Yerel Haberler
Balıkesir
Balıkesir’de otomobiller çarpıştı: 3’ü ağır 6 yaralı 06 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:26:25 Balıkesir’in Susurluk ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3’ü ağır toplam 6 kişi yaralandı. Araçta sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Kaza, Balıkesir-Bandırma kara yolu Balıkesir istikameti Susurluk Okçugöl mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İ.K. idaresindeki 16 KFM 18 plakalı otomobil ile N.G. yönetimindeki 17 UL 588 plakalı otomobil henüz bilinmeyen bir sebeple çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle araçlar savrulurken, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Sağlık, itfaiye ve güvenlik ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, çarpışmanın etkisiyle 17 UL 588 plakalı araç içerisinde sıkışarak mahsur kalan 2 yolcuyu titiz bir çalışmayla bulundukları yerden kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Meydana gelen çift taraflı kazada, 16 KFM 18 plakalı aracın sürücüsü İ.K. ve aynı araçta yolcu olarak bulunan R.B. (ağır) ile diğer aracın sürücüsü N.G., yolcular B.K., E.D. (ağır) ve Z.K. (ağır) yaralandı. İlk müdahaleleri olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapılan toplam 6 yaralı, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan 3’ünün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:23 Edremit’te eğitime kütüphane desteği Edremit Belediyesi’nin destekleriyle yapımı tamamlanan Zeytinli Ortaokulu Kütüphanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, "Evlatlarımızın aydınlık geleceği için okullarımıza destek vermeye devam edeceğiz" dedi. Balıkesir’in Edremit ilçesinde, çocukların kitaba ve bilgiye erişimini kolaylaştırmak amacıyla yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Edremit Belediyesi’nin katkılarıyla Zeytinli Ortaokulu’na kazandırılan modern kütüphanenin açılışı, ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, ilçe milli eğitim yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kurdele kesiminin ardından kütüphaneyi inceleyen protokol üyeleri, raflardaki kitapları inceleyerek öğrencilerle sohbet etti. Eğitime verilen desteğin önemine vurgu yapan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, yerel yönetim olarak okulların fiziki şartlarını iyileştirmek için seferber olduklarını belirtti. Ertaş, "Kaymakamımız Ahmet Odabaş ile birlikte Zeytinli Ortaokulu kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdik. Belediye olarak yapımına destek verdiğimiz bu kütüphanenin çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Evlatlarımızın yarınları ve aydınlık bir gelecek için imkanlarımız ölçüsünde okullarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Onların bilimin ışığında; kitapla ve sanatla iç içe büyümeleri geleceğimiz için çok önemli" ifadelerini kullandı. Kütüphanenin oluşturulma sürecinde özveriyle çalışan belediye personeline ve destek veren hayırseverlere teşekkür eden Başkan Ertaş, Zeytinli Ortaokulu öğrencilerinin artık daha donanımlı bir ortamda araştırma yapabileceğini ve kitap okuma alışkanlıklarını geliştirebileceğini ifade etti. Tören, öğrencilerin kütüphaneye olan ilgisi ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:03 Ayvalık’ta Hıdırellez coşkusu yaşandı Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olan Hıdırellez, Ayvalık’ta bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Ayvalık Belediyesi tarafından Çamlık Kır Bahçesi’nde düzenlenen etkinlik, binlerce vatandaşın katılımıyla adeta renkli görüntülere sahne oldu. Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliği’nde, baharın gelişi büyük bir heyecan ve neşeyle karşılandı. Günün erken saatlerinden itibaren etkinlik alanını dolduran Ayvalıklılar, hem doğayla iç içe vakit geçirdi hem de kültürel değerlerini yaşatmanın mutluluğunu paylaştı. Şenliğin en dikkat çeken anlarından biri ise sahne performansları oldu. Grup Kardaşlar Orkestrasi’nin seslendirdiği hareketli parçalar eşliğinde vatandaşlar saatlerce dans edip eğlenirken, müziğin ritmiyle coşku doruğa ulaştı. Katılımcılar, sahne önünde uzun süre eğlenerek Hıdırellez’in enerjisini doyasıya yaşadı. Etkinlik boyunca geleneksel Hıdırellez ritüelleri de unutulmadı. Vatandaşlar dileklerini dileyerek umutlarını tazeledi, bazı katılımcılar ise geleneksel inanışlara uygun şekilde çeşitli sembolik uygulamalar gerçekleştirdi. Vatandaşlar, yeni yılın sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu. Ayvalık Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, dayanışma ve paylaşma kültürü de ön plana çıktı. Şenlik süresince katılımcılara pilav ve ayran ikram edilerek, birlik ve beraberlik duygusu pekiştirildi. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği Hıdırellez Şenliği, Ayvalık’ın kültürel zenginliğini bir kez daha gözler önüne sererken, kentin sosyal yaşamına da renk kattı.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 15:45 Burhaniye’de üniversitelilerin bahar coşkusu Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde (BUBFA) düzenlenen Bahar Şenliği, öğrencilerin yoğun katılımıyla adeta şölene dönüştü. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin zirve yaptığı şenlikte gençler akademik yılın yorgunluğunu doyasıya eğlenerek attı. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde üniversite öğrencileri, geleneksel Bahar Şenliği’nde bir araya geldi. Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) tarafından organize edilen ve BUBFA Eko Yaşam Kulübü ile diğer öğrenci topluluklarının destek verdiği etkinlikler, akademik yılın temposuna renkli bir mola oldu. Gün boyu süren şenlik kapsamında kurulan atölyeler ve stantlar büyük ilgi gördü. Özellikle kumaş baskısı atölyesi ve öğrenci kulüplerinin hazırladığı tematik aktiviteler katılımcılardan tam not alırken, halk oyunları gösterileri izleyicilere görsel bir şölen sundu. Üniversite Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla fakülte bahçesinde geniş kapsamlı oyun ve spor alanları oluşturuldu. Öğrenciler; langırt, masa tenisi, voleybol, okçuluk, futbol dartı ve şişme dart gibi etkinliklerde kıyasıya mücadele ederek keyifli vakit geçirdi. Ödüllü yarışmaların heyecanı DJ performansıyla birleşince, fakülte yerleşkesinde enerji bir an olsun düşmedi. Şenlik heyecanına BUBFA Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, fakülte yönetimi ve bölgenin önde gelen sektör temsilcileri de ortak oldu. Öğrencilerle yakından ilgilenen ve etkinliklere katılan Dekan İlban, bu tür sosyal organizasyonların öğrencilerin motivasyonu ve kampüs aidiyeti üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekti. Sektör temsilcilerinin de katılımıyla zenginleşen şenlik, çekilen hatıra fotoğrafları ve akşam saatlerine kadar süren müzik yayınlarıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.
"Altıeylül Kariyer" portalı hizmete 26 Temmuz’da açılıyor
18 Temmuz 2024 Perşembe - 17:44 "Altıeylül Kariyer" portalı hizmete 26 Temmuz’da açılıyor Altıeylül Belediyesi, iş arayanlara ve işverenlere destek sunmak amacıyla "Altıeylül Kariyer" adlı yeni kariyer portalını faaliyete geçiriyor. Bu yenilikçi platform, iş bulma süreçlerini kolaylaştırmayı ve işverenlere nitelikli eleman temini sağlamayı hedefliyor. İş arayanlar, 7/24 evlerinden veya mobil cihazlarından rahatlıkla özgeçmiş oluşturabilecek, güncelleyebilecek ve kendilerini ilgilendiren iş ilanlarına anında başvuruda bulunabilecekler. Başkan Hakan Şehirli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Balıkesir’de yaşayan pek çok kişiyi bir araya getirecek olan ’Altıeylül Kariyer’ platformumuz yakında hizmete sunulacak. Çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdürerek, Altıeylül ilçesinde istihdam ve kariyer fırsatlarını artırmayı hedefliyoruz. İş arayan vatandaşlarımızın istihdam süreçlerine kolay erişim sağlamak ve işverenlerimizin ihtiyaç duydukları nitelikli personeli bulmalarına yardımcı olmak için bu kariyer portalını aktif hale getiriyoruz. Altıeylül Kariyer, kullanıcı dostu arayüzü ve güncel iş ilanlarıyla herkesin iş arama deneyimini destekleyecek" dedi. Altıeylül Belediyesi yetkilileri, Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Meclis Üyesi Burhanettin Ağabeyoğlu ve Hukuk İşleri Müdürü Nur Uzan öncülüğünde, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek Altıeylül Kariyer hakkında bilgi verdi ve 25 Temmuz’da düzenlenecek lansman programına davet etti. İş arayanlar ve işverenler, 26 Temmuz’da faaliyete geçecek olan Altıeylül Kariyer platformunu altieylulkariyer.com web sitesi üzerinden ziyaret ederek detaylı bilgiye ulaşabilir ve kayıt olabilirler. Portal hakkında daha fazla bilgi almak için altieylulkariyer.com adresini ziyaret edebilir, sorularınızı destek@altieylulkariyer.com adresine iletebilir veya 0 266 241 00 10 numaralı telefon hattından bizimle iletişime geçebilir.
