyal medyadan bir paylaşım yapan Başkan Bahçavan; "Bayrak asan dayı olarak tanınan, internet fenomeni Salih Tahtalıoğlu’nun mutlu gününe ortak olduk. Kıymetli kızı Fatma ile Kadir çiftinin düğün cemiyetini gerçekleştiren Salih Tahtalıoğlu’na, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim ile şanlı Türk Bayrağımızı armağan ettik. Tahtalıoğlu ve Altınöz ailelerini tebrik ediyor, gençlerimize bir ömür boyu mutlulukları diliyorum" dedi. Sahih Tahtalıoğlu ise bu mutlu gününde kendisini yalnız bırakmayan tüm vatandaşlara ve Başkan Bahçavan’a teşekkür etti.
Ayvalık HEM’in sene sonu sergisi büyüledi
14 Haziran 2025 Cumartesi - 10:31 Ayvalık HEM’in sene sonu sergisi büyüledi Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi tarafından, Ayvalık Belediyesi’ne ait Kırlangıç AVM salonunda açılan sergiye ilgi yoğun oldu. Ayvalık HEM bünyesindeki eğitimciler ve kursiyerler tarafından yapılan; seramik, üç boyutlu tablo ve yağlı-sulu boya resim kurslarında yapılan ürünlerinin sergilendiği görsel sanatlar sergisi Kırlangıç AVM’de açıldı. Kurum Müdür Yardımcısı Özlem Firik’in ev sahipliğinde, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kurtuluş’un açılış kurdelesini kestiği sergide birbirinden gösterişli eserler beğeniye sunuldu. Ayvalık HEM Seramik ve Cam Teknolojisi Öğretmeni Derya Arık, sergide beğeniye sunulan eserlerin 18 kursiyer tarafından bir yıl süresince el emeği göz nuruyla yapıldığını belirterek, "Bugün bu eserleri sene sonu sergimizde sergiliyoruz. Yaklaşık 250-300 civarında eser yaptık. Ama bu eserlerin her birinden birer tane örneği burada sergiliyoruz" dedi. Ayvalık HEM’in resim Öğretmeni Gülizar Demet Gökden, sergide kursiyerlerin yaptıkları akrilik ve yağlı boya eserlerin sergilendiğini söyledi. Ayvalık HEM Usta Öğreticilerinden Yeşim Tuğan ise doğadaki atık malzemelerle üç boyutlu resimleri ürettiklerini vurgulayarak, "Genelde talaş, seramik hamurları, çöp şiş gibi malzemeleri sanatsal eserlere dönüştürmekten son derece mutluyuz" dedi.