Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Balıkesir
Balıkesir'de Gönen hayvan pazarı kısa süreliğine kapatıldı
10 Nisan 2026 Cuma - 17:11:05
Balıkesir'in Gönen ilçesinde faaliyet gösteren hayvan pazarının ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığı bildirildi.
10 Nisan 2026 Cuma - 16:09
Türk Polis Teşkilatının 181. Yıl dönümü kutlandı.
Burhaniye ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının 181. Yıl dönümü törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalar İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş’ın anıta çelenk koymasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanında başlayan kutlamalarda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı komiser Esra Başol yaptı. Kutlamalara Burhaniye Kaymakamı Cumali Atilla, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Yusuf Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş, Jandarma komutanı yarbay Ünal Bayhan, kurum amirleri, Sekizeylül İlkokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan komiser Esra Başol, "Polis anayasa ve kanunların kendisine verdiği yetki ile cesaret ve fedakarlıkta gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Türk polisi devletin bekası milletin huzur ve güvenliği için kutsal yeminine bağlı kalarak çalışmakta ve gerektiğinde canını feda etmektir. Değerli meslektaşlarım sizlerin varlığı vatandaşımıza güven vermektedir. Sizlerin varlığı toplumda adalete inancın yükselmesinde önemli bir başlangıçtır. Köklü bir teşkilatın mensubu olarak en temel hedefimiz Türk Polis Teşkilatının bulunduğu noktadan daha ileriye taşımaktır. Bu duygularla daha nice kuruluş yıldönümlerini birlikte kutlayacak, her yıl daha da güçlenip milletiyle bütünleşecek olan teşkilatımızın kuruluşunun 181. Yılında görevi başındaki ve emekli olan değerli mesai arkadaşlarımın ve fedakar ailelerinin Polis gününü kutlar, başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet ve yakınlarına sabır diler, gazilerimize ve ailelerine saygı ve sevgilerimi sunarım" sözlerine yer verdi.
10 Nisan 2026 Cuma - 15:47
Genç Hatipler Bölge Finali büyük coşkuyla gerçekleşti
Balıkesir, anlamlı bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması 2. Bölge Finali, il protokolü, akademisyenler, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması 2. Bölge Finaline; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Yalova, Sakarya ve Düzce’den gelen öğrenciler, hitabet yeteneklerini sergilemek üzere Balıkesir’de buluştu. Program, farklı şehirlerden gelen misafirlerin bir araya gelmesiyle adeta kültürel ve manevi bir kaynaşmaya sahne oldu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Selehattin Kal, böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, yarışmanın sadece bir rekabet ortamı değil; aynı zamanda gönüllerin birleştiği, sözün hikmetle buluştuğu özel bir platform olduğunu vurguladı. Öğrencilerin kürsüde kendilerini ifade etmelerinin, değerlerimizin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Konuşmasında gençlere de seslenen İl Müdürü, hutbe okumanın yalnızca bilgi değil; aynı zamanda edep, bilinç ve sorumluluk gerektirdiğini belirterek, bu bilinçle yetişen gençlerin geleceğe umut verdiğini dile getirdi. Öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen ailelere ve öğretmenlere teşekkür etti. Program boyunca sahne alan öğrenciler, etkileyici hitabetleriyle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Yarışmada sergilenen performansların, gençlerin söz sanatındaki yetkinliğini gözler önüne serdiği ifade edildi. Yarışmanın kapanış programı ise Vali İsmail Ustaoğlu, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş ve Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kapanışta, yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilerek program sona erdi. Yarışmada Kocaeli İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erdem Kamil Doğan 99,2 puanla birinci olurken, Sakarya Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Eren Karael 97,4 puanla ikinci, Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Selahattin Korkmaz ise 94,2 puanla üçüncü oldu. Organizasyonun gerçekleştirilmesinde katkı sunan Karesi İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere, koordinatör okul Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetici ve öğretmenlerine, destek veren tüm kurumlara ve jüri üyelerine teşekkür edildi. Açılış programı; İl Millî Eğitim Müdürü Selehattin Kal, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Zülfer Erdem, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İdari Mali İşler Şube Müdürü Hasan Kılıçay, Karesi İlçe Millî Eğitim Müdürü Sami Günnü, Altıeylül İlçe Millî Eğitim Müdürü Çetin Keren, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dirik, Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan ile birlikte akademisyenler, eğitim yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.
