Yerel Haberler
Balıkesir
Edremit Ticaret Odası, Tunus’ta Türkiye’yi zeytinyağı eğitiminde temsil etti
28 Şubat 2025 Cuma - 16:18 Edremit Ticaret Odası, Tunus’ta Türkiye’yi zeytinyağı eğitiminde temsil etti Edremit Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Can, Tunus Ulusal Zeytinyağı Ofisi (ONH) girişimiyle, Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) ve Zaragoza’daki Uluslararası Akdeniz İleri Tarım Araştırmaları Merkezi (CIHEAM) iş birliğiyle düzenlenen zeytinyağı duyusal analiz eğitimine katıldı. Tunus’ta gerçekleştirilen "Sızma Zeytinyağının Organoleptik Değerlendirmesi" konulu eğitim programında, zeytinyağı sektörüne yönelik teknik bilgiler paylaşıldı. Türkiye’yi temsilen katılan Savaş Can, eğitim süresince uluslararası platformda Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı sektörünün gündeme geldiğini belirtti. Can, yaptığı açıklamada, "Dünyada önemli bir yere sahip olan Türk zeytin ve zeytinyağı, Arap ülkelerinin yoğun katılım gösterdiği bu organizasyonda ele alındı. Edremit’ten götürdüğüm zeytinyağı örnekleri, uluslararası tadımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca, bu organizasyona Türkiye’den katılan tek temsilci olarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmekten gurur duydum" dedi. Savaş Can, ayrıca Edremit Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren ETOLAB Duyusal Tadım Laboratuvarı’nın Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) akreditasyon süreci hakkında bilgi verdi. Tunus’taki eğitim sırasında diğer ülkelerin akreditasyon süreçlerini de inceleme fırsatı bulduklarını belirten Can, bu sürecin Edremit ve Türkiye’yi zeytinyağı tadımı ve analizi konusunda önemli bir merkez haline getireceğini vurguladı. Eğitim programının tamamlanmasının ardından Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Savaş Can’a Türkiye’yi ve Edremit’i uluslararası platformda başarıyla temsil etmesinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
"Kitabım Kitabın Olsun" projesi gençlere eğitim ışığı oluyor
28 Şubat 2025 Cuma - 14:33 "Kitabım Kitabın Olsun" projesi gençlere eğitim ışığı oluyor Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi, gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve kitaplara erişimi olmayan okullara kütüphane kurmak amacıyla anlamlı bir proje başlattı. "Kitabım Kitabın Olsun" adıyla hayata geçirilen bu proje, kitapları okullara ulaştırırken aynı zamanda gençlere gönüllülük, topluma katkı sağlama ve kitapların gücünden faydalanma konusunda önemli bir deneyim sunuyor. Proje kapsamında, gönüllü gençler, toplanan kitapları "kitap kumbaraları" aracılığıyla ihtiyaç duyan okullara teslim ediyor. Kitapların, hayatlara dokunan birer umut ışığı olduğuna inanan proje, ilk olarak Muş’un Arpayazı Okulu’na bir kütüphane kurularak başladı. Ardından, Savaştepe Mecidiye Köyü Şehit Onbaşı Bayram Kaya Okulu’na da kütüphane kazandırıldı. "Kitabım Kitabın Olsun" projesi, her çocuğun eğitim hakkına ulaşmasını, kitaplarla tanışarak daha aydınlık bir geleceğe adım atmasını hedefliyor. Bu proje, gençlere okuma alışkanlığı kazandırarak, eğitimde fırsat eşitliği oluşturuyor. Kitaplarla tanışan her çocuk, yeni bilgiler edinmenin yanı sıra, kitapların renkli dünyasını keşfetme imkanı buluyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, "Kitaplar, bir toplumun gelişiminde önemli bir rol oynar. Okuma alışkanlığı, bireylerin düşünce yapılarını geliştirir, hayal güçlerini zenginleştirir ve bilgiye erişim sağlar. Bu anlayışla, ’Kitabım Kitabın Olsun’ projesi, kitapların gücüne inanan herkesin desteğiyle büyümeye devam ediyor. Bakanlığımızın yürüttüğü çeşitli projeler, gençlerimizin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmelerine yardımcı olurken, topluma fayda sağlama noktasında önemli adımlar atılmasını sağlıyor. Gençlik merkezlerimiz, gençlerimize sundukları çeşitli imkanlarla kişisel gelişimlerini desteklerken, aynı zamanda onlara sosyal sorumluluk projelerinde yer alma fırsatı da tanıyor. Bu sayede gençlerimiz, toplumlarına katkıda bulunarak daha bilinçli ve duyarlı bireyler olarak yetişiyorlar. Bu anlamlı projeye katkı sağlayan tüm gönüllülerimize ve destek veren herkese teşekkür ederim" ifadelerinde bulundu.
Balıkesir’in tarımını geliştirecek çalışmalar ele alındı
28 Şubat 2025 Cuma - 11:30 Balıkesir’in tarımını geliştirecek çalışmalar ele alındı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Tarımda Balıkesir Modeli" ile sürdürülebilir tarımsal kalkınmayı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda ziraat odası başkanları talep ve önerilerini aktardı. Tarım ve hayvancılığın başkenti Balıkesir’de kırsal kalkınma atağı yaparak Çiftçi Destek Programı’nı hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın öncülüğünde çiftçilerin kazancını artırmaya ve ürünlerin katma değerini yükseltmeye yönelik projeler devam ediyor. Çiftçi Destek Programıyla üreticilerin omuzlarındaki yükü hafifletmeye yönelik çalışmaları hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ziraat odası başkanlarını ağırladı. Çiftçilere verilen destekler ve ziraat odalarıyla yapılacak ortak çalışmalarla ilgili konuların ele alındığı toplantıda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Gülnaz Çelikyurt Uzuner, oda başkanlarının talep ve önerilerini dinledi. Balıkesir’in tarım ve hayvancılık potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu söyleyen Uzuner, Başkan Ahmet Akın liderliğinde, kırsal kalkınmayı sağlayacak çalışmalarla çiftçinin maliyetlerini de düşürmek için destekleri sürdüreceklerini söyledi. Toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Oda başkanları, üreticilerin istek ve ihtiyaçlarını dile getirdi.