Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Balıkesir
Edremit’te er meydanında büyük heyecan
03 Mayıs 2026 Pazar - 10:42:24
Balıkesir’in Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Geleneksel Şehit Hamdibey Yağlı Pehlivan Güreşleri, büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplam 403 pehlivanın kol bağladığı er meydanında başpehlivanlığı Erkan Taş kazandı. Kuva-yi Milliye Kahramanı Edremit Kaymakamı Şehit Hamdibey anısına düzenlenen güreşler, Tuzcumurat Mahallesi’ndeki güreş alanında yapıldı. Organizasyona Ali Gürbüz, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Taş, Enes Doğan, Ertuğrul Dağdeviren, Erkan Taş ve Yunus Emre Yaman gibi önemli başpehlivanların da aralarında bulunduğu 403 sporcu katıldı. Geleneksel güreş ağalığını ise Edremitli iş insanı Ali Baydar üstlendi. Gün boyu süren müsabakalarda küçük boylardan başpehlivanlığa kadar tüm kategorilerde kıyasıya mücadeleler yaşandı. Özellikle minik ve teşvik boylarındaki güreşler renkli görüntülere sahne olurken, başpehlivanlık mücadeleleri ise büyük heyecana neden oldu. Final müsabakasında Erkan Taş ile Serhat Balcı karşı karşıya geldi. Zorlu geçen mücadelede rakibini mağlup eden Erkan Taş, 18. Geleneksel Şehit Hamdibey Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı oldu. Başpehlivan Erkan Taş ve dereceye giren güreşçilere ödülleri Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş tarafından takdim edildi. Diğer boylarda dereceye giren güreşçilere ödülleri CHP Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş, Güreş Ağası Ali Baydar, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve protokol tarafından verildi. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, organizasyonun ardından yaptığı açıklamada, "18. Geleneksel Şehit Hamdibey Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde ata sporumuzun heyecanını, birlik ve kardeşlik ruhunu Edremit’te hep birlikte yaşamanın gururunu yaşadık. Er meydanında yiğitliğin, centilmenliğin ve kardeşliğin en güzel örneklerine tanıklık ettik. Başpehlivanımız Erkan Taş başta olmak üzere tüm pehlivanlarımızı yürekten kutluyorum. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan ilçe protokolümüze, muhtarlarımıza, oda başkanlarımıza, federasyon temsilcilerimize, hakemlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tribünleri doldurarak bu büyük geleneğe sahip çıkan hemşehrilerimize de ayrıca şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. Yağlı güreşlerin sadece bir spor değil, köklü bir kültür mirası olduğuna dikkat çeken Ertaş, "Kökleri yüzyıllara dayanan bu gelenek; saygının, cesaretin ve dayanışmanın simgesidir. Bu mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur. Edremit, ata sporuna sahip çıkan bir kent olmaya devam edecek" dedi.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:04
Bandırmaspor - Sivasspor maçının ardından
Trendyol 1. Lig’in son haftasında oynanan Bandırmaspor, Sivasspor maçının ardından teknik sorumluları açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in son haftasında Bandırmaspor, sahasında Sivasspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Bandırmaspor Teknik Sorumlusu Kerem Satılmış, sezonu 60 puanla tamamladıklarını belirterek play-off hedefini kaçırmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Satılmış, "Sezonu 60 puanla kapattık. Play-off’a kalmak istiyorduk ancak geçen hafta son dakika yediğimiz golle bu şansı kaybettik. Burada emeği geçen tüm teknik ekibe, oyuncularımıza ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Artık önümüzdeki sezona bakacağız" dedi. Sivasspor cephesi Sivasspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir ise karşılaşmanın kendileri adına hedef niteliği taşımadığını belirterek, "Ligin son maçıydı ve bizim herhangi bir iddiamız kalmamıştı. Rakibimizin az da olsa hedefi vardı. Ancak diğer maçın sonucu ilk yarıda netleşince mücadele farklı bir atmosfere büründü. Biz de bu süreçte genç oyuncularımıza şans verdik ve onların performanslarını görme fırsatı bulduk" şeklinde konuştu.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:00