10 Nisan 2026 Cuma - 15:24
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur: "Tüm dünya İsrail’i bir katil devlet olarak nitelendiriyor"
Balıkesir’de Filistin’e destek vermek ve İsrail’e tepki göstermek için sivil toplum kuruluşları cuma namazı çıkışında Zağnospaşa Camii’nde bir araya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur’un da destek verdiği gösteride İsrail’e lanet okundu. Genel Başkan Yardımcısı Uygur, İHA’ya özel verdiği röportajda tüm dünyanın İsrail’i katil bir devlet olarak nitelendirdiğini ifade etti. Balıkesir’de STK temsilcileri Zağnospşa Camii’nde cuma namazı sonrasında bir araya geldi. Filistin’e destek açıklamaları yapılan ve İsrail’e lanet okunan etkinlik, Filistinliler için okunan dua ile sona erdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur’un da destek verdiği gösteride İHA’ya özel konuşan Uygur, "İsrail’e artık devlet diyemiyoruz. Bir terör devleti, katil devlet olma yolunda çok uzun zamandan beri Filistin’de kardeşlerimize yaptığı zulümlerle tüm dünya İsrail’i bir katil devlet olarak nitelendiriyor. Kadın, çocuk, sivil büyük bir katliamı dünyanın gözü önünde uluslararası hukuka ve tüm insani kuralların dışında gerçekleştirdi. Son alınan karar (idam kararı) insanlığın vicdanını bir kez daha sızlattı. Bir ırkçılık ve bir ayrım söz konusu. Hukuk tanımazlık söz konusu. Şimdi de Filistin’e destek için Zağnospaşa Camii’ne geldik. Filistin’e destek platformumuz 2 buçuk yıldan bu yana olduğu gibi yine bu zulme dur diyecek" dedi. Gösteri olaysız şekilde sona erdi.
05 Şubat 2025 Çarşamba - 10:59
Balıkesir’de beslenme çantaları büyükşehir desteğiyle doluyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik sağladığı beslenme desteği projesi ilk dönem olduğu gibi yarıyıl tatilinden sonra da devam ediyor. 20 ilçede okula giden çocukların uzman diyetisyen kontrolünde hazırlanan 5 günlük beslenme paketleri evlerine kadar ulaştırılıyor. Ailelerin yaşadığı ekonomik zorluklara karşı öğrencilerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak için beslenme desteği projesini başlatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sosyal dayanışmayı artırmayı hedefliyor. 20 ilçede dar gelirli ailelerin ilkokul çağındaki çocuklarına, uzman diyetisyenler tarafından hazırlanan beslenme paketleri dağıtılıyor. Evlere kadar ulaşan ve hafta başında teslim edilen beslenme desteğinin içerisinde sandviç, kuruyemiş, meyve, süt ve meyse suyu gibi temel besinler bulunuyor. Gelişim çağındaki çocukların sağlıklı ve yeterli beslenmesi, fiziksel gelişim dışında eğitim hayatlarında da başarılarının artmasının sağlanması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan beslenme desteği okul dönemi boyunca devam edecek. "Çocuklar bizim gözbebeğimiz" Halkçı belediyecilik anlayışıyla eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmayı amaçlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Eğitim öğretim yılımızın ikinci dönemi başladı. İlk yarıyılda olduğu gibi bu dönem de öğrencilerimize yönelik beslenme desteğini sürdürüyoruz. Ekonomik zorluk yaşayan, dar gelirli ailelerimizin yükünü bir nebze de olsa hafifletmek istiyoruz. Hem evlatlarımız sağlıklı gıdaya erişebilsin hem de ailelerimiz çocuklarının beslenme çantalarını doldurabilsin, mahcubiyet hissetmesin diye bu projemizi çok önemsiyorum. Öğrencilerimizin beslenme desteğini evlerine kadar ulaştırıp, sağ elin verdiğini sol el görmeden insan onuruna yakışır şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin daima yanında, hizmetindeyiz. Çocuklar bizim gözbebeğimiz" ifadelerini kullandı. Aileler de çocuklar de memnun Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılının başında hayata geçirilen öğrencilere yönelik beslenme desteği, ikinci yarıyılda da hız kesmeden sürüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı öncülüğünde kentin dört bir yanındaki öğrenciler için beslenme desteği sağlanıyor. 444 40 10 numaralı Yakın Çözüm Çağrı Merkezi’ni arayan ya da Yakın Çözüm Merkezleri’nde kayıt oluşturan ailelerin beslenme talebi, sosyal inceleme kapsamında uzman sosyologlar tarafından tespit ediliyor. Buna göre ilkokul çağındaki öğrencilere yönelik protein, karbonhidrat ve yağ dengesine göre hazırlanan beslenme paketleri haftalık olacak şekilde evlerine teslim ediliyor.
05 Şubat 2025 Çarşamba - 10:56
Kaçmaya çalıştı, rekor cezadan kaçamadı
Balıkesir’in Gönen ilçesinde, polis ekiplerinin denetiminden kaçmaya çalışan 24 yaşındaki sürücü K.Ş., alkollü çıkmasının ardından 99 bin 521 Türk Lirası para cezasına çarptırıldı.
05 Şubat 2025 Çarşamba - 10:54
Efsane boksör Muhammed Ali, Altıeylül’de anıldı
Altıeylül Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Balıkesir Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik, dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali’yi anmak amacıyla Hasan Can Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yapımcı ve spiker Bilgehan Demir’in kaleme aldığı "Kayıp Madalyon" kitabının söyleşi ve imza buluşması büyük ilgi gördü. Yıllarca boks maçları anlatan ve spikerlik yapan Bilgehan Demir, etkinlikte yaptığı konuşmasında kitabının doğuşunu anlattı. Demir, "Avşa Adası’nda otururken aklıma bir fikir geldi. ‘Muhammed Ali ve Etki Ettiği 1001 Hayat - Kayıp Madalyon’ kitabını yazayım dedim. Ve ortaya 656 sayfalık bir eser çıktı" dedi. Demir, etkinlikte kendisini yalnız bırakmayan Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli’ye ve katılımcılara teşekkür etti. Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli’den anlamlı mesajlar Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bugün burada Bilgehan Demir kardeşimle birlikte Muhammed Ali’yi anıyoruz. Onun hayatını ve ‘Kayıp Madalyon’ efsanesini Altıeylül’de buluşturduk. Bu kitap, bir insanın azim ve kararlılıkla karşılaştığı engelleri nasıl aşabileceğini gösteriyor" diye konuştu. Başkan Şehirli, boksör Ali Eren Demirezen’e yapılan engellemelerle ilgili de konuşarak, "Ali Eren Demirezen kardeşimizle her zaman gurur duyuyoruz ve yanında olmaya devam edeceğiz" diyerek destek verdi.
04 Şubat 2025 Salı - 23:18
Bandırma’da çamlık alanda yangın: Ekiplerin hızlı müdahalesiyle söndürüldü
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Eti Maden Liman İşletmesi ile askeri çamlık alanı arasında akşam saatlerinde çıkan yangın, ekiplerin koordineli çalışmasıyla kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.
04 Şubat 2025 Salı - 15:17
Zabıtadan vatandaşın talebine anında cevap
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen yoğun şikâyet üzerine Vasıf Çınar Caddesi’nde bulunan yaya üst geçidini gözlem altına aldı. Kontrolsüz ve kuralsız bir şekilde üst geçitte motosiklet ve bisiklet kullanımından dolayı meydana gelebilecek kazalara karşı bölgeye kamera sistemi kuruldu. Bu sistem ile 7/24 yapılacak gözlemlerle yaya güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı Eski Kuyumcular Mahallesi’nde bulunan, Vasıf Çınar Caddesi’ndeki yaya üst geçidinde motosikletlerin yayaların geçişini engellemesi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, harekete geçti. Vatandaşlardan gelen sözlü ve yazılı şikâyetlere istinaden zabıta ekipleri tarafından üst geçidin tamamını kapsayan, 7/24 izleme yapılacak şekilde kamera sistemi kurulumu tamamlandı. Şehrin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gece gündüz görev başında olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince bölgeye yerleştirilen kameralar sayesinde üst geçide motosiklet ve bisiklet girişinin engellenmesi sağlanacak "Yaya güvenliği önceliğimiz" Balıkesir’de Çarşı ile Atatürk Parkı’nı birbirine bağlayan üst geçitte motosiklet ve bisiklet girişinin yaya geçişini tehlikeye düşürdüğünü söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Bülent Mavuk, "Vasıf Çınar Caddesi üzerinde bulunan yaya üst geçidi üzerinde motosiklet ve bisiklet girişini engellemek amacıyla 7/24 izleme yapan kamera sistemi kurularak yayaların üst geçitten daha güvenli geçişini sağlamayı hedeflemekteyiz. Ekiplerimiz ile yapacağımız uygulamalar ile köprü üzerinden geçen motosiklet ve bisikletlilere uyarılarımızı yapacağız. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’ın önderliğinde halkımızın güvenliği ve huzuru için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
04 Şubat 2025 Salı - 14:35
Balıkesir’de 4 DAEŞ şüphelisine gözaltı
Balıkesir’de düzenlenen operasyonla Suriye ve Irak’ta faaliyette bulunduğu tespit edilen 4 DAEŞ şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ile Burhaniye ve Marmara ilçelerinde DEAŞ silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik operasyon düzenledi. Bu kapsamda geçmiş dönemde Suriye ve Irak’ta DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü bilgisi üzerine 4 şahıs yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında soruşturmanın devam ettiği açıklandı.
04 Şubat 2025 Salı - 14:16
Ayvalık sularında 2 yeni tür görüntülendi
Sıcak suları kendine yaşam alanı olarak benimseyen Volitan Aslan Balığı ve Kaz Boynu Deniz Kabuğu, Ayvalık sularında görüntülenerek kayda alındı. Su Bilimleri Uzmanı Nedim Kartal, özellikle Volitan Aslan Balığı’nın kış mevsimi şartlarında Ayvalık’ta görülmesinin suyun sıcaklığının düşmediğinin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, deniz altında kendisi tarafından kayda alındığını söyledi. Su Bilimleri Uzmanı Nedim Kartal, Kuzey Ege’nin Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırlarında canlı birey olarak ilk defa görülen 2 farklı deniz canlısını kayıt altına aldı. İstilacı bir tür olan predatör balık Pterois Volitans (Volitan Aslan balığı) ve Lepas Anatifera (Kaz Boynu Deniz Kabuğu) Ayvalık sularında görüldü. Aslan Balığı’nın daha önce yaz aylarında balıkçı ağlarına takıldığını ifade eden Nedim Kartal, kış sezonunda su ortamında ilk defa canlı bir birey olarak kayıt altına alındığını açıkladı. "Küresel ısınma ve insan kaynaklı etkenler yüzünden mevsim kaymaları olmakta ve iklim şartları sürekli değişiklik gösterdiği için farklı iklimlerde canlıları kendilerine yeni yaşam alanları bulmak için göç etmektedir. İnsanlar doğaya yaptığı tahribata bir önce son vermelidir. Aksi takdirde doğanın dengesi geri döndürüleceksiniz şekilde bozulacak ve insanlık bundan büyük zarar görecektir" şeklinde konuşan Nedim Kartal, "Aslan balığının yaz şartlarında bu sularda görülmesini normal karşılayabiliriz ancak kış şartlarında Ayvalık’ta görülmesi iyiye işaret değil. Demek ki su sıcaklığı artıyor. Dikenleri zehirli olan predaöt bir balık, avcı yani. Genelde kayalık ortamları severler. Dikenleri zehirlidir ama eti lezzetlidir. Güney sahillerimizde yoğun olarak rastlanır, bunu canlı olarak ilk kez ben kayda aldım Ayvalık’ta. Avlanabilir ancak dikenlerine dokunmamak lazım" dedi. Nedim Kartal, keşfedilen ikinci türü anlattı. Kartal, "Bu kabuklu özellikle Akdeniz ülkelerinde tüketiliyor. Pandikül denilen bir gövdesi var, 80 cm uzayabilir. Ucunda 5 kabuktan oluşan bir kısmı var. Planktonları alarak beslenen bir kısmı var. Tehlikeli tür değil ama istilacı olabilir. Ekonomik değeri vardır. Avcılık ile baskı altına alınabilir. Bunu da canlı hali ile görüntüleyebildim" şeklinde konuştu.
04 Şubat 2025 Salı - 12:36
Erdek’te gece saatlerinde dam yangını paniğe neden oldu
Balıkesir’in Erdek ilçesinde, Sahil Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan dam yangını, kısa sürede büyüyerek çevrede paniğe neden oldu. Apostol Altı Sokağı’nda bulunan H.A.’ya ait damda başlayan yangına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Erdek Grup Amirliği ekipleri hızla müdahale etti. İlk etapta Erdek’ten iki itfaiye aracı olay yerine sevk edilirken, yangının büyümesi üzerine Bandırma İtfaiye Grup Amirliği’nden de destek istendi. Bölgeye yönlendirilen bir itfaiye aracıyla birlikte toplam 3 ekip, alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba harcadı. Yangın söndürme çalışmaları sabaha kadar devam etti. Çevrede bulunan vatandaşlar, alevlerin geceyi aydınlattığını ve yoğun duman nedeniyle kısa süreli panik yaşandığını ifade etti. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde yangının çevredeki yapılara sıçraması önlendi. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, olayla ilgili incelemeler sürüyor.
04 Şubat 2025 Salı - 12:35
Balıkesir, EMITT turizm fuarına hazır
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin turizm potansiyelini ve kültürel değerlerini dünyanın en büyük turizm fuarından biri olan EMITT’te tanıtacak. Doğası, kıyıları ve termali ile turizmin başkenti olmaya aday olan Balıkesir’in güzellikleri, 106 ülkeden gelecek 30 bin sektör profesyonelinin gözlerini kamaştıracak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 28’incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yerini alıyor. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuarda 5-7 Şubat günleri arasında Balıkesir’in; doğal ve kültürel değerleriyle harmanlanmış en güzel turizm destinasyonlarını 7. holde yer alan standında 106 ülkeden gelecek 30 binin üzerindeki sektör profesyoneline tanıtacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tüm hazırlıklarını tamamladı. Balıkesir’in; sektör stratejisini desteklemek, bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve turizm sektörüne şehrin potansiyeli hakkında bilgi vermek açısından önem arz eden EMITT Fuarı’nda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi standında; Edremit, Burhaniye, Havran, Gönen ve Sındırgı belediyeleri de yer alacak. Balıkesir’in; yeme içme kültürü, ürün çeşitliği, marka değerleri, turizm destinasyonları ve tarihi en güzel şekilde birlik ve beraberlik içerisinde tanıtılacak.
04 Şubat 2025 Salı - 11:25
Yılkı atları doğada özgürce koşuyor
Doğada özgürlüğün simgesi olan yılkı atları, uzun yıllardır varlıklarını sürdürdükleri Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki kırsal alanlarda özellikle Sidan Yaylası’nda tabiata ayrı bir güzellik katıyor. Yılkı atlarının özgürce doğada koşması, off-road tutkunları tarafından videoya alındı. Sındırgı ilçesi Kertil kırsal mahallesinde bulunan Sidan Yaylası’nda mera ve ağaçlık alanlarda yaşayan yılkı atları, gruplar halinde yaşamlarını sürdürüyor. Bölge halkı tarafından uzun yıllardır varlıkları bilinen atlar, son yıllarda doğa meraklılarının ve fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor. Doğal ortamında yaşayan yılkı atları off-road tutkunları tarafından görüntülendi. ATV araçlarla seyir halindeyken eşlik eden yılkı atları doğa turuna güzellik kattı.
04 Şubat 2025 Salı - 10:19
Balıkesir’de kaçak hükümlü yakalandı
Balıkesir’de bulunduğu ceza evinden kaçan hükümlü, polis ekiplerinin başarılı çalışmaları sonucu yakalandı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Balıkesir Adli Makamlarınca, silahlı yağma, hükümlü ve tutuklunun kaçması suçlarından aranan, hakkında 40 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Şahıs adliyedeki işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
04 Şubat 2025 Salı - 10:18
Hapis cezası bulunan 24 şahıs yakalandı
Balıkesir’de jandarma ekipleri tarafından yapılan asayiş denetimlerinde hapis cezası bulunan 24 şahıs yakalandı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadı ile geçtiğimiz bir hafta boyunca asayiş denetimi gerçekleştirdi. 0-5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 16 şahıs, 5-10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şahıs, 10 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs, 10 yıl 7 ay cezası bulunan T.K. ve 4 aydır aranan 15 yıl cezası bulunan M.B. isimli şahıslar yakalandı. Yapılan denetimlerde ayrıca, ASAL yakalama kaydı bulunan 232 şahıs, ifadeye yönelik aranan 57 şahıs olmak üzere 311 şahıs yakalandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder