Yerel Haberler
Balıkesir
15 Nisan 2026 Çarşamba - 11:46 Trafik Güvenliği ders kitabı öğrencilerle buluştu Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, eğitim alanındaki nitelikli çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek önemli bir başarıya imza attı. Balıkesir Temel Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Ders Kitabı Yazım Komisyonu tarafından hazırlanan İlkokul 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanarak Türkiye genelindeki tüm ilkokullarda öğrencilerin kullanımına sunuldu. Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Selehattin Kal, söz konusu başarıda emeği bulunan komisyon üyelerini makamında kabul etti. Ziyarete, Şube Müdürü Cemalettin Yüceer de katıldı. Görüşmede, eğitim materyallerinin hazırlanma süreçleri, içerik geliştirme çalışmaları ve öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi yaklaşımlar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik yürütülen bu anlamlı çalışmanın, öğrencilerde trafik bilinci ve güvenli yaşam kültürünün erken yaşlarda kazandırılmasına önemli katkılar sunması hedefleniyor. İl Müdürü Selehattin Kal, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için özveriyle çalışan akademisyen ve öğretmenlere teşekkür ederek, hazırlanan ders kitabının eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni etti. Balıkesir’den doğan bu kıymetli eğitim çalışması, kısa sürede ülke genelinde yaygınlaşarak örnek bir model olma özelliği taşıyor.
15 Nisan 2026 Çarşamba - 10:25 Ayvalık Belediyesi’nin resim atölyelerine yoğun ilgi Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen resim ve kara kalem atölyeleri, çocukların yoğun ilgisiyle karşılanırken ortaya çıkan çalışmalar beğeni topluyor. Sanatla erken yaşta tanışan çocukların üretkenliğini geliştirmeyi amaçlayan atölyeler, hafta sonlarını sabırsızlıkla bekleyen minik sanatçıların ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Ayvalık Belediyesi tarafından Kırlangıç Yaşam Merkezi, Oktay Ekinci Karikatürlü Ev’de düzenlenen resim ve kara kalem atölyeleri, sanatla iç içe bir hafta sonu geçirmek isteyen çocukların buluşma noktası haline geldi. 8-13 yaş grubu başta olmak üzere farklı yaş aralıklarından çocukların katılım gösterdiği kurslar, hem eğitici hem de keyifli içeriğiyle dikkat çekiyor. Resim öğretmeni Aylin Menekşe eğitmenliğinde gerçekleştirilen atölyelerde çocuklar, temel çizim tekniklerinden kara kalem çalışmalarına kadar birçok alanda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Titizlikle yürütülen eğitim sürecinde çocukların ortaya koyduğu eserler, aileler ve katılımcılar tarafından büyük beğeni topluyor. Yaş gruplarına göre planlanan atölyeler dört ayrı kategoride düzenleniyor. Buna göre 13 yaş ve üzeri katılımcılar 11.00-12.00 saatleri arasında eğitim alırken, 5-8 yaş grubu 12.00-13.00 saatleri arasında atölyeye katılıyor. 9-10 yaş grubu çocuklar için dersler 13.30-14.30 saatleri arasında yapılırken, 11-12 yaş grubuna yönelik çalışmalar ise 15.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.
Ayvalıklı öğrencilere İkinci “Öğrenci Lokantası” geliyor
21 Ocak 2025 Salı - 13:47 Ayvalıklı öğrencilere İkinci “Öğrenci Lokantası” geliyor Türkiye’de hemen her kesime örnek olan ve Ayvalık’ta öğrencilere yönelik bir ilk olarak; Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in seçim projeleri arasında yer alan Öğrenci Lokantası’nın ikincisi hizmete açılıyor. Adliye arkasındaki 5 okulda eğitim gören bin 723 Ayvalıklı öğrenci, Şubat ayı içinde bu hizmetten yararlanmaya başlayacak. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Boğaziçi otelin alt katında açılan ve yüzlerce öğrencinin üç çeşit yemek ve yanında meyveyle birlikte 30 lira ödeyerek yararlandığı öğrenci lokantasının ardından ikinci öğrenci lokantası adliye arkasındaki okullar bölgesinde açılış için gün sayıyor. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte ikinci öğrenci lokantasının Şubat ayı içinde hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Başkan Ergin, eğitim gören gençlere seslenerek; “Gençler 3 çeşit yemek ve meyve 30 Türk Lirası. Kent Lokantası Öğrenci Mutfağı, çok yakında Adliye Arkası’ndaki Okullar Bölgesi’nde sizlere hizmet verecek. Öğrencilerimiz merak etmesinler sadece biraz sabretsinler. Onları da çok kısa bir süre içinde öğrenci lokantalarıyla buluşturacağız. İkinci yarıyıl tatilinin ardından bölgedeki okullarda eğitim gören bin 723 öğrencimiz üç çeşit yemeğe ve yanında meyve ile birlikte 30 Türk Lirası ödeyecek” dedi.