Çocuklar sanal gerçeklik gözlükleriyle Roller Coaster’a bindi
18 Temmuz 2024 Perşembe - 17:43 Çocuklar sanal gerçeklik gözlükleriyle Roller Coaster’a bindi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsalın çocuklarını sanal gerçeklik gözlüğüyle buluşturmaya devam ediyor. Bu güne kadar; 10 ilçede, 20 kırsal mahalleye giderek çocukları sanal gerçeklik gözlüğüyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi çocukları; önce Bandırma Vapuru’nda Atatürk ve silah arkadaşlarıyla buluşturdu sonra da Roller Coaster heyecanı yaşattı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaz boyunca kırsal mahallelerde VR gözlüklerle çocuklara sanal gerçekliği tanıtmaya devam ediyor. Bu güne kadar; İvrindi, Kepsut, Savaştepe, Bigadiç, Dursunbey, Susurluk, Manyas, Altıeylül, Havran ve Gönen’de 2’şer kırsal mahalleye giderek 20 mahallenin çocuklarına Bandırma Vapuru’nda Atatürk ve silah arkadaşlarıyla yolculuk yaptıran Büyükşehir Belediyesi, ayrıca çocuklara Roller Coaster heyecanı yaşattı. Proje, yaz boyunca devam edecek. Daha önce sanal gözlükle karşılaşmayan çocuklar, ilk kez sanal gözlüğü deneyimleyerek eğlenceli ve verimli bir şekilde zaman geçirdiler. Büyükşehir Belediyesi, kırsalın çocuklarını sanal gerçeklik gözlüğüyle buluşturmaya devam edecek. ‘Kişisel gelişimleri açısından çok önemli’ Etkinliklerden çok keyif aldıklarını dile getiren çocuklar yapılan uygulamadan oldukça memnun kaldı. Etkinliğin çocuklara çok faydalı olduğunu dile getiren Hasanbey Mahallesi Muhtarı Özgür Aksakal “Bu etkinliği gerçekleştirmiş olan biriminize ve Sayın Ahmet Akın’a teşekkür ediyorum. Çocuklar mutlu, çocukların kişisel gelişimleri açısından da çok önemli. Başkanımız Ahmet Akın’a özellikle insana dair yaptıklarından dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu. Çocuklarımıza motivasyon oldu Kırsal mahallelerin bu tarz etkinliklere çok ihtiyacı olduğunu belirten Tütüncü Mahallesi Yukarı Camisi İmamı Abdullah Şahin “Şu anki yaz Kur’an Kursu öğrencilerine bu şekilde bir organizasyon yaptığınız için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve siz çalışanlara çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir aktivite oldu çocuklarımız için derslerinden sonra çocuklarımıza motivasyon oldu. Öğrencilerimiz de biz de çok memnun kaldık, çok teşekkür ederiz” dedi.
5. Burhaniye Kitap Fuarı için geri sayım başladı
18 Temmuz 2024 Perşembe - 15:22 5. Burhaniye Kitap Fuarı için geri sayım başladı 24-28 Temmuz 2024 tarihleri arasında, Burhaniye Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenecek olan kitap fuarı için geri sayım başladı. Beş gün sürecek edebiyat ve sanat yolculuğu için Burhaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, fuar programı yayımlandı. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in hayata geçirdiği vizyon projelerinden olan Kitap Fuarı, bu yıl da Ören’de kapılarını sanata açacak. Ayşe Kulin’in onur konuğu olduğu fuarda; söyleşiler, imza günleri, tiyatrolar, açık hava sinemaları, gençlik konseri ile Burhaniye’de dolu dolu beş gün yaşanacak. Yüzün üzerinde yayınevinin katıldığı 5. Burhaniye Kitap Fuarı’nda; Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Üstün Dökmen, Ataol Behramoğlu, İnci Aral, Barbaros Şansal, Övgün Ahmet Ercan, Saygı Öztürk, Cezmi Ersöz, Ahmet Telli, Ayşegül Aldinç, Cem Arslan, Çiğdem Toker, Şükrü Erbaş, Sinan Yağmur, Sinan Akyüz, Nurullah Genç, Mert Arık gibi birçok değerli isim okuyucuları ile buluşacak. Burhaniye’nin dört ayrı köşesinde sanat ve edebiyat şöleni yaşanacak. Bu yıl da Özgürlük Parkı’nda sinema şöleni devam ediyor. “Sosyete Şaban” filminin ardından başrol oyuncusu Perihan Savaş, “Hoşçakal Yarın”ın ardından başrol Berhan Şimşek ve Yönetmen Reis Çelik, “Aşıklar Bayramı” filminin ardından aynı isimli kitabın yazarı ve beyaz perdeye aktarılırken de senaristliğini üstlenen ödüllü yazar Kemal Varol ile yönetmen Özcan Alper sinemaseverler ile Özgürlük Parkı’nda buluşacak. Ücretsiz gazoz dağıtımının yapılacağı açık hava gösterimlerinde, nostaljik açık hava sinemalarının tadı çıkarılacak. Ören Amfi’de tiyatro şöleni; Muzaffer İzgü’nün yazdığı Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun sahnelediği “Sınır” 25 Temmuz’da, Metin Zakoğlu’nun Bir şizofrenin iç dünyasını anlattığı "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyunu 26 Temmuz’da ve 27 Temmuz Cumartesi ise sosyal medya fenomeni Alican Turan’ın Anadolu Kadınlarını tüm samimiyeti ile anlattığı “Cemile Abla, Ben Beyaz Sevmiyorum” oyunu tiyatroseverler ile buluşacak. 27 Temmuz Cumartesi Ören Plajı’nda gerçekleşecek gençlik konserinde sevilen Rock grubu Mavi Gri, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Çocuklara kitap sevgisini aşılamak amacıyla çocuk kitabı yazarlarından Mert Arık İskele’deki program ile, Burcu Bahar ve Özgür Özgülgün ise Ören Amfi Tiyatrosu’nda çocuk etkinliği programlarının ardından minik hayranları ile buluşarak ücretsiz kitaplarını imzalayacak.
Balıkesir’de can dostlar emin ellerde
18 Temmuz 2024 Perşembe - 14:42 Balıkesir’de can dostlar emin ellerde Sokak hayvanları konusunda oldukça hassas ve özenli olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kenti sokak hayvanlarının huzurla yaşamlarını idame ettirecekleri bir hale getirecek uygulamaları sürdürüyor. Göreve geldiği günden bu yana 270 can dostun sahiplendirildiğini söyleyen Başkan Akın, “Balıkesir’de sahiplendirme seferberliği başlatalım. İmkânı olan tüm hemşehrilerimi can dostlara yuva olmaya davet ediyorum” dedi. Her daim can dostların yanında yer alarak yaşamlarını iyileştiren ve konforunu artıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İvrindi Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Ovaköy Sokak Hayvanları Bakımevi, Bandırma, Edremit ve Altıeylül ilçelerinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi Merkezleri’nde can dostların bakım ve tedavileri özenli bir şekilde uzman kadroyla gerçekleştiriliyor. 270 sokak hayvanı yeni yuvalarına kavuştu Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda oldukça hassas olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın göreve geldiği günden bu yana Büyükşehir Belediyesi barınaklarından 270 can dost sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuştu. Yine bu süreçte 2 bin 778 can dostun tedavisini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 339’unu aşıladı, 2 bin 303’üne de kısırlaştırma işlemi yaptı. Bunun yanı sıra son 3 buçuk aylık süreçte Vetbüs ve Vetbulans ile şehrin dört bir yanına giderek sokaktaki can dostların imdadına koşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 200 can dosta kuduz aşısı, 426’sına iç-dış parazit ilaçlama, 20 ultrason uygulaması ve 300 tedavi, bin 100 acil müdahalede bulundu. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca sokaktaki can dostların beslenmesini üstlenen 3 binin üzerinde hayvansevere de 20 ton mama desteğinde bulundu. Başkan Akın, “Belediye başkanı olarak sokakta yaşayan can dostlarımıza karşı sorumluluklarımın farkındayım. Onların huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için doğayla barışık uygulamaları destekliyorum. 3 buçuk ayda 270 can dostumuzu sahiplendirdik. Balıkesir’de sahiplendirme seferberliği başlatalım. İmkânı olan tüm hemşehrilerimi can dostlara yuva olmaya davet ediyorum. Her biri bizlere Yüce Allah’ın emanetidir. Onların yaşamlarını iyileştirecek tüm uygulamaları hayata geçireceğiz. Devlet eliyle üretim durdurulsun, ticareti yasaklansın. Bizler belediyeler olarak kısırlaştırır, aşılar ve yerinde yaşatırız” ifadelerini kullandı.
Ayvalık UNESCO yolunda emin adımlarla ilerliyor
18 Temmuz 2024 Perşembe - 13:07 Ayvalık UNESCO yolunda emin adımlarla ilerliyor Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, UNESCO kalıcı listesinde yer alabilmek amacıyla titizlikle çalışmalarını sürdüren Ayvalık Belediyesi UNESCO birimince gerçekleştirilen toplantıda; farklı üniversiteler ve uzmanlıklarda çalışan akademisyenlerle bir araya gelindi. Küçükköy Sabancı Üniversitesi Teknolojiler Atölyesi’nde gerçekleştirilen toplantı; Ayvalık Belediye Başkan Vekili Merih Arslan başkanlığında farklı alanlarda belediye temsilcilerinin raportör olarak katılımı sağlandı. Bilgi Üniversitesi Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü Başkanlığı görevini yürüten Doç. Dr. Serhan Ada’nın moderasyonunda gerçekleştirilen toplantı İki aşamada yapıldı. Toplantının ilk bölümü katılımcıların önceki dönemlerde gerçekleştirdikleri çalışmalar, Ayvalık ile kurdukları ilişkiler üzerinden değerlendirmelerini ve görüşlerini paylaştıkları bir süreçte ilerledi. Toplantının ikinci kısmında ise 2024 güz ve 2025 bahar dönemlerinde planlanan çalışmalar, beklentiler ve yerel yönetimden talepler şeklinde sürdürülerek tamamlandı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, gerek Ayvalık’ın kent tarihinin yorumlanmasında, gerekse UNESCO Dünya Mirası Listesi başvurusu ve Alan Yönetiminin hazırlanması gibi güncel süreçlerde, en önemli başvuru kaynaklarının başında akademik çalışmaların geldiğini söyledi. Başkan Ergin, “Halihazırda çalışılmış alanlar için üretilen makale, tez, bildiri ve yayınlar başta yerel yönetimler olmak üzere toplumsal farkındalık açısından da bilimsel ve tarafsız bilgiler sunmaktadır. Bu anlamda Ayvalık üzerine çalışmalar yapan üniversitelerin temsilcileri ve çalışanları olarak akademisyenlerle bir araya geldiğimiz toplantıda ’Ayvalık Okulu’ gibi ortak bir akıl ile neler yapabileceğimizi birlikte değerlendirildi” dedi. Başkan Mesut Ergin, katılımcılardan; önümüzdeki dönemlerde Ayvalık ekseninde yapmayı planladıkları çalışmaların kapsamı, süresi, yöntemi, beklentileri gibi konularda fikirlerini paylaştıkları, bazı süreçlerin ortak yürütülme potansiyellerinin irdelediği bir buluşma gerçekleştirildiğini ve toplantıya ait raporun yakın bir zamanda tüm kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.