Bandırma’da sahte altın dolandırıcılarına geçit yok: 3 gözaltı
Balıkesir’in Edremit ilçesinde sahte altınla dolandırıcılık olayına karışan 3 şüpheli, Bandırma ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Edremit’te meydana gelen "sahte altınla dolandırıcılık" olayının ardından emniyet güçleri harekete geçti. Şüphelilerin bulunduğu aracın Bandırma istikametine doğru seyir halinde olduğu istihbaratını alan Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe girişinde geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Yapılan koordineli takip ve çalışmalar neticesinde, söz konusu araç Bandırma girişinde oluşturulan kontrol noktasında durduruldu. Araç içerisinde bulunan 3 şüpheli şahıs polis ekiplerince gözaltına alınırken, araçta yapılan aramalarda 5 parça halinde toplam 60 gram altın, 4 adet bilezik, 26 bin 500 Türk Lirası nakit para ve 1 adet dolar ele geçirildi. Yakalanan 3 şüpheli şahıs ve ele geçirilen suç unsurları, gerekli adli işlemlerinin tamamlanması amacıyla Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 18:54
Bandırma’da 60 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs kıskıvrak yakalandı
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş uygulamasında, fuhşa teşvik ve aracılık suçundan hakkında 60 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre, Bandırma’da kamu düzeninin sağlanması, huzur ortamının korunması ve aranan şahısların adalete teslim edilmesine yönelik emniyet güçlerinin çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu çerçevede ilçe merkezinde gerçekleştirilen uygulamalar sırasında ekipler, durumundan şüphelenilen bir şahsı durdurdu. Görevli polis ekiplerince yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasında, şahsın "bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, yaptırmak, aracılık etmek veya yer temin etmek" suçundan arandığı ve hakkında tam 60 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı. Ekipler tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınan şahıs, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. İlçede huzur ve güvenliği sağlamaya yönelik denetimlerin kararlılıkla devam edeceği öğrenildi.
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 10:01
Erdek’te su altı görüntüleri denizin kirliliğini gözler önüne serdi
Balıkesir’in Erdek ilçesinde su altı temizlik farkındalığı oluşturmak için etkinlikte balıkadam kıyafetleri giyen dalgıçların yarım saatlik dalışında, 200 metrekarelik alanda temizlik yapıldı. Erdek’te 8’inci "Geleneksel Su Altı Temizliği" etkinliği yapıldı. Denizde, yaklaşık olarak yarım saat su altında temizlik yapan dalgıçlar, bir kamyonet dolusu çöp çıkardı. Sivil Toplum kuruluşları ve Erdek Dalış Kulübü iş birliğiyle Erdek Liman bölgesinde deniz dip temizliği gerçekleştirildi. Etkinlikte denizden plastik ve cam şişe, araç lastiği gibi çok sayıda çöp çıkarıldı. Etkinlikte balıkadam kıyafetleri giyen dalgıçların yarım saatlik dalışında, 200 metrekarelik alanda dip temizliği yapıldı. Şişe, pet, lastik, kap, ev atıkları gibi çöpleri gün yüzüne çıkaran dalgıçlar, buldukları eşyalara karşı şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bir kamyonet dolusu çöp çıkarılan etkinlikte dalgıçların kameralarına yasınyan görüntülerde Erdek denizinin bazı bölümlerinin kirliliği gözler önüne serilmiş oldu.
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 09:59
BASKİ, Korucu’nun su sorununu çözdü
Balıkesir’in dört bir yanında hizmet üreten BASKİ ekipleri, İvrindi’nin Korucu Mahallesi’nde yaz aylarında yaşanan su sorununu ortadan kaldırdı. Alternatif su kaynağı keşfi yapan ekipler, boruları döşeyerek suyu abonelere ulaştırdı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ) şehrin dört bir yanında hizmet üreterek yıllardır çözülemeyen sorunları, çözmeye devam ediyor. İvrindi ilçesi kırsal Korucu Mahallesi’nde yaz aylarında bahçe ve tarla sulamalarının yoğun olduğu dönemde su sıkıntısı yaşayan bölge halkının imdadına yetişen BASKİ ekipleri, alanda yeni su kaynağı araştırması yaptı. Yapılan araştırmalar sonucunda kaliteli ve cazibeli su kaynağı bulan ekipler, boruları döşeyerek Korucu’nun içme suyu problemini ortadan kaldırdı. 10 yıldır devam eden sorun çözüldü Suyun herkes kadar kendileri için de çok önemli olduğunu dile getiren Korucu Mahalle Muhtarı Erdoğan Özçetin “İlerleyen zamanlarda su kaynaklarımız azalacak hatta belki su savaşları yaşanacak. O yüzden 2014 yılından beri belediyemiz kapandığından beri ilgilenilmeyen su kaynaklarımızın iyileştirilmesi için BASKİ ekiplerinin gönderdiği paletli kepçeyle akmayan sularımızı taşımayı başardık. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a, İvrindi Belediye Başkanı’mız Önder Lapanta’ya, BASKİ çalışanlarına çok teşekkür ederim. Korucumuzun 10 yıldır devam eden, kronik halde olan su sorununu bu vesileyle çözmüş olduk.” diye konuştu. Bozulduğu için yıllardır kullanılamıyordu BASKİ’ye ve Başkan Ahmet Akın’a teşekkürlerini ileten Korucu Mahallesi sakinlerinden Yahya Emen “Bu suyu biz burada sadece yazın kullanıyoruz. Kuyularımız yetmediği zaman yazlık olarak kullanıyorduk ama 3-5 yıldan beri borunun delinmesi, suyun bozulmasından dolayı kullanamıyoruz. Susuzluk çekiyoruz, kullanamıyoruz onun için dereden su çekiyoruz. BASKİ ekiplerinin buraya gelmesi gayet iyi oldu. Bunları hep bildirdik. BASKİ de yeterli ilgiyi gösterdi, kepçeyi verdi. Biz de çok memnun kaldık. Burada suyun bulunması, yeniden düzgün şekilde bağlanması gayet iyi oldu.” ifadelerini kullandı.
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 09:52
Balıkesir’de ’Kadınlar Kahvehanesi’nde su kabağı işleme atölyesi kuruldu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki ’Kadınlar Kahvehanesi’nde su kabağı işleme atölyesi kuruldu. Balıkesir Burhaniye ilçesi Öğretmenler Mahallesi’nde Arzu Kılıç ve kardeşi Nazlı Şimşek tarafından 3 ay önce açılan ’Kadınlar Kahvehanesi’nde atölye çalışmaları başladı. Su kabağı işleme sanatçısı Mahmut Ertan’ın öncülüğünde kurulan atölyede de kadınlar su kabağı süsledi. Öğretmenler Mahallesi’ndeki ’Pegasus Süslü Kadınlar Kahvesi’nde düzenlenen su kabağı işleme atölyesi de ilgi gördü. Kadınlar ellerinde küçük matkaplarla su kabaklarına şekil verirken, çalışmaya katılmaktan mutlu olduklarını söylediler. Çalışmalara katılan kadınlara teşekkür eden işletmeci Arzu Kılıç, atölye çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi. Festival düzenlediklerini anlatan işletmeci Arzu Kılıç, “Bu hafta 2 günlük festival düzenledik. Bunun öncesinde de duyurduk. 2 günlük festival içerisinde de çeşit çeşit atölyeler koyduk. Örneğin şu anda içeride kabak oyma atölyesi yapılıyor. Kabak oymayı öğreniyorlar gelen arkadaşlar. Yarın gene gün içerisinde çeşitli atölyelerimiz olacak. Biz bunları zaman içerisinde daha da artırarak ve geliştirerek devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi. Tayyibe Ülkülü de,” Burada yapılacak olan etkinliği duyduğum zaman çok heyecanlanmıştım. Hemen aradım ve gelinim ile kendim için kontenjan istedim. Şu anda katılmış olmaktan çok mutluyum. Mahmut beyin sayesinde kabak işlemeciliği konusunda bayağı bilgi edindik. Çok da istiyordum bunu öğrenmeyi. Umarım bundan sonra da bu alanda çalışma yaparım” dedi. Eğitmen Mahmut Ertan ise “Meraklı olan bayan arkadaşlarıma su kabağı hakkında bilgi vermeye ve alıştırma yaparak öğretmek için burada bulunmaktayım. Arkadaşlar gayet meraklı. Ellerinden iş geliyor. Becerikliler bu konuda. Gayet gazel. Bu mesleği, daha doğrusu kabak işleme sanatının burada bir daha revaçta olduğunu gördüm. Dolayısıyla bu akşam arkadaşların davetini kırmadım. Kendilerine bu konuda yardımcı olmaya çalıştım.” dedi. Bedia Ağtaç da, “ Kabak oymacılığımızı hocamızın gösterdiği ile yaptık. Çok beğendik. Şu anda evime çok güzel süs olacağına inanıyorum. Ve bütün bayanlara da tavsiye ediyorum. Çok güzel bir etkinlik. Harika bir etkinlik. Herkesin ellerine sağlık” diye konuştu.
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 09:37
Kapıdağ’da bulunan gölete 50 bin sazan balığı salındı
Balıkesir’in Erdek ilçesinde bulunan Kapıdağ yarımdasında bulunan Yukarıyapıcı göletine 50 bin sazan balığı salındı. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü destekleriyle "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Balıkesir genelindeki göl, gölet ve barajlara toplamda 1 milyon 324 bin yavru sazan balığı salındı. Program dahilinde yer alan Balıkesir’in Erdek ilçesi Yukarıyapıcı göletine, 50 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, iç sular ve göletlerdeki yavru balık popülasyonunu geçmiş yıllara oranla kat kat arttığını ve daha da arttırmayı hedeflediklerini belirtti.
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 01:12
Gönen’de baba dehşeti: Kızını boğarak öldürdü
Balıkesir’in Gönen ilçesinde yaşayan Murat Sevilen (44) tartıştığı kızını boğarak öldürdü. Murat Sevilen’in psikolojik sorunları olduğu öğrenildi.
25 Ağustos 2024 Pazar - 22:19
Erdek’te yaralamalı trafik kazası
Balıkesir’in Erdek ilçesinde çift taraflı yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Kazadan sonra taraflar arasında tartışma çıktı. Erdek, Adnan Menderes Caddesi üzerinde 16 CTB 68 plakalı otomobil ile 06 AV 5867 plakalı otomobilin karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada yolun orta refüjünde bulunan elektrik direği çarpışmanın şiddetiyle yerinden çıkarak otomobillerin üzerine devrildi. Kaza sonrası olay yerine itfaiye, polis ve 112 acil servis ekipleri yönlendirildi. kazada yaralanan 2 kişi olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Kaza sonrası taraflar arasında sözlü tartışma çıktı. Cadde trafiği ise bir süre aksadıktan sonra kullanılamaz hale gelen araçların çekici ile yoldan kaldırılmasıyla normale döndü. Meydana gelen kaza ile ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.
25 Ağustos 2024 Pazar - 20:35
Bandırmaspor-Çorum FK maçının ardından
Trendyol 1. Lig’in 3. haftasında Çorum FK ile 0-0 berabere kalan Bandırmaspor’da Teknik Direktör Mustafa Gürsel, "Günden güne daha iyiye gidiyoruz, iyi neticeler almak için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız" dedi. Trendyol 1. Lig’in 3. haftasında Bandırmaspor, sahasında Çorum FK ile golsüz berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, rüzgar nedeniyle keyifli bir oyun sergileyemediklerini ifade etti. İkinci yarıda maçı kazanmak için değişiklikler yaptıklarını belirten Gürsel, "İkinci yarı pozisyon da bulduk, kazanabilirdik, berabere kaldık. Bugün baktığımızda lig uzun bir maraton, üç haftada 7 puan topladık. Her hafta daha iyiye giden oyun olarak da iyiye gitmeye çalışan bir takımız. Baktığımızda yeni oynayan çok oyuncumuz var. Hep oyunumuzu yukarı çekmemiz lazım, bunu yaptıkça bu da sonuca yansıyacaktır. Günden güne daha iyiye gidiyoruz, iyi neticeler almak için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. Çorum FK cephesi Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta da Bandırmaspor’un maça moralli ve kazanmak için çıktığını dile getirdi. Sezona istedikleri gibi başlayamadıklarını anlatan Özbalta, "Geçen seneye dönük enerjimizi, oyun planımızı ve gücümüzü tekrar yansıtmaya başladığımızı gördüğümüz bir haftaydı ki bu haftada onu devam ettirmek istedik. Stadın konumundan dolayı rüzgar oyunu biraz farklı oynatabiliyor. İyi bir mücadele oldu, ilk yarıda oyun anlamında daha iyiydik. Son bölümde güzel çıkışlar da yaptık. Maçın hakkı açısından baktığımızda beraberlik iki takım için de bu hava şartlarında yeterli bir sonuç olduğunu söyleyebiliriz. Oyuncularımı vermiş oldukları mücadelen dolayı kutluyorum. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Taraftarlarımızın Sakaryaspor maçında stadı tamamen doldurmasını istiyorum" diye konuştu.
25 Ağustos 2024 Pazar - 19:16
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 0 - Çorum FK: 0
Trendyol 1. Lig’in 3. haftasında Bandırmaspor sahasında Çorum FK ile golsüz berabere kaldı. Maçtan dakikalar 10. dakikada Eren’in şutu Zafer’de kaldı. 28. dakikada maçın en tehlike atağı konuk takımdan geldi. Mehdi’nin şutu az farkla auta çıktı. 36. dakikada Mehmet’in pasında topla buluşan Paulinho ceza sahasına girerek yaptığı şutta top az farkla dışarı çıktı. 41. dakikada Eren’in ortasında Zafer son anda topu tokatladı. 90+3. dakikada Bandırmasporlu İbrahim Kaya, ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta kaleyi düşünürken top uzak direk yakınından dışarı gitti. Hakemler: Mehmet Ali Özer, Şenol Bektaş, Güner Mumcu Taştan Bandırmaspor: Zafer Görgen, Emre Batuhan Adıgüzel, Hikmet Çiftçi (İbrahim Kaya dk. 80), Paula Rafael, Doğan Can Davas(Marco Paixao dk. 46), Landy Nomel (Mulumba dk. 80), Kerem Atakan Keskin (Adama Salimou dk.63), Edson Anrdre Sitoe, Atınç Nukan, Mehmet Özcan, Rahmetullah Berişbek Yedekler: Akın Alkan, Yasin Yağız Dilek, Santos, Emir Şenocak, Sergen Piçinciol, Faruk Can Genç Teknik Direktör: Mustafa Gürsel Çorum FK: Hasan Hüseyin Akınay, Loick Landre, Zargo Toure, Ferhan Yazgan, Atakan Akkaynak (Tunahan Ergül dk. 90+2), Thomas Jacco Verheydt, Mehd, Boudjemaa (Durel Avounou dk. 80), Kerem Kalafat, Paulo Bartolomeu, Erkan Kaş, Eren Karadağ (Kadir Seven dk. 78), Yedekler: Mehmut Eren Güler, Hasanege Akdoğan, İsmaila İso Sonko, Ahmethan Köse, Mustafa Emre Yalçınkaya, Berkay Arı, Bekcan Aytaç Teknik Direktör: Serkan Özbalta Sarı kartlar: Mexer (Bandırmaspor), Ferhat Yazgan, Boudjemaa, Atakan Akkaynak, Verheyt, Hüseyin Akınay, Tunahan Ergül (Çorum FK)
25 Ağustos 2024 Pazar - 15:08
Balıkesir emniyetinden asayiş ve trafik denetimi
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşların huzur ve güven ortamını sağlayabilmek adına asayiş ve trafik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yapılan denetimler neticesinde 122 araca para cezası kesilirken, aranan 4 şahıs yakalandı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz gün 21.30-23.30 saatleri arasında il genelinde asayiş ve trafik huzur uygulaması gerçekleştirdi. Yapılan denetimlere 88 ekip ve 309 emniyet personeli katıldı. Emniyet ekipleri tarafından yapılan asayiş denetimlerinde 2 bin 867 şahıs sorgulandı. Sorgulanan şahıslardan bir kişi mala zarar verme, bir kişi tehdit, bir kişi basit yaralama, bir kişi kadına karşı basit yaralama suçlarından olmak üzere toplam 4 aranan şahıs yakalandı. Ekipler tarafından gerçekleştirilen umuma açık ve kapalı iş yerlerine yönelik denetimlerde 364 umuma açık yer, park, bahçe, meydan, alan, metruk yerler denetlendi. Yapılan denetimler sonucunda ise, 4 iş yerine kapalı alanda tütün mamullerinin tüketilmesine izin verme suçundan, 3 iş yerine ise mevzuat hükümlerine muhalefet ederek konsomatris çalıştırma, çalışanlar için işe giriş bildirgesi düzenlenerek kurum vermeden kayıt dışı istihdamda bulunma, çalışanlar için kolluğa kimlik bildiriminde bulunmama suçlarından para cezası kesildi. 122 araca para cezası Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde ise bin 8 araç sorgulandı. Sorgulanan araçlardan 122’sine para cezası kesilirken, 23 araç trafikten men edildi.
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 21:57
Bandırma açıklarındaki ticari gemide ölen 2 işçinin cenazeleri adli tıpa gönderildi
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde körfezde bekleyen Rusya bandıralı gemide hayatını kaybeden 2 işçi tahliye edildi.Olay, 23.08.2024 tarihinde Bandırma Körfezi 1 No’lu demir sahasında limana yanaşmak için bekletilen "Navis 2" adlı Rusya bandıralı ticari gemide meydana geldi. Rusya’nın Yeysk limanından yola çıkan ve 5 bin ton palet yem yüklü olan geminin ambar kısmında gaz zehirlenmesi şüphesiyle Konstantin Martynov (46) ve Dmitry Mochalov (52) ambarda düşerek hayatlarını kaybettiler.Olayından ardından geminin talebi üzerine yük tahliyesi öne alınarak Bandırma Çelebi Limanına yanaştırılan "Navis 2" adlı gemiden önce Konstantin Martynov’un (46) cesedi çıkarıldı. Ambarda bulunan yüklerin tahliyesinin ardından Dmitry Mochalov’un (52) cesedine sabah erken saatlerde ulaşan ekipler, her iki cesedin de kesin ölüm nedenlerini belirlemek için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderdi.Yaşanan olayın ardından "Navis 2" adlı geminin acentasını yapan firma yetkilisi Emre Kısacık, İHA muhabirine yaptığı açıklamada "Neta Deniz Taşımacılığı adlı firmayı işleten ortağım Ali Dönmez ile birlikte acente firması işletiyoruz. "Navis 2" gemisinde yaşanan talihsiz kaza sonucu Dmitriy Mochalov ve Konstantin Martynov isimli personel, 3 ve 2 nolu ambar arasında bulunan manhole bölümüne düşerek vefat etmişlerdir. Otopsi sonuçları beklenmektedir. Zehirlenmiş olduklarına dair herhangi bir net sonuç henüz bulunmamaktadır. Adli tıp raporu beklenmektedir ve zehirlenme ihtimalleri de göz önüne alınarak incelemeler devam edecektir" dedi.Bursa Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemeler sonucunda ölen kişilerin kesin ölüm nedenleri belirnerek cenazeleri Rusya’ya gönderileceği öğrenildi.
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 16:32
Büyükşehir’de bankamatik memurlarının görevine son verildi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Belediye 700 işçi çıkardı” iddiasının gerçeği yansıtmadığını ve bu açıklamanın kamuoyunu yanıltmaya yönelik maksatlı yapıldığını belirtti. Başkan Ahmet Akın döneminde sadece 71 personelin iş akdine son verildiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi, bu personelin ise işe gelmeme, disiplinsiz davranışlarda bulunma ve seçim sürecinde siyasi çıkar amaçlı işe alınma gerekçeleriyle işten çıkarıldıklarını belirtti. Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 700 işçi çıkardı’ iddialarına yönelik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. Çıkarıldığı iddia edilen işçi sayısının gerçeği yansıtmadığını belirten belediye, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın göreve başladığı tarihten itibaren; iddiaların aksine belediye iştirakleri dahil sadece 71 kişinin iş akdinin feshedildiğini açıkladı. İşten çıkarılan 71 kişiden 8’inin işe gelmediği halde maaşı yatan ‘bankamatik memuru’ olduğu tespit edilirken 6 kişinin ‘disiplinsizlik’, 39 kişinin de seçim öncesi son bir yılda ‘siyasi amaçlarla’ işe alındığının belirlenmesi üzerine işlerine son verildiği açıklandı. 4 ayda Yücel Yılmaz daha fazla işçi çıkarmıştı 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerini kazanmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Başkan Akın’ın o günden bu yana yaklaşık dört aylık süreçte iş akdini feshettiği işçi sayısı 71 olurken, 2019 yılında aynı tarihte göreve başlayan önceki dönem AK Parti’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın 1 Nisan 2019-5 Ağustos 2019 tarihleri arasında işten çıkardığı işçi sayısı 81 olmuştu. Kamuoyunda algı oluşturmak amacıyla ortaya atılan iddialar göz önünde bulundurulduğunda AK Partili yönetim döneminde yaşanan işten çıkarılan işçi sayısının daha yüksek olduğu görülüyor. İddia edilen 700 kişiyi açıklayın Seçimden önce ve görevdeyken dürüstçe işini yapan, liyakat sahibi ve bu şehir için ter döken tek bir işçinin hakkının yenmeyeceğini ifade eden Başkan Akın, şehirde adaletli bir yönetim anlayışını sürdürmeye devam edeceğini her açıklamasında vurgulamıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti tarafından kamuoyunu yanıltmak amacıyla ortaya atılan iddiaların ispat edilmesini istedi.
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 16:16
Ayvalık’ta 5’i çocuk, 10 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik Koldes ve Jandarma timlerince yakalandı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 5’i çocuk 10 düzensiz göçmen yakalandı. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi sınırları içerisindeki Badavut mevkiinde, bir grup düzensiz göçmenin olduğu bilgisini alan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı Sahil Güvenlik Kolluk Destek Timi (Ayvalık-Koldes) ile İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki ekipler birlikte harekete geçerek 5’i çocuk 10 düzensiz göçmeni ele geçirdi. Ekipler tarafından yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımların yapıldığı göçmenler daha sonra Